Mesedez, erabili identifikatzaile hau item hau aipatzeko edo estekatzeko:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49068
Title: | Івент-менеджмент в управлінні ресторанним бізнесом (на прикладі кафе «Хвоя») |
Other Titles: | Event management in restaurant business management (on the example of the cafe "Khvoya") |
Authors: | Кот, Олександр Антонович Kot, Oleksandr |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна |
Bibliographic description (Ukraine): | Кот О.А. Івент-менеджмент в управлінні ресторанним бізнесом (на прикладі кафе «Хвоя») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. О. М. Владимир. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 75 с. |
Issue Date: | Ιου-2025 |
Submitted date: | Ιου-2025 |
Date of entry: | 26-Ιου-2025 |
Publisher: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Supervisor: | Владимир, Ольга Михайлівна Vladymyr, Olha |
Keywords: | івент івент-менеджмент маркетинг кафе підприємство ресторанне господарство споживчий попит стимулювання споживчого попиту чинники впливу фінансово-економічні показники якість обслуговування event event management marketing cafe restaurant industry enterprise consumer demand stimulation of consumer demand influencing factors financial and economic indicators quality of service |
Page range: | 1-75 |
Abstract: | Кот О. А. Івент-менеджмент в управлінні ресторанним бізнесом (на прикладі кафе «Хвоя»).
Кваліфікаційна робота бакалавра (77 с., 11 рис., 12 табл., 46 літ. джерел) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2025.
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена дослідженню івент-менеджменту в управлінні ресторанним бізнесом.
У розділах даної кваліфікаційної роботи було досліджено теоретичні основи івент-менеджменту в управлінні ресторанами, практичні аспекти діяльності кафе «Хвоя», запропоновано проект заходу на базі кафе «Хвоя». Практична значимість роботи. Результати проведеного дослідження створюють основу для подальших досліджень й практичного вирішення проблем дослідження івент-менеджмент в управлінні ресторанним бізнесом. Kot O. A. Event Management in Restaurant Business Administration ("Khvoya" Café as a case study). Bachelor's qualification work (77 p., 11 fig., 12 tab., 46 lit. sources) byspecialty 241 “Hotel and Restaurant Business”. – Ivan Pulyuy Ternopil National Technical University. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2025. The bachelor's qualification work is dedicated to the study of event management in restaurant business management. The sections of this qualification work examined the theoretical foundations of event management in restaurant management, the practical aspects of the activities of the "Khvoya" cafe, and proposed a project for an event based on the "Khvoya" cafe. Practical significance of the work. The results of the study create a basis for further research and practical solutions to the problems of event management in restaurant business management. |
Content: | ЗМІСТ Вступ................................................................................................................. 7 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ІВЕНТ-МЕНЕДЖМЕНТУ В УПРАВЛІННІ РЕСТОРАНОМ……………………………………………… 9 1.1 Івент-менеджмент в системі маркетингових комунікацій…………. 9 1.2 Ключові ресурси івент-менеджменту………………………………... 21 1.3 Концепція івент-менеджменту, його цілі та місія…………………. 24 РОЗДІЛ 2. ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ДІЯЛЬНОСТІ КАФЕ «ХВОЯ»……………………………………………………………………….. 27 2.1 Загальна характеристика кафе «Хвоя»…………................................. 27 2.2 Аналізування фінансово-економічних показників досліджуваного підприємства…………………………………………………………... 29 РОЗДІЛ 3. УПРАВЛІННЯ ЗАХОДОМ В КАФЕ «ХВОЯ»………………… 37 3.1 Аналізування ресурсів, задіяних в управлінні івентом…………..… 37 3.2 Розрахунок бюджету заходу досліджуваного закладу….…..……... 45 3.3 Стратегія івент-менеджменту для кафе «Хвоя»……………………. 50 РОЗДІЛ 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ………………………………………………………………………… 61 4.1 Основи охорони праці в галузі………………………………………. 61 4.2 Контроль за станом безпеки життєдіяльності на підприємстві…… 65 ВИСНОВКИ..................................................................................................... 67 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ................................................. 71 ДОДАТКИ........................................................................................................ 76 |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/49068 |
Copyright owner: | © Кот О.А., 2025 |
References (Ukraine): | 1. Андрушків Б. М., Малюта Л. Я., Островська Г. Й. та ін. Готельно ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1. Тернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с. 2. Андрушків Б.М., Погайдак О.Б., Мельник Л.М. Теоретико-концептуальна основа управління капіталом підприємства готельно-ресторанного господарства. Вісник Запорізького національного університету.Економічні науки. 2016.№4. С. 7-15. 3. Басюк О.В. Аналіз світового досвіду функціонування готельних ланцюгів. Глобальні та національні проблеми економіки. URL: http://global national.in.ua/archive/5-2015/05.pdf 4. Бунтова Н.В. Перспективи інтеграції України в міжнародний ринок готельних послуг. Вісник ОНУ імені І.І. Мечникова. 2016. Т. 21. Вип. 4 (46). С. 16–19. 5. Вікторов Б.В. Типи мережевих підприємств у міжнародному бізнесі. Вчені записки Університету «КРОК». 2020. №2(58). С. 26-39 URL: https://snku.krok.edu.ua/index.php/vcheni-zapiski-universitetu krok/article/view/291/313 6. Владимир О. Бізнес-культура сфери міжнародного туризму та готельно ресторанної справи. Феномен культури постглобалізму: зб. мат. І Міжнар. наук.-практ. конф., м. Маріуполь, 2020, Том 1, С. 39-43 7. Волощенко К. Ю., Хімічева Г. І., Зенкін А. С., Іванов П. В. Розробка організаційно-функціональної моделі управління віртуальними підприємствами. Менеджмент виробництва. 2022. С. 220-224. URL: https://ela.kpi.ua/server/api/core/bitstreams/44828200-7fe1-4e76-9f28- 19cf8587f6f0/content 8. Гарбера О.Є. Сучасні тенденції розвитку світової готельної індустрії. Економічний часопис – ХХІ. № 11-12. 2010. С 37-41. 9. Дзядук Т. В. Переваги та негативні ефекти формування мережевих підприємств. Інвестиції: практика та досвід. 2010. № 10. С. 36-38 10. Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характер. Державна служба України з надзвичайних ситуацій. URL: https://dsns.gov.ua/uk/abetka-bezpeki/diyi-naselennya-v-umovax-nadzvicainix situacii-vojennogo-xarakte 11. Владимир О. М. Основні тенденції розвитку підприємств готельно ресторанного бізнесу та сфери туризму у 2019-2021 роках. Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації: тези доповідей VІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. Київ: Вид. центр КНУКіМ. 2021. С. 311-315. 12. Владимир О. Еволюція дизайну об’єктів готельно-ресторанного бізнесу: від функціонального до системного підходу. Деміург: ідеї, технології, перспективи дизайну. 2021. Вип.1.(4). С. 45-58. 13. Владимир О. М. Еволюційні зміни у розумінні дизайну об'єктів готельно ресторанного бізнесу. Дизайн після епохи постмодерну: ідеї, теорія, практика: матер. Всеукр. наук.-практ. конф. Київ: КНУКіМ. 2021. С. 51- 56. 14. Владимир О.М. Дизайн готельних комплексів: практичність та концептуальність. Теоретичні та практичні питання узгодження інтересів розвитку територіальної системи: матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції. Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна. 2020. C. 225-227. 15. Владимир О., Шерстюк Р. Ейдетика на службі готельно-ресторанного бізнесу: смак, дизайн та етичність застосування International Science Journal of Management, Economics & Finance. 2024. Вип 3 (1) с. 47-61 16. Вовк І.П., Вовк Ю.Я. Проблеми і перспективи розвитку готельного бізнесу в Україні. Актуальні задачі сучасних технологій: Збірник тез доповідей Ⅶ Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів. 2018 Том 3 С. 142-142. 17. Владимир О., Бажанова Н. Суспільні виклики та соціальна відповідальність бізнесу у час війни. Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С. 45-62. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22vomucv.pdf 18. Владимир О.М Об’єктивна необхідність фінансування інновацій у готельно-ресторанному бізнесі. Проблеми та перспективи розвитку підприємництва: Матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції (м. Харків, 25 листопада 2016 року). Харків.: ХНАДУ. Т. 1. 330 с. С. 179-18 19. Владимир О.М. Особливості фінансування готельно-ресторанного бізнесу Актуальні задачі сучасних технологій: V міжнар. наук.-техн. конф. молодих учених та студентів. Тернопіль : ТНТУ, 2016. Вип 2. С. 303-304. 20. Владимир О.М. Динаміка валютного курсу національної грошової одиниці України та її вплив на розвиток економіки в цілому Вісник ТАНГ, 2005. №4. С. 67-71. 21. Владимир О. Управління валютними ресурсами – запорука успішного ведення валютної діяльності банку. Соціально-економічні проблеми і держава. 2011. Вип. 2 (5). URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2011/11vomvdb.pdf 22. Дудкін П.Д. Smart-компоненти у логістиці готельно-ресторанного бізнесу. Особливості розвитку соціального бізнесу в умовах інтеграційних перетворень: матеріали науково-практичного семінару ТНТУ імені Івана Пулюя. Тернопіль. 17 жовтня 2017 року. С.22. 23. Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» № 1105-XIV від 23.09.1999. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1105-14#Text 24. Закон України «Про охорону праці» № 2695-XII від 14.10.92 URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2694-12#Text 25. Інструкція першочергових дій персоналу і посадових осіб підприємств, установ та організацій у разі загрози виникнення терористичних або диверсійних актів. Департамент освіти і науки. URL: https://don.kyivcity.gov.ua/files/2015/4/28/bezpeka_zakladiv_new.pdf 26. Івент-менеджмент: події, які продають готель. URL: https://hotel.report/technology/ivent-marketing-sobytiyakotorye-prodayut-otel 27. Зеленська Л. М. Івент-менеджмент : навч. посіб. Київ : НАКККіМ, 2018. 148 с. 28. Як організувати івент чи конференцію правильно? URL: https://event-camp.org/articles/how-to-conduct-events/ 29. Кодекс законів про працю України із змінами та доповненнями N 1213-IX від 4.02.2021 URL: https://ips.ligazakon.net/document/view/KD0001?an=901853&ed=2021_02_0 4 30. Круль Г.Я. Основи готельної справи. Навч. посіб. Київ: Центр навчальної літератури,2019. 280 с. 31. Корж Н.В., Левицька І. В., Онищук Н. В. Готельна справа: Навчальний посібник. Київ:Київ.нац.торг.-екон.ун-т,. Вінниця, ПП «ТД«Едельвейс і К» 2015. 580 с 32. Малюта Л., Владимир О., Рудан В. Інтеграція дизайну в готельно ресторанний бізнес: ефекти для туризму та розвитку місцевих громад. Економічний аналіз. 2022. №3(32). С. 307-315. 33. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С.174-184. 34. Малюта Л.Я. Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Шерстюк Р.П. Сучасне прогресивне обладнання й оснащення закладів готельно-ресторанного господарства. Інновації: соціально-економічні та безпекові стратегії розвитку: Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ імені Івана Пулюя, академіка НАН України М. Г. Чумаченка. Тернопіль. 23 березня 2018 року. С 46-47. 35. Новікова В. В., Бондар Н. П., Шаран Л. О. Впровадження event-менеджменту в діяльність підприємства готельно-ресторанного господарства. Modern engineering and innovative technologies. Issue 1. Part 2. С. 45-54. 36. Островська Г., Оксана Гладчук О. Стратегія управління підприємствами готельного господарства. Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, діджиталізація та інновації: Міжнародна науково-практична конференція. 2022.11.22. С. 21-23 37. Повалій Т. Л., Світайло Н. Д. Івент-менеджмент : Навчальний посібник. Суми : Сумський державний університет, 2021. 198 c. 38. Руденко В.П. Основи готельної справи. Київ: Центр учбової літератури, 2011. 368 с. 39. Стойко І., Шерстюк Р. 14 принципів Вільгельма Едвардса Демінга для управління якістю готельно-ресторанних послуг. Соціально-економічні проблеми і держава. 2020. Вип. 1 (22). С. 66-78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2020/20siigrp.pdf 40. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196. 41. Anderson, Judy L. Event Management Simplified. Bloomington: AuthorHouse, 2010. ISBN 9781463462598 42. Arthur ter Hofstede, Boualem Benatallah, Hye-Young Paik. Business Process Management Workshops: BPM 2007 International Workshops, BPI, BPD, CBP, ProHealth, RefMod, Semantics4ws, Brisbane, Australia, September 24, 2007, Revised Selected Papers. Sydney: Springer Science & Business Media, 2008. ISBN 9783540782377 43. Bladen Charles, James Kennell, Emma Abson, Nick Wilde. Events Management: An Introduction. Oxon: Routledge, 2012. ISBN 9781136980381 44. Bowdin Glenn, Johnny Allen, Rob Harris, Ian McDonnell, William O'Toole. Event Management. 3. Přepracované vyd. New York: Routledge, 2012. ISBN 9781136445118 45. Carter, Laurence. Event Planning 2nd Edition. Bloomington: AuthorHouse, 2013. ISBN 9781481701624 46. Clow, Kenneth E? Donald Baack. Reklama, propagace a marketingová komunikace. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2008, xx, 484 s. ISBN 978-80-251-1769-9 |
Content type: | Bachelor Thesis |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | 241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври) |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
dyplom_ Kot O_A_2025.pdf | 1,55 MB | Adobe PDF | Δείτε/ Ανοίξτε | |
Авторська довідка_Кот.docx | 18,8 kB | Microsoft Word XML | Δείτε/ Ανοίξτε |
Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα
Administratzailearen tresnak