Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46959
Title: | Обґрунтування стратегій розвитку інноваційних продуктів /послуг для підвищення конкурентоспроможності підприємства на ринку |
Other Titles: | Rationale and development of customer relationship marketing strategies to increase enterprise customer loyalty and retention. |
Authors: | Мартинюк, Олександр Вікторович Martyniuk, Alexander |
Affiliation: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Bibliographic description (Ukraine): | Мартинюк О. В. Обґрунтування стратегій розвитку інноваційних продуктів /послуг для підвищення конкурентоспроможності підприємства на ринку : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 075 — маркетинг / наук. кер. О. І. Краузе. Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя : ТНТУ, 2024. 98 с. |
Issue Date: | 27-dec-2024 |
Submitted date: | 29-dec-2024 |
Date of entry: | 29-dec-2024 |
Publisher: | ТНТУ ім. І.Пулюя |
Country (code): | UA |
Place of the edition/event: | Тернопіль, ТНТУ ім. І.Пулюя |
Supervisor: | Краузе, Ольга Ігорівна Krauze, Olha |
Committee members: | Панухник, Олена Віталіївна Panukhnik, Elena |
UDC: | 339.13 |
Keywords: | 075 маркетинг Master Thesis ринок хліба та хлібобулочних виробів інноваційна стратегія інноваційна стратегія інноваційний продукт інноваційний продукт ринок збуту ринок збуту заморожені продукти заморожені продукти bread and bakery market bread and bakery market innovative strategy innovative strategy innovative product innovative product market market frozen products frozen products |
Page range: | 98 |
Abstract: | Мартинюк О.В. «Обґрунтування стратегій розвитку інноваційних
продуктів /послуг для підвищення конкурентоспроможності підприємства
на ринку». – Рукопис.
Дослідження на здобуття освітнього рівня «Магістр» за спеціальністю
075 «Маркетинг» – Тернопільський національний технічний університет імені
Івана Пулюя. – Тернопіль, 2024.
В кваліфікаційній роботі здійснено огляд ринку хліба та хлібобулочної
продукції, аналіз фінансових показників діяльності та ефективності
портфельної стратегії підприємства, визначено конкурентоспроможність
продукції, запропоновано комплекс маркетингових заходів щодо виведення на
ринок інноваційного продукту, що дозволить підприємству розширити ринок
збуту та покращити ринкові позиції. Martyniuk O. «Justification of strategies for the development of innovative products/services to increase the competitiveness of the enterprise in the market» – Manuscript. Research on receiving of Master Degree on a master's degree 075 «Marketing». Ternopil Ivan Puluj National Technical University. – Ternopil, 2024. The qualification work provides an overview of the market of bread and bakery products, analysis of financial performance and efficiency of the portfolio strategy of the enterprise, determines the competitiveness of products, offers a set of marketing measures to bring an innovative product to the market, which will allow the enterprise to expand the market and improve its market position. |
Description: | Мета і завдання дослідження. Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування стратегій розвитку інноваційних продуктів ТОВ «Кузнецовський хлібозавод» з метою підвищення конкурентоспроможності досліджуваного підприємства на ринку. Виходячи з визначеної мети, у роботі сформульовано та вирішено ряд завдань: – опрацювання в літературних джерелах питань сутності й видів інновацій та інноваційної діяльності. Виділення факторів, що мають вплив на ефективність інвестиційної діяльності; – здійснено огляд ринку хліба та хлібобулочних продуктів України; – ідентифікація інноваційної стратегії та визначення її місця у загальній стратегії розвитку підприємства; – опрацювання теоретичних аспектів формування стратегії розвитку інноваційних продуктів /послуг; – здійснення аналізу ефективності організаційної структури та фінансових показників діяльності досліджуваного підприємства; – моніторинг конкурентного середовища підприємства; – визначення ефективності продуктової стратегії досліджуваного підприємства; – формування мети та цілей розвитку підприємства; – розроблення комплексу маркетингових заходів вдосконалення товарнозбутової політики підприємства. Об’єктом дослідження є інвестиційний потенціал ТзОВ «Кузнецовський хлібозавод». Предметом дослідження є теоретико-методичні та прикладні аспекти формування стратегій розвитку інноваційних продуктів /послуг. |
Content: | ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ ТА АБРЕВІАТУР 7 ВСТУП 8 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЙ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОДУКТІВ /ПОСЛУГ 12 1.1. Сутність і види інновацій та інноваційної діяльності. Визначення факторів, що впливають на ефективність інвестиційної діяльності 12 1.2. Ідентифікація інноваційної стратегії та її місце у загальній стратегії розвитку підприємства 19 1.3. Теоретичні аспекти формування стратегії розвитку інноваційних продуктів /послуг 29 Висновки до розділу 1 34 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ІННОВАЦІЙНОЇ АКТИВНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА 35 2.1. Аналіз ефективності організаційної структури та фінансових показників діяльності підприємства 35 2.2. Моніторинг конкурентного середовища підприємства 42 2.3. Аналіз ефективності продуктової стратегії підприємства 50 Висновки до розділу 2 60 РОЗДІЛ 3. РОЗРОБЛЕННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНИХ ПРОДУКТІВ 62 3.1. Формування мети та цілей інноваційного розвитку підприємства 62 3.2. Розроблення комплексу маркетингових заходів виведення на ринок інноваційних продуктів 70 Висновки до розділу 3 78 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 81 Висновки до розділу 4 83 ВИСНОВКИ 85 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 90 ДОДАТКИ 99 |
URI: | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46959 |
Copyright owner: | © Мартинюк Олександр Вікторович, 2024 |
References (Ukraine): | 1. Про інноваційну діяльність: Закон України. Відомості Верховної Ради України. 2002. № 36. ст. 266. URL: https://iplex360.com.ua/npa.php?code=40-15 2. Алєксєєва М.Б. Аналіз інноваційної діяльності. Теоретичні основи інновацій та інноваційної діяльності. URL: https://stud.com.ua/44989/investuvannya/sutnist_vidi_innovatsiy#goog_rewarde 2. Алєксєєва М.Б. Аналіз інноваційної діяльності. Теоретичні основи інновацій та інноваційної діяльності. URL: https://stud.com.ua/44989/investuvannya/sutnist_vidi_innovatsiy#goog_rewarde 3. Аналіз ринку хлібобулочних виробів в Україні. 2021-І квартал 2024 р. URL: https://pro-consulting.ua/ua/issledovanie-rynka/analiz-rynka-hlebobulochnyh-izdelijv-ukraine-2021-i-kvartal-2024-gg 4. Андрушків Б. М. Економічна та майнова безпека підприємства та підприємництва. Антирейдерство: монографія. Тернопіль: Тернограф, 2012. 456 с. 5. Андрущенко А. Причини росту цін на хліб у Києві та Київській області. URL: https://lb.ua/blog/andriy_andruschenko/285006_prichini_rostu_tsin_hlib_kiievi.html 6. Андрушків Б. М., Мельник Л. М., Малюта Л. Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства : навчальний посібник. Тернопіль: ТНТУ, 2010. 238 с. 7. Атаманова Ю. Є. Основні проблеми системного господарсько-правового регулювання відносин в інноваційній сфері: автореф. дис... д-ра юрид. наук: 12.00.04 / Нац. юрид. акад. України ім. Ярослава Мудрого. Харьков, 2009. 37 с. 8. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання /укл.: Стручок В. С. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с. 9. Бокій О.В. Оцінка динаміки і стану промислового виробництва хлібобулочної та борошняної продукції, 17.08.2021. URL: https://vap.org.ua/reviews/ocinka-dinamiki-i-stanu-promislovogo-virobnictvahlibobulochnoi-ta-boroshnjanoi-produkcii/ 10. Бурліцька О., Оксентюк Б. Креативні інструменти комунікаційного маркетингу / [Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, цифровізація та інновації: монографія /за ред. д.е.н., проф. О. А. Сороківської. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2024. 593 с.]. С. 463- 475.URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46506 11. Бурліцька О. П. Сутність трейд-маркетингу як основного інструменту стимулювання збуту. Галицький економічний вісник. Вип. 4 (83), 2023.- С. 122- 129. 12. Великий Ю.В. Формування стратегії інноваційного розвитку підприємств машинобудування. Наукові праці Кіровоградського національного технічного університету. Економічні науки. 2011. Вип. 19. С. 114-120. 13. Виробництво промислової продукції за видами в Україні за 2021 р.: статистичний бюлетень. Держана служба статистики України, 2021. 226 с. 14. Володіна В.О. Тенденції розвитку українського ринку інноваційного продукту. Ефективна економіка. 2017. № 7. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=6198 15. Голда Н. Сутність конкуренції і конкурентоспроможності підприємств як економічних категорій Маркетинг 4.0:стратегічні імперативи та сучасні тенденції: колективна монографія /В.А. Фалович[та ін..] за ред д.е.н., доц. В.А. Фаловича Тернопіль: Фоп Шпак В.Б. 2021. С. 351-379. 16. Голда Н. Сутність конкурентоспроможності підприємств./Маркетингові технології підприємств в сучасному науково-технічному середовищі. Матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції. Тернопіль, ТНТУ, 2024. С. 21-23. 17. Голда Н. Реклама як ефективна складова маркетингових комунікацій. Маркетингові технології підприємств в сучасному науково-технічному середовищі. Матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної Інтернетконференції. Тернопіль, ТНТУ, 2024. С. 102-104. 18. Голда Н.М., Бурліцька О.П. Канали комунікацій зі споживачами у воєнній реальності. ICI World of journals. Nauka i studia. Ekonomiczne Nauki, 2022. Vol.(10). Р. 1-5. 19. Голда Н.М., Краузе О.І., Бурліцька О.П. Дослідження та формування механізму продажу. Галицький економічний вісник. 2021. Том 68. № 1 (68). С. 166-174. 20. Готь О.Я., Бондаренко С.М. Стратегія підприємства як чинник його конкурентоспроможності. Ефективна економіка. 2017. № 6. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=5660 21. Грабчук І.Ф., Бугайчук В.В., Аляб’єва В.М. Стратегія інноваційного розвитку підприємства. Економіка та суспільство. 2022. № 44. 22. Гудзинський О.Д. Організаційно-регулятивна функція в управлінні стратегічним розвитком підприємства. Ринок праці та зайнятість населення. 2009. № 1. С. 50-52. 23. Державний класифікатор продукції та послуг ДК 016-2010. 10.72 – Вироби хлібобулочні, зниженої вологості та кондитерські, борошняні, тривалого зберігання. URL: https://dkpp.rv.ua/index.php?level=10.72 24. Довбня С.Б., Найдовська А.О., Хитько М.М. Стратегія підприємства: навчальний посібник. Дніпропетровськ: НМетаАУ, 2011. 71 с. 25. Електронний каталог товарів ТзОВ «Кузнецовський хлібозавод». URL: https://listex.info/uk/merchant/kuznecovskiy-hlibozavod-tzov 26. Євтушевська О.О. Інноваційна стратегія як генеральний план дій у сфері інноваційної діяльності підприємства Економіка харчової промисловості. 2013. № 1(17). С. 34-36. 27. Жаліло Я.А. Економічна стратегія держави: теорія, методологія, практика: монографія / Я.А. Жаліло. К.: НІСД, 2003. С. 368. 28. Захарченко В.І. Інноваційний менеджмент: теорія і практика в умовах трансформації економіки: навчальний посібник. К.: Центр учбової літератури, 2012. 448 с. 29. Звітність ТзОВ «Кузнецовський хлібозавод» за 2022-2023 рр. 30. Зянько В. В., Єпіфанова І. Ю., Зянько В. В. Інноваційна діяльність підприємств та її фінансове забезпечення в умовах трансформаційних змін економіки України. Вінниця: ВНТУ, 2015. 172 с. 31. Індекс цін на продукти: Хлібо-булочні продукти: хліб. Мінфін. URL: https://index.minfin.com.ua/ua/markets/wares/index/bakery/bread/ 32. Капреева Є.Г., Тюріна В.Ю. Аналіз європейського досвіду вимірювання інноваційної активності національних інноваційних систем. Інноваційна діяльність. 2011. № 4. С.18-24. 33. Касьян З.Е. Оцінювання ефективності реалізації інноваційної стратегії промислових підприємств. Наукова-технічна інформація. 2012. № 3. С.24-27. 33. Касьян З.Е. Оцінювання ефективності реалізації інноваційної стратегії промислових підприємств. Наукова-технічна інформація. 2012. № 3. С.24-27. 35. Кирич Н. Б., Андрушків Б. М., Погайдак О. Б. Інноваційна діяльність підприємств та організацій як метод стабілізації економіки регіонів України. Вісник економічної науки України. 2009. № 1 (15). С. 23–25. 36. Ковтун Н.В. Факторний аналіз ефективності інвестиційного процесу та діяльності. Облік і фінанси АПК: освітній портал. URL: https://magazine.faaf.org.ua/faktorniy-analiz-efektivnosti-investiciynogo-procesu-tadiyalnosti.html 37. Ковтун О.І. Інноваційні стратегії підприємств: теоретико-методологічні засади. Управління економікою: теорія і практика «Економіка України». 2013. № 4 (617). С.44-56. 38. Колодяжна І.В., Букрін М.О. Формування економічної стратегії інноваційного розвитку підприємства. Економіка і суспільство. 2016. № 7. С. 454-360. 39. Колосова Т. В. Забезпечення стійкого розвитку підприємства на основі підвищення його інноваційного потенціалу. ГОУ ВПО НДАБУ. 2011. 412 с. 40. Краузе О. Зовнішня трудова міграція населення України. Галицький економічний вісник. 2010. №2 (27). С. 26–34. 41. Краузе О.І. Дослідження конкурентоспроможності підприємства /Теоретичні та прикладні аспекти розвитку економіки та маркетингу /за ред. д.е.н., доц. В.А. Фаловича. Тернопіль: «Бескиди», 2020. 179 с. (С. 77-86) 42. Краузе О.І. Маркетинговий аналіз конкурентоспроможності промислового підприємства /Нарощування фінансово-економічного потенціалу суб’єктів економічних відносин як основа поступального розвитку територіальногосподарських систем: монографія /за заг. ред. О. Панухник] Тернопіль, ФОП Паляниця В. А., 2021. С. 140-146. 43. Краузе О., Голда Н., Тимошів М. Зміни поведінки споживача в умовах війни. / Трансформація бізнесу для сталого майбутнього: дослідження, цифровізація та інновації: монографія /за ред. д.е.н., проф. О. А. Сороківської. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2024. С. 492-503. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46506 44. Краузе О.І., Піняк І.Л. Воронка продажів – аналітичний інструмент маркетингу. Соціально-економічні проблеми і держава. №2 (25). 2021. С. 586- 593. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21koiaim.pdf 45. Краузе О., Синькевич Н., Юрик Н. Економічний аналіз та контроль кризових явищ у діяльності підприємств. Галицький економічний вісник. 2024. № 1. С. 14-24. URL: https://galicianvisnyk.tntu.edu.ua/?art=1254 46. Крижанівська М.С., Стеанова А.А. Концептуальні засади управління інвестиційною діяльністю підприємства. Економіка та суспільство. 2022. № 37. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-37-10 47. Кужда Т. Етапи успішного управління організаційними змінами на підприємстві. Галицький економічний вісник. 2013. № 2(41). С. 66–72 48. Кузьмін О. Є.,Т. Кужда. Фактори інноваційного розвитку підприємств. Схід. 2006. № 6. С. 16-19. 49. Кушнір Н.Б., Войтович Д.С. Особливості антикризового управління та економічної діагностики підприємства в сучасних умовах. Ефективна економіка. 2016. № 11. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2016_5_16 50. Легомінова С. В. Ідеогенез категорії стійкого інноваційного розвитку в аспекті формування конкурентних переваг підприємства. Науковий вісник Ужгородського національного університету. 2017. В. 15. Ч. 1. С. 168-172 51. Луцій О.П., Корнійчук Т.А. Особливості формування стратегії інноваційного розвитку підприємств аграрного сектора. Проблеми сучасних трансформацій. Серія: економіка та управління. URL: https://reicst.com.ua/pmt/article/view/2022-6-04-07/2022-6-04-07 52. Луцяк В.В., Попеляр А.В. Інноваційна стратегія виробничого підприємства. Вісник Хмельницького національного університету. 2011. №6 Т.2 Економічні науки. С. 18-21. 53. Малюта Л. Оцінювання рівня інноваційного розвитку промислового підприємства. Соціально-економічні проблеми і держава. 2011. Вип. 1 (4). URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2011/11mlyrpp.pdf 54. Малюта Л. Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: навчальний посібник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2016. 232 с. 55. Маслюківська А. Інноваційна теорія Йозифа Шумперта. К.: КНУ ім. Шевченка, 2013. 56. Небава М.І., Ратушняк О.Г. Менеджмент організацій і адміністрування: навчальний посібник. Вінниця: ВНТУ, 2012. 108 с. 57. Ніколаєнко С.М., Куліш С.Г., Янченко А.В. Аналіз виробництва хліба та хлібобулочних виробів. Приазовський економічний вісник. 2020. № 3(20). С. 252-257. 58. Обсяг виробництва хліба на Рівненщині зріс на 27%: AgroPortal. URL: https://agroportal.ua/multimedia/obsyag-virobnictva-hliba-na-rivnenshchini-zris-na27 59. Огляд ринку хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів в Україні. URL: https://pro-consulting.ua/ua/pressroom/obzor-rynka-hlebobulochnyh-imuchnyh-konditerskih-izdelij-v-ukraine 60. Опендатабот. Підприємство споживчої кооперації «Хлібокомбінат Рівненської райспоживспілки». URL: https://opendatabot.ua/c/01733319 61. Опендатабот. ТзОВ «Сарненський хлібозавод». URL: https://opendatabot.ua/c/00379436 62. Офіційний сайт ТМ «Скиба». URL: https://skyba.ua/ 63. Офіційний сайт ТзОВ «Кузнецовський хлібозавод». URL: https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/05519273/ 64. Офіційний сайт ТзОВ «Дубенський хлібозавод». URL: https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/31542411/ 65. Поняття та види інновацій. Поняття інноваційної діяльності та її предмет. Букліб. URL: https://buklib.net/books/37223/ 66. Радинський С. Класифікація інноваційних стратегій підприємства. Соціально-економічні проблеми і держава. 2013. С. 277-285. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2013/13rsvisp.pdf 67. Синькевич Н., Краузе О. Економічний аналіз: перспективи розвитку в умовах діджиталізації економіки. Галицький економічний вісник. 2023. № 2 (81). С 7-15. URL: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2023.02.007 68. Скібіцький О.М. Інноваційний та інвестиційний менеджмент: навчальний посібник. К.: Центр учбової літератури, 2009. 408 с. 69. Скоробогатова Н.Є. Дослідження сутності інвестицій та інвестиційної діяльності. Економічний вісник НТУУ «Київський політехнічний інститут». 2016. № 13. . URL: https://ev.fmm.kpi.ua/article/view/80631/76243 70. Стратегічне управління і планування. URL: http://www.stplan/articles/theory/strategy.htm 71. Сус Т., Ємець О., Мовчун С., Онишко С., Цюпа О. Формування стратегії інноваційного розвитку аграрного сектора та фінансування її реалізації. Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики. 2022. № 6 (47). С. 150-159. 72. Федулова Л.І. Інноваційна економіка: Підручник. К.: Либідь, 2006. 480 с. 73. Харук К.Б. Інноваційні стратегії розвитку торговельних підприємств. Вісник Національного університету «Львівська політехніка». Проблеми економіки та управління. 2009. №640. С. 423-424. 74. Чухраєва Н. М. Інноваційний розвиток підприємства та забезпечення його ефективності та стійкості. БізнесІнформ. 2014. № 6. 75. Шафієва Л.Г. Особливості формування стратегії інноваційного розвитку підприємства в умовах невизначеності зовнішнього середовища. Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія: Економіка і менеджмент. 2015. №13. С.123-126. 76. Шершньова З.Є. Стратегічне управління: підручник 2-ге вид., перероб. і доп. Київ: КНЕУ, 2004. 699 с. 77. Шведа Н., Краузе О. Трансформація бізнес-моделей в умовах цифрової економіки. Соціально-економічні проблеми і держава (електронний журнал). 2023. Вип. 1 (28). С. 86- 94. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23snmute.pdf 78. Шилова О. Ю. Інноваційний потенціал підприємства: сутність і механізм управління. Маркетинг і менеджмент інновацій . 2012. № 1. С. 220-227. 79. Шишкова Л.В., Швець Г.О. Особливості управління інноваційної діяльності на підприємстві. Економіка і організація управління. 2014. № 3 (19). 4 (20). 80. Юринець З.В. Формування інноваційних стратегій: теорія, методологія, практика: монографія. Львів: СПОЛОМ, 2016. 421 с. 81. Янковець Т. М. Формування механізму розвитку інноваційного потенціалу підприємства. Вісник Київського національного університету технологій та дизайну: [зб. наук. праць]. Київ. 2011. № 2 (58). С. 76-80. 82. Ярмоленко Т. Найбільший в Україні виробник замороженого хліба та круасанів відновлює роботу. URL: https://agroportal.ua/agrocheck/zvidkijizha/naybilshiy-v-ukrajini-virobnik-zamorozhenogo-hliba-ta-kruasaniv-vidnovlyuyerobotu 83. Ярмолка О. «У виробництві хлібу не може бути перерв»: як працює «Сарненський хлібозавод» під час війни. URL: 98 https://sarnynews.city/articles/213946/u-virobnictvi-hlibu-ne-mozhe-buti-pererv-yakpracyuye-sarnenskij-hlibozavod-pid-chas-vijni 84. Cooper R.G., Edgett S.J. Developing a Product Innovation and Technology Strategy for Your Business. Research-Technology Management. May-June, 2010. 85. Fridmen К. The Economics of industrial innovation; 2nd edn. Frances Pinter, London, 1982. P. 38. 86. How are digital technologies changing innovation? Evidence from agriculture, the automotive industry and retail. OECD Science, Technology and Industry Policy Papers. 2019. № 74. URL: https://read.oecd-ilibrary.org/science-andtechnology/how-are-digital-technologies-changing-innovation_67bbcafe-en#page1 87. Krause О.І. Marketing Internet technologies in the field of services / Digital Economy trends: global challenges, strategy and technologies: Monograph /Edited by Ghenadie Сiobanu, Olha Pavlykivska] Galati, Romania, 2021. pp. 104-116. (222 р.) 88. OECD, Eurostat. Oslo Manual 2018: Guidelines for Collecting, Reporting and Using Data on Innovation, 4th Edition, The Measurement of Scientific, Technological and Innovation Activities, OECD Publishing, Paris/Eurostat, Luxembourg, 2018. P. 19. 89. Raffaele Fabio Ciriello, Alexander Richter & Gerhard Schwabe (2018). Digital Innovation. Business & Information Systems Engineering, volume 60, p. 563-569. 90. Strizhkova A., Tokarieva K., Liubchych A., Pavlyshyn S. Digital Farming as Direct of Digital Transformation State Policy. European Journal of Sustainable Development, 9 (3), 597. https://doi.org/10.14207/ejsd.2020.v9n3p597 91. Yuliia Tymchenko, Mariia Proskurina, Taras Hryhorchuk, Lesya Chervinska, Vadym Ratynskiy, Svitlana Shpylyk, Olga Krause, Iryna Piniak, Iryna Lebedynets, Oleksandr Nosyriev. DETERMINING THE IMPACT OF INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES ON CONSUMER BEHAVIOR IN THE MARKETING STRUCTURE OF CULTURE INDUSTRIES. "Eastern-European Journal of Enterprise Technologies", (No 2/13 (122) 2023) |
Content type: | Master Thesis |
Ebben a gyűjteményben: | 075 — маркетинг |
Fájlok a dokumentumban:
Fájl | Leírás | Méret | Formátum | |
---|---|---|---|---|
КРМ_Мартинюк.pdf | 2,21 MB | Adobe PDF | Megtekintés/Megnyitás |
Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!
Admin Tools