Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46186
Titolo: Розрахунок плавителя сиру марки ПС-40 та розроблення технічних заходів з ремонту вузла подрібнення
Titoli alternativi: Calculation of a cheese melter for the brand PS-40 and development of technical measures for repairing the grinding unit
Autori: Карпюк, Тарас Олександрович
Karpiuk,Taras
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Карпюк Т.О. Розрахунок плавителя сиру марки ПС-40 та розроблення технічних заходів з ремонту вузла подрібнення : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 133 - галузеве машинобудування / наук. кер. Т.М. Вітенько. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 68 с.
Data: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 31-lug-2024
Editore: ТНТУ
Country (code): UA
Place of the edition/event: ТНТУ
Supervisor: Вітенько, Тетяна Миколаївна
Parole chiave: подрібнення
ремонт
розрахунок
grinding
repair
calculation
Page range: 68
Abstract: Карпюк Тарас Олександрович. Розрахунок плавителя сиру марки ПС-40 та розроблення технічних заходів з ремонту вузла подрібнення. У кваліфікаційній роботі виконано аналіз сучасних конструкцій обладнання для гомогенізації сирної маси, проведено літературний пошук. Виконано структурний та кінематичний аналіз плавителя сиру марки ПС-40, запропоновано конструктивне рішення для вузла подрібнення і проведено необхідні технологічні, енергетичні та конструктивні розрахунки. Розроблено вимоги до експлуатації плавителя сиру марки ПС-40. Запропоновано схему і карту розбирання – складання подрібнення. Розроблено технологічний маршрут механічної обробки напорного диска вузла подрібнення. Також запропоновано вирішення питань безпеки життєдіяльності та охорони праці. Ключові слова: подрібнення, ремонт, розрахунок, плавитель.
Descrizione: У кваліфікаційній роботі виконано аналіз сучасних конструкцій обладнання для гомогенізації сирної маси, проведено літературний пошук. Виконано структурний та кінематичний аналіз плавителя сиру марки ПС-40, запропоновано конструктивне рішення для вузла подрібнення і проведено необхідні технологічні, енергетичні та конструктивні розрахунки.
Content: Вступ ....6 1. Аналітична частина. ...7 1.1. Аналіз технічних даних плавителя сиру марки ПС-40 ...7 1.2. Будова і принцип роботи плавителя сиру марки ПС-40 ...8 1.3. Літературний та патентний огляд ...9 1.4. Мета і задачі кваліфікаційної роботи ...16 2. Конструкторська частина ...17 2.1.Технологічний розрахунок плавителя сиру марки ПС-40 ...17 2.2. Розрахунок витрат потужності плавителя сиру марки ПС-40 ...18 2.3. Структурно-кінематичний аналіз плавителя сиру марки ПС-40 ....19 2.4. Розрахунок геометричних параметрів і режимів роботи ротора плавителя сиру марки ПС-40 ...21 2.5. Розрахунок параметрів пасової передачі ротора подрібнювача плавителя сиру марки ПС-40 ...29 2.6. Розрахунок і підбір параметрів муфти мішалки плавителя сиру марки ПС-40 ...31 3. Технологічна частина ...32 3.1. Технічна експлуатація плавителя сиру марки ПС-40 ...32 3.2. Розробка графіка ППР плавителя сиру марки ПС-40 ...33 3.3. Технологія розбирання та збирання вузла подрібнення ...36 3.4. Розробка технології виготовлення напорного диска ...38 3.4.1 Опис призначення та конструкції деталі. Аналіз технічних умов...38 3.4.2. Техніко-економічне обґрунтування вибору заготовки ...40 3.4.3. Вибір технологічних баз ...42 3.4.4. Вибір варіанту технологічного маршруту механічної обробки напорного диска ...43 3.4.5. Визначення припусків та міжопераційних розмірів, проектування заготовки ...45 3.4.6. Вибір різального і допоміжного інструменту, методів та засобів технічного контролю. ...49 3.4.7. Розрахунок режимів різання по операціях ...50 3.4.8. Технічне нормування розробленого технологічного процесу ...55 4. Безпека життєдіяльності та основи охорони праці. ..57 4.1 Заходи з охорони праці ...57 4.2. Заходи з безпеки в надзвичайних ситуаціях ...60 Висновки ...64 Перелік посилань ...65
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46186
Copyright owner: © Карпюк Т.О.., 2024
References (Ukraine): Єресько Г.О. Технологічне обладнання молочних виробництв: навч. посібник/ Єресько Г.О.,Шинкарик М.М.,Ворощук В.Я.-К.:ЦНЛ,2007.-337с
Закалов О.В. Технологічне обладнання харчових виробництв / Закалов О.В.,Закалов І.О.-Тернопіль:Видавництво ТДТУ, 2000.-406 с.
Мирончук В.Г. Розрахунки обладнання підприємств переробної і харчової промисловості; навчальний посібник / Мирончук В.Г., Орлов Р.О.,Українець А.І. та ін..-Вінниця: Нова книга, 2004.-288с
Ковбашин В. І., Пік А. І. Інженерна графіка : навч. посіб. Тернопіль : Підруч. і посіб., 2023. 240 с.
Ворощук В.Я., Вітенько Т.М. «Інжиніринг та 3D моделювання в середовищі SolidWorks». Навчальний посібник. 2023. – 164 с.
Шанайда В. В. Пакет MathCAD в інженерних розрахунках : навч. посіб. Тернопіль : ТДТУ, 2001. 163 с.
Черевко О.І., Михайлов В.М., Бабкіна І.В. та ін. Техніка харчових підприємств малого та середнього бізнесу. Лабораторний практикум. Навчальний посібник. — Харків: ХДУХТ, 2015. — 165 с.
Черевко О.І., Михайлов В.М., Бабкіна І.В., Ляшенко Б. В, Шевченко А.О., Михайлова С.В. Технологічне обладнання малих харчових та переробних виробництв. Частина 3. Технологічне обладнання малих хлібопекарських і макаронних виробництв. Навчальний посібник. У 3-х частинах. — Харків: Харківський дер. ун-т харчування та торгівлі, 2013. — 96 с.
Малежик І.Ф. Процеси та апарати харчових виробництв / І. Ф. Малежик. – К.: НУХТ, 2003. – 400 с.
Процеси та апарати харчових виробництв /А.М. Поперечний , О.І. Черевко ,В.Б. Гаркуша, Н.В. Кирпиченко.– К.: ЦУЛ, 2007.– 304с.
Мирончук В.Г. Обладнання підприємств переробної та харчової промисловості: підручник / В.Г. Мирончук. – Вінниця: Нова книга, 2007.– 648 c.
Кіркач Н.Ф., Баласанян Р.А. Розрахунки і проектування деталей машини. - Харьків. Основа, 1991.- 275с.
Павлище В.Т. Основи конструювання та розрахунок деталей машин.– К.: Вища школа, 1993.– 556с.
Григурко I.O., Брендуля М.Ф., Доценко С.М. Технологія машинобудування (дипломне проектування) Навчальний посібник. — Львів: Новий світ-2000, 2011. — 770 с.
Юрчишин І.І. Технологія машинобудування. Посібник-довідник для виконання кваліфікаційних робіт. Навч. посібник. — І.І. Юрчишин, Я.М. Литвиняк, І.Є. Грицай, М.Л. Кукляк, Я.М. Кусий, В.В. Ступницький, В.А. Яцюк, А.М. Кук, Є.М. Махоркін, В.П. Свізінський. — Львів: Львівська політехніка, 2009. — 528 с.
Одарченко М.С., Одарченко А.М., Степанов В.І., Черненко Я.М. Основи охорона праці. Харків: Стиль-Издат, 2017. — 334 с.
Березуцький В.В., Васьковець Л.А., Вершиніна Н.П. та ін. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. — За ред. проф. В.В. Березуцького. — Х.: Факт, 2005. — 384 с.
Content type: Bachelor Thesis
È visualizzato nelle collezioni:133 — Галузеве машинобудування (бакалаври)

File in questo documento:
File Descrizione DimensioniFormato 
Карпюк КРБ.pdf1,35 MBAdobe PDFVisualizza/apri


Tutti i documenti archiviati in DSpace sono protetti da copyright. Tutti i diritti riservati.

Strumenti di amministrazione