Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46056
Назва: | Проєкт цеху з виробництва булочних виробів |
Інші назви: | Project for a bakery specializing in the production of bread rolls |
Автори: | Демченко, Максим Максимович Demchenko, Maksym |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Бібліографічний опис: | Демченко М. М. Проєкт цеху з виробництва булочних виробів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Х. Ю. Кравченюк. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 75 с. |
Дата публікації: | 2024 |
Дата подання: | 2024 |
Дата внесення: | 11-лип-2024 |
Видавництво: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Науковий керівник: | Кравченюк, Христина Юріївна Kravcheniuk, Khrystyna |
Члени комітету: | Ворощук, Віктор Ярославович Voroshchuk, Victor |
УДК: | 664 |
Теми: | хлібобулочні вироби, bakery products технологічний процес, technological process показники якості, quality indicators |
Діапазон сторінок: | 75 |
Короткий огляд (реферат): | Темою кваліфікаційної pоботи є “Проєкт цеху з виробництва булочних виробів”.
Кваліфікаційна робoтa складається з 3 розділів. Загальний обсяг роботи - 75 сторінок.
В розділі під номером 1 кваліфікаційної роботи приведено техніко-економічне обґрунтування проєкту.
У другому розділі розглядається процес виробництва запланованого асортименту товарів, включаючи технологічні кроки, які необхідно виконати, щоб їх створити. Також наводяться конкретні вимоги до сировини та допоміжних матеріалів, які використовуються в цьому процесі. Крім того, у цьому розділі враховані розрахунки, пов'язані з технологічними аспектами створення запропонованого асортименту, такі як обладнання, необхідне для виробництва, і розміри приміщень для цього.
Другий розділ присвячено питанням з охорони праці. В ньому подані основні принципи та вимоги щодо забезпечення безпеки на робочому місці. Окрема увага приділяється аспектам профілактики та управління ризиками, а також наведені інші ключові аспекти, необхідні для створення безпечного та здорового робочого середовища. The topic of the qualification work is " Project for a bakery specializing in the production of bread rolls". The qualification work consists of 3 sections. The total volume of work is 75 pages. The technical and economic justification of the project is given in section number 1 of the qualification work. The second chapter examines the production process of the planned product range, including the technological steps that must be taken to create them. Specific requirements for raw materials and auxiliary materials used in this process are also given. In addition, this section takes into account the calculations related to the technological aspects of the creation of the proposed assortment, such as the equipment required for production and the dimensions of the premises for this. The second section is devoted to labor protection issues. It presents the basic principles and requirements for ensuring safety at the workplace. Particular attention is paid to aspects of risk prevention and management, as well as other key aspects necessary to create a safe and healthy work environment. |
Зміст: | ВСТУП 6 1.ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ 8 2.ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ПРОЕКТУ 15 2.1 Вибір, обґрунтування і опис технологічних схем 15 2.2 Характеристика сировини, основних та допоміжних матеріалів 17 2.3 Вибір і розрахунок продуктивності провідного обладнання 24 2.4 Технологічні розрахунки 29 2.4.1 Розрахунок виходу хліба 34 2.4.2 Розрахунок виробничих рецептур 43 2.5 Розрахунок площ складських приміщень, допоміжних і пакувальних матеріалів, площ холодильних камер та складів готової продукції 49 2.6 Розрахунок та підбір технологічного обладнання 52 2.6.1 Розрахунок обладнання для оброблення напівфабрикатів 55 2.7 Технохімічний контроль виробництва 62 3. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 67 ВИСНОВКИ 74 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 75 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/46056 |
Власник авторського права: | © Демченко М.М., 2024 |
Перелік літератури: | 1. ДСТУ 4583:2006. Хліб, хлібобулочні та борошняні кондитерські вироби. Загальні технічні умови. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 14 сторінок. 2. Зайцева Г.П., Горпинко Т.М. Технологія виготовлення кондитерських борошняних виробів. Київ: 1998. 656 сторінок. 3. Борошно пшеничне. Технічні умови: ДСТУ 46.004-99. Київ: Галузевий стандарт України, 1999. 12 сторінок. 4. Цукор білий кристалічний. Технічні умови: ДСТУ 4623:2006. Київ: Державний стандарт України, 2006. 12 сторінок. 5. Жири кондитерські, кулінарні, хлібопекарські та для молочної промисловості. Загальні технічні умови: ДСТУ 4335:2004. Київ: Галузевий стандарт України, 2004. 11 сторінок. 6. Вироби листкові. Загальні технічні умови ТУ У 15.8-01753776-032-2007. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 24 сторінок. 7. ДБН А2.2-3-2014 «Державні будівельні норми України. Склад та зміст проектної документації на будівництво». 8. ДСТУ Б А 2.4-7: 2009 «Система проектної документації для будівництва. Правила виконання архітектурно-виробничих креслень». 9. Пилипенко, В.І. Технологія хліба і хлібобулочних виробів. Київ: Видавництво НТУУ «КПІ», 2018. 456 сторінок. 10. Проектування підприємств галузі: Метод. рекомен. до вивч. дисципліни та викон. контрол. робіт для студ. напряму 6.051701 «Харчові технології та інженерія» денної та заочної форм навчання / Уклад. Є.Г. Бондаренко, В.М. Махинько, Т.А. Сильчук – НУХТ, 2012. – 37 сторінок. 11. Дробот В.І. Довідник інженера – технолога хлібопекарського виробництва. Урожай, 1990. 239 с. 12. Дробот В. І. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві: Навчально-методичний посібник. / В. І. Дробот – Київ. Кондор, 2010.440 с. 13. Сидоренко, О.В. Дослідження процесу дозрівання тіста при виробництві хліба / О.В. Сидоренко // Хлібопекарська наука і практика. — 2020. — № 3. — С. 23-29. 14. Маркетингові дослідження в галузі хлібопекарсько-кондитерської промисловості / С.В. Шевченко, О.П. Козлов, Л.М. Гриценко // Економіка та управління підприємствами машинобудування. — 2017. — № 4 (73). — С. 134-141. 15. Технологія виробництва хліба та хлібобулочних виробів: навч. посіб. / П.С. Сидоренко, І.О. Коваленко, М.Г. Петренко. — Київ: КНТЕУ, 2015. — 288 сторінок. 16. Розвиток сучасних технологій виробництва хліба та хлібобулочних виробів / В.С. Сидоров, О.Г. Ковальчук, І.С. Петренко // Хлібопекарська наука і технологія. — 2018. — № 3. — С. 33-38. 17. Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв./ Лісовенко О. Київ. Наукова думка, 2010. 287с. 18. Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів: навч. посіб. / В. І. Дробот, В. Г. Юрчак, О. А. Білик та ін.; за ред. 19. Скакунов М.М. Безпека життєдіяльності та основи охорони праці. Одеса, 2017. 437с. |
Тип вмісту: | Bachelor Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 181 — Харчові технології (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
КР_ Демченко.pdf | 1,35 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
Авторська довідка_Демченко.pdf | 401,6 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора