このアイテムの引用には次の識別子を使用してください: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47190
完全メタデータレコード
DCフィールド言語
dc.contributor.advisorКравченюк, Христина Юріївна-
dc.contributor.advisorKravcheniuk, KhrystynaYuriyivna-
dc.contributor.authorЗаставна, Аліна Богданівна-
dc.contributor.authorZastavna, Alina-
dc.date.accessioned2025-01-04T17:18:41Z-
dc.date.available2025-01-04T17:18:41Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.citationЗаставна А. Б. Вплив умов зберігання на рН і редокс-потенціал фруктових соків : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 181 — харчові технології / наук. кер. Х. Ю. Кравченюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 75 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47190-
dc.description.abstractВиявлено, що фрукти, в основину мають кисле й слабо кисле рН (2,5 – 3,5 од) з позитивним вище 100 мВ окисно-відновним потенціалом. Свіжо виготовлені соки із цих фруктів суттєво не відрізняються за цими показниками від самих фруктів. Виявлено, що рН фруктових соків (виноградного, полуничного й апельсинового) протягом п’яти добового зберігання за + 4 °С не зазнає суттєвих змін. За цей період часу ОВП цих соків збільшився у позитивну сторону, в середньому на 10 мВ, а молочнокисла мікробіота не мала здатності інтенсивно розвиватися. За цього режиму зберігання кількість дріжджів зросла в 3,0 та 3,45 раза у виноградному й полуничному соках, відповідно та в середньому в 2 рази в апельсиновому соці. Встановлено, що у необроблених фруктових соках за зберігання +25 °С проходить інтенсивне молочнокисле й спиртове бродіння, яке змінює фізико-хімічні показники (зниження рН та ОВП) й сенсорні показники соків. Отже, для тривалішого зберігання фруктових соків необхідно підтримувати рН й ОВП на початковому рівні та зупинити мікробіологічні процеси в них.uk_UA
dc.description.abstractIt is educed that fruit, in основину have sour and poorly sour рН (2,5 - 3,5 odes) with positive higher 100 мВ by a redox. The freshly made juices from these fruit substantially do not differ on these indexes from fruit. It is educed that рН of fruit juices (vine, strawberry and orange) during five day's storage after 4 °С does not test substantial changes. For this period of time of redox potential of these juices increased in a positive side, on the average on 10 мВ, and a lactate microbiota did not have ability intensively to develop. At this mode of storage the amount of yeasts grew in 3,0 and 3,45 раза in vine and strawberry juices, accordingly and on the average in 2 times in orange соці. It is set that in untilled fruit juices for storage 25 °С passes intensive lactate and spirit fermentation that changes physical and chemical indexes (decline of рН and redox potential) and sensory indexes of juices. Thus, for more protracted storage of fruit juices it is necessary to support рН and redox potential at initial level and to stop microbiological processes at them..uk_UA
dc.description.tableofcontentsРеферат 5 Вступ 6 I ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ 11 1.1. Застосування різних технологічних рішень для збільшення терміну придатності фруктових соків 11 1.2. Критерії, які застосовують для визначення терміну придатності фруктової продукції 14 1.2.1. Мікробіологічні критерії 14 1.2.2 Немікробіологічні критерії 16 1.2.3 Дозрівання, виробництво етилену та охолодження 16 1.3. Нетеплові технології інактивації мікробів 17 1.4. Термін придатності нетермічно оброблених фруктів й продукції з них (соків, нектарів пюре, тощо) 22 1.5. Вплив нетермічної обробки на інші фруктові продукти 25 1.6. Вплив нетермічної обробки на стан фруктів за зберігання 27 Підсумки з огляду 30 2 МАТЕРІЛИ І МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕНЬ 31 2.1. Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження 31 1.2. Методи досліджень 33 3 РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ЇХ ОБГОВОРЕННЯ 34 3.1. Значення показників рН, кислотності та ОВП у формуванні споживчих властивостей фруктових соків 34 3.2. Характеристика свіжих фруктів та соків з них за показники рН, ОВП та кількості мікроорганізмів 36 3.3. Аналіз фізико-хімічних показників й кількості мікробіоти у фруктових соках за зберігання у холодильному режимі + 4 ± 0,5 °С упродовж 5 діб 443.4. Аналіз фізико-хімічних показників й кількості мікробіоти у фруктових соках за зберігання в режимі + 25,0 ± 1 °С – 3 діб 50 3.5. Вплив лимонної кислоти на показники рН та ріст дріжджів у фруктових соках за зберігання 54 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 55 4.1 Охорона праці 55 4.1.1 Класифікація шкідливих речовин за ступенем впливу на організм людини 55 4.2 Безпека в надзвичайних ситуаціях 58 4.2.1 Розроблення заходів щодо надійної роботи підприємств харчової промисловості у разі загрози виникнення надзвичайної ситуації в мирний та військовий час 58 ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ ВИРОБНИЦТВУ 62 Список літератури 63 Додатки 72uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectсвіжі фруктиuk_UA
dc.subjectнеоброблені фруктові сокиuk_UA
dc.subjectрНuk_UA
dc.subjectредокс-потенціалuk_UA
dc.subjectмікробіота фруктів й свіжих соківuk_UA
dc.subjectМАФАнМuk_UA
dc.subjectдріжджіuk_UA
dc.subjectfresh fruituk_UA
dc.subjectuntilled fruit juicesuk_UA
dc.subjectрНuk_UA
dc.subjectredox potentialuk_UA
dc.subjectmicrobiota of fruit and fresh juicesuk_UA
dc.subjectМАFАnМuk_UA
dc.subjectyeastsuk_UA
dc.titleВплив умов зберігання на рН і редокс-потенціал фруктових соківuk_UA
dc.title.alternativeInfluence of storage conditions on the pH and redox potential of fruit juicesuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Заставна А. Б., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc664uk_UA
dc.relation.references1. Pravallika, K., & Chakraborty, S. (2022). Effect of nonthermal technologies on the shelf life of fruits and their products: A review on the recent trends. Applied Food Research, 2(2), 100229.uk_UA
dc.relation.references2. Purewal, S. S., Kamboj, R., Sandhu, K. S., Kaur, P., Sharma, K., Kaur, M., ... & Siroha, A. K. (2022). Unraveling the effect of storage duration on antioxidant properties, physicochemical and sensorial parameters of ready to serve Kinnow-Amla beverages. Applied Food Research, 2(1), 100057.uk_UA
dc.relation.references3. Mohapatra, D., Mishra, S., Giri, S., & Kar, A. (2013). Application of hurdles for extending the shelf life of fresh fruits. Trends in Post-Harvest Technology, 1(1), 37-54.uk_UA
dc.relation.references4. Alegbeleye, O., Odeyemi, O. A., Strateva, M., & Stratev, D. (2022). Microbial spoilage of vegetables, fruits and cereals. Applied Food Research, 2(1), 100122.uk_UA
dc.relation.references5. Subramaniam, P., & Wareing, P. (Eds.). (2016). The stability and shelf life of food. Woodhead Publishing.uk_UA
dc.relation.references6. Agyekum, C. K., Haifeng, H., Agyeiwaa, A., Agyekum, C. K., Haifeng, H., & Agyeiwaa, A. (2015). Consumer perception of product quality. Microeconomics and Macroeconomics, 3(2), 25-29.uk_UA
dc.relation.references7. Basak, S., & Chakraborty, S. (2022). The potential of nonthermal techniques to achieve enzyme inactivation in fruit products. Trends in Food Science & Technology, 123, 114-129.uk_UA
dc.relation.references8. Fernandes, F. A., & Rodrigues, S. (2021). Cold plasma processing on fruits and fruit juices: A review on the effects of plasma on nutritional quality. Processes, 9(12), 2098.uk_UA
dc.relation.references9. Oey, I., Lille, M., Van Loey, A., & Hendrickx, M. (2008). Effect of highpressure processing on colour, texture and flavour of fruit-and vegetable-based food products: a review. Trends in Food Science & Technology, 19(6), 320-328.uk_UA
dc.relation.references10. Kang, T., You, Y., Hoptowit, R., Wall, M. M., & Jun, S. (2021). Effect of an oscillating magnetic field on the inhibition of ice nucleation and itsapplication for supercooling preservation of fresh-cut mango slices. Journal of Food Engineering, 300, 110541.uk_UA
dc.relation.references11. Ummat, V., Singh, A. K., & Sidhu, G. K. (2018). Effect of aqueous ozone on quality and shelf life of shredded green bell pepper (Capsicum annuum). Journal of Food Processing and Preservation, 42(10).uk_UA
dc.relation.references12. Rivas, A., Rodrigo, D., Martínez, A., Barbosa-Cánovas, G. V., & Rodrigo, M. (2006). Effect of PEF and heat pasteurization on the physical– chemical characteristics of blended orange and carrot juice. LWT-Food Science and Technology, 39(10), 1163-1170.uk_UA
dc.relation.references13. Dhar, R., Basak, S., & Chakraborty, S. (2022). Pasteurization of fruit juices by pulsed light treatment: A review on the microbial safety, enzymatic stability, and kinetic approach to process design. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 21(1), 499-540.uk_UA
dc.relation.references14. Abdul Karim Shah, N. N., Shamsudin, R., Abdul Rahman, R., & Adzahan, N. M. (2016). Fruit juice production using ultraviolet pasteurization: a review. Beverages, 2(3), 22.uk_UA
dc.relation.references15. Kukhtyn, M., Horiuk, Y., Yaroshenko, T., Laiter-Moskaliuk, S., Levytska, V., & Reshetnyk, A. (2018). Effect of lactic acid microorganisms on the content of nitrates in tomato in the process of pickling. Східно-Європейський журнал передових технологій, (1 (11)), 69-75.uk_UA
dc.relation.references16. Bilek, S. E., & Turantaş, F. (2013). Decontamination efficiency of high power ultrasound in the fruit and vegetable industry, a review. International journal of food microbiology, 166(1), 155-162.uk_UA
dc.relation.references17. Nedović, V., Kalušević, A., Manojlović, V., Petrović, T., & Bugarski, B. (2013). Advances in food process engineering research and applications. Boston, MA, 214.uk_UA
dc.relation.references18. Кухтин, М. Д., Перкій, Ю. Б., Семанюк, В. І., & Мурська, С. Д. (2012). Сучасні погляди на санітарну обробку технологічного устаткування у харчовій промисловості. Науковий вісник Львівського національногоуніверситету ветеринарної медицини та біотехнологій імені СЗ Ґжицького, 14(3-3 (53)), 302-307.uk_UA
dc.relation.references19. Khandpur, P., & Gogate, P. R. (2016). Evaluation of ultrasound based sterilization approaches in terms of shelf life and quality parameters of fruit and vegetable juices. Ultrasonics sonochemistry, 29, 337-353.uk_UA
dc.relation.references20. Yuan, B., Danao, M. G. C., Lu, M., Weier, S. A., Stratton, J. E., & Weller, C. L. (2018). High pressure processing (HPP) of aronia berry puree: Pilot scale processing and a shelf-life study. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 47, 241-248.uk_UA
dc.relation.references21. Лялик, А. Т., Покотило, О. С., Кухтин, М. Д., & Бейко, Л. А. (2020). Органолептичний і сенсорний аналіз сиркової пасти з лляною олією. Технічні науки та технології, (1 (19)), 287-295.uk_UA
dc.relation.references22. Alegbeleye, O., Odeyemi, O. A., Strateva, M., & Stratev, D. (2022). Microbial spoilage of vegetables, fruits and cereals. Applied Food Research, 2(1), 100122.uk_UA
dc.relation.references23. Salomão, B. D. C. M. (2018). Pathogens and spoilage microorganisms in fruit juice: an overview. Fruit juices, 291-308.uk_UA
dc.relation.references24. Rawat, S. (2015). Food Spoilage: Microorganisms and their prevention. Asian journal of plant science and Research, 5(4), 47-56.uk_UA
dc.relation.references25. Chakraborty, S., Kaushik, N., Rao, P. S., & Mishra, H. N. (2014). High‐ pressure inactivation of enzymes: a review on its recent applications on fruit purees and juices. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 13(4), 578- 596.uk_UA
dc.relation.references26. Joshi, P., Pahariya, P., Al-Ani, M. F., & Choudhary, R. (2022). Monitoring and prediction of sensory shelf‐life in strawberry with ultraviolet‐ visible‐near‐infrared (UV‐VIS‐NIR) spectroscopy. Applied Food Research, 2(2), 100123.uk_UA
dc.relation.references27. Giannoglou, M., Xanthou, Z. M., Chanioti, S., Stergiou, P., Christopoulos, M., Dimitrakellis, P., ... & Katsaros, G. (2021). Effect of coldatmospheric plasma and pulsed electromagnetic fields on strawberry quality and shelf-life. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 68, 102631.uk_UA
dc.relation.references28. Ma, L., Zhang, M., Bhandari, B., & Gao, Z. (2017). Recent developments in novel shelf life extension technologies of fresh-cut fruits and vegetables. Trends in Food Science & Technology, 64, 23-38.uk_UA
dc.relation.references29. Mao, L., Mhaske, P., Zing, X., Kasapis, S., Majzoobi, M., & Farahnaky, A. (2021). Cold plasma: Microbial inactivation and effects on quality attributes of fresh and minimally processed fruits and Ready-To-Eat vegetables. Trends in Food Science & Technology, 116, 146-175.uk_UA
dc.relation.references30. Thirumdas, R., Sarangapani, C., & Annapure, U. S. (2015). Cold plasma: a novel non-thermal technology for food processing. Food biophysics, 10, 1-11.uk_UA
dc.relation.references31. Tewari, S., Sehrawat, R., Nema, P. K., & Kaur, B. P. (2017). Preservation effect of high pressure processing on ascorbic acid of fruits and vegetables: A review. Journal of Food Biochemistry, 41(1), e12319.uk_UA
dc.relation.references32. Gopal, K. R., Kalla, A. M., & Srikanth, K. (2017). High pressure processing of fruits and vegetable products: A review. International Journal of Pure and Applied Bioscience, 5(5), 680-692.uk_UA
dc.relation.references33. Abdilova, G., Terekhova, A., Shadrin, M., Burakovskaya, N., Fedoseeva, N., Artamonova, M., ... & Strigulina, E. (2021). Study on the influence of different magnetic and electric field-assisted storage methods on non-thermal effects of food. Food Science and Technology, 42, e29921.uk_UA
dc.relation.references34. Sousa-Gallagher, M. J., Tank, A., & Sousa, R. (2016). Emerging technologies to extend the shelf life and stability of fruits and vegetables. In The stability and shelf life of food (pp. 399-430).uk_UA
dc.relation.references35. Kukhtyn, M., Kravchenyuk, K., Selskyi, V., Pokotylo, O., Vichko, O., Kopchak, N., & Hmelar, A. (2022). Evaluation of spontaneous fermentation with basil content in the technology of rye-wheat bread production. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 24(97), 14-19.uk_UA
dc.relation.references36. Bhattacharjee, C., Saxena, V. K., & Dutta, S. (2019). Novel thermal and non-thermal processing of watermelon juice. Trends in Food Science & Technology, 93, 234-243.uk_UA
dc.relation.references37. Tiwari, B. K., O'donnell, C. P., & Cullen, P. J. (2009). Effect of non thermal processing technologies on the anthocyanin content of fruit juices. Trends in Food Science & Technology, 20(3-4), 137-145.uk_UA
dc.relation.references38. Shaik, L., & Chakraborty, S. (2022). Effect of pH and total fluence on microbial and enzyme inactivation in sweet lime (Citrus limetta) juice during pulsed light treatment. Journal of Food Processing and Preservation, 46(8), e16749.uk_UA
dc.relation.references39. Das, M., Devi, L. M., & Badwaik, L. S. (2022). Ultrasound-assisted extraction of pumpkin seeds protein and its physicochemical and functional characterization. Applied Food Research, 2(1), 100121.uk_UA
dc.relation.references40. Barbhuiya, R. I., Singha, P., & Singh, S. K. (2021). A comprehensive review on impact of non-thermal processing on the structural changes of food components. Food Research International, 149, 110647.uk_UA
dc.relation.references41. Mahnot, N. K., Mahanta, C. L., Farkas, B. E., Keener, K. M., & Misra, N. N. (2019). Atmospheric cold plasma inactivation of Escherichia coli and Listeria monocytogenes in tender coconut water: Inoculation and accelerated shelflife studies. Food Control, 106, 106678.uk_UA
dc.relation.references42. Patrignani, F., Siroli, L., Braschi, G., & Lanciotti, R. (2020). Combined use of natural antimicrobial based nanoemulsions and ultra high pressure homogenization to increase safety and shelf-life of apple juice. Food Control, 111, 107051.uk_UA
dc.relation.references43. Jayawardena, E., Vanniarachchi, M., & Wansapala, J. (2019). Review on non-thermal technologies for the preservation of fruit juices.uk_UA
dc.relation.references44. Cao, X., Bi, X., Huang, W., Wu, J., Hu, X., & Liao, X. (2012). Changes of quality of high hydrostatic pressure processed cloudy and clear strawberry juices during storage. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 16, 181-190.uk_UA
dc.relation.references45. Kohli, G., Jain, G., Bisht, A., Upadhyay, A., Kumar, A., & Dabir, S. (2019). Effect of non-thermal hurdles in shelf life enhancement of sugarcane juice. Lwt, 112, 108233.uk_UA
dc.relation.references46. Juarez-Enriquez, E., Salmeron-Ochoa, I., Gutierrez-Mendez, N., Ramaswamy, H. S., & Ortega-Rivas, E. (2015). Shelf life studies on apple juice pasteurised by ultrahigh hydrostatic pressure. LWT-Food Science and Technology, 62(1), 915-919.uk_UA
dc.relation.references47. Varela-Santos, E., Ochoa-Martinez, A., Tabilo-Munizaga, G., Reyes, J. E., Pérez-Won, M., Briones-Labarca, V., & Morales-Castro, J. (2012). Effect of high hydrostatic pressure (HHP) processing on physicochemical properties, bioactive compounds and shelf-life of pomegranate juice. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 13, 13-22.uk_UA
dc.relation.references48. Patil, S., Valdramidis, V. P., Tiwari, B. K., Cullen, P. J., & Bourke, P. (2011). Quantitative assessment of the shelf life of ozonated apple juice. European Food Research and Technology, 232, 469-477.uk_UA
dc.relation.references50. Aadil, R. M., Zeng, X. A., Han, Z., Sahar, A., Khalil, A. A., Rahman, U. U., ... & Mehmood, T. (2018). Combined effects of pulsed electric field and ultrasound on bioactive compounds and microbial quality of grapefruit juice. Journal of Food Processing and Preservation, 42(2), e13507.uk_UA
dc.relation.references51. Basak, S., Mahale, S., & Chakraborty, S. (2022). Changes in quality attributes of pulsed light and thermally treated mixed fruit beverages during refrigerated storage (4° C) condition. Innovative Food Science & Emerging Technologies, 78, 103025.uk_UA
dc.relation.references52. Khandpur, P., & Gogate, P. R. (2016). Evaluation of ultrasound based sterilization approaches in terms of shelf life and quality parameters of fruit and vegetable juices. Ultrasonics sonochemistry, 29, 337-353.uk_UA
dc.relation.references53. Cassani, L., Tomadoni, B., & del Rosario Moreira, M. (2020). Green ultrasound‐assisted processing for extending the shelf‐life of prebiotic‐rich strawberry juices. Journal of the Science of Food and Agriculture, 100(15), 5518- 5526.uk_UA
dc.relation.references54. Jingfei, G., & HP Vasantha, R. (2012). Nutritional, physicochemical and microbial quality of ultrasound-treated apple-carrot juice blends. Food and Nutrition Sciences, 2012.uk_UA
dc.relation.references55. Marszałek, K., Woźniak, Ł., & Skąpska, S. (2016). The application of high pressure–mild temperature processing for prolonging the shelf-life of strawberry purée. High Pressure Research, 36(2), 220-234.uk_UA
dc.relation.references56. Kukhtyn, M., Salata, V., Horiuk, Y., Kovalenko, V., Ulko, L., Prosyanуi, S., ... & Kornienko, L. (2021). The influence of the denitrifying strain of Staphylococcus carnosus no. 5304 on the content of nitrates in the technology of yogurt production. Slovak Journal of Food Sciences, 15. 66–73uk_UA
dc.relation.references57. Silva, F. V. M. (2015). Inactivation of Byssochlamys nivea ascospores in strawberry puree by high pressure, power ultrasound and thermal processing. International Journal of Food Microbiology, 214, 129-136.uk_UA
dc.relation.references58. Aaby, K., Grimsbo, I. H., Hovda, M. B., & Rode, T. M. (2018). Effect of high pressure and thermal processing on shelf life and quality of strawberry purée and juice. Food Chemistry, 260, 115-123.uk_UA
dc.relation.references59. Danalache, F., Carvalho, C. Y., Brito, L., Mata, P., Moldao-Martins, M., & Alves, V. D. (2017). Effect of thermal and high hydrostatic pressure treatments on mango bars shelf-life under refrigeration. Journal of food engineering, 212, 113-120.uk_UA
dc.relation.references60. Kilonzo-Nthenge, A., Liu, S., Yannam, S., & Patras, A. (2018). Atmospheric cold plasma inactivation of Salmonella and Escherichia coli on the surface of golden delicious apples. Frontiers in Nutrition. 2018; 5.uk_UA
dc.relation.references61. Machala, Z., Hensel, K., & Akishev, Y. (Eds.). (2012). Plasma for biodecontamination, medicine and food security. Springer Science & Business Media.uk_UA
dc.relation.references62. Trivedi, M. H., Patel, K., Itokazu, H., Huynh, N. A., Kovalenko, M., Nirenberg, G., ... & Sekhon, J. K. (2019). Enhancing shelf life of bananas by using atmospheric pressure pulsed cold plasma treatment of the storage atmosphere. Plasma Medicine, 9(1).uk_UA
dc.relation.references63. Lacombe, A., Niemira, B. A., Gurtler, J. B., Fan, X., Sites, J., Boyd, G., & Chen, H. (2015). Atmospheric cold plasma inactivation of aerobic microorganisms on blueberries and effects on quality attributes. Food microbiology, 46, 479-484.uk_UA
dc.relation.references64. Kaushik, N., Kaur, B. P., & Rao, P. S. (2014). Application of high pressure processing for shelf life extension of litchi fruits (Litchi chinensis cv. Bombai) during refrigerated storage. Food Science and Technology International, 20(7), 527-541.uk_UA
dc.relation.references65. Wu, Z. S., Zhang, M., & Wang, S. J. (2012). Effects of high‐pressure argon and nitrogen treatments on respiration, browning and antioxidant potential of minimally processed pineapples during shelf life. Journal of the Science of Food and Agriculture, 92(11), 2250-2259.uk_UA
dc.relation.references66. Kukhtyn, M., Salata, V., Pelenyo, R., Selskyi, V., Horiuk, Y., Boltyk, N., ... & Dobrovolsky, V. (2020). Investigation of zeranol in beef of Ukrainian production and its reduction with various technological processing. Slovak Journal of Food Sciences, 14.uk_UA
dc.relation.references67. Islam, M. Z., Mele, M. A., Hussein, K. A., & Kang, H. M. (2018). Acidic electrolyzed water, hydrogen peroxide, ozone water and sodium hypochlorite influence quality, shelf life and antimicrobial efficacy of cherry tomatoes. J. Biotechnol, 13, 4.uk_UA
dc.relation.references68. Crozier, L., Park, S., Munn, E., Ibanez, D., Holden, N., & Potts, H. (2019). Shelf Life Extension of Berries Using in-pack Ozone. Italian Journal of Food Science.uk_UA
dc.relation.references69. Tabakoglu, N., & Karaca, H. (2018). Effects of ozone-enriched storage atmosphere on postharvest quality of black mulberry fruits (Morus nigra L.). LWT, 92, 276-281.uk_UA
dc.relation.references70. Tran, T. T. L., Aimla-Or, S., Srilaong, V., Jitareerat, P., Wongs-Aree, C., & Uthairatanakij, A. (2013). Fumigation with ozone to extend the storage life of mango fruit cv. Nam Dok Mai No. 4. Agricultural Science Journal, 44(2), 663- 672.uk_UA
dc.relation.references71. Singh, R. B., Sumbalova, Z., Fatima, G., Mojto, V., Fedacko, J., Tarnava, A., ... & Slezak, J. (2024). Effects of molecular hydrogen in the pathophysiology and management of cardiovascular and metabolic diseases. Reviews in Cardiovascular Medicine, 25(1), 33.uk_UA
dc.relation.references72. Bell, T., Alamzad, R., & Graf, B. A. (2016). Effect of pH on the chemical stability of carotenoids in juice. Proceedings of the Nutrition Society, 75(OCE3), E94.uk_UA
dc.relation.references73. Ahn, J. W., & Kim, K. J. (2015). Crystal structure of 1′-OH-carotenoid 3, 4-desaturase from Nonlabens dokdonensis DSW-6. Enzyme and microbial technology, 77, 29-37.uk_UA
dc.relation.references74. Turturică, M., Oancea, A. M., Râpeanu, G., & Bahrim, G. (2015). Anthocyanins: Naturally occuring fruit pigments with functional properties. The Annals of the University Dunarea De Jos of Galati. Fascicle VI-Food Technology, 39(1), 9-24.uk_UA
dc.relation.references75. Meléndez-Martínez, A. J., Escudero-Gilete, M. L., Vicario, I. M., & Heredia, F. J. (2010). Effect of increased acidity on the carotenoid pattern and colour of orange juice. European Food Research and Technology, 230, 527-532.uk_UA
dc.relation.references76. Кухтин М.Д. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник / Кухтин М.Д., Кравченюк Х.Ю. – Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. – 157 с.uk_UA
dc.relation.references77. Ткачук К.Н., Халімовського Н.О. Основи охорони праці. К.: Основа, 2006. 448 сuk_UA
dc.relation.references78. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / В.С.Стручок. – Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
出現コレクション:181 — харчові технології

このアイテムのファイル:
ファイル 記述 サイズフォーマット 
Магістер ЗАСТАВНА .pdf1,41 MBAdobe PDF見る/開く


このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。

管理ツール