Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49691
Пълен Запис на метаданни
DC ПолеСтойностЕзик
dc.contributor.advisorДацишин, Катерина Євгенівна-
dc.contributor.advisorDatsyshyn, Kateryna-
dc.contributor.authorБондарчук, Дмитро Олександрович-
dc.contributor.authorBondarchuk, Dmytro-
dc.date.accessioned2025-07-09T17:02:28Z-
dc.date.available2025-07-09T17:02:28Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationБондарчук Д. О. Проєкт цеху з виробництва плавлених сирів потужністю 4,5 т/зм готової продукції : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. К. Є. Дацишин. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 54 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49691-
dc.description.abstractЗавдання передбачає розробку проєкту підприємства, що спеціалізується на виготовленні плавлених сирів. Асортимент нараховує 4 види плавлених сирів: • Дарницький; • Шоколадний; • Голландський; • Яблучко. Перший розділ пояснювальної записки обґрунтовує техніко-економічну доцільність підприємства, зокрема, проведено розрахунки, щодо вибору потенційного міста, описано потенціал сировинної зони, обґрунтовано переваги асортименту, а також описано можливі канали реалізації. У другому розділі проведено технологічні розрахунки щодо сировини, обладнання та площ, також описано технології виготовлення асортименту, нормативні показники продукції, організацію технохімічного контролю, а також етапи гігієнічної обробки обладнання. Третій розділ присвячено питанням з охорони праці та безпеки життєдіяльності. В кінці записки містяться висновки і список використаних літературних джерел.uk_UA
dc.description.abstractThe task involves developing a project for an enterprise specializing in the production of processed cheeses. The assortment includes 4 types of processed cheeses: • Darnytskyi; • Chocolate; • Dutch; • Yabluchko. The first section of the explanatory note justifies the technical and economic feasibility of the enterprise, in particular, calculations are made regarding the choice of a potential city, the potential of the raw material zone is described, the advantages of the assortment are justified, and possible sales channels are described. The second section makes technological calculations regarding raw materials, equipment and areas, and also describes the technologies for manufacturing the assortment, regulatory indicators of products, the organization of technochemical control, and the stages of hygienic processing of equipment. The third section is devoted to issues of labor protection and life safety. The end of the note contains conclusions and a list of used literary sources.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 8 1.1 Характеристика місця розташування підприємства 8 1.2 Характеристика сировинної зони 9 1.3 Обгрунтування асортименту молочної продукції 10 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту….12 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 13 2.1.3 Сировино-продуктовий розрахунок 14 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 21 2.2 Вибір та обгрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 22 2.2.1 Вимоги до сировини, використованої для виробництва молочних продуктів 22 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 24 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 30 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 32 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 33 2.4 Підбір технологічного обладнання 36 2.5 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 41 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 43 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 46 3.1 Психологічні чинники небезпеки 46 3.2 Навчання працюючих та інструктажі з охорони праці 48 ВИСНОВКИ 52 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ДЖЕРЕЛ 53uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectплавлені сири,uk_UA
dc.subjectпроєкт цеху,uk_UA
dc.subjectсировина для виробництва плавленого сиру,uk_UA
dc.subjectвизрілі сири,uk_UA
dc.subjectсолі плавителіuk_UA
dc.subjectprocessed cheeses,uk_UA
dc.subjectworkshop project,uk_UA
dc.subjectraw materials for the production of processed cheese,uk_UA
dc.subjectmatured cheeses,uk_UA
dc.subjectmelting saltsuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва плавлених сирів потужністю 4,5 т/зм готової продукціїuk_UA
dc.title.alternativeProject of a workshop for the production of processed cheeses with a capacity of 4.5 tons/day of finished productsuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Бондарчук Д. О., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberВорощук, Віктор Ярославович-
dc.contributor.committeeMemberVoroshchuk, Victor-
dc.coverage.placenameТНПУ ім. Володимира Гнатюкаuk_UA
dc.subject.udc637.3uk_UA
dc.relation.references1. Технологія сиру: підручник / Ю. Г. Сухенко, Г. Є. Поліщук, Р. Й. Раманаускас, Т. І. Шингарева; під заг. ред. Ю. Г. Сухенка; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. Київ : Компринт, 2015. 412 сuk_UA
dc.relation.references2. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів : довідник : навч. посібник / О. М. Скарбовійчук, О. В. Кочубей-Литвиненко, О. А. Чернюшок, В. Г. Федоров ; МОН України ; Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2012. 311 с.uk_UA
dc.relation.references3. Поліщук, Г. Є. Технологія сиру : навч. посіб. / Г. Е. Поліщук, А. О. Бовкун, С. С. Колесникова. Київ : НУХТ, 2009. 151 с.uk_UA
dc.relation.references4. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 502 с.uk_UA
dc.relation.references5. Технологічні розрахунки у молочній промисловості : навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 343 с.uk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 6003:2008. Сири тверді. Технічні умови. Чинний від 2006-07-01. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2006. 22 с.uk_UA
dc.relation.references7. ДСТУ 4399:2005. Масло вершкове. Технічні умови. Чинний від 2005-04-28. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2006. 15 с.uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 4554:2006. Сир кисломолочний. Технічні умови. Чинний від 2007-01-01. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2007. 11 с.uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 4391:2017 Какао-порошок. Загальні технічні умови. Чинний від 2018-01- 01. Вид. офіц. Київ : УкрНДНЦ, 2017. 9 с.uk_UA
dc.relation.references10. ДСТУ 8131:2015. Вершки-сировина. Технічні умови. Чинний від 2017-01-01. Вид. офіц. Київ: УкрНДНЦ, 2017. 14 с.uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 4626:2023. Цукор. Технічні умови. Чинний від 2023-07-01. Вид. офіц. Київ : УкрНДНЦ, 2023. 25 с.uk_UA
dc.relation.references12. ДСТУ 4273:2015 Молоко та вершки сухі. Загальні технічні умови. Чинний від 2016-01-21. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2016. 15 сuk_UA
dc.relation.references13. ДСТУ 4635:2006 Сири плавлені. Загальні технічні умови. Чинний від 2007-07- 01. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2007, 16 с.uk_UA
dc.relation.references14. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.uk_UA
dc.relation.references15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. Київ : НУХТ, 2003. 168 с.uk_UA
dc.relation.references16. Кухтин М. Д., Кравченюк Х. Ю. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. 157 с.uk_UA
dc.relation.references17. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль : ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references18. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". Тернопіль, 2019. 130 с.uk_UA
dc.relation.references19. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна. Навчальний посібник. Київ : ІПДО НУХТ, 2011, 34 с. 19.uk_UA
dc.relation.references20. Березюк О.В., Лемешев М.С. Безпека життєдіяльності : навчальний посібник. Вінниця : ВНТУ, 2011. 204 с.uk_UA
dc.relation.references21. Основи охорони праці. / Під ред. Ткачука К.Н., Халімовського Н.О. Київ : Основа, 2006. 448 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Показва се в Колекции:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файлове в Този Публикация:
Файл Описание РазмерФормат 
КР_Бондарчук.pdf1,84 MBAdobe PDFИзглед/Отваряне
Авторська_довідка_Бондарчук.pdf238,14 kBAdobe PDFИзглед/Отваряне


Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.

Админ Инструменти