Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49642
Title: | Проект цеху з виробництва сирів з пліснявою |
Other Titles: | Project of a workshop for the production of rennet cheeses with mold |
Authors: | Кухтин, Микола Вікторович Kukhtyn, Mykola |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001 |
Bibliographic description (Ukraine): | Кухтин М. В. Проект цеху з виробництва сирів з пліснявою : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. О. М. Крупа. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 56 с. |
Issue Date: | 2025 |
Submitted date: | 2025 |
Date of entry: | 8-júl-2025 |
Publisher: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | ТНТУ |
Supervisor: | Крупа, Ольга Миколаївна Krupa, Olha |
Committee members: | Шинкарик, Марія Миколаївна Shynkaryk, Maria |
UDC: | 664 |
Keywords: | сири з пліснявою, молокопереробна промисловість, проектування cheeses with mold, dairy industry, designing |
Abstract: | У даній Кваліфікаційній роботі на тему «Проект цеху з виробництва сирів з пліснявою» висвітлено технологічні та проектні рішення, щодо будівництва підприємства та організації технологічного процесу в цеху для отримання сирів з пліснявою «Рокфор», «Брі» та «Камамбер», а також переробки вторинної молочної сировини – сироватки.
Проєкт складається з текстової частини на 56 сторінок та 4 креслеників формату А1. У розділах проєкту наведено наступне:
- У «Вступі» висвітлюється інформація про стан сироробної промисловості в Україні та доцільність проектування підприємства з виробництва сирів з пліснявою в Україні.
- У розділі 1 «Техніко-економічне обґрунтування» обґрунтовано доцільність будівництва підприємства з даним асортиментом у місті Полтава.
- У розділі 2 «Технологічна частина» наведені технологічні розрахунки продукції, обґрунтовано вибір технології, описані нормативні вимоги до сировини та готового продукту. Наведено схеми технохімічного та мікробіологічного контролю на підприємстві. Наведені розрахунки технологічного обладнання, що використовується у технології та розрахунок виробничих та допоміжних площ приміщень.
- У розділі 3 «Безпека життєдіяльності, основи охорони праці» висвітлюються питання з безпеки життєдіяльності та основ охорони праці.
Дана Кваліфікаційна робота також містить висновки, список літературних джерел і додатки. Графічна частина проєкту складається з креслеників графіка організації виробництва, апаратурно-технологічної схеми, плану виробничого корпусу та поперечного розрізу. In this Qualification Project on the topic " Project of a workshop for the production of rennet cheeses with mold" technological and design solutions for the construction of an enterprise and the organization of the technological process in the plant for the production of mould cheeses "Roquefort," "Brie," and "Camembert," as well as the processing of secondary dairy raw materials – whey, are presented. The project consists of a text part of 56 pages and 4 A1 format drawings. The project sections include the following: - The "Introduction" highlights information on the state of the cheese industry in Ukraine and the feasibility of designing a mould cheese production enterprise in Ukraine. - Section 1, "Technical and Economic Justification," substantiates the feasibility of constructing an enterprise with this product range in the city of Poltava. - Section 2, "Technological Part," provides technological calculations for the products, justifies the choice of technology, and describes the regulatory requirements for raw materials and finished products. Schemes for technochemical and microbiological control at the enterprise are presented. Calculations of the technological equipment used in the process and the calculation of production and auxiliary premises areas are also provided. - Section 3, "Life Safety, Fundamentals of Labor Protection," addresses issues of life safety and the fundamentals of labor protection. This Qualification Paper also includes conclusions, a list of literary sources, and appendices. The graphical part of the project consists of drawings of the production organization schedule, the equipment and technological scheme, the layout of the production building, and a cross-section. |
Content: | ВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 7 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 12 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 13 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 14 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 20 2.2 Вибір та обгрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 20 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 20 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 22 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 24 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 26 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 28 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 31 2.5 Підбір технологічного обладнання 32 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 42 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 46 ВИСНОВОК 51 СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 52 ДОДАТКИ 53 |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49642 |
Copyright owner: | © Кухтин М. В., 2025 |
References (Ukraine): | 1. Кухтин М., Горюк Ю. Мікробіологія молочних продуктів вироблених з молока коров’ячого сирого: монографія. Кам’янець-Подільський: ЗВО ПДУ, 2023. 150 с. 2. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [Чинний від 01-01-2019]. Вид. офіц. Київ, 2018 : ТК 140, 2018. 12 с. 3. Крупа О.М. Технології молока і молочних продуктів : підруч. / уклад. Крупа О. Тернопіль : Підручники і посібники, 2024. 795 с. 4. ДСТУ 8027:2015 «Сири з пліснявою. Загальні технічні умови». 5. ДСТУ 4552:2006 «Сироватка молочна суха. Технічні умови». 6. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості: навчальний посібник. Київ: НУХТ, 2003.168 с 7. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с. 8. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна: навчальний посібник. Київ: ІПДО НУХТ, 2011. 34 с. 9. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навчальний посібник. Київ: НУХТ, 2013. 394 с. 10. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості: курс лекцій. Тернопіль: ВЦ «Вектор», 2019. 129с. 11. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с. |
Content type: | Bachelor Thesis |
Ebben a gyűjteményben: | 181 — Харчові технології (бакалаври) |
Fájlok a dokumentumban:
Fájl | Leírás | Méret | Formátum | |
---|---|---|---|---|
Кухтин М.В..pdf | 5,73 MB | Adobe PDF | Megtekintés/Megnyitás | |
Авторська_довідка_Кухтин.pdf | 222,57 kB | Adobe PDF | Megtekintés/Megnyitás |
Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!
Admin Tools