Defnyddiwch y dynodwr hwn i ddyfynnu neu i gysylltu â'r eitem hon: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48065
Teitl: Модернізація вузла нагнітання одношнекового екструдера марки А1-КХ2-П для виготовлення кукурудзяних паличок
Teitlau Eraill: Modernization of the compression unit in the A1-KH2-P single-screw extruder for producing corn sticks
Awduron: Оленюк, Анатолій Васильович
Affiliation: ТНТУ
Bibliographic description (Ukraine): Оленюк А. В. Модернізація вузла нагнітання одношнекового екструдера марки А1-КХ2-П для виготовлення кукурудзяних паличок : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 133 — галузеве машинобудування / наук. кер. Н.М. Зварич. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя , 2024. 75 с.
Dyddiad Cyhoeddi: Dec-2024
Submitted date: Dec-2024
Date of entry: 28-Jan-2025
Cyhoeddwr: ТНТУ
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Зварич, Наталя Миколаївна
UDC: 637
Allweddeiriau: 133
галузеве машинобудування
кукурудзяні палички
екструдер
Page range: 75
Crynodeb: Автор кваліфікаційної роботи – Оленюк Анатолій Васильович Тема кваліфікаційної роботи: Модернізація вузла нагнітання одношнекового екструдера марки А1-КХ2-П для виготовлення кукурудзяних паличок. Кваліфікаційна робота виконана у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя в 2024 році Структура кваліфікаційної роботи складається із розрахунково пояснювальної записки об’ємом 76 сторінок (34 рисунки) та графічної частини обсягом 8 листів А1. У даній кваліфікаційній роботі запропоновано заходи щодо модернізації одношнекового екструдера марки А1-КХ2-П для виготовлення кукурудзяних паличок. На основі аналізу конструкції обладнання для екструдування запропоновано рішення змінити конструкцію матриці, а також ріжучого рожа. У роботі представлено кінематичний та конструктивний розрахунок екструдера марки А1-КХ2-П, проаналізовано шляхи вдосконалення матриці, запропоновано три варіанти технічного рішення та виконано порівняльний аналіз напружено-деформованого стану та деформації у процесі експлуатації. Розроблено набір заходів з охорони праці та дії у надзвичайних ситуаціях.
Disgrifiad: У даній кваліфікаційній роботі запропоновано заходи щодо модернізації одношнекового екструдера марки А1-КХ2-П для виготовлення кукурудзяних паличок. На основі аналізу конструкції обладнання для екструдування запропоновано рішення змінити конструкцію матриці, а також ріжучого рожа. У роботі представлено кінематичний та конструктивний розрахунок екструдера марки А1-КХ2-П, проаналізовано шляхи вдосконалення матриці, запропоновано три варіанти технічного рішення та виконано порівняльний аналіз напружено-деформованого стану та деформації у процесі експлуатації. Розроблено набір заходів з охорони праці та дії у надзвичайних ситуаціях.
Content: Вступ. 1. Аналіз сучасного стану обладнання для екструдування, вибір та обґрунтування напрямків дослідження. 2. Підбір засобів, методів та методик досліджень. 3. Заходи з модернізації одношнекового екструдера марки А1-КХ2-П для виготовлення кукурудзяних паличок. 4. Моделювання і дослідження матриці одношнекового екструдера марки А1-КХ2-П для виготовлення кукурудзяних паличок. 5. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. 5.1. Розроблення заходів з охорони праці і техніки безпеки. 5.2. Безпека у надзвичайних ситуаціях. Висновки
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/48065
Copyright owner: © Оленюк А. В., 2024
References (Ukraine): 1. Крупа В.В., інші. Кваліфікаційна робота магістра: структура, вимоги до виконання та захист: Методичні рекомендації для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Галузеве машинобудування» зі спеціальності 133 Галузеве машинобудування галузі знань 13 Механічна інженерія для здобувачів всіх форм здобуття освіти. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 66 с.
2. Гевко Б.М. та ін. Механізми з гвинтовими пристроями. — Львів: Світ, 1993. — 208 с.
3. Рогатинський Р.М. Механiко-технологiчнi основи взаємодії шнекових робочих органів з сировиною сільськогосподарського виробництва. — Київ, 1997. — 425 с.
4. Лисовенко О.Т. та ін. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв. — Київ: Наукова думка, 2000. — 283 с.
5. Петько В.Ф. та ін. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв. — Київ: Центр учбової літератури, 2007. — 432 с.
6. Ялпачик В.Ф. та ін. Технологічне обладнання для переробки продукції рослинництва. — Мелітополь: Видавничий будинок Мелітопольської міської друкарні, 2017. — 277 с.
7. Самойчук К.О. та ін. Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі. — Мелітополь: «Видавничий будинок ММД», 2021. — 372 с.
8. Черевко О.І. та ін. Технологічне обладнання малих харчових та переробних виробництв. Частина 3. Технологічне обладнання малих хлібопекарських і макаронних виробництв: Навчальний посібник. — Харків: Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2013. — 96 с.
9. Дацишин О.В. та ін. Технологічне обладнання зернопереробних та олійних виробництв: Навчальний посібник. — Вінниця: Нова Книга, 2008. — 488 с.
10. Гвоздєв О.В., Ялпачик Ф.Ю., Олексієнко В.О. Машини та обладнання хлібопекарського виробництва: підручник. — Мелітополь: ТОВ «Видавничий будинок ММД», 2010. — 312 с.
11. Ш.В. В. Пакет MathCAD в інженерних розрахунках: навчальний посібник. — ТДТУ, 2001. — 163 с.
12. Ворощук В.Я., Вітенько Т.М. Інжиніринг та 3D моделювання в середовищі SolidWorks: навч. посіб. — Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2023. — 164 с.
13. Lombard M. Mastering SolidWorks. — Sybex, 2019. — 1219 p
14. Keska P. SolidWorks 2021: Part Modeling, Assemblies, and Drawings. — CADvantage, 2021. — 1586 p.
15. Systemes D. Theoretical Manual SolidWorks Simulation. — Dassault Systemes, 2015. — 114 p.
16. Weber M., Verma G. SolidWorks Simulation 2017 Black Book. — CADCAMCAE Works, 2016. — 362 p.
17. Оленюк А.В. Шляхи вдосконалення екструдерів для кукурудзяних паличок // Актуальні задачі сучасних технологій: зб. тез доповідей ХІIІ міжнар. наук.-практ. конф. Молодих учених та студентів. — Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2024. — P. 319.
18. Кузнєцов Ю.М., Новосьолов Ю.К., Луців І.В. Теорія технічних систем: підручник. — Севастополь: СевНТУ, 2011. — 246 с.
19. В. К.В. Теорія технічних систем: особливості побудови, створення та розвитку: навчальний посібник. — ФОП Осадця, 2023. — 308 с.
20. Коваленко І.О., Суховський І.В. Механіка і деталі машин. — Київ: ВД “Інжиніринг,” 2004. — 312 с.
21. Федоров А.П. Деталі машин і основи конструювання. — Луцьк: ЛНТУ, 2000. — 311 с.
22. Кіркач Н.Ф., Баласанян Р.А. Розрахунки і проектування деталей машини. — Харків: Основа, 1991. — 275 с
23. Павлище В.Т. та ін. Основи конструювання та розрахунок деталей машин. — Київ: Вища школа, 1993. — 556 с.
24. Мирончук В.Г. та ін. Розрахунки обладнання підприємств переробної і харчової промисловості: Навчальний посібник. — Вінниця: Нова книга, 2004. — 228 с.
25. Закалов О.В., Бортник А.І. Розрахунок типових робочих органів технологічного обладнання харчових виробництв. — Тернопіль: Видавництво ТДТУ, 2005. — 105 с.
26. Супрунчук В.К. та ін. Ремонт обладнання підприємств по переробці сільськогосподарської продукції. — Київ: Урожай, 1992. — 176 с.
27. Ялпачик В.Ф. та ін. Монтаж, експлуатація і ремонт машин та обладнання переробних підприємств. — Мелітополь: Таврійський державний агротехнологічний університет, 2014. — 235 с
28. Corporation S. SolidWorks 2010: Расширенное моделирование деталей. — Dassault Systems SolidWorks Corporation, 2009. — 333 с.
29. Tickoo S. SolidWorks 2016 for Designers. 14th ed. — CADCIM Technologies, 2016. — 1825 p.
30. Даниленко О.В., Верба І.І. Деталі машин: Використання сучасних CAD/CAE систем у розрахунках деталей машин. — Київ: КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020. — 53 с.
31. Нікітін О.К., Зайцев В.М. Експериментальна механіка: Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни “Інформативність фізичних процесів.” — Київ: НТУУ «КПІ», 2016. — 138 с.
32. Єріна А.М., Захожий В.Б., Єрін Д.Л. Методологія наукових досліджень. — Київ: Центр навч. літ., 2004. — 270 с.
33. Вітенько Т.М., Ворощук В.Я. Сучасні підходи до конструювання і моделювання робочих органів технологічного обладнання харчових виробництв // Інноваційні аспекти розвитку обладнання харчової і готельної індустрії в умовах сучасності: третя міжнародна науково-практична конференція, 4–6 вересня 2019 р. / ред. Дейниченко Г.В. — ХДУХТ, 2019. — С. 108–109.
Content type: Master Thesis
Ymddengys yng Nghasgliadau:133 — галузеве машинобудування

Ffeiliau yn yr Eitem Hon:
Ffeil Disgrifiad MaintFformat 
Оленюк_МОм-61.pdfКРМ9,25 MBAdobe PDFGweld/Agor


Diogelir eitemau yn DSpace gan hawlfraint, a chedwir pob hawl, onibai y nodir fel arall.

Offer Gweinyddol