Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47184
Заглавие: Вплив пористості казеїну на процес його компресійно-фільтраційного сушіння
Автори: Кравець, Віктор Ігорович
Стадницький, Микола Андрійович
Шинкарик, Марія Миколаївна
Кравець, Олег Ігорович
Affiliation: ТНТУ
Bibliographic description (Ukraine): 72. Кравець В.І. Вплив пористості казеїну на процес його компресійно-фільтраційного сушіння / В.І. Кравець, М.А. Стадницький, М.М. Шинкарик, О.І Кравець // мат. Міжнародної науково-практичної конференції: «Біотехнології продовольчих продуктів: проблеми і перспективи» 10 грудня 2024 р. м. Київ : ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод». 2024. С.41-44.
Дата на Публикуване: Дек-2024
Submitted date: Яну-2025
Date of entry: 4-Яну-2025
Издател: ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод»
Country (code): UA
Place of the edition/event: ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод»
UDC: 637.3
Ключови Думи: казеїн
пористість
Page range: 41-44
Резюме: Авторами пропонується новий метод сушіння – компресійно-фільтраційний, який ґрунтується на тому, що деякі харчові маси мають пористу структуру та володіють пружно-пластичними властивостями. При дії навантаження на шар такої маси її частинки деформуються і, частка об’єму пор в загальному об’ємі матеріалу (пористість) зменшується. При припиненні дії навантаження частинки частково відновлюють свою попередню форму – їх пористість зростає. В результаті цього пори, релаксуючи, заповнюються оточуючим середовищем. Цей ефект можна використати при сушінні. Наприклад, створивши умови, при яких матеріал піддаватиметься тимчасовому навантаженню, після зняття якого пори будуть заповнюватися сушильним агентом.
Описание: Результати досліджень свідчать, що казеїн володіє пружно-пластичними властивостями, які перебувають в однозначній залежність від значення тиску, що діє на шар казеїну.
Content: Метою досліджень було визначення пористості казеїну для оцінки можливості практичного застосування компресійно-фільтраційного сушіння.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47184
Copyright owner: © Кравець О.І., Стадницький М.А., Шинкарик М.М., Кравець О.І. 2024
References (Ukraine): Hasan MU, Malik AU, Ali S, et al. Modern drying techniques in fruits and vegetables to overcome postharvest losses: A review. J Food Process Preserv. 2019, no. 2 (43).
Yu. Sniezhkin, Zh. Petrova. Energy Consumption and Environmental Aspects of Drying Processes. Scientific and Technical Innovation Projects of the National Academy of Sciences. 2023, no. 19 (2), pp. 44-55.
Damir Dakovic, Miroslav Kljajic, Nikola Milivojevic, Dordije Doder, Aleksandar S. Andelkovic. Review of Energy-Related Machine Learning Applications in Drying Processes. Energies. 2024 no., 1.
Tsotsas, E.; Mujumdar, A.S. (Eds.) Modern Drying. Technology; Energy Savings; WILEY-VCH: Vol. 4. Weinheim, Germany, 2012.
Кравець О.І., Шинкарик М.М. Компресійно-фільтраційне сушіння пружно-пластичних харчових мас. Збірник тез Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток технічних наук: проблеми та рішення», м. Брно (Чеська Республіка), 2018. C. 56-59.
Шинкарик М.М. Дослідження компресійно-фільтраційних характеристик білкової дисперсної фази / М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. – 2012. – №1(15). – С.476-484.
Шинкарик М. М. Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом / М. М. Шинкарик, О.І. Кравець, Паперняк Р.В.// Зб. тез доп. ХIV Міжнародної науково-практичної конференції Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем 23-24 травня 2024 р. м. Чернігів, 2024. С. 310-312.
Shynkaryk М. Mathematical modelling of the separation of suspension process on the filter with selt-purifier filter element / M. Shynkaryk, O. Kravets / Ukrainian Food Journal. – 2016. № 1. – P. 135-143.
Кравець О.І. Дослідження компресійно-фільтраційних властивостей казеїну-сирцю / О.І. Кравець, М.М. Шинкарик, В.І. Кравець, М.А. Стадницький // Таврійський науковий вісник. Технічні науки. №.4, 2024. С. 227-237
Improvement of environmental sustainability of milk processing enterprises / Oleh Kravets, Mariia Shynkaryk, Viktor Kravets // Scientific Journal of TNTU. — Tern.: TNTU, 2024. — Vol 114. — No 2. — P. 111–118.
Content type: Conference Abstract
Показва се в Колекции:Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій

Файлове в Този Публикация:
Файл Описание РазмерФормат 
Тези_Кравець.pdf202,24 kBAdobe PDFИзглед/Отваряне


Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.

Админ Инструменти