Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45930
Title: Удосконалення системи управління персоналом у закладах (назви записувати нижнім регістром) громадського харчування (на прикладі мережі закладів «Sushi Pizza 39»)
Other Titles: Improvement of staff management system in catering business (food chain «Sushi Pizza 39» as a case study)
Authors: Ноготков, Назарій Юрійович
Nohotkov, Nazarii
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Ноготков Н.Ю. Удосконалення системи управління персоналом у закладах (назви записувати нижнім регістром) громадського харчування (на прикладі мережі закладів «Sushi Pizza 39») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. М. Мельник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 73 с.
Issue Date: Ιου-2024
Submitted date: Ιου-2024
Date of entry: 8-Ιου-2024
Publisher: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Мельник, Лілія Миколаївна
Melnyk, Liliya
UDC: 658.3
Keywords: управління
персонал
система
удосконалення
послуга
заклад
громадське харчування
management
personnel
system
improvement
service
institution
catering
Page range: 1-73
Abstract: Ноготков Н. Ю. Удосконалення системи управління персоналом у закладах громадського харчування (на прикладі мережі закладів «Sushi Pizza 39»). Кваліфікаційна робота бакалавра: 73 сторінки, 11 рисунків, 14 таблиць, 39 літературних джерел. Об’єкт дослідження − мережа закладів «Sushi Pizza 39» формату takeaway & delivery, що пропонує великий вибір страв японської та італійської кухні. Предмет дослідження − процес управлінням персоналом у закладах громадського харчування. Метою роботи є розроблення рекомендацій щодо управлінням персоналом у закладах громадського харчування. Методи дослідження − аналіз і синтез; комплексний аналіз; порівняльний і економічний аналіз, метод опису. Практичне значення одержаних результатів. У роботі сформульовано рекомендації й заходи щодо зниження плинності персоналу як напрям удосконалення системи управління персоналом у мережних закладах громадського харчування.
Nohotkov N. Improvement of staff management system in catering business (food chain «Sushi Pizza 39» as a case study). Bachelor degree thesis contains of 73 pages, 11 pictures, 14 tables, 39 references. The object of investigation is the food chain «Sushi Pizza 39» of takeaway & delivery format which offers a wide range of Japanese and Italian cuisine. The subject of investigation is the process of personnel management in public catering establishments. The aim of the work is the development of recommendations for personnel management in catering business. The methods of investigation are analysis and synthesis; comprehensive analysis; comparative and economic analysis, method of description. The practical significance of the results obtained. The work formulates recommendations and measures to reduce staff turnover as a direction of improvement of the personnel management system in food chain catering businesses.
Content: Зміст Вступ…5 1. Теоретичний розділ Теоретичні основи управління персоналом у закладах громадського харчування .... 8 1.1. Соціально-економічна сутність діяльності з управління персоналом .... 8 1.2. Технології управління персоналом у закладі громадського харчування …. 16 2. Аналітичний розділ Аналіз господарської діяльності та системи управління персоналом у мережі закладів «Sushi Pizza 39» … 25 2.1. Характеристика господарської діяльності мережі закладів «Sushi Pizza 39» … 25 2.2. Методичний підхід до аналізу системи управління персоналом у мережевому закладі харчування ....31 2.3. Аналіз системи управління персоналом у мережі закладів «Sushi Pizza 39» ...37 3. Рекомендаційно-розрахунковий розділ Рекомендації щодо удосконалення системи управління персоналом у мережі закладів «Sushi Pizza 39» … 47 3.1. Дослідження проблем і тенденцій розвитку мережевих технологій у сфері громадського харчування …47 3.2. Рекомендації й заходи щодо зниження плинності персоналу як напрям удосконалення системи управління персоналом у мережі закладів «Sushi Pizza 39» … 51 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці... 61 4.1. Забезпечення ефективної роботи персоналу при розробленні та реалізації заходів з евакуації персоналу та клієнтів закладу громадського харчування … 61 4.2. Вплив втоми на безпеку праці …63 Висновки... 67 Бібліографія... 70
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45930
Copyright owner: © Ноготков Н.Ю., 2024
References (Ukraine): 1. Андрушків Б. М. Основи організації підприємницької діяльності або абетка підприємця: навчальний посібник / Б.М. Андрушків, Ю.Я. Вовк, В.В. Гецько та ін. Тернопіль: Вид. ТНТУ, 2010. 300 с.
2. Базалійська Н. П., Гук А. В. Формування сприятливого соціально психологічного клімату в колективі підприємства. Вісн. Одеськ. нац. університету. Серія: Економіка. 2016. Т. 21, Вип. 2. С. 56-60.
3. Волянська-Савчук Л. В. Сучасне поняття системи управління персоналом // Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер.: Економічні науки. 2014. Вип. 7(2). С. 149-153.
4. Гавриш О. А., Довгань Л. Є., Крейдич І. М., Семенченко Н. В. Технології управління персоналом: монографія. Київ: НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», 2017. 528 с.
5. Гончар М. Сутність та характеристика інструментів стрес-менеджменту на підприємствах. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. 2018. Вип. 1. т.17. С. 60–64.
6. Готельно-ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1 / [Б. М. Андрушків, Л. Я. Малюта, Г. Й. Островська та ін.]. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с.
7. Гурченков О. П., Гусаріна Н. В. Формування системи управління персоналом та оцінка її ефективності // Економіка: реалії часу. 2013. № 2. С. 60- 72.
8. Донець Л., Лиходєдова Т. Формування кадрової стратегії в загальній системі управління персоналом підприємства // Науковий вісник. 2014. № 1. С. 45-55.
9. Друкер П. Виклики для менеджменту XXI століття. КМ-БУКС, 2020. 240 с.
10. Дяків О.П., Островерхов В.М. Управління персоналом: навчально методичний посібник. [Видання друге, переробл. і доповнено]. Тернопіль: ТНЕУ, 2018. 288 с.
11. Зайченко О. І., Кузнецова В. І. Управління людськими ресурсами: навчальний посібник / за наук. ред. О. І. Зайченко. Івано-Франківськ, «Лілея НВ», 2015. 232 с
12. Криворучко О. М., Водолажська Т. О. Управління персоналом підприємства: навч. посібник. Х.: ХНАДУ, 2016. 200 с.
13. Ліпич Л. Г. Хілуха О. А. Кушнір М. А. Вплив інтелектуального капіталу на управління знаннями підприємства. Економіка та управління підприємствами. 2019. № 3(71). С. 230-239.
14. Ліщинська О. А., Кміть М. І. Соціально-психологічний клімат як чинник управління організацією. Ринок праці та зайнятість населення. 2014. №.4. С. 26-30.
15. Маркова С. В., Олійник О. М. Управління персоналом: навчально методичний посібник для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр». Запоріжжя: ЗНУ, 2013. 80 с.
16. Менеджмент персоналу: навч.-методич. посіб. / Дяків О. П., Коцур А. С., Островерхов В. М., Надвиничний С. А., Шкільняк М. М., Шушпанов Д. Г. / за заг. ред. М. М. Шкільняка. Тернопіль. 2022. 280 с.
17. Мирошниченко Ю.В., Молчанова Т. С. Підвищення ефективності системи управління персоналом вітчизняних підприємств // Проблеми і перспективи розвитку підприємництва. 2015. № 4. С. 45-50.
18. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства // Галицький економічний вісник. 2020. № 3 (64). С. 174-184.
19. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л., Шерстюк Р. Організаційно економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С. 148-158. Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.
20. Никифоренко В. Г. Управління персоналом: навчальний посібник. 2-ге видання, виправлене та доповнене. Одеса: Атлант, 2013. 275 с.
21. Олійник C. Теорія та практика менеджменту персоналу: підруч. / Нар. укр. акад. Харків: Вид-во НУА, 2013. 376 с.
22. Осовська Г. В., Крушеницька О. В. Управління трудовими ресурсами: навч. посібник. К.: Кондор, 2008. 224 с.
23. Островська Г. Й., Струтинська I. В., Шерстюк Р. П., Пєтухова О. М., Ясінецька I. А. Розвиток колективного інтелекту в умовах цифрової трансформації підприємств [Електронний ресурс] // науковий вісник національного гірничого університету. 2023. № 3. С. 157-163. Режим доступу: https://dspace.nuft.edu.ua/server/api/core/bitstreams/3f5bbd46-f64f-4d38-b78c 3571e4244655/content.
24. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Малюта Л. Я., Паляниця В. А. Імперативи інтелектуального лідерства підприємства в умовах економіки, заснованої на знаннях // Економічний вісник Донбасу. 2023. № 2(72). С. 62-72.
25. Петрова І. Л. Стратегічне управління людськими ресурсами: навч. посіб. К.: КНЕУ, 2013. 466 с.
26. Погорєлова Т. О., Ігнатьєва Ю. І. Система управління персоналом як основний елемент системи управління підприємством // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Сер.: Технічний прогрес та ефективність виробництва. 2013. № 21. С. 127-134.
27. Позднякова Л. О., Білецька Д. О. Методологічні засади системи управління персоналом організації // Збірник наукових праць Українського державного університету залізничного транспорту. 2015. Вип. 158(1). С. 51-56.
28. Потьомкіна О.В. Методика оцінки результативності мотиваційних механізмів на підприємстві // Економічний форум. 2017. №4. 299 с. С. 167-172 .
29. Розвиток лідерського потенціалу національної гуманітарно-технічної та управлінської еліти: монографія / за ред. О. Г. Романовського. Харків, 2017. 292 с.
30. Рульєв В. А., Гуткевич С. О., Мостенська Т. Л. Управління персоналом: Навч. посіб. К.: КОНДОР, 2012. 324 с.
31. Сільченко І. А. Особливості сучасних систем управління персоналом та їх ефективність // Вісник Бердянського університету менеджменту і бізнесу. 2016. № 1. С. 91-95.
32. Стеценко Н. А. Формування системи управління персоналом підприємств машинобудування: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04; Хмельниц. нац. ун-т. Хмельницький, 2008. 21 с.
33. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66-78. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdf.
34. Стрельбіцький П.А., Рарок О.В., Рарок Л.А. Управління персоналом. Конспект лекцій: навчальний посібник. Кам’янець-Подільський: КПНУ ім. І. Огієнка, 2015. 160 с.
35. Управління персоналом: підручник / О. М. Шубалий, Н. Т. Рудь, А. І. Гордійчук, І. В. Шубала, М. І. Дзямулич, О. В. Потьомкіна, О. В. Середа; за заг. ред. О. М. Шубалого. Луцьк: ІВВ Луцького НТУ, 2018. 404 с.
36. Управління персоналом: підручник / [В. М. Данюк, А. М. Колот, Г. С. Суков та ін.; за заг. та наук. ред. к.е.н., проф. В. М. Данюка. К.: КНЕУ; Краматорськ: НКМЗ, 2013. 666 с.
37. Управління персоналом: навч. посіб. / А. О. Азарова, О. О. Мороз, О.Й. Лесько, І. В. Романець; ВНТУ. Вінниця: ВНТУ, 2014. 283 с.
38. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення / Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції: колективна монографія. ФО-П Шпак В.Б., 2021. 351 с. С. 307-318.
39. Ходаківський Є. І., Богоявленська Ю. В., Грабар Т. П. Психологія управління. 5-те вид. перероб. та доп. Х-69 [текст]: Підручник. К.: Центр учбової літератури, 2016. 492 с.
Content type: Bachelor Thesis
Εμφανίζεται στις συλλογές:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο:
Αρχείο Περιγραφή ΜέγεθοςΜορφότυπος 
dyplom_ Nohotkov N_Yu_2024.pdf1,02 MBAdobe PDFΔείτε/ Ανοίξτε
Авторська довідка_Ноготков.doc70 kBMicrosoft WordΔείτε/ Ανοίξτε


Όλα τα τεκμήρια του δικτυακού τόπου προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα

Εργαλεία διαχειριστή