Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49116
Teitl: | Обґрунтування шляхів підвищення конкурентоспроможності продукції підприємства, на прикладі ТДВ “Яготинський маслозавод” |
Teitlau Eraill: | Justification of ways to improve the competitiveness of an enterprise’s products: PJSC “Yahotyn butter plant” as a case study |
Awduron: | Лівіцький, Назарій Ігорович |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Bibliographic description (Ukraine): | Лівіцький Н.І. Обґрунтування шляхів підвищення конкурентоспроможності продукції підприємства, на прикладі ТДВ “Яготинський маслозавод” : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 073 - менеджмент / наук. кер. І.В. Луциків. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 70 с. |
Bibliographic description (International): | Livitskyi N. Justification of ways to improve the competitiveness of an enterprise’s products: PJSC “Yahotyn butter plant” as a case study : work for a bachelor's degree : spec. 073 - management / scientific supervisor I. Lutsykiv. Ternopil : Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2025. 70 p. |
Dyddiad Cyhoeddi: | 29-Jun-2025 |
Date of entry: | 29-Jun-2025 |
Cyhoeddwr: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Supervisor: | Луциків, Іванна Василівна |
Committee members: | Завідна, Людмила Дмитрівна |
UDC: | 339.137 |
Allweddeiriau: | конкурентоспроможність продукції молочна промисловість оптимізація виробництва оцінювання конкурентоспроможності цінова політика упакування харчових продуктів маркетингова стратегія product competitiveness dairy industry production optimization competitiveness assessment pricing policy food packaging marketing strategy |
Crynodeb: | Предмет дослідження − конкурентоспроможність продукції підприємства.
Об’єкт дослідження − процес забезпечення конкурентоспроможності
продукції на ТДВ “Яготинський маслозавод”.
Метою роботи є розробка практичних рекомендацій щодо підвищення
конкурентоспроможності продукції ТДВ “Яготинський маслозавод”.
Методи дослідження − аналіз і синтез, узагальнення, порівняння,
економіко-статистичні методи, метод експертного оцінювання, а також елементи
економіко-математичного моделювання.
Розроблено ряд практичних рекомендацій щодо підвищення
конкурентоспроможності продукції ТДВ “Яготинський маслозавод” через
удосконалення маркетингової товарної та цінової політики маслозаводу.
Результати дослідження можуть бути впроваджені у діяльність ТДВ
“Яготинський маслозавод”. The subject of investigation is the product competitiveness of the enterprise. The object of investigation is the process of ensuring product competitiveness at PJSC “Yahotyn butter plant”. The aim of the work is to develop practical recommendations for enhancing the competitiveness of the products of PJSC “Yahotyn butter plant”. The results are obtained with the following research methods: analysis and synthesis, generalization, comparison, economic and statistical methods, expert evaluation method, as well as elements of economic and mathematical modelling. A number of proposals have been developed to improve the competitiveness of the products of PJSC “Yahotyn butter plant” through the enhancement of its marketing product and pricing policy. The results of the research can be implemented in the operational activities of PJSC “Yahotyn butter plant”. |
Disgrifiad: | Обґрунтовано перспективні напрями підвищення конкурентоспроможності продукції підприємства, а також проведено експертне оцінювання важливості запропонованих напрямів. Розроблено проект удосконалення маркетингової товарної політики, що передбачає впровадження нової автоматизованої лінії для вакуумного пакування твердих сирів із використанням технології MAP (Modified Atmosphere Packaging). Обґрунтовано напрями вдосконалення цінової політики підприємства, що мають враховувати сучасну кон’юнктуру ринку, рівень споживчого попиту, конкурентне середовище та витрати підприємства. Запропоновано застосовувати комбіновану цінову стратегію із поєднанням витратного та конкурентного підходів, диференціацію цін за асортиментними позиціями, використання психологічного ціноутворення, а також гнучку систему знижок і націнок залежно від сегмента споживачів. |
Content: | Вступ. Розділ 1. Теоретичні аспекти управління конкурентоспроможністю продукції. 1.1 Сутність та складові управління конкурентоспроможністю продукції. 1.2 Критерії, фактори та методи оцінки конкурентоспроможності молокопродуктів. Розділ 2. Аналіз конкурентоспроможності продукції ТДВ “Яготинський маслозавод”. 2.1 Загальна характеристика діяльності підприємства та аналіз критеріїв конкурентоспроможності продукції. 2.2 Діагностика конкурентоспроможності продукції ТДВ “Яготинський маслозавод”. Розділ 3. Розробка рекомендацій щодо підвищення конкурентоспроможності продукції ТДВ “Яготинський маслозавод”. 3.1 Обґрунтування перспективних напрямів темпів підвищення конкурентоспроможності продукції з допомогою експертного оцінювання. 3.2 Удосконалення маркетингової товарної та цінової політики маслозаводу. Розділ 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці. 4.1 Значення адаптації в трудовому процесі. 4.2 Вимоги безпеки до робочих місць для виконання робіт. Висновки. Бібліографія. Додатки. |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49116 |
Copyright owner: | "© Лівіцький Назарій Ігорович, 2025" |
References (Ukraine): | 1. Балдинюк В. Система управління конкурентоспроможністю підприємства. Економіка та суспільство. 2022. (42). URL: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-42-35 2. Михайленко О. В., Орлова К. Кучер С.Ф., Васильєв В.Г. Система управління конкурентоспроможністю продукції підприємства. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. 2017. Вип. 13 (2). С. 114-117. 3. Портер М. Конкурентна перевага. Як досягти стабільно високих результатів. Вид-во “Наш формат”. 2019. 624 с. 4. Лук’янчук О.М., Ніколаєва Є.В. Система управління конкурентоспроможністю підприємства: наукові підходи та практичні виклики. Науковий вісник Одеського національного економічного університету: зб. наук. праць. Одеса: Одеський національний економічний університет. 2024. № 3-4 (316-317). С. 110-116. 5. Сусліков С.В., Клименко М.А. Система управління конкурентоспроможністю підприємства в умовах невизначеності. ECONOMICS: time realities. 2023. №3(67). С. 56-64. 6. Терехов Д.С., Блідар О.В. Стратегічне управління конкуренто спроможністю підприємства. Наука й економіка. 2016. Вип. 2. С 7. Верещака Т.В., Скотнікова Л.П. Теоретичні аспекти управління конкурентоспроможністю підприємства. Вісник НТУ “ХПІ”. 2017. №45. С. 16- 21. 8. Серединська В.М. Загородна О.М. Конкурентоспроможність продукції: значення та сфера застосування. Інфраструктура ринку. 2017. № 4. С.93-98. 9. Бурачек І.В., Біленчук О.О. Конкурентоспроможність продукції підприємств: сутність, методи оцінки та зарубіжний досвід управління. Глобальні та національні проблеми економіки. 2016. №14. С. 288-293. 10. Суханова А. Методичні підходи до оцінювання конкуренто спроможності підприємства. Економіка та суспільство. 2021. №26. URL: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2021-26-62 11. Кучер С.Ф., Васильєв В.Г. Конкурентоспроможність продукції та методи її оцінки. Причорноморські економічні студії. 2017. Вип. 16. С. 60-63. 12. Степанкова А.А. Методи оцінки конкурентоспроможності продукції. Ефективна економіка. 2012. №2. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2012_2_39 13. Іваненко А. В. Алгоритм оцінки конкурентоспроможності продукції. Вісник економіки транспорту і промисловості. 2012. № 38. С. 182-185. 14. Кужда Т.І., Вовк І.П Enterprise capability and its competitiveness. Соціально-економічні проблеми і держава. 2016. Вип. 14 (1). С. 171-177. 15. Інформація про ТДВ “Яготинський маслозавод”. URL: https://opendatabot.ua/c/00446003 16. Офіційна веб-сторінка ПРАМ “Молочний альянс”. URL: https://milkalliance.com.ua/export/page-11/ 17. Про компанію Яготинський маслозавод. URL: https://mind.ua/companies/686-yagotinskij-maslozavod 18. “Яготинське”: від регіонального виробника до національного бренду. URL: https://welovebrands.com.ua/ua/brendomaniya/yagotynske-brend/ 19. ТМ “Яготинське”. URL: https://milkalliance.com.ua/company/brands/tm-yagotynske 20. Кращі виробники молока. URL: https://uba.top/milk/ 21. Дмитрієв І. А., Кирчата І. М., Шершенюк О. М. Конкурентоспроможність підприємства: навчальний посібник. Х.: ФОП Бровін О. В., 2020. 340 с. 22. Вакулич М.М. Інноваційна конкурентоспроможність як компонента забезпечення економічної безпеки підприємства. Modern science: problems and innovations: the 1-st International scientific and practical conference (Stockholm, April 5-7, 2020). 2020. рр. 704-709. 23. Адаптація персоналу: значення адаптації в трудовому процесі. URL: https://futurepeople.pro/uk/adaptatsiya-personalu-znachennya-adaptatsii-v trudovomu-protses/ 24. Адаптація персоналу. URL: https://cleverstaff.net/blog/uk/adaptatsiya-personalu/ 25. Вимоги до організації робочих місць та забезпечення безпеки праці. URL: https://bezpeka.isu.net.ua/news/582733-vymohy-do-orhanizatsiyi-robochykh mists-ta-zabezpechennya-bezpeky-pratsi 26. Вимоги до організації та забезпечення безпеки на робочих місцях. URL: https://kadroland.com/news/2827-vimogi-do-organizaciyi-ta zabezpecennya-bezpeki-na-robocix-miscyax 27. Dzyura V., Sorokivska O., Myshkovych O. Formation of a model for determining the competitiveness of enterprises in the market of transportation. Innovative Solutions in Modern Science. № 1(53), 2022, p. 5-17. 28. Юрик Н., Шведа Н., Кирич Н. Конкурентні переваги як основа успішної стратегії розвитку організації [Електронний ресурс] Соціально економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 334-344. http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21knbsro.pdf |
Content type: | Bachelor Thesis |
Ymddengys yng Nghasgliadau: | 073 — Менеджмент (бакалаври) |
Ffeiliau yn yr Eitem Hon:
Ffeil | Disgrifiad | Maint | Fformat | |
---|---|---|---|---|
КРБ_Назар_Лівіцький.pdf | 1,18 MB | Adobe PDF | Gweld/Agor |
Diogelir eitemau yn DSpace gan hawlfraint, a chedwir pob hawl, onibai y nodir fel arall.
Eines d'Administrador