Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49642
Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorКрупа, Ольга Миколаївна-
dc.contributor.advisorKrupa, Olha-
dc.contributor.authorКухтин, Микола Вікторович-
dc.contributor.authorKukhtyn, Mykola-
dc.date.accessioned2025-07-08T17:36:12Z-
dc.date.available2025-07-08T17:36:12Z-
dc.date.issued2025-
dc.date.submitted2025-
dc.identifier.citationКухтин М. В. Проект цеху з виробництва сирів з пліснявою : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. О. М. Крупа. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 56 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49642-
dc.description.abstractУ даній Кваліфікаційній роботі на тему «Проект цеху з виробництва сирів з пліснявою» висвітлено технологічні та проектні рішення, щодо будівництва підприємства та організації технологічного процесу в цеху для отримання сирів з пліснявою «Рокфор», «Брі» та «Камамбер», а також переробки вторинної молочної сировини – сироватки. Проєкт складається з текстової частини на 56 сторінок та 4 креслеників формату А1. У розділах проєкту наведено наступне: - У «Вступі» висвітлюється інформація про стан сироробної промисловості в Україні та доцільність проектування підприємства з виробництва сирів з пліснявою в Україні. - У розділі 1 «Техніко-економічне обґрунтування» обґрунтовано доцільність будівництва підприємства з даним асортиментом у місті Полтава. - У розділі 2 «Технологічна частина» наведені технологічні розрахунки продукції, обґрунтовано вибір технології, описані нормативні вимоги до сировини та готового продукту. Наведено схеми технохімічного та мікробіологічного контролю на підприємстві. Наведені розрахунки технологічного обладнання, що використовується у технології та розрахунок виробничих та допоміжних площ приміщень. - У розділі 3 «Безпека життєдіяльності, основи охорони праці» висвітлюються питання з безпеки життєдіяльності та основ охорони праці. Дана Кваліфікаційна робота також містить висновки, список літературних джерел і додатки. Графічна частина проєкту складається з креслеників графіка організації виробництва, апаратурно-технологічної схеми, плану виробничого корпусу та поперечного розрізу.uk_UA
dc.description.abstractIn this Qualification Project on the topic " Project of a workshop for the production of rennet cheeses with mold" technological and design solutions for the construction of an enterprise and the organization of the technological process in the plant for the production of mould cheeses "Roquefort," "Brie," and "Camembert," as well as the processing of secondary dairy raw materials – whey, are presented. The project consists of a text part of 56 pages and 4 A1 format drawings. The project sections include the following: - The "Introduction" highlights information on the state of the cheese industry in Ukraine and the feasibility of designing a mould cheese production enterprise in Ukraine. - Section 1, "Technical and Economic Justification," substantiates the feasibility of constructing an enterprise with this product range in the city of Poltava. - Section 2, "Technological Part," provides technological calculations for the products, justifies the choice of technology, and describes the regulatory requirements for raw materials and finished products. Schemes for technochemical and microbiological control at the enterprise are presented. Calculations of the technological equipment used in the process and the calculation of production and auxiliary premises areas are also provided. - Section 3, "Life Safety, Fundamentals of Labor Protection," addresses issues of life safety and the fundamentals of labor protection. This Qualification Paper also includes conclusions, a list of literary sources, and appendices. The graphical part of the project consists of drawings of the production organization schedule, the equipment and technological scheme, the layout of the production building, and a cross-section.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 7 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 12 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 12 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 13 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 14 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 20 2.2 Вибір та обгрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 20 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 20 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 22 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 24 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 26 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 28 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 31 2.5 Підбір технологічного обладнання 32 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 42 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 46 ВИСНОВОК 51 СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 52 ДОДАТКИ 53uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectсири з пліснявою,uk_UA
dc.subjectмолокопереробна промисловість,uk_UA
dc.subjectпроектуванняuk_UA
dc.subjectcheeses with mold,uk_UA
dc.subjectdairy industry,uk_UA
dc.subjectdesigninguk_UA
dc.titleПроект цеху з виробництва сирів з пліснявоюuk_UA
dc.title.alternativeProject of a workshop for the production of rennet cheeses with molduk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Кухтин М. В., 2025uk_UA
dc.contributor.committeeMemberШинкарик, Марія Миколаївна-
dc.contributor.committeeMemberShynkaryk, Maria-
dc.coverage.placenameТНТУuk_UA
dc.subject.udc664uk_UA
dc.relation.references1. Кухтин М., Горюк Ю. Мікробіологія молочних продуктів вироблених з молока коров’ячого сирого: монографія. Кам’янець-Подільський: ЗВО ПДУ, 2023. 150 с.uk_UA
dc.relation.references2. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [Чинний від 01-01-2019]. Вид. офіц. Київ, 2018 : ТК 140, 2018. 12 с.uk_UA
dc.relation.references3. Крупа О.М. Технології молока і молочних продуктів : підруч. / уклад. Крупа О. Тернопіль : Підручники і посібники, 2024. 795 с.uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 8027:2015 «Сири з пліснявою. Загальні технічні умови».uk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 4552:2006 «Сироватка молочна суха. Технічні умови».uk_UA
dc.relation.references6. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості: навчальний посібник. Київ: НУХТ, 2003.168 сuk_UA
dc.relation.references7. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» усіх форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references8. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна: навчальний посібник. Київ: ІПДО НУХТ, 2011. 34 с.uk_UA
dc.relation.references9. Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навчальний посібник. Київ: НУХТ, 2013. 394 с.uk_UA
dc.relation.references10. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості: курс лекцій. Тернопіль: ВЦ «Вектор», 2019. 129с.uk_UA
dc.relation.references11. Бедрій І.Я., Нечай В.Я. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. – Львів: Манголія 2006, 2007. 499 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Vyskytuje se v kolekcích:181 — Харчові технології (бакалаври)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Кухтин М.В..pdf5,73 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Авторська_довідка_Кухтин.pdf222,57 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

Nástroje administrátora