Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47184
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.authorКравець, Віктор Ігорович-
dc.contributor.authorСтадницький, Микола Андрійович-
dc.contributor.authorШинкарик, Марія Миколаївна-
dc.contributor.authorКравець, Олег Ігорович-
dc.date.accessioned2025-01-04T15:35:48Z-
dc.date.available2025-01-04T15:35:48Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.date.submitted2025-01-
dc.identifier.citation72. Кравець В.І. Вплив пористості казеїну на процес його компресійно-фільтраційного сушіння / В.І. Кравець, М.А. Стадницький, М.М. Шинкарик, О.І Кравець // мат. Міжнародної науково-практичної конференції: «Біотехнології продовольчих продуктів: проблеми і перспективи» 10 грудня 2024 р. м. Київ : ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод». 2024. С.41-44.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/47184-
dc.descriptionРезультати досліджень свідчать, що казеїн володіє пружно-пластичними властивостями, які перебувають в однозначній залежність від значення тиску, що діє на шар казеїну.uk_UA
dc.description.abstractАвторами пропонується новий метод сушіння – компресійно-фільтраційний, який ґрунтується на тому, що деякі харчові маси мають пористу структуру та володіють пружно-пластичними властивостями. При дії навантаження на шар такої маси її частинки деформуються і, частка об’єму пор в загальному об’ємі матеріалу (пористість) зменшується. При припиненні дії навантаження частинки частково відновлюють свою попередню форму – їх пористість зростає. В результаті цього пори, релаксуючи, заповнюються оточуючим середовищем. Цей ефект можна використати при сушінні. Наприклад, створивши умови, при яких матеріал піддаватиметься тимчасовому навантаженню, після зняття якого пори будуть заповнюватися сушильним агентом.uk_UA
dc.description.tableofcontentsМетою досліджень було визначення пористості казеїну для оцінки можливості практичного застосування компресійно-фільтраційного сушіння.uk_UA
dc.format.extent41-44-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherДНУ «УкрНДІспиртбіопрод»uk_UA
dc.subjectказеїнuk_UA
dc.subjectпористістьuk_UA
dc.titleВплив пористості казеїну на процес його компресійно-фільтраційного сушінняuk_UA
dc.typeConference Abstractuk_UA
dc.rights.holder© Кравець О.І., Стадницький М.А., Шинкарик М.М., Кравець О.І. 2024uk_UA
dc.coverage.placenameДНУ «УкрНДІспиртбіопрод»uk_UA
dc.subject.udc637.3uk_UA
dc.relation.referencesHasan MU, Malik AU, Ali S, et al. Modern drying techniques in fruits and vegetables to overcome postharvest losses: A review. J Food Process Preserv. 2019, no. 2 (43).uk_UA
dc.relation.referencesYu. Sniezhkin, Zh. Petrova. Energy Consumption and Environmental Aspects of Drying Processes. Scientific and Technical Innovation Projects of the National Academy of Sciences. 2023, no. 19 (2), pp. 44-55.uk_UA
dc.relation.referencesDamir Dakovic, Miroslav Kljajic, Nikola Milivojevic, Dordije Doder, Aleksandar S. Andelkovic. Review of Energy-Related Machine Learning Applications in Drying Processes. Energies. 2024 no., 1.uk_UA
dc.relation.referencesTsotsas, E.; Mujumdar, A.S. (Eds.) Modern Drying. Technology; Energy Savings; WILEY-VCH: Vol. 4. Weinheim, Germany, 2012.uk_UA
dc.relation.referencesКравець О.І., Шинкарик М.М. Компресійно-фільтраційне сушіння пружно-пластичних харчових мас. Збірник тез Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток технічних наук: проблеми та рішення», м. Брно (Чеська Республіка), 2018. C. 56-59.uk_UA
dc.relation.referencesШинкарик М.М. Дослідження компресійно-фільтраційних характеристик білкової дисперсної фази / М.М. Шинкарик, О.І. Кравець // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. – 2012. – №1(15). – С.476-484.uk_UA
dc.relation.referencesШинкарик М. М. Комплексний підхід до оцінки якості технологічного процесу виробництва сиру кисломолочного неперервним способом / М. М. Шинкарик, О.І. Кравець, Паперняк Р.В.// Зб. тез доп. ХIV Міжнародної науково-практичної конференції Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем 23-24 травня 2024 р. м. Чернігів, 2024. С. 310-312.uk_UA
dc.relation.referencesShynkaryk М. Mathematical modelling of the separation of suspension process on the filter with selt-purifier filter element / M. Shynkaryk, O. Kravets / Ukrainian Food Journal. – 2016. № 1. – P. 135-143.uk_UA
dc.relation.referencesКравець О.І. Дослідження компресійно-фільтраційних властивостей казеїну-сирцю / О.І. Кравець, М.М. Шинкарик, В.І. Кравець, М.А. Стадницький // Таврійський науковий вісник. Технічні науки. №.4, 2024. С. 227-237uk_UA
dc.relation.referencesImprovement of environmental sustainability of milk processing enterprises / Oleh Kravets, Mariia Shynkaryk, Viktor Kravets // Scientific Journal of TNTU. — Tern.: TNTU, 2024. — Vol 114. — No 2. — P. 111–118.uk_UA
dc.contributor.affiliationТНТУuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:Наукові публікації працівників кафедри обладнання харчових технологій

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Тези_Кравець.pdf202,24 kBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları