Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46186
Назва: Розрахунок плавителя сиру марки ПС-40 та розроблення технічних заходів з ремонту вузла подрібнення
Інші назви: Calculation of a cheese melter for the brand PS-40 and development of technical measures for repairing the grinding unit
Автори: Карпюк, Тарас Олександрович
Karpiuk,Taras
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Карпюк Т.О. Розрахунок плавителя сиру марки ПС-40 та розроблення технічних заходів з ремонту вузла подрібнення : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 133 - галузеве машинобудування / наук. кер. Т.М. Вітенько. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 68 с.
Дата публікації: 2024
Дата подання: 2024
Дата внесення: 31-лип-2024
Видавництво: ТНТУ
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: ТНТУ
Науковий керівник: Вітенько, Тетяна Миколаївна
Теми: подрібнення
ремонт
розрахунок
grinding
repair
calculation
Діапазон сторінок: 68
Короткий огляд (реферат): Карпюк Тарас Олександрович. Розрахунок плавителя сиру марки ПС-40 та розроблення технічних заходів з ремонту вузла подрібнення. У кваліфікаційній роботі виконано аналіз сучасних конструкцій обладнання для гомогенізації сирної маси, проведено літературний пошук. Виконано структурний та кінематичний аналіз плавителя сиру марки ПС-40, запропоновано конструктивне рішення для вузла подрібнення і проведено необхідні технологічні, енергетичні та конструктивні розрахунки. Розроблено вимоги до експлуатації плавителя сиру марки ПС-40. Запропоновано схему і карту розбирання – складання подрібнення. Розроблено технологічний маршрут механічної обробки напорного диска вузла подрібнення. Також запропоновано вирішення питань безпеки життєдіяльності та охорони праці. Ключові слова: подрібнення, ремонт, розрахунок, плавитель.
Опис: У кваліфікаційній роботі виконано аналіз сучасних конструкцій обладнання для гомогенізації сирної маси, проведено літературний пошук. Виконано структурний та кінематичний аналіз плавителя сиру марки ПС-40, запропоновано конструктивне рішення для вузла подрібнення і проведено необхідні технологічні, енергетичні та конструктивні розрахунки.
Зміст: Вступ ....6 1. Аналітична частина. ...7 1.1. Аналіз технічних даних плавителя сиру марки ПС-40 ...7 1.2. Будова і принцип роботи плавителя сиру марки ПС-40 ...8 1.3. Літературний та патентний огляд ...9 1.4. Мета і задачі кваліфікаційної роботи ...16 2. Конструкторська частина ...17 2.1.Технологічний розрахунок плавителя сиру марки ПС-40 ...17 2.2. Розрахунок витрат потужності плавителя сиру марки ПС-40 ...18 2.3. Структурно-кінематичний аналіз плавителя сиру марки ПС-40 ....19 2.4. Розрахунок геометричних параметрів і режимів роботи ротора плавителя сиру марки ПС-40 ...21 2.5. Розрахунок параметрів пасової передачі ротора подрібнювача плавителя сиру марки ПС-40 ...29 2.6. Розрахунок і підбір параметрів муфти мішалки плавителя сиру марки ПС-40 ...31 3. Технологічна частина ...32 3.1. Технічна експлуатація плавителя сиру марки ПС-40 ...32 3.2. Розробка графіка ППР плавителя сиру марки ПС-40 ...33 3.3. Технологія розбирання та збирання вузла подрібнення ...36 3.4. Розробка технології виготовлення напорного диска ...38 3.4.1 Опис призначення та конструкції деталі. Аналіз технічних умов...38 3.4.2. Техніко-економічне обґрунтування вибору заготовки ...40 3.4.3. Вибір технологічних баз ...42 3.4.4. Вибір варіанту технологічного маршруту механічної обробки напорного диска ...43 3.4.5. Визначення припусків та міжопераційних розмірів, проектування заготовки ...45 3.4.6. Вибір різального і допоміжного інструменту, методів та засобів технічного контролю. ...49 3.4.7. Розрахунок режимів різання по операціях ...50 3.4.8. Технічне нормування розробленого технологічного процесу ...55 4. Безпека життєдіяльності та основи охорони праці. ..57 4.1 Заходи з охорони праці ...57 4.2. Заходи з безпеки в надзвичайних ситуаціях ...60 Висновки ...64 Перелік посилань ...65
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46186
Власник авторського права: © Карпюк Т.О.., 2024
Перелік літератури: Єресько Г.О. Технологічне обладнання молочних виробництв: навч. посібник/ Єресько Г.О.,Шинкарик М.М.,Ворощук В.Я.-К.:ЦНЛ,2007.-337с
Закалов О.В. Технологічне обладнання харчових виробництв / Закалов О.В.,Закалов І.О.-Тернопіль:Видавництво ТДТУ, 2000.-406 с.
Мирончук В.Г. Розрахунки обладнання підприємств переробної і харчової промисловості; навчальний посібник / Мирончук В.Г., Орлов Р.О.,Українець А.І. та ін..-Вінниця: Нова книга, 2004.-288с
Ковбашин В. І., Пік А. І. Інженерна графіка : навч. посіб. Тернопіль : Підруч. і посіб., 2023. 240 с.
Ворощук В.Я., Вітенько Т.М. «Інжиніринг та 3D моделювання в середовищі SolidWorks». Навчальний посібник. 2023. – 164 с.
Шанайда В. В. Пакет MathCAD в інженерних розрахунках : навч. посіб. Тернопіль : ТДТУ, 2001. 163 с.
Черевко О.І., Михайлов В.М., Бабкіна І.В. та ін. Техніка харчових підприємств малого та середнього бізнесу. Лабораторний практикум. Навчальний посібник. — Харків: ХДУХТ, 2015. — 165 с.
Черевко О.І., Михайлов В.М., Бабкіна І.В., Ляшенко Б. В, Шевченко А.О., Михайлова С.В. Технологічне обладнання малих харчових та переробних виробництв. Частина 3. Технологічне обладнання малих хлібопекарських і макаронних виробництв. Навчальний посібник. У 3-х частинах. — Харків: Харківський дер. ун-т харчування та торгівлі, 2013. — 96 с.
Малежик І.Ф. Процеси та апарати харчових виробництв / І. Ф. Малежик. – К.: НУХТ, 2003. – 400 с.
Процеси та апарати харчових виробництв /А.М. Поперечний , О.І. Черевко ,В.Б. Гаркуша, Н.В. Кирпиченко.– К.: ЦУЛ, 2007.– 304с.
Мирончук В.Г. Обладнання підприємств переробної та харчової промисловості: підручник / В.Г. Мирончук. – Вінниця: Нова книга, 2007.– 648 c.
Кіркач Н.Ф., Баласанян Р.А. Розрахунки і проектування деталей машини. - Харьків. Основа, 1991.- 275с.
Павлище В.Т. Основи конструювання та розрахунок деталей машин.– К.: Вища школа, 1993.– 556с.
Григурко I.O., Брендуля М.Ф., Доценко С.М. Технологія машинобудування (дипломне проектування) Навчальний посібник. — Львів: Новий світ-2000, 2011. — 770 с.
Юрчишин І.І. Технологія машинобудування. Посібник-довідник для виконання кваліфікаційних робіт. Навч. посібник. — І.І. Юрчишин, Я.М. Литвиняк, І.Є. Грицай, М.Л. Кукляк, Я.М. Кусий, В.В. Ступницький, В.А. Яцюк, А.М. Кук, Є.М. Махоркін, В.П. Свізінський. — Львів: Львівська політехніка, 2009. — 528 с.
Одарченко М.С., Одарченко А.М., Степанов В.І., Черненко Я.М. Основи охорона праці. Харків: Стиль-Издат, 2017. — 334 с.
Березуцький В.В., Васьковець Л.А., Вершиніна Н.П. та ін. Безпека життєдіяльності. Навчальний посібник. — За ред. проф. В.В. Березуцького. — Х.: Факт, 2005. — 384 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:133 — Галузеве машинобудування (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Карпюк КРБ.pdf1,35 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора