Denne identifikatoren kan du bruke til å sitere eller lenke til denne innførselen: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46911
Tittel: Впровадження інновацій на підприємствах готельно- ресторанного бізнесу (на прикладі ГРК «Avalon Palace»)
Alternative titler: Implementation of innovations in hotel and restaurant businesses ("Avalon Palace" complex as a case study)
Authors: Оливко, Василь Йосипович
Olyvko, Vasyl
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Оливко В. Й. Впровадження інновацій на підприємствах готельно- ресторанного бізнесу (на прикладі ГРК «Avalon Palace») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра : спец. 241 - готельно-ресторанна справа / наук. кер. П. Д. Дудкін. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 91 с.
Utgivelsesdato: des-2024
Submitted date: des-2024
Date of entry: 26-des-2024
Forlag: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Дудкін, Павло Дмитрович
Dudkin, Pavlo
UDC: 65.011
Emneord: інновації
готельно-ресторанний бізнес
впровадження інноваційних проєктів
стратегічне управління
innovations
hospitality industry
implementation of innovative projects
strategic management
Page range: 1-91
Abstrakt: Кваліфікаційна робота на тему “Впровадження інновацій на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу (на прикладі ГРК «Avalon Palace»)” базується на вивченні та аналізі процесу імплементації інновацій у готельно-ресторанній сфері. На прикладі ГРК «Avalon Palace» розглянуто основні засади стратегічного управління та розвитку, які мають за мету підвищення конкурентоспроможності фірми та максимального задоволення потреб споживача. У дослідженні наведено огляд літературних джерел, здійснено аналізування різноманітних підходів до розв’язання проблем впровадження інновацій у готельно-ресторанному бізнесі. Зазначено основні тенденції та фактори впливу на відбір інноваційних проєктів, а також визначено пріоритетні напрямки дослідження. Кваліфікаційна робота визначається актуальністю теми в розрізі сучасних викликів, що стоять перед готельно-ресторанним бізнесом та здійснює обґрунтування необхідності досліджень з метою підвищення ефективності управління та розвитку ГРК «Avalon Palace». Методологічною базою дослідження є аналіз різних літературних джерел, огляд дефініцій у готельно-ресторанній сфері, а також застосування емпіричних методів, зокрема, анкетування та інтерв’ювання, які необхідні для збору даних, що характеризують інноваційний процес у ГРК «Avalon Palace». Загальний висновок та перспективи майбутніх досліджень вказують на необхідність інноваційного розвитку готельно-ресторанного бізнесу та потребу покращення діяльності ГРК «Avalon Palace».
Qualification work on the topic: Implementation of innovations in hotel and restaurant businesses ("Avalon Palace" complex as a case study) is based on the study and analysis of the process of implementing innovations in the hospitality sector. Using the example of the complex "Avalon Palace", the main principles of strategic management and development aimed at increasing the company's competitiveness and maximizing customer satisfaction are considered. The study provides an overview of the literature, analyzes various approaches to solving the problems of innovation implementation in the hospitality business. The main trends and factors influencing the selection of innovative projects are identified, and priority research areas are determined. The qualification work is determined by the relevance of the topic in the context of modern challenges facing the hospitality business and provides a justification for the need for research to improve the efficiency of management and development of the complex "Avalon Palace". The methodological basis of the research is the analysis of various literary sources, a review of definitions in the hospitality sector, as well as the application of empirical methods, in particular, questionnaires and interviews, which are necessary for collecting data characterizing the innovation process in the complex "Avalon Palace". The general conclusion and prospects for future research indicate the need for innovative development of the hospitality business and the need to improve the performance of the complex "Avalon Palace".
Content: ЗМІСТ ВСТУП ...8 РОЗДIЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ ...11 1.1. Теоретичні засади інновацій в готельно-ресторанній сфері ...11 1.2. Характеристика інновацій в готельно-ресторанному бізнесі ...18 1.3. Процес планування інноваційної діяльності суб’єктів готельно-ресторанної сфери ...27 РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗУВАННЯ СТАНУ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СУБ’ЄКТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ...32 2.1. Характеристика господарської діяльності готельно-ресторанного комплексу «Avalon Palace» ...2 2.2. SWOT-аналіз та PEST-аналіз ГРК «Avalon Palace» ...37 2.3. Аналізування ринку та розрахунок показнків оцінки конкурентів готельно-ресторанного комплексу «Avalon Palace» ...41 РОЗДІЛ 3. ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА ...48 3.1. Формування стратегії інвестування ГРК «Avalon Palace» ...48 3.2. Розробка інвестпроекту «Доступні кредити 5-7-9 %» для зведення об’єктів ГРК «Avalon Palace» ...57 3.3. Обгрунтування обсягів та економічної ефективності впровадження інноваційно-інвестиційного проекту ...69 РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ...78 4.1. Охорона праці в готельно-ресторанному бізнесі ...78 4.2. Пожежна безпека в готельно-ресторанному комплексі...79 ВИСНОВКИ ...82 ДОДАТКИ ...88
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46911
Copyright owner: © Оливко В.Й., 2024
References (Ukraine): 1. Андрушків Б. М., Мельник Л. М., Малюта Л. Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства : навч. посіб. Тернопіль : ТНТУ, 2010. 238 с.
2. Бурий С.А. Інноваційний потенціал у сфері готельно–ресторанного бізнесу та туризму / С. А. Бурий Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. 2014. № 5. Т.2. С. 201–205
3. Бутенко А.Ю. Інновації у ресторанному бізнесі / А.Ю. Бутенко, Р.О. Бліщ : Матеріали ІV Міжнародної науково–практичної конференції Інновації в управлінні асортиментом, якістю та безпекою товарів і послуг. 2016. С. 303–306.
4. Владимир О.М., Дудкіна О.П., Дудкін П.Д., Шерстюк Р.П. Вплив пандемії COVID-19 на розвиток туризму в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення. Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 641-652. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21srpsiv.pdf
5. Влащенко Н.М. Інноваційні технології в готельному господарстві: конспект лекцій 2016. 89 с. URL: http://tourlib.net/books_ukr/vlaschenko.pdf
6. Галасюк К.А. Оцінка інноваційного потенціалу підприємств готельного господарства : дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : 08.00.04 / Галасюк Катерина Артурівна. Одеса, 2016. 304 с.
7. Дудкін П.Д., Дудкіна О.П. Логістична та інфраструктурна складові дестинацій в індустрії гостинності. Соціально-економічні проблеми і держава. 2020. Вип. 1 (22). С. 57-65. URL:http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2020/ 20dpdvig.pdf
8. Завідна Л. Д. Готельний бізнес: стратегії розвитку : монографія. Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2017. 600 с.
9. Закон України "Про туризм" (ВР України, Закон № 324/95-ВР від 15 вересня 1995 р. (із змінами та доповненнями) URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/324/95-%D0%B2%D1%80#Text
10. Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування»: матеріали VIII-ої Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М. Г. Чумаченка (Тернопіль, 28 березня 2019 року) / МОН України, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя [та ін.]. Тернопіль: 2019. 93 с. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/27904
11. Кирич Н. Б., Андрушків Б. М., Погайдак О. Б. Інноваційна діяльність підприємств та організацій як метод стабілізації економіки регіонів України. Вісник економічної науки України. 2009. № 1 (15). С. 23–25.
12. Клапчук М.В., Біян В.І., Брухлій Б.В. Інноваційні технології в ресторанному господарстві. Карпатський край. 2015. № 1(2). С. 92–99.
13. Коваленко Н.О. Інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності в Україні / Н. О. Коваленко . Європейські перспективи. 2015. Вип. 7. С. 174.
14. Ковтуненко Ю.В. Особливості бізнес-планування інноваційних проектів. Економіка: реалії часу. Науковий журнал. 2017. № 4 (32). С. 53–59.
15. Король, С. Я. Характеристика основної діяльності готелю. Стратегія розвитку туристичної індустрії та громадського харчування. Праці міжнар. наук.-пр. конф.: К.: КДТЕУ. 2020. С.124 – 128.
16. Малюта Л. Я. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства : навчальний посібник. Тернопіль : ФОП Паляниця В. А., 2016. 232 с.
17. Мальська М.П. Готельний бізнес: теорія та практика : навчальний посібник. / Мальська М.П., Пандяк І.Г. К.: Центр учбової літератури, 2009. 472 с.
18. Маркетингова товарна політика: навч. посібник / Є.Крикавський, І. Дейнега, Р. Патора. 2-ге вид. Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2015. 276 с.
19. Звітність ГРК «Avalon Palace».
20. Мелешко Н. М., Оливко В. Й. Формування окремих аспектів бізнес-стратегії сучасного міні-готелю. Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку: матеріали дванадцятої всеукраїнської науково-практичної конференції, Тернопіль, 11.10.2024, ФОП Паляниця В. А., 2024. С. 72. [Електронний ресурс]. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46483
21. Нечаюк Л.І. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент: URL: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm.
22. Островська Г. Напрями розвитку управління інноваційними ідеями на підприємстві [Електронний ресурс] / Галина Островська, Людмила Малюта, Оксана Гладчук . Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 2 (27). С.131-143. URL : http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22ohyinp.pdf
23. Постова В. В., Лук’янець А. В. Особливості формування та підтримка іміджу підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Підприємництво та інновації. 2020. №. 14. С. 63–67.
24. Руденко В.П. Основи готельної справи. URL: http://pidruchniki.com/1584072023997/turizm/osnovi_gotelnoyi_spravi.
25. Стратегія розвитку: інвестиційний вимір: монографія / за ред. д-ра Гуткевич С. О. Харків: Діса плюс, 2016. 162 с.
26. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання / В.С.Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2022. 156 с.
27. Технології та інновації, які змінюють ресторанний бізнес. URL: https://sfii.gov.ua/tehnologii-ta-innovacii-yaki-zminjujut-restorannijbiznes/
28. Україна 2030 – країна з розвинутою цифровою економікою. Український інститут майбутнього. URL: https://strategy.uifuture.org/kraina-z-rozvinutoyu-cifrovoyu-ekonomikoyu.html
29. Управління інноваційною діяльністю : [монографія] / Г. В. Верещагіна, Н. М. Омелаєнко, Т. Є. Сігаєва та ін. ; під заг. ред. О. М. Ястремської та Г. В. Верещагіної. Харк. нац. екон. ун-т. Х. : ІНЖЕК, 2010. 402 с.
Content type: Master Thesis
Vises i samlingene:241 — готельно-ресторанна справа

Tilhørende filer:
Fil Beskrivelse StørrelseFormat 
Авторська довідка_Оливко.doc52,5 kBMicrosoft WordVis/Åpne
dyplom_Olyvko V_Y_2024.pdf4,15 MBAdobe PDFVis/Åpne


Alle innførsler i DSpace er beskyttet av copyright

Administrasjonsverktøy