Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46923
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorКужда, Тетяна Іванівна-
dc.contributor.authorМех, Володимир Ігорович-
dc.contributor.authorMekh, Volodymyr-
dc.date.accessioned2024-12-27T18:16:14Z-
dc.date.available2024-12-27T18:16:14Z-
dc.date.issued2024-12-23-
dc.identifier.citationМех В. І. Дослідження системи управління потенціалом підприємства, на прикладі ТОВ “С-М” : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 073 - менеджмент / наук. кер. Т. І. Кужда. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 80 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46923-
dc.descriptionУ першому розділі магістерської роботи здійснено вивчення теоретичного підґрунтя системи формування та управління потенціалом підприємства, розглянуто підходи до конкретизації змісту та значення терміну “потенціал”, наведено ознаки класифікації для терміну “потенціал підприємства”, проаналізовано ряд наукових підходів, які застосовуються при формуванні потенціалу підприємства, подано узагальнюючу модель формування потенціалу підприємства. Слід зазначити, що зарубіжний досвід системи управління потенціалом підприємства є важливим аспектом для розуміння сучасних тенденцій у бізнес-менеджменті. У різних країнах світу розроблено численні моделі та підходи, які допомагають ефективно використовувати внутрішні ресурси компанії, максимізувати її продуктивність та конкурентоспроможність: модель “збалансова система показників”, теорія ресурсів і можливостей, підхід “Agile-менеджмент”, Lean-методологія, системи управління якістю. Другий розділ магістерської роботи містить аналітичне дослідження системи управління потенціалом ТОВ “С-М”. встановлено, що мережа фірмової торгівлі “Студія м’яса” пропонує широкий асортимент м’ясних продуктів та спеціалізується на продажі свіжого м’яса, ковбасних виробів, делікатесів та іншої продукції. Наведено інформацію про місцезнаходження та кількість фірмових магазинів “Студія м’яса” у 2023 році, проаналізовано основні показники фінансово-господарської діяльності ТОВ “С-М” у 2021-2023 рр., складові потенціалу досліджуваного ТОВ “С-М” – виробничий, фінансовий та трудовий. Також, охарактеризовано інвестиційно-інноваційний, маркетинговий, логістичний, інформаційний потенціали. Здійснено порівняння динаміки затрат на 1 грн. виготовленої та 1 грн. реалізованої продукції ТОВ “С-М” у 2021-2023 рр., розраховано показники ефективності використання ОВФ ТОВ “С-М”, проаналізовано динаміку обсягу матеріальних запасів ТОВ “С-М” у 2021-2023 рр., тис. грн., питому вагу запасів у оборотних активах підприємства у 2021-2023 рр., структуру оборотних активів ТОВ “С-М” у 2021-2023 рр., показники ефективності використання оборотних активів ТОВ “С-М”, рух трудових ресурсів на ТОВ “С-М”, організаційне-економічне забезпечення системи управління потенціалом ТОВ “С-М”, методи для менеджменту потенціалу на ТОВ “С-М”, а також показники фінансово-економічного забезпечення системи управління потенціалом ТОВ “С-М”. Запропоновано напрямки покращення управління виробничим потенціалом ТОВ “С-М”, які включають: оптимізацію постачання у торговельні точки та доставки продукції замовнику, використання технік прогнозування, інтеграція систем управління запасами, розвиток та навчання персоналу, покращення управління якістю продукції, збільшення асортименту продукції власного виробництва, удосконалення маркетингових стратегій, вдосконалення інформаційного потенціалу, удосконалення програми лояльності. Запропоновано певні види покращення виробничої бази як одного із ключових аспектів підсилення виробничого потенціалу ТОВ “С-М”, визначено кошторис витрат на придбання, доставку, встановлення та експлуатацію холодильних вітрин у торговельній точці “Студія м’яса” (вул. Київська, 12) та пораховано показники ефективності заміни холодильних вітрин у торговельній точці “Студія м’яса” (вул. Київська, 12). Рекомендовано впроваджувати комплексні управлінські заходи для розвитку трудового потенціалу торговельної мережі “Студія м’яса”. Обчислено вартість тренінгів з розвитку навичок ефективних продажів та обслуговування покупців та показники доцільності проведення корпоративного тренінгу з розвитку навичок ефективних продажів та обслуговування покупців для продавців-консультантів мережі “Студія м’яса”. Запропоновано розробити власний веб-сайт для ТОВ “C-М” та мобільний додаток “С-М”, які забезпечать ряд вигод та переваг для досліджуваної торговельної мережі. Пораховано сумарні витрати розробки, просування та підтримки веб-сайту ТОВ “C-М” та мобільного додатку “Студія м’яса”, а також економічний ефект та приріст чистого прибутку від використання веб-сайту та мобільного додатку “Студія м’яса”. Охарактеризовано системи управління охороною праці досліджуваного підприємства та необхідність проведення комплексу інженерно-технічних, технологічних і організаційних заходів для підвищення стійкості роботи підприємств в надзвичайних ситуаціях.uk_UA
dc.description.abstractПредметом дослідження є потенціал підприємства. Об’єктом дослідження є система управління потенціалом ТОВ “С-М”. Метою магістерської роботи є пошук шляхів удосконалення системи управління потенціалом ТОВ “С-М”. Методи дослідження охоплюють: описовий та порівняльний аналізи, графічні, відносні величини структури та динаміки; економіко-статистичні; економічного ефекту. Для покращення виробничого потенціалу обгрунтувано доцільність заміни та модернізації холодильного обладнання та поліпшення умов зберігання продукції в одній із торговельних точок “Студія м’яса”. Рекомендовано організовувати тренінги з навичок ефективних продажів та обслуговування покупців для продавців-консультантів торговельної мережі “Студія м’яса”. Для зміцнення інформаційного потенціалу торговельної мережі “Студія м’яса” запропоновано створення власного веб-сайту ТОВ “С-М” та мобільного додатку “С-М”. Результати дослідження можуть бути впроваджені у діяльність ТОВ “С-М”.uk_UA
dc.description.abstractThe subject of investigation is the enterprise potential. The object of investigation is enterprise potential management of the LLC “C-M”. The purpose of the work is to find the ways to improve the enterprise potential management of the LLC “C-M”. The results are obtained with the following research methods: descriptive and comparative analyses, graphic, relative values of structure and dynamics; economic and statistical; and economic effect. To improve production capacity, the feasibility of replacing and modernizing refrigeration equipment and improving product storage conditions in one of the “Meat Studio” retail chain has been substantiated. It was recommended to organize trainings on effective sales skills and customer service for sales consultants of the “Meat Studio” retail chain. To strengthen the information potential of the “Meat Studio” retail chain, it was proposed to create its own website for LLC “C-M” and the “C-M” mobile application. The proposed improvements can be implemented at the LLC “S-M”.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ Розділ 1. Теоретичне підґрунтя формування та управління потенціалом підприємства 1.1 Сутність та складові потенціалу підприємства 1.2 Теоретичні основи формування та управління потенціалом підприємства 1.3 Зарубіжний досвід системи управління потенціалом підприємства Розділ 2. Дослідження системи управління потенціалом ТОВ “С-М” 2.1 Загальна характеристика господарської діяльності ТОВ “С-М” 2.2 Аналізування складових потенціалу досліджуваного підприємства 2.3 Організаційно-економічне забезпечення системи управління потенціалом ТОВ “С-М” Розділ 3. Шляхи покращення системи управління потенціалом ТОВ “С-М” 3.1 Удосконалення системи управління виробничим потенціалом досліджуваного підприємства 3.2 Розвиток трудового потенціалу працівників торговельної мережі за рахунок впровадження комплексних заходів 3.3 Обгрунтування потреби зміцнення інформаційного потенціалу ТОВ “С-М” Розділ 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 4.1 Охорона праці ТОВ “С-М” 4.2 Проведення комплексу інженерно-технічних, технологічних і організаційних заходів для підвищення стійкості роботи підприємств в надзвичайних ситуаціях Висновки та пропозиції Бібліографія Додаткиuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectпотенціал підприємстваuk_UA
dc.subjectорганізаційно-економічне забезпечення потенціалу підприємстваuk_UA
dc.subjectвиробнича базаuk_UA
dc.subjectтренінги з навичок ефективних продажів та обслуговуванняuk_UA
dc.subjectінформаційний потенціалuk_UA
dc.subjectenterprise potentialuk_UA
dc.subjectorganizational and economic support of the enterprise’s potentialuk_UA
dc.subjectproduction capacityuk_UA
dc.subjecttraining in effective sales and service skillsuk_UA
dc.subjectinformation capacityuk_UA
dc.titleДослідження системи управління потенціалом підприємства, на прикладі ТОВ “С-М”uk_UA
dc.title.alternativeStudy of the enterprise potential management system (LLC “C-M” as a case study)uk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Мех Володимир Ігорович, 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberДудкін, Павло Дмитрович-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc330.35:658uk_UA
dc.relation.references1. Турило А.М., Богачевська К.В. Потенціал підприємства: сутність, класифікація, види. Бізнес Інформ. 2014. № 2. С. 259-263.uk_UA
dc.relation.references2. Верхоглядова Н.І., Коваленко Є.В. Аналіз підходів до визначення сутності потенціалу підприємства. Причорноморські економічні студії. 2016. Вип. 1. С. 31-35.uk_UA
dc.relation.references3. Ажаман І.А., Жидков О.І. Сутність та структура економічного потенціалу підприємства. Економіка та держава. 2018. № 4. С. 22-26.uk_UA
dc.relation.references4. Алієв Р.А. Сутність поняття “потенціал підприємства” та його складники. Підприємництво та інновації. Вип. 9. 2019. С. 54-59.uk_UA
dc.relation.references5. Квасницька Р., Тарасюк М. Структуризація потенціалу підприємства. Вісник Київського національного торговельно-економічного університету. 2017. № 1. С. 73-82.uk_UA
dc.relation.references6. Кужда Т.І., Вовк І.П. Enterprise capability and its competitiveness. Соціально-економічні проблеми і держава. 2016. Вип.14(1). С. 171-177.uk_UA
dc.relation.references7. Кужда Т.І., Кирич Н.Б. The applied aspects of enterprise capability assessment. Науковий вісник НГУ: Економіка та управління. 2015. № 6. С. 129-134uk_UA
dc.relation.references8. Плікус І. Й. Потенціал підприємства, його оцінка й трансформація: економічна та бухгалтерська інтерпретація. Фінанси України. 2012. № 4. С. 91-105.uk_UA
dc.relation.references9. Василик Н.М. Оцінка ефективності управління ресурсним потенціалом підприємства. Економічний аналіз. 2018. Т. 28. № 3. С. 154-161.uk_UA
dc.relation.references10. Турило А. А. Потенціал підприємства: сутність та методологічні підходи до визначення. Економіка підприємства. 2014 №3 (47). С. 65-71.uk_UA
dc.relation.references11. Ажаман І. А., Гронська М. В., Пущіна Н. В. Практичні аспекти оцінки економічного потенціалу підприємства. Ефективна економіка. 2020. №4. URL.: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/4_2020/9.pdfuk_UA
dc.relation.references12. Ажаман І. А., Жидков О. І. Методичні підходи до оцінювання рівня розвитку економічного потенціалу сервісного підприємства. Ефективна економіка. 2019. № 5. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=7028uk_UA
dc.relation.references13. Гривківська О.В. Взаємозв’язок потенціалу підприємства та його організаційного розвитку. Збірник наукових праць ТДАТУ ім. Д. Моторного. №2(40). 2019. С. 178-181.uk_UA
dc.relation.references14. Кузнєцова Т.В., Красовська Ю.В., Подлевська О.М. Управління потенціалом підприємства: навчальний посібник. Рівне : НУВГП. 2017. 196 с.uk_UA
dc.relation.references15. Галушка З.І. Agile-менеджмент як інноваційний підхід до управління проєктами. Інфраструктура ринку. 2020. Вип. 47. С. 76-79.uk_UA
dc.relation.references16. Денисюк О.Г., Саннікова С.Б LEAN-Менеджмент як технологія управління вітчизняними підприємствами в умовах кризи. Економіка та суспільство. Вип. 46. 2022. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-46-13uk_UA
dc.relation.references17. Шостак Л.В. Зарубіжний досвід формування потенціалу підприємства. Вісник Національного університету “Львівська політехніка”. Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку. 2015. №819. С. 449-454.uk_UA
dc.relation.references18. Нісходовська О.Ю. Зарубіжний досвід управління інноваційним потенціалом економіки. Економіка та управління підприємствами. Том 30 (69). №6. 2019. С. 60-64.uk_UA
dc.relation.references19. Касьяненко В. О. Зарубіжний досвід управління інноваційним потенціалом економіки та можливості його використання в Україні. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2011. № 4(2). С. 200-204.uk_UA
dc.relation.references20. Відкриті дані ТОВ “C-М”. UKR.: https://opendatabot.ua/c/42584972uk_UA
dc.relation.references21. Регіональний гравець: як молода мережа СМ Маркет конкурує з Сільпо, Novus та АТБ на Тернопільщині. URL.: https://rau.ua/novyni/regionalnij-gravec/uk_UA
dc.relation.references22. Кужда Т.І., Кирич Н.Б. A comprehensive estimation method for enterprise capability. Соціально-економічні проблеми і держава. 2015. Вип. 13 (2). С. 82-87.uk_UA
dc.relation.references23. Комплексні заходи з охорони праці. URL.: https://pro-op.com.ua/article/317-kompleksn-zahodi-z-ohoroni-pratsuk_UA
dc.relation.references24. Вимоги до організації охорони праці м’ясопереробних цехів. URL.: https://oppb.com.ua/news/vymogy-do-organizaciyi-ohorony-praci-myasopererobnyh-cehivuk_UA
dc.relation.references25. Стручок В.С. Техноекологія та цивільна безпека. Частина “Цивільна безпека”. Навчальний посібник. Тернопіль: ТНТУ ім. І.Пулюя, 2022. 150 с.uk_UA
dc.relation.references26. Безпека в надзвичайних ситуаціях : навч. посібник / М. Л. Лисиченко, В. В. Вамболь, С. О. Вамболь, М. М. Кірієнко, І. А. Черепньов, В. В. Бредихін; за ред. М. Л. Лисиченка ; ХНТУСГ. Харків : ТОВ “ПромАрт”, 2021. 200 с.uk_UA
dc.relation.references27. Стручок В.С. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня “магістр” всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання “Безпека в надзвичайних ситуаціях”. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с.uk_UA
dc.relation.references28. Холодильні вітрини для м’яса. URL.:https://industrialwest.com.ua/product/quadros-zi-sklom/uk_UA
dc.relation.references29. Холодильні вітрини для риби. URL.:https://industrialwest.com.ua/product/quadros-fish-samoobslugovuvannya/uk_UA
dc.relation.references30. Бізнес-центр “Націогальний”. URL.:https://nbc.ua/training/219/tren-ng-z-navichok-efektivnih-prodazh-v-dlya-prodavc-v-konsultant-v-prodazh-u-magazin.htmuk_UA
dc.relation.references31. Скільки коштує зробити сайт. URL.:https://www.seo-design.ua/uk/skilki-koshtue-zrobiti-sayt/uk_UA
dc.relation.references32. Ціна розробки мобільних додатків. URL.: https://kitapp.pro/uk/cina/uk_UA
dc.relation.references33. Мех В. І., Кужда Т. І. Підходи та фактори впливу на економічний потенціал підприємства. Матеріли ХІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка: “Управління бізнес-процесами підприємств у контексті індустрії 4.0”. 11.10.2024. м. Тернопіль. C.73.uk_UA
dc.relation.references34. Машлій Г., Баляс І. Елементи системи управління виробничим потенціалом підприємства та напрями покращення його використання / Матеріали науково-практичної конференції “Формування механізму зміцненння конкурентнизх позицій національних економічних систем у глобальному та локальному вимірах”: зб. тез доповідей, 03 листопада 2023 р./за заг. ред. О.В. Панухник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2023. с. 20-21.uk_UA
dc.relation.references35. Машлій Г., Грицишин В., Мосій О. Теоретичні засади формування інвестиційного потенціалу підприємств та напрями його розвитку. Соціально-економічні проблеми і держава. Випуск 2. 2021. С. 421-432. URL: https://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21mhbnjr.pdfuk_UA
dc.relation.references36. Луциків І. Формування методичного підходу до вибору напрямків активізації інноваційної діяльності підприємств. Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1 (16). С. 102- 112. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17lividp.pdfuk_UA
dc.relation.references37. Кужда Т.І., Кузьмін О.Є. Фактори інноваційного розвитку підприємств.Аналітично-інформаційний журнал Схід. 2006. №6(78). С.16-20.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:073 — менеджмент

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
КРМ_Мех.pdfКваліфікаційна робота магістра_Мех В. І.5,43 MBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları