Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48966
Titulua: | Управління іміджем підприємства гостинності та особливості його формування (на прикладі ТОВ «Готель «Ужгород») |
Beste titulu batzuk: | Managing the Image of a Hospitality Enterprise and the Specifics of Its Formation (LLC "Uzhhorod Hotel" as a case of study) |
Egilea: | Гац, Вікторія Олександрівна Hats, Victoria |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна |
Bibliographic description (Ukraine): | Гац В.О. Управління іміджем підприємства гостинності та особливості його формування (на прикладі ТОВ «Готель «Ужгород») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. Д. Завідна. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 69 с. |
Gordailuaren-data: | Jun-2025 |
Submitted date: | Jun-2025 |
Date of entry: | 20-Jun-2025 |
Argitalpen: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Supervisor: | Завідна, Людмила Дмитрівна Zavidna, Liudmyla |
UDC: | 640.4:658.005.5 |
Gako-hitzak: | імідж підприємства гостинності управління іміджем готельний бізнес конкурентна позиція формування іміджу підприємства позитивний імідж іміджева політика image hospitality enterprises image management hotel business competitive position formation of the company's image positive image image policy |
Page range: | 1-69 |
Laburpena: | Гац В.О. Управління іміджем підприємства гостинності та особливості його формування (на прикладі ТОВ «Готель «Ужгород»)
Дослідження на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопіль, 2025. У роботі висвітлено теоретичні основи управління іміджем підприємства гостинності (на прикладі ТОВ «Готель «Ужгород»). У даному контексті визначено сутність поняття «імідж», концепція «іміджу» підприємства в контексті ефективного інструменту протистояння складним викликам сьогодення та сприянню збереженню позиції на ринку, досліджено сучасні підходи та методи формування іміджу підприємства, розглянуто управління іміджем як комунікативний процес.
Надана організаційно-економічна характеристику ТОВ «Готель «Ужгород», здійснено оцінку ефективності діяльності готелю щодо створення сприятливого іміджу, проведено аналіз конкурентної позиції підприємства на ринку готельних послуг та попит туристів на послуги готелю по країнах походження. Запропоновано стратегічні орієнтири формування позитивного іміджу, побудована структура програми з формування позитивного іміджу підприємства ТОВ «Готель «Ужгород», розроблено алгоритм формування та розвитку корпоративного іміджу підприємства, який доцільно розглядати як послідовність логічно взаємопов’язаних етапів, кожен з яких має на меті забезпечити ефективне позиціонування підприємства на ринку, надано рекомендації щодо покращення іміджевої політики ТОВ «Готель «Ужгород». Представлено заходи безпечної життєдіяльності та охорони праці у ТОВ «Готель «Ужгород». Hats V. O. Managing the Image of a Hospitality Enterprise and the Specifics of Its Formation (LLC "Uzhhorod Hotel" as a case of study) Research on the receipt of bachelor degree educational level on speciality 241 “Hotel and restaurant business”. Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. Ternopil, 2025. The article highlights the theoretical foundations of image management of a hospitality enterprise (on the example of LLC « Uzhhorod Hotel »). In this context, the essence of the concept of “image”, the concept of “image” of an enterprise in the context of an effective tool for confronting the complex challenges of today and helping to maintain its position in the market, modern approaches and methods of forming the image of an enterprise are studied, image management as a communication process is considered. The organizational and economic characteristics of LLC «Uzhhorod Hotel» are provided, the efficiency of the hotel's activities to create a favorable image is evaluated, the competitive position of the enterprise in the hotel services market and the demand of tourists for hotel services by country of origin are analyzed. Strategic guidelines for the formation of a positive image are proposed, the structure of the program for the formation of a positive image of the enterprise LLC «Uzhhorod Hotel» is built, an algorithm for the formation and development of the corporate image of the enterprise is developed, which should be considered as a sequence of logically interrelated stages, each of which is aimed at ensuring effective positioning of the enterprise in the market, recommendations for improving the image policy of LLC «Uzhhorod Hotel» are provided. The measures of safe life and labor protection in the LLC «Uzhhorod Hotel» are presented. |
Content: | ЗМІСТ Стор. ВСТУП 7 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ УПРАВЛІННЯ ІМІДЖЕМ ПІДПРИЄМСТВА ГОСТИННОСТІ 10 1.1. Імідж підприємства: сутність, особливості та чинники, що впливають на його формування 10 1.2. Сучасні підходи та методи формування іміджу підприємства 16 1.3. Управління іміджем як комунікативний процес 20 РОЗДІЛ 2. ДОСЛІДЖЕННЯ УПРАВЛІННЯ ІМІДЖЕМ ТОВ «ГОТЕЛЬ «УЖГОРОД» 26 2.1. Загальна організаційно-економічна характеристика ТОВ «Готель «Ужгород» 26 2.2. Оцінка ефективності діяльності готелю щодо створення сприятливого іміджу 33 2.3. Аналіз конкурентної позиції ТОВ «Готель «Ужгород»» на ринку готельних послуг 38 РОЗДІЛ 3. ФОРМУВАННЯ ПОЗИТИВНОГО ІМІДЖУ ТОВ «ГОТЕЛЬ «УЖГОРОД» ЯК ФАКТОРУ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ 47 3.1. Стратегічні орієнтири формування позитивного іміджу 47 3.2. Рекомендації щодо покращення іміджевої політики ТОВ «Готель «Ужгород» 50 РОЗДІЛ 4. ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ 55 4.1. Організація системи безпеки підприємства готельного господарства 55 4.2. Техногенно-екологічна безпека системи цивільної оборони TOB «Готель «Ужгород» під час війни 56 ВИСНОВКИ 59 БІБЛІОГРАФІЯ 62 ДОДАТКИ 69 |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48966 |
Copyright owner: | © Гац В.О., 2025 |
References (Ukraine): | 1. Азізов С.П., Кожан Н.В. Використання концепції управління іміджем підприємства у підвищенні його конкурентоспроможності. Проблеми інноваційно-інвестиційного розвитку. 2018. № 15. С. 74-81. 2. Балацька Н.Ю., Кушнір Д.М. Імідж як фактор конкурентоспроможності готельного підприємства. Молодий вчений. 2019. № 11 (38). С. 551-554. 3. Батченко Л., Гончар Л. Репутаційний капітал як основа економічного зростання підприємств сфери готельно-ресторанного бізнесу. Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації. 2018. № 2. С. 64-80. 4. Безручко, Л., Білоус, С., Філь, М. Готельне господарство в умовах війни: сучасний стан та перспективи розвитку. Економіка та суспільство. (47). 2023. https://doi.org/10.32782/2524–0072/2023–47–43 5. Боковець, В. В. Управління іміджем підприємства : електронний навчальний посібник комбінованого (локального та мережного) використання. [Електронний ресурс] Вінниця : ВНТУ, 2024. 112 с. 6. Визначення поняття «імідж» та помилки в його використанні. URL: https://labipt.com/ 7. Відгуки про ТОВ «Готель Ужгород». Booking.com. https://booking.com/hotel/uzhgorod . 8. Гатило В.П. Оцінка ефективності діяльності щодо створення сприятливого підприємства на ринку праці. Часопис економічних реформ. 2019. № 3. С. 76-82. 9. Державне агентство розвитку туризму. URL: https://www.tourism.gov.ua . 10. Економічні науки. Значення іміджу персоналу підприємства в сучасних умовах господарювання. URL: http://journals.khnu.km.ua/vestnik/wpcontent/uploads/2021/01/22-20.pdf 11. Завадинська О.Ю. Русавська В.А. Стратегії інноваційного розвитку підприємств ресторанного бізнесу. Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Економічні науки. 2018. Вип. 54. С. 94-98. 13. Завідна Л.Д. Бренд роботодавця як стратегічний ресурс підприємства на ринку праці в умовах війни. Конкурентоспроможність та інновації: проблеми науки та практики : Тези доповідей VІІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 24 листопада 2023 р. Харків : ФОП Лібуркіна Л. М., 2023. С. 320-323. URL: https://www.hneu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/12/Programka_KONF_2023-4.pdf URL: https://www.hneu.edu.ua/wp-content/uploads/2023/12/TEZU_2023-2.pdf 14. Завідна Л. Д. Готельний бізнес: стратегії розвитку : монографія. Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2017. 600 с. DOI: 10.31617/m.knute.2017-1348 URL: https://knute.edu.ua/file/MjIxNw==/3f53da674f3e1be843adfa7370d626b1.pdf 15. Завідна Л. Д. Оцінка ризику в управлінні розвиток готельного бізнесу. Економіка України. Управління Економікою: теорія і практика. 2018. №6 (679). С. 13-25. DOI: https://doi.org/10.15407/economyukr.2018.06.013 16. Завідна Л. Д. Стратегія повоєнного відновлення індустрії гостинності та туризму України. Актуальні питання економічних наук, 2024. Випуск 5. С. 1-17. URL: https://a-economics.com.ua/index.php/home/article/view/100 DOI: https://doi.org/10.5281/zenodo.1453285 1 17. Завідна Л., Кирич Н., Миколайчук І. Розвиток підприємства як ефективна платформа результативності економічної системи [Електронний ресурс] Соціально-економічні проблеми і держава. 2019. Вип. 1 (20). С. 118-130. DOI: https://doi.org/10.33108/sepd2019.01.118 18. Завідна Л., Миколайчук І. Концепція формування та розвитку бренду роботодавця в Україні під час війни. Галицький економічний вісник. Т. : ТНТУ, 2023. Том 85. № 6. С. 155–166. URL: https://galicianvisnyk.tntu.edu.ua/?art=1246 DOI: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2023.06.155 19. Завідна Л.Д. Конкурентні позиції підприємства на ринку готельних послуг. Міжнародне періодичне наукове видання: Науковий погляд у майбутнє. 2020. Вип.17. Том 2. Одеса: Купрієнко С.В., С. 38–44. DOI: https://doi.org/10.30888/2415-7538.2020-17-02-030 20. Завідна Л. Д. Стратегія оптимізації витрат підприємства готельного бізнесу в умовах війни. Соціальний розвиток: економіко-правові проблеми, 2025. Випуск 5. С. 1-10. URL: https://www.eu-scientists.com/index.php/sdel/issue/view/20 21. Завідна Л.Д. Концепція управління стратегічним розвитком підприємства готельного господарства. Економічний простір: Збірник наукових праць. № 153. Дніпро: ПДАБА, 2020. С. 51–55. DOI: https://doi.org/10.32782/2224-6282/153-9 22. Завідна Л.Д. Формування стратегії розвитку підприємства готельного господарства. Науково-виробничий журнал «Бізнес-навігатор». 2020. Вип. 1 (57). С. 120-125. DOI: https://doi.org/10.32847/business-navigator.57-21 23. Завідна Л.Д. Шляхи подолання фінансової кризи в умовах сучасних загроз. Інноваційне підприємництво та торгівля: сучасний стан та перспективи розвитку: Збірник матеріалів ІІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції Том 1 (м. Херсон - Кропивницький, 23 травня 2023р.). Херсонський державний аграрно-економічний університет, 2023. С.16-20. https://www.researchgate.net/publication/374449364_article_1#fullTextFileContent 24. Завідна Л.Д., Барна М.Ю. Оцінка конкурентоспроможності підприємства на ринку готельних послуг. Збірник наукових праць «Проблеми системного підходу в економіці», Національний авіаційний університет. 2019. Вип. 1 (69). Част. 1. С. 151-156. DOI: https://doi.org/10.32782/2520-2200/2019-1-46 25. Завідна Л.Д, Бойко В.О., Колеснiкова К.С. Сучасна парадигма управління стратегічним розвитком підприємства. Strategic Management: Global Trends and National Peculiarities. Collective monograph. Poland: Publishing House «Baltija Publishing», 2019. Р. 544–564. URI: http://hdl.handle.net/ 123456789/3388 26. Завідна Л.Д., Шевчук Н.С. Модель управління якістю готельних послуг. Modern research in science and education. Proceedings of the 4th International scientific and practical conference. (December 7-9, 2023) BoScience Publisher. Chicago, USA, 2023. Pp. 927-932. URL: https://sci-conf.com.ua/iv-mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferentsiya-modern-research-in-science-and-education-7-9-12-2023-chikago-ssha-arhiv/ 27. Іванов І.В. Теоретичні основи формування іміджу підприємства. Економіка і менеджмент. 2020. Вип. 1. С. 110–117. 28. Концепція конкурентоспроможного іміджу підприємства в умовах динамічного розвитку ринку. URL: http://confmanagement.kpi.ua/proc/article/view/230455 29. Лаврентій. А.С. Основні підходи до ідентифікації іміджу, його структурних складових та функціонального простору реалізації. URL: http://www.investplan.com.ua/pdf/20_2017/27.pdf 30. Левицька І.В., Постова В.В. Стратегічне управління розвитком підприємств ресторанного бізнесу. Молодий вчений. 2017. № 2 (42). С. 271-275. 31. Малюта Л., Завідна Л., Владимир О, Рудан В. Корпоративна соціальна відповідальність – важливий інструмент забезпечення економічної безпеки бізнесу під час війни. Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, цифровізація та інновації : монографія / за ред. д.е.н., проф. О. А. Сороківської. Тернопіль : ФОП Паляниця В.А., 2024. 593 с. (С. 387-400). URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46506 URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46505 32. Малюта Л., Островська Г., Гладчук О. Напрями розвитку управління інноваційними ідеями на підприємстві. Електронне наукове фахове видання "Соціально-економічні проблеми і держава". 2022. Вип. 2(27).С.131-143. 33. Мантур-Чубата О. С. Значення іміджу персоналу підприємства в сучасних умовах господарювання. Вісник Хмельницького національного університету 2020, № 5. URL: http://journals.khnu.km.ua/vestnik/wpcontent/uploads/2021/01/22-20.pdf 34. Марченко О. І. Імідж як основа успішного функціонування підприємства. Глобальні та національні проблеми економіки. 2017. № 20. С. 444-448. 35. Намагаються вижити. Готелі в Україні заповнені на 10–15%. РБК Україна. URL: https://www.rbc.ua/ukr/travel/pytayutsya- vyzhit-oteli- ukrainezapolneny-1657631247.html 36. Офіційний сайт ТОВ «Готель Ужгород». URL: https://hoteluzhgorod.ua 37. Постова В. В., Лук’янець А. В. Особливості формування та підтримки іміджу підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Підприємство та інновації. 2020. Вип. 14. С. 63-67. 38. Савчук С.І. Управління репутацією підприємства в готельному бізнесі. Туристичний бізнес. 2019. №3. С. 45–51. 39. Семенчук Т.Б., Басараб Н.А. Формування іміджу підприємства. URL: https://economyandsociety.in.ua/journals/7_ukr/79.pdf 40. Синиця С. М. Особливості формування іміджу підприємства як чинник конкурентоспроможності на зовнішніх ринках Причорноморські економічні студії. 2019. Вип. 38(1). С. 147-151 41. Солоненко Ю., Криворучко Д. Стан та сучасні тенденції розвитку готельного бізнесу в світі за впливу зовнішніх факторів. Галицький економічний вісник. No 4 (83), 2023. С. 130–140. 42. Стоцька С. Я., Завідна Л. Д. Якість обслуговування - ключ до успіху готельного бізнесу // Матеріали Ⅻ Всеукр. наук.-практ. конф. пам’яті проф. ТНТУ ім. І. Пулюя, акад. НАН М. Г. Чумаченка: „Управління бізнес-процесами підприємств у контексті індустрії 4.0“, Тернопіль, 11 жовтня 2024 року. 2024. С. 100–101. https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46603 43. Шавкун І.Г., Дибчинська Я.С. Формування іміджу організації : навч. посіб. Запоріжжя : ЗНУ 2016. 111 с. 44. Шульга О.А. Організаційно-економічні засади формування корпоративного іміджу торговельного підприємства. Причорноморські економічні студії. 2022. Вип. 77. С. 112-116. 45. Як туристична галузь країни працює під час війни та як зміниться після її завершення. Офіційний веб-сайт ДАРТ. 2022. URL: https://www.tourism.gov.ua/ 46. Frandsen Sanne. Organizational Image. 2017. 12 p. 47. Gioia D. A., Hamilton A. L. Image is everything. Reflections on the dominance of image in modem organizational life. Research in Organizational Behaviour. 2014. No. 34. P. 129-154. 48. Kotler Philip. Marketing-Management. 2015. 714 p. P 124-125. 49. Merriam-Webster Dictionary.com. Image. URL: https://www.merriam-webster.com/dictionary/image 50. Zavidna Liudmyla, Trut Olha, Slobodianiuk Olha, Voronenko Iryna, Vartsaba Vira. Application of Anti-Crisis Measures for the Sustainable Development of the Regional Economy in the Context of Doing Local Business in a Post-COVID Environment. International Journal of Sustainable Development and Planning, Vol. 17, No. 5, 2022 pp. 1685-1693. URL: https://www.iieta.org/journals/ijsdp/paper/10.18280/ijsdp.170535 51. Zavidna, L., Kolesnikova, K., Barna, M., Shelemetieva, T., & Lanytsia, I. (2025). Integrated Strategic Models for the Post-War Recovery of Ukraine's Hospitality and Tourism Industry. OIDA International Journal of Sustainable Development, Volume 18. Issue 10. Pg. 29-40. URL: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=5278223 URL: https://www.scopus.com/record/display.uri?eid=2-s2.0-105007730240&origin=recordpage 52. Zavidna, L., Maliuta, L. (2024). Corporate social responsibility as a key tool of economic business security during war. International Interdisciplinary Scientific Journal "Expert". Plovdiv (Bulgaria). Vol. 1. Issue 4. Р. 20–34. DOI: https://doi.org/10.62034/2815-5300/2024-v1-i4-002 53. Zavidna, L., Mykolaichuk, I. & Namliiev, Y. (2024). Business Restructuring as a Strategy for Enterprise Adaptation to Changes in War Conditions. International Interdisciplinary Scientific Journal "Expert". Plovdiv (Bulgaria). Vol. 1. Issue 3. P. 5-28. DOI: https://doi.org/10.62034/2815-5300/2024-v1-i3-001 54. Zavidna, Liudmyla; Makarenko, Petro M.; Chepurda, Ganna; Lyzunova, Olena; Shmygol, Nadiia. Strategy of Innovative Development as an Element to Activate Innovative Activities of Companies. Academy of Strategic Management Journal. 2019. Vol. 18. № 4. P. 1–6. URL: https://www.abacademies.org/articles/strategy-of-innovative-development-as-an-element-to-activate-innovative-activities-of-companies-8385.html 55. Zavidna L. D., Sherstiuk R. P. Social responsibility as a corporate strategy of an enterprise in the conditions of war. Конкурентоспроможність та інновації: проблеми науки та практики : матеріали Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 22 листопада 2024 р. Харків : ФОП Лібуркіна Л. М., 2024. С. 215-220. |
Content type: | Bachelor Thesis |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | 241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври) |
Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο | Περιγραφή | Μέγεθος | Μορφότυπος | |
---|---|---|---|---|
dyplom_ Hats V_O_2025.pdf | 1,54 MB | Adobe PDF | Bistaratu/Ireki | |
Авторська довідка_Гац.doc | 47,5 kB | Microsoft Word | Bistaratu/Ireki |
DSpaceko itemak copyright bidez babestuta daude, eskubide guztiak gordeta, baldin eta kontrakoa adierazten ez bada.
Εργαλεία διαχειριστή