Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46057
Назва: Проєкт реконструкції пекарні ПП «Моноліт», м. Тернопіль з виробництва житніх виробів
Інші назви: Reconstruction project of the bakery owned by the sole proprietorship "Monolith" in Ternopil city for the production of rye products
Автори: Пік, Володимир Андрійович
Pik, Volodymyr
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Бібліографічний опис: Пік В. А. Проєкт реконструкції пекарні ПП «Моноліт», м. Тернопіль з виробництва житніх виробів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Х. Ю. Кравченюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 60 с.
Дата публікації: 2024
Дата подання: 2024
Дата внесення: 11-лип-2024
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Кравченюк, Христина Юріївна
Kravcheniuk, Khrystyna
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
УДК: 664
Теми: проєкт, project
цех, shop
обладнання, equipment
піч, oven
тістомісильне устаткування, kneading equipment
житні вироби, rye products
Діапазон сторінок: 60
Короткий огляд (реферат): Робота бакалавра має назву «Проєкт реконструкції пекарні ПП «Моноліт», м. Тернопіль з виробництва житніх виробів» Метою роботи є розширення асортименту традиційних житніх виробів. Бакалаврський проєкт складається із вступу, трьох розділів, які містять підрозділи і перелік літературних джерел. У кожному розділі представлена велика кількість інформації, включаючи таблиці, формули та докладні пояснення. Розділ перший має назву «Техніко-економічне обґрунтування проєкту» та описує основні складові такі як характеристика сировинної зони, історія підприємства. Друга частина – технологічна опису обраного асортименту, таких як, хліба «Губернський» та хліб «Апетит», В розділі обґрунтовано необхідність та доцільність реконструкції. Розрахунки технічного характеру охоплюють різні аспекти роботи цеху, включаючи продуктивність печі, фазові рецептури, вихід продукції, виробничі рецептури, склади, обладнання для виготовлення продукції, складські приміщення для готової продукції. Крім того, важливим компонентом є технічний хімічний контроль виробництва. Третій розділ цього документа пропонує стислий огляд заходів з безпеки життя та охорони праці, які впроваджуються на підприємстві з суворим дотриманням чинного законодавства, що регулює охорону праці на робочому місці. До кваліфікаційної роботи додано 5 креслень: план приміщення виробничого цеху, поперечний та поздовжній розрізи цеху а також дві апаратурно-технологічні схеми.
The bachelor's work is entitled «Reconstruction project of the bakery owned by the sole proprietorship "Monolith" in Ternopil city for the production of rye products». The aim of the work is to expand the range of traditional rye products. The bachelor's project consists of an introduction, three sections that contain subsections and a list of literary sources. Each chapter provides a wealth of information, including tables, formulas, and detailed explanations. The first chapter is entitled "Technical and economic justification of the project" and describes the main components, such as the characteristics of the raw material zone, the history of the enterprise. The second part is a technological description of the selected assortment, such as "Gubernskyi" bread and "Apetit" bread. The necessity and expediency of reconstruction is justified in the section. Calculations of a technical nature cover various aspects of shop operations, including furnace performance, phase recipes, product output, production recipes, warehouses, equipment for manufacturing products, storage facilities for finished products. In addition, an important component is the technical chemical control of production. The third section of this document offers a brief overview of the life safety and occupational health and safety measures implemented in the enterprise in strict compliance with the current legislation governing occupational health and safety in the workplace. 5 drawings were added to the qualification work: a plan of the premises of the production workshop, transverse and longitudinal sections of the workshop, as well as two equipment and technological schemes
Зміст: ВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЄКТУ 8 1.1 Техніко-економічна характеристика ПП «Моноліт» 8 1.2 Характеристика сировинної зони 10 1.3 Обґрунтування асортименту продукції 11 1.4 Характеристика каналів реалізації продукції 11 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Обґрунтування заходів з реконструкції цеху 12 2.2 Вибір, обґрунтування та опис технологічної схеми 12 2.2.1 Опис апаратурно-технологічних схем ліній з виробництва та зберігання продукції 12 2.2.2 Опис апаратурно-технологічних схем ліній з виробництва та зберігання продуктів 14 2.3 Характеристика сировини, основних і допоміжних матеріалів 16 2.4 Технологічні розрахунки 17 2.4.1 Вихідні дані 17 2.4.2 Вибір та розрахунок продуктивності печі 18 2.4.3 Розрахунок пофазних рецептур 20 2.4.4 Розрахунок виходу виробів 26 2.4.5 Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 31 2.4.6 Розрахунок витрат сировини, площ складських приміщень для сировини, площ холодильних камер та складів готової продукції 36 2.4.7 Розрахунок та вибір технологічного обладнання 39 2.5 Технологічний контроль виробництва 47 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 51 3.1 Вплив діяльності людини на довкілля 51 3.2 Правила техніки безпеки при експлуатації обладнання 53
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46057
Власник авторського права: © Пік В.А., 2024
Перелік літератури: 1. ДСТУ 46.004-99 Борошно пшеничне. Технічні умови. Чинний від 20- 07-1999. К.: Галузевий стандарт України, 1999. 13 с.
2. ДСТУ 3583:2015. Сіль кухонна. Загальні технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2015. 18 с. (Національний стандарт України).
3. ДСТУ 4623:2006 Цукор білий. Технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2006. 20 с. (Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості).
4. ДСТУ 4812:2007 Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Чинний від 30-07-2007. К. − Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.
5. ДСТУ 4465:2005 Маргарин. Загальні технічні умови. К. − Держспоживстандарт України, 2005. 12 с. (Український науково-дослідний інститут олій та жирів).
6. Дробот В. І. Технологія хлібопекарського виробництва: Підруч. для студентів вищих навчальних закладів. / В. І. Дробот. – Київ: Логос, 2002. 364 с.
7. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот – Київ. Кондор, 2010. 440 с.
8. Дробот В. І. Довідник інженера-технолога хлібопекарного виробництва./ В. І. Дробот Київ: Урожай, 2019. 580 с
9. Дробот В. І. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів. / .В. І. Дробот. Київ. Кондор, 2015. 958 с.
10. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287с.
11. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв / В.Ф.Петько, О.І.Гапонюк, Є.В.Петько, А.В.Ульяницький; За ред. О.І.Гапонюка. – Київ: ЦУЛ, 2017. 432 с.
12. Технологія борошняних кондитерських і хлібобулочних виробів / За заг. ред. Г.М.Лисюк. — Суми: Університетська книга, 2009. 464 с.
13. URL: https://ua.izzi.digital/DOS/355567/358601.html
14. URL: https://buklib.net/books/35203/
15. URL: https://pro-op.com.ua/article/862-plan-roboti-slujbi-z-ohoroni-prats
16. URL: https://monolit.te.ua/
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Пік оригінал.pdf751,78 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Пік_Авторська довідка.pdf294 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора