Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46943
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorФедишин, Ірина Богданівна-
dc.contributor.advisorFedyshyn, Iryna-
dc.contributor.authorПогайдак, Роман Григорович-
dc.contributor.authorPohaydak, Roman-
dc.date.accessioned2024-12-28T22:11:21Z-
dc.date.available2024-12-28T22:11:21Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.date.submitted2024-12-
dc.identifier.citationПогайдак Р. Г. Дослідження розвитку вітчизняних підприємств готельно-ресторанного господарства в умовах глобалізації (на прикладі ТОВ «Україна» Ресторан) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. І. Б. Федишин. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 92 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46943-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота магістра: 92 сторінки, 15 рисунків, 13 таблиць, 46 літературних джерел. Об'єкт дослідження – ТОВ «Україна» Ресторан. Предмет дослідження – підвищення ефективності діяльності досліджуваного суб'єкту господарювання в умовах глобалізаційних процесів. Метою роботи є дослідження впливу глобалізаційних процесів на підприємницьку діяльність та вироблення пропозицій для підвищення ефективності діяльності ТОВ «Україна» Ресторан в глобалізаційних умовах. Методи дослідження − спостереження, порівняння, групування, аналіз і синтез, табличний. У кваліфікаційній роботі магістра розглянуто теоретико-прикладні засади дослідження управління рестораном в умовах глобалізації, зокрема проаналізовано теоретичні аспекти наукового дослідження українських підприємств в умовах глобалізації, основні тенденції глобального розвитку та їх виклики для сучасного готельно-ресторанного бізнесу; подано загальну характеристику ТОВ «Україна» Ресторан та здійснено аналіз фінансово-господарської діяльності досліджуваного підприємства, проаналізовано доходи та витрати, конкурентне середовище; запропонований та обгрунтований проєкт закупівлі енергозберігаючого обладнання iVario для професійної кухні та алгоритм застосування цифрових трендів для ТОВ «Україна» Ресторан. Результати дослідження рекомендовано до впровадження в діяльність ТОВ «Україна» Ресторан.uk_UA
dc.description.abstractMaster's thesis: 92 pages, 15 figures, 13 tables, 46 references. Object of research: LLC «Ukraina» restaurant. Subject of research: Improving the efficiency of the studied business entity in the context of globalization processes. The purpose of the work is to study the impact of globalization processes on entrepreneurial activity and to develop proposals for improving the efficiency of the LLC «Ukraina» restaurant in globalization conditions. Research methods – observation, comparison, grouping, analysis and synthesis, tabular. The master's thesis explores the theoretical and practical foundations of restaurant management within the context of globalization. Specifically, it analyzes the theoretical aspects of scientific research on Ukrainian enterprises in the era of globalization, the primary trends in global development, and the challenges they pose to the modern hospitality industry. The thesis provides a comprehensive overview of LLC «Ukraina» restaurant and conducts an analysis of the company's financial and economic performance, including revenue, expenses, and the competitive environment. A project is proposed and substantiated for the procurement of energy-efficient iVario equipment for the professional kitchen, along with an algorithm for applying digital trends to LLC «Ukraina» restaurant. The results of the study are recommended for implementation in the activity of LLC «Ukraina» restaurant.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗМІСТ ВСТУП...7 РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИКО-ПРИКЛАДНІ ЗАСАДИ ДОСЛІДЖЕННЯ УПРАВЛІННЯ РЕСТОРАНОМ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ...9 1.1. Глобалізація: основні концептуальні терміни і поняття...9 1.2. Теоретичні аспекти наукового дослідження українських підприємств в умовах глобалізації...17 1.3. Основні тенденції глобального розвитку та їх виклики для сучасного готельно-ресторанного бізнесу...25 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ СУЧАСНОЇ ПРАКТИКИ УПРАВЛІННЯ ДІЯЛЬНІСТЮ ПІДПРИЄМСТВА...33 2.1. Особливості інноваційної діяльності підприємств індустрії гостинності в сучасних умовах...33 2.2. Основні характеристики ТОВ «Україна» Ресторан...40 2.3. Аналіз фінансово-господарської діяльності ТОВ «Україна» Ресторан...48 РОЗДІЛ 3. ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ТОВ «УКРАЇНА» РЕСТОРАН В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ...59 3.1. Діагностика ринкової позиції підприємства ТОВ «Україна» Ресторан. Застосування сучасного інноваційного менеджменту...59 3.2. Проєкт закупівлі енергозберігаючого обладнання iVario для професійної кухні...67 3.3. Застосування цифрових трендів для підвищення ефективності діяльності ТОВ «Україна» Ресторан в умовах глобалізації...75 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ...81 4.1. Профілактика нещасних випадків і травматизму на виробництві в закладах громадського харчування...81 4.2 Основні правила пожежної безпеки в будівлях і приміщеннях під час використання електрообладнання, систем опалення та інших пристроїв...84 ВИСНОВКИ...88 СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ...90uk_UA
dc.format.extent1-92-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectглобалізаціяuk_UA
dc.subjectекономікаuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectнауково-технічний прогресuk_UA
dc.subjectінноваційна діяльністьuk_UA
dc.subjectготельно-ресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectglobalizationuk_UA
dc.subjecteconomyuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectscientific and technological progressuk_UA
dc.subjectinnovationuk_UA
dc.subjecthotel and restaurant businessuk_UA
dc.titleДослідження розвитку вітчизняних підприємств готельно-ресторанного господарства в умовах глобалізації (на прикладі ТОВ «Україна» Ресторан)uk_UA
dc.title.alternativeResearch on the development of domestic hotel and restaurant enterprises in the context of globalization (LLC «Ukraina» restaurant as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Погайдак Р.Г., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.relation.references1. Антошкова Н.А. Аналіз ринку ресторанного бізнесу в Україні / Н.А. Антошкова // Трансформаційна економіка. № 5 (05), 2023. С.7-13 DOI: https://doi.org/10.32782/2786-8141/2023-5-1uk_UA
dc.relation.references2. Вживання терміну «глобалізація» у літературі. URL: https://books.google.com/ngrams/graph?content=globalization&year_start=1930 &year_end=2014&corpus=15&smoothing=3&share=&direc t_url=t1%3B%2Cglobalization%3B%2Cc0uk_UA
dc.relation.references3. Гальків Л.І., Мрихіна О.Б. Організування і проведення наукових досліджень: 1001 тест для магістрів : спецкурс для спеціальностей 051 «Економіка», 073 «Менеджмент» : навчальний посібник. Міністерство освіти і науки України, Національний університет «Львівська політехніка». Львів. 2021. 197 с.uk_UA
dc.relation.references4. Даниленко-Кульчицька В.А. Вплив війни на готельно-ресторанний бізнес України. Індустрія туризму і гостинності в Центральній та Східній Європі, 2023. (6), 19-23. https://doi.org/10.32782/tourismhospcee-6-3uk_UA
dc.relation.references5. Данько Н.І. Інноваційні напрямки розвитку міжнародної електронної комерції та готельно-ресторанної справи. Монографія / кол. авт., за ред. Н.І. Данько., В.О. Бабенко . Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2021. 468 с.uk_UA
dc.relation.references6. Державна служба статистики України. URL: https://www.ukrstat.gov.ua/uk_UA
dc.relation.references7. Довгаль Г.В. Сучасні тенденції розвитку світового готельного бізнесу / Г. В. Довгаль // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Міжнародні відносини. Економіка. Країнознавство. Туризм. - 2019. - Вип. 9. - С. 190-196uk_UA
dc.relation.references8. Євтушенко О.В. та ін. Основні тенденції розвитку ресторанного господарства України в сучасних умовах// Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Міжнародні відносини. Економіка. Країнознавство. Туризм. 2021. № 14. С. 209-216uk_UA
dc.relation.references9. Іванух Р.А. Аграрна економіка і ринок / Р.А. Іванух, С.Л. Дусановський, Є. М. Білан - Тернопіль: Збруч, 2003. - 305 с.uk_UA
dc.relation.references10. Кузьмін О.Є., Новаківський І.І. Економіко-математичні методи і моделі у науково-дослідних роботах : навчальний посібник; Міністерство освіти і науки України, Національний університет "Львівська політехніка". Львів : Видавництво Львівська політехніка, 2021. 282 с.uk_UA
dc.relation.references11. Медвідь В.Ю. Методологія та організація наукових досліджень (у структурно логічних схемах і таблицях) : навч. посіб. / В.Ю. Медвідь, Ю.І. Данько, І. І. Коблянська. - Суми : СНАУ, 2024. - 219 с.uk_UA
dc.relation.references12. Мельник Л., Юрша О. Значення стратегії розвитку підприємства для подолання кризових явищ / Юрша Олег, Мельник Лілія // РСЕСГЕПⅣ, 22-23 травня 2024 року. - Т., 2024. - С. 60–61. - (Сучасні управлінські процеси у контексті соціально-економічних та просторових змін)uk_UA
dc.relation.references13. Офіційний сайт Тернопільської міської ради. URL: https://ternopilcity.gov.ua/en/poslugi-ta-mayno-gromadi/mayno-komunalnoivlasnosti/ 74362.htmluk_UA
dc.relation.references14. Сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів. URL: https://opendatabot.ua/tenders/company/37076599uk_UA
dc.relation.references15. Сервіс перевірки контрагентів Youcontrol. URL: https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/37076599/uk_UA
dc.relation.references16. Технології та інновації, які змінюють ресторанний бізнес. Державна інноваційна фінансово-кредитна установа. URL: https://sfii.gov.ua/tehnologii-tainnovacii- yaki-zminjujut-restorannij-biznes/uk_UA
dc.relation.references17. Федишин І.Б. Інноваційний розвиток промислових підприємств в умовах нестабільної економіки: дис. на здоб. наук. звання канд. екон. наук : 08.00.04 / Тернопільський національний технічний університет. - Тернопіль, 2012. – 205 с.uk_UA
dc.relation.references18. Федишин І.Б. Методичні вказівки для самостійної роботи та виконання індивідуального науково-дослідного завдання з предмету «Управління проєктами в готельно-ресторанному бізнесі» для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр». – Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2024. – 28 с.uk_UA
dc.relation.references19. Шамара І. М., Гапоненко Г. І. Євтушенко О. В., Основні тенденції розвитку ресторанного господарства України в сучасних умовах// Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Міжнародні відносини. Економіка. Країнознавство. Туризм. 2021. № 14. С. 209- 216uk_UA
dc.relation.references20. «Globalization: Threat or Opportunity?». International Monetary Fund. URL: https://www.imf.org/external/np/exr/ib/2000/041200to.htmuk_UA
dc.relation.references21. A brief history of globalization. URL: https://www.weforum.org/stories/2019/01/how-globalization-4-0-fits-into-thehistory- of-globalization/uk_UA
dc.relation.references22. Albrow M., King E. Globalization, Knowledge and Society. London: Sage. 1993uk_UA
dc.relation.references23. Andrushkiv, B. (2022). Problems of management of economic security of the enterprise on the basis of the competence approach. Ekonomichnyy analiz, vol. 32, no. 3, рр. 299–306. DOI: https://doi.org10.35774/uk_UA
dc.relation.references24. Babones S. «Studying Globalization: Methodological Issues». In Ritzer, George (ed.). The Blackwell Companion to Globalization. Malden: John Wiley & Sons. 2008. p. 146.uk_UA
dc.relation.references25. Baldwin R. The Great Trade Collapse: Causes, Consequences and Prospects A VoxEU.org Publication Geneve and London Graduate Institute and CEPR, 2009uk_UA
dc.relation.references26. Esteban Ortiz-Ospina, Diana Beltekian and Max Roser. Trade and Globalization. 2018. URL: https://ourworldindata.org/trade-and-globalizationuk_UA
dc.relation.references27. Fedyshyn I. Impact of Globalization Crises on the Tourism and Hospitality Economy // European scientific conference PEFnet 2020: Collection of scientific articles. - Mendel University in Brno, Czech Republic, 2020. – 41-43 рр.uk_UA
dc.relation.references28. Following the Money: U.S. Finance in the World Economy. doi:10.17226/2134.uk_UA
dc.relation.references29. Friedman, Thomas L. «The Dell Theory of Conflict Prevention». Emerging: A Reader. Ed. Barclay Barrios. Boston: Bedford, St. Martins, 2008. 49 р.uk_UA
dc.relation.references30. Full Text of Xi Jinping keynote at the World Economic Forum. URL: https://america.cgtn.com/2017/01/17/full-text-of-xi-jinping-keynote-at-the-worldeconomic- forumuk_UA
dc.relation.references31. Giddens A. The Consequences of Modernity. Cambridge: Polity Press. 1990. p. 64.uk_UA
dc.relation.references32. Impact of inflation on travel and tourism worldwide - statistics & facts. URL: https://www.statista.com/topics/9662/impact-of-inflation-on-travel-andtourism- worldwide/uk_UA
dc.relation.references33. James Paul, Steger Manfred B. «A Genealogy of globalization: The career of a concept». Globalizations. 2014. 11 (4): 417–34. doi:10.1080/14747731.2014.951186uk_UA
dc.relation.references34. Joseph Alois Schumpeter, Theory of Economic Development, 1934uk_UA
dc.relation.references35. Keynes J. N. The scope and method of political economy. 2-nd Ed. / John N. Keynes. - New York: Macmillan and Co., 1897. - 400 p., С. 265uk_UA
dc.relation.references36. Khan Academy. URL: https://www.khanacademy.org/humanities/bighistory- project/acceleration/bhp-acceleration/a/the-industrial-revolutionuk_UA
dc.relation.references37. Kruse, A. H. Souslinoid analytic sets in a general setting. Providence, RI: American Mathematical Society. 1969uk_UA
dc.relation.references38. NcKinsey&Company 2023 The value of getting personalization right-or wrong-is multiplying Retrieved from https://www.mckinsey.com/capabilities/growthmarketing- and-sales/ourinsights/the-value-of-getting-personalization-right-or-wrongis- multiplyinguk_UA
dc.relation.references39. Pros and Cons of Globalization in Business to Consider. Business Insights Blog. URL: https://online.hbs.edu/blog/post/pros-and-cons-of-globalizationuk_UA
dc.relation.references40. Robertson, Roland. Globalization: Social Theory and Global Culture (Reprint. ed.). London: Sage. 1992uk_UA
dc.relation.references41. Sassen S. The Global City: New York, London, Tokyo. – Princeton University Press. 2015.uk_UA
dc.relation.references42. Scholte J.A. «Defining Globalisation». The World Economy. 2008. 31 (11): 1471–1502. doi:10.1111/j.1467-9701.2007.01019.xuk_UA
dc.relation.references43. U.S. Bureau Of Labor Statistics. URL: https://www.bls.gov/uk_UA
dc.relation.references44. Victorian Technology By Paul Atterbury. URL: https://www.bbc.co.uk/history/british/victorians/victorian_technology_01.shtmluk_UA
dc.relation.references45. Wolf M. «Shaping Globalization». Finance & Development. 51 (3). International Monetary Fund: 2014. рр. 22–25.uk_UA
dc.relation.references46. World Travel & Tourism Council. URL: https://wttc.org/uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — готельно-ресторанна справа

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Погайдак.doc48 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити
dyplom_Pohaydak R_H_2024.pdf2,49 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора