Palun kasuta seda identifikaatorit viitamiseks ja linkimiseks:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48960
ชื่อเรื่อง: | Удосконалення системи управління персоналом в готельному та ресторанному бізнесі: стратегії ефективного найму та розвитку працівників (на прикладі ПрАТ «Готель «Поділля») |
ชื่อเรื่องอื่นๆ: | Enhancing the Personnel Management System in the Hotel and Restaurant Business: Strategies for Effective Hiring and Employee Development (PJSC “Podillia Hotel” as a case of study) |
ผู้แต่ง: | Понтус, Олена Андріївна Pontus, Olena |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна |
Bibliographic description (Ukraine): | Понтус О.А. Удосконалення системи управління персоналом в готельному та ресторанному бізнесі: стратегії ефективного найму та розвитку працівників (на прикладі ПрАТ «Готель «Поділля») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. М. Мельник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025. 90 с. |
วันที่เผยแพร่: | มิถ-2025 |
Submitted date: | มิถ-2025 |
Date of entry: | 18-มิถ-2025 |
สำนักพิมพ์: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Supervisor: | Мельник, Лілія Миколаївна Melnyk, Liliya |
UDC: | 658.3 |
คำสำคัญ: | управління персонал система удосконалення готель послуга проблеми мотивація management personnel system improvement hotel service problems motivation |
Page range: | 1-90 |
บทคัดย่อ: | Понтус О. А. Удосконалення системи управління персоналом в готельному та ресторанному бізнесі: стратегії ефективного найму та розвитку працівників (на прикладі ПрАТ «Готель «Поділля»).
Кваліфікаційна робота бакалавра: 90 сторінок, 17 рисунків, 13 таблиць, 37 літературних джерел. Об’єкт дослідження − ПрАТ «Готель «Поділля», основним видом діяльності якого є надання послуг з тимчасового розміщування.
Предмет дослідження − процес управлінням персоналом у готельно-ресторанному комплексі.
Метою роботи є розроблення рекомендацій щодо удосконалення системи управління персоналом в готельно-ресторанному бізнесі та розробки стратегії ефективного найму та розвитку працівників.
Методи дослідження − аналіз і синтез; комплексний аналіз; порівняльний і економічний аналіз, метод опису.
Практичне значення одержаних результатів. У роботі сформульовано рекомендації щодо розробки стратегії ефективного найму та розвитку працівників, а також впровадження електронної системи управління робочим часом і графіками у готелі «Поділля». Pontus O. Enhancing the Personnel Management System in the Hotel and Restaurant Business: Strategies for Effective Hiring and Employee Development (PJSC “Podillia Hotel” as a case of study). Bachelor degree thesis contains of 90 pages, 17 pictures, 13 tables, 37 references. The object of investigation is the PJSC “Podillia Hotel”, the main activity of which is the provision of temporary accommodation services. The subject of investigation is the process of personnel management in the hotel and restaurant complex. The aim of the work is to develop recommendations for improving the HR management system in the hotel and restaurant business and to develop a strategy for effective recruitment and development of employees. The methods of investigation are analysis and synthesis; comprehensive analysis; comparative and economic analysis, method of description. The practical significance of the results obtained. The work formulates recommendations for developing a strategy for effective recruitment and development of employees, as well as for implementing an electronic system for managing working time and schedules at the Podillia Hotel. |
Content: | ЗМІСТ ВСТУП ……………………………………………..……………..……... 5 1. ТЕОРЕТИЧНИЙ РОЗДІЛ ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ У ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ ............................................... 8 1.1. Сутність, функції та принципи системи управління персоналом у сфері готельно-ресторанного господарства ..................... 8 1.2. Теоретичні підходи до найму, адаптації, мотивації та розвитку працівників ….............................................................................................. 19 2. АНАЛІТИЧНИЙ РОЗДІЛ АНАЛІЗ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ У ПРАТ «ГОТЕЛЬ «ПОДІЛЛЯ» ………………………………..………… 31 2.1. Загальна характеристика підприємства та його організаційної структури ……………………………………………...... 31 2.2. Оцінка існуючої системи управління персоналом (добір, адаптація, навчання, мотивація) ………………………………………... 45 2.3. Виявлення проблем та недоліків у сфері кадрового менеджменту підприємства ....................................................................... 48 3. РЕКОМЕНДАЦІЙНО-РОЗРАХУНКОВИЙ РОЗДІЛ НАПРЯМИ УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ У ПРАТ «ГОТЕЛЬ «ПОДІЛЛЯ» …….......................... 53 3.1. Визначення заходів з удосконалення системи управління персоналом організації готельно-ресторанної сфери ……...………….. 53 3.2. Розробка стратегії найму та розвитку працівників ПрАТ «Готель «Поділля» ………………………………………………………. 63 3.3. Пропозиція впровадження електронної системи управління робочим часом і графіками у готелі «Поділля» ………………............... 67 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 77 4.1. Роль персоналу в забезпеченні безпеки життєдіяльності гостей готелю: інструктажі, навчання, відповідальність …….……….. 77 4.2. Профілактика стресу і професійного вигорання у готельно-ресторанній сфері ………………………………………………………... 81 ВИСНОВКИ ……………………………………………………...….…... 83 БІБЛІОГРАФІЯ …...…………………………..……………………..….. 86 |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48960 |
Copyright owner: | © Понтус О.А., 2025 |
References (Ukraine): | 1. Андрушків Б., Бойко О., Кирич Н., Якимук П., Мариняк Б. Особливості удосконалення управління сферою послуг у контексті Індустрії 4.0. Галицький економічний вісник. 2024. №6(91). С. 142-149. 2. Андрушків Б. М., Головкова Л. С., Кирич Н. Б. Вплив людського і штучного інтелекту на процеси реалізації кадрової політики України в умовах війни. Education and science in Ukraine in the period of today's global challenges: collective monograph / Compiled by V. Shpak; Chairman of the Editorial Board S. Tabachnikov. Sherman Oaks, California: GS Publishing Services, 2024. 295 р. P. 207-2013. 3. Бабчинська О. І. Інструменти формування системи розвитку персоналу інноваційно-активного підприємства. Вісник Хмельницького національного університету. 2021. № 3. С. 169-173. 4. Балановська Т. І., Михайліченко М. В., Троян А. В. Сучасні технології управління персоналом: навчальний посібник. Київ: ФОП Ямчинський О.В., 2020. 466 с. 5. Гавриш О. А., Довгань Л. Є., Крейдич І. М., Семенченко Н. В. Технології управління персоналом: монографія. Київ: НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», 2017. 528 с. 6. Гакова М. В. Концептуальні підходи до управління персоналом підприємств готельно-ресторанного господарства. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2014. № 4 (66). С. 130-134. 7. Глущенко Л. Д., Пілявоз Т. М., Коваль Н. О. Управління персоналом у сучасній структурі управління підприємством [Електронний ресурс]. Економіка і суспільство. 2022. Випуск № 35. Режим доступу: 1105-Текст статті-1061-1-10-20220309.pdf. 8. Готельно-ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1 / [Б. М. Андрушків, Л. Я. Малюта, Г. Й. Островська та ін.]. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с. 9. Гузар У., Голод А., Паска М., Феленчак Ю., Федоришина Л. Cтановлення індустрії гостинності як чинника підвищення конкурентоспроможності національної економіки. Financial and Credit Activity Problems of Theory and Practice. 2022. Вип. 3 (44). С. 208-215. 10. Гурбик Ю. Ю., Біляєв С. С., Багунц О. С. Сутність та зміст поняття «управління персоналом» у системі менеджменту організації. Економіка і суспільство. 2018. Випуск № 17. С. 216-224. 11. Джеджула В., Єпіфанова І., Ткачук Л. Управління персоналом підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Scientific journal «Modeling the development of the economic systems». 2025. №1. С. 443-450. 12. Дзямулич М. І. Ефективність функціонування системи розвитку персоналу на підприємстві. Економічний форум. 2023. № 1. С. 3-7. 13. Дяків О.П., Островерхов В.М. Управління персоналом: навчально-методичний посібник. [Видання друге, переробл. і доповнено]. Тернопіль: ТНЕУ, 2018. 288 с. 14. Коваленко Л.Г. Мотивація персоналу підприємств готельно-ресторанного господарства. Економіка та управління підприємствами. 2018. № 16. С. 323-326. URL: http://global-national.in.ua/archive/16-2017/66.pdf. 15. Марченко О. А., Самокіш А. О., Стребкова К. М. Особливості управління персоналом у сфері туризму та готельно-ресторанному господарстві. Інфраструктура ринку. 2018. Випуск 17. С. 169-172. 16. Менеджмент персоналу: навч.-методич. посіб. / Дяків О. П., Коцур А. С., Островерхов В. М., Надвиничний С. А., Шкільняк М. М., Шушпанов Д. Г. / за заг. ред. М. М. Шкільняка. Тернопіль. 2022. 280 с. 17. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. № 3 (64). С. 174-184. 18. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л., Шерстюк Р. Організаційно-економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті [Електронний ресурс]. Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С. 148-158. Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf. 19. Огієнко М., Огієнко А., Мельник А. Управління персоналом підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Науковий вісник МНУ імені В. О. Сухомлинського. Економічні науки. 2018. № 2 (11). С. 56-62. 20. Островська Г., Гузар У. Управління креативністю персоналу в закладах індустрії гостинності. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки, 2023, вип. 9(42). С. 83-90. 21. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Малюта Л. Я., Паляниця В. А. Імперативи інтелектуального лідерства підприємства в умовах економіки, заснованої на знаннях. Економічний вісник Донбасу. 2023. № 2 (72). С. 62-72. 22. Петрик Ю. С., Михайленко О. В. Система управління персоналом підприємства: шляхи удосконалення. Держава та регіони. Серія: Економіка та підприємництво. 2020. № 3 (114), частина 1. С. 127-131. 23. Паляниця В. А., Нагорняк Г. С. Забезпечення ефективного управління у закладах готельно-ресторанного господарства України шляхом застосування сучасних інформаційних систем і технологій. Матеріали Ⅻ Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН Миколи Григоровича Чумаченка: «Управління бізнес-процесами підприємств у контексті індустрії 4.0», (Тернопіль, 11 жовтня 2024 року). ФОП Паляниця В. А., 2024. С. 82-83. 24. Потьомкіна О. В., Дзямулич М. І., Шубала І. В. Стимулювання праці як чинник забезпечення ефективності використання персоналу. Економічний форум. 2019. № 1. С. 132-137. 25. Роглєв Х.Й. Менеджмент готелю: економіко-організаційні аспекти: навчальний посібник / Х.Й. Роглєв [та ін.]; за ред. Г.Б. Мунін; Мукачівський державний університет. Київ: Кондор, 2011. 442 с. 26. Управління персоналом: підручник. 2-ге вид., перероб. і доп. / О. М. Шубалий, Н. Т. Рудь, А. І. Гордійчук, І. В. Шубала, М. І. Дзямуличза; заг. ред. О. М. Шубалого. Луцьк: ЛНТУ, 2023. 414 с. 27. Фальченко О. О., Юр’єва І. А., Мардус Н. Ю. Методи управління персоналом у закладах готельно-ресторанного господарства. Інфраструктура ринку. 2018. Випуск 25. С. 493-498. 28. Федишин І., Бойко А. Забезпечення конкурентоспроможності підприємств індустрії гостинності [Електронний ресурс]. Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 2 (29). С. 90-101. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23fibpih.pdf. 29. Шаповал О. А. Концепція управління персоналом підприємства в системі кадрового менеджменту. Науковий вісник Ужгородського національного університету. 2020. Випуск 31. С. 146-149. 30. Шейко Ю. Інновації в HR-менеджменті готельно-ресторанного бізнесу [Електронний ресурс]. Економіка та суспільство. 2023. Вип. 54. Режим доступу: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2721/2636. 31. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення. Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції: колективна монографія. ФО-П Шпак В.Б., 2021. 351 с. С. 307-318. 32. Шерстюк Р., Стойко І., Паляниця В. Організаційна культура управління: адхократія, компетентність і лідерство [Електронний ресурс]. Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 1 (26). С. 37-45. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22srpkil.pdf. 33. Самойленко А. О. Хрулькова К. А. Креативність людського капіталу в готельній індустрії. Економіка та управління національним господарством. 2021. Том 32 (71). № 3. С. 19-24. 34. Юрик Н., Гарматюк О. Управління змінами в системі менеджменту персоналу. Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, цифровізація та інновації: монографія. ФОП Паляниця В. А., 2024. С. 449-461. 35. Юрик Н. Є., Гарматюк О. О. Особливості кадрового менеджменту в кризових умовах функціонування підприємства. Маркетингові та логістичні технології: інновації для забезпечення ефективності бізнес-процесів: монографія. ФОП Шпак В.Б., 2024. С. 73-87. 36. Al-Refaie A. Effects of human resource management on hotel performance using structural equation modeling. Computers in Human Behavior. 2015. Vol. 43. Pp. 293-303. 37. Ostrovska H. Y., Sherstiuk R. Р., Tsikh H. V., Ivata V. V., Tur O. V. Talent management: a strategic priority for developing the enterprise’s intellectual potential in digitalization. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu. 2025. № 1. P. 147-156. |
Content type: | Bachelor Thesis |
ปรากฏในกลุ่มข้อมูล: | 241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври) |
แฟ้มในรายการข้อมูลนี้:
แฟ้ม | รายละเอียด | ขนาด | รูปแบบ | |
---|---|---|---|---|
dyplom_ Pontus O_A_2025.pdf | 5,66 MB | Adobe PDF | ดู/เปิด | |
Авторська довідка_Понтус.doc | 70,5 kB | Microsoft Word | ดู/เปิด |
รายการทั้งหมดในระบบคิดีได้รับการคุ้มครองลิขสิทธิ์ มีการสงวนสิทธิ์เว้นแต่ที่ระบุไว้เป็นอื่น
Admin vahendid