Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45930
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorМельник, Лілія Миколаївна-
dc.contributor.advisorMelnyk, Liliya-
dc.contributor.authorНоготков, Назарій Юрійович-
dc.contributor.authorNohotkov, Nazarii-
dc.date.accessioned2024-07-08T15:59:03Z-
dc.date.available2024-07-08T15:59:03Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.date.submitted2024-06-
dc.identifier.citationНоготков Н.Ю. Удосконалення системи управління персоналом у закладах (назви записувати нижнім регістром) громадського харчування (на прикладі мережі закладів «Sushi Pizza 39») : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Л. М. Мельник. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 73 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45930-
dc.description.abstractНоготков Н. Ю. Удосконалення системи управління персоналом у закладах громадського харчування (на прикладі мережі закладів «Sushi Pizza 39»). Кваліфікаційна робота бакалавра: 73 сторінки, 11 рисунків, 14 таблиць, 39 літературних джерел. Об’єкт дослідження − мережа закладів «Sushi Pizza 39» формату takeaway & delivery, що пропонує великий вибір страв японської та італійської кухні. Предмет дослідження − процес управлінням персоналом у закладах громадського харчування. Метою роботи є розроблення рекомендацій щодо управлінням персоналом у закладах громадського харчування. Методи дослідження − аналіз і синтез; комплексний аналіз; порівняльний і економічний аналіз, метод опису. Практичне значення одержаних результатів. У роботі сформульовано рекомендації й заходи щодо зниження плинності персоналу як напрям удосконалення системи управління персоналом у мережних закладах громадського харчування.uk_UA
dc.description.abstractNohotkov N. Improvement of staff management system in catering business (food chain «Sushi Pizza 39» as a case study). Bachelor degree thesis contains of 73 pages, 11 pictures, 14 tables, 39 references. The object of investigation is the food chain «Sushi Pizza 39» of takeaway & delivery format which offers a wide range of Japanese and Italian cuisine. The subject of investigation is the process of personnel management in public catering establishments. The aim of the work is the development of recommendations for personnel management in catering business. The methods of investigation are analysis and synthesis; comprehensive analysis; comparative and economic analysis, method of description. The practical significance of the results obtained. The work formulates recommendations and measures to reduce staff turnover as a direction of improvement of the personnel management system in food chain catering businesses.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗміст Вступ…5 1. Теоретичний розділ Теоретичні основи управління персоналом у закладах громадського харчування .... 8 1.1. Соціально-економічна сутність діяльності з управління персоналом .... 8 1.2. Технології управління персоналом у закладі громадського харчування …. 16 2. Аналітичний розділ Аналіз господарської діяльності та системи управління персоналом у мережі закладів «Sushi Pizza 39» … 25 2.1. Характеристика господарської діяльності мережі закладів «Sushi Pizza 39» … 25 2.2. Методичний підхід до аналізу системи управління персоналом у мережевому закладі харчування ....31 2.3. Аналіз системи управління персоналом у мережі закладів «Sushi Pizza 39» ...37 3. Рекомендаційно-розрахунковий розділ Рекомендації щодо удосконалення системи управління персоналом у мережі закладів «Sushi Pizza 39» … 47 3.1. Дослідження проблем і тенденцій розвитку мережевих технологій у сфері громадського харчування …47 3.2. Рекомендації й заходи щодо зниження плинності персоналу як напрям удосконалення системи управління персоналом у мережі закладів «Sushi Pizza 39» … 51 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці... 61 4.1. Забезпечення ефективної роботи персоналу при розробленні та реалізації заходів з евакуації персоналу та клієнтів закладу громадського харчування … 61 4.2. Вплив втоми на безпеку праці …63 Висновки... 67 Бібліографія... 70uk_UA
dc.format.extent1-73-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectперсоналuk_UA
dc.subjectсистемаuk_UA
dc.subjectудосконаленняuk_UA
dc.subjectпослугаuk_UA
dc.subjectзакладuk_UA
dc.subjectгромадське харчуванняuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectpersonneluk_UA
dc.subjectsystemuk_UA
dc.subjectimprovementuk_UA
dc.subjectserviceuk_UA
dc.subjectinstitutionuk_UA
dc.subjectcateringuk_UA
dc.titleУдосконалення системи управління персоналом у закладах (назви записувати нижнім регістром) громадського харчування (на прикладі мережі закладів «Sushi Pizza 39»)uk_UA
dc.title.alternativeImprovement of staff management system in catering business (food chain «Sushi Pizza 39» as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Ноготков Н.Ю., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.3uk_UA
dc.relation.references1. Андрушків Б. М. Основи організації підприємницької діяльності або абетка підприємця: навчальний посібник / Б.М. Андрушків, Ю.Я. Вовк, В.В. Гецько та ін. Тернопіль: Вид. ТНТУ, 2010. 300 с.uk_UA
dc.relation.references2. Базалійська Н. П., Гук А. В. Формування сприятливого соціально психологічного клімату в колективі підприємства. Вісн. Одеськ. нац. університету. Серія: Економіка. 2016. Т. 21, Вип. 2. С. 56-60.uk_UA
dc.relation.references3. Волянська-Савчук Л. В. Сучасне поняття системи управління персоналом // Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер.: Економічні науки. 2014. Вип. 7(2). С. 149-153.uk_UA
dc.relation.references4. Гавриш О. А., Довгань Л. Є., Крейдич І. М., Семенченко Н. В. Технології управління персоналом: монографія. Київ: НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», 2017. 528 с.uk_UA
dc.relation.references5. Гончар М. Сутність та характеристика інструментів стрес-менеджменту на підприємствах. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. 2018. Вип. 1. т.17. С. 60–64.uk_UA
dc.relation.references6. Готельно-ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1 / [Б. М. Андрушків, Л. Я. Малюта, Г. Й. Островська та ін.]. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с.uk_UA
dc.relation.references7. Гурченков О. П., Гусаріна Н. В. Формування системи управління персоналом та оцінка її ефективності // Економіка: реалії часу. 2013. № 2. С. 60- 72.uk_UA
dc.relation.references8. Донець Л., Лиходєдова Т. Формування кадрової стратегії в загальній системі управління персоналом підприємства // Науковий вісник. 2014. № 1. С. 45-55.uk_UA
dc.relation.references9. Друкер П. Виклики для менеджменту XXI століття. КМ-БУКС, 2020. 240 с.uk_UA
dc.relation.references10. Дяків О.П., Островерхов В.М. Управління персоналом: навчально методичний посібник. [Видання друге, переробл. і доповнено]. Тернопіль: ТНЕУ, 2018. 288 с.uk_UA
dc.relation.references11. Зайченко О. І., Кузнецова В. І. Управління людськими ресурсами: навчальний посібник / за наук. ред. О. І. Зайченко. Івано-Франківськ, «Лілея НВ», 2015. 232 сuk_UA
dc.relation.references12. Криворучко О. М., Водолажська Т. О. Управління персоналом підприємства: навч. посібник. Х.: ХНАДУ, 2016. 200 с.uk_UA
dc.relation.references13. Ліпич Л. Г. Хілуха О. А. Кушнір М. А. Вплив інтелектуального капіталу на управління знаннями підприємства. Економіка та управління підприємствами. 2019. № 3(71). С. 230-239.uk_UA
dc.relation.references14. Ліщинська О. А., Кміть М. І. Соціально-психологічний клімат як чинник управління організацією. Ринок праці та зайнятість населення. 2014. №.4. С. 26-30.uk_UA
dc.relation.references15. Маркова С. В., Олійник О. М. Управління персоналом: навчально методичний посібник для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр». Запоріжжя: ЗНУ, 2013. 80 с.uk_UA
dc.relation.references16. Менеджмент персоналу: навч.-методич. посіб. / Дяків О. П., Коцур А. С., Островерхов В. М., Надвиничний С. А., Шкільняк М. М., Шушпанов Д. Г. / за заг. ред. М. М. Шкільняка. Тернопіль. 2022. 280 с.uk_UA
dc.relation.references17. Мирошниченко Ю.В., Молчанова Т. С. Підвищення ефективності системи управління персоналом вітчизняних підприємств // Проблеми і перспективи розвитку підприємництва. 2015. № 4. С. 45-50.uk_UA
dc.relation.references18. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства // Галицький економічний вісник. 2020. № 3 (64). С. 174-184.uk_UA
dc.relation.references19. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л., Шерстюк Р. Організаційно економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С. 148-158. Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.uk_UA
dc.relation.references20. Никифоренко В. Г. Управління персоналом: навчальний посібник. 2-ге видання, виправлене та доповнене. Одеса: Атлант, 2013. 275 с.uk_UA
dc.relation.references21. Олійник C. Теорія та практика менеджменту персоналу: підруч. / Нар. укр. акад. Харків: Вид-во НУА, 2013. 376 с.uk_UA
dc.relation.references22. Осовська Г. В., Крушеницька О. В. Управління трудовими ресурсами: навч. посібник. К.: Кондор, 2008. 224 с.uk_UA
dc.relation.references23. Островська Г. Й., Струтинська I. В., Шерстюк Р. П., Пєтухова О. М., Ясінецька I. А. Розвиток колективного інтелекту в умовах цифрової трансформації підприємств [Електронний ресурс] // науковий вісник національного гірничого університету. 2023. № 3. С. 157-163. Режим доступу: https://dspace.nuft.edu.ua/server/api/core/bitstreams/3f5bbd46-f64f-4d38-b78c 3571e4244655/content.uk_UA
dc.relation.references24. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Малюта Л. Я., Паляниця В. А. Імперативи інтелектуального лідерства підприємства в умовах економіки, заснованої на знаннях // Економічний вісник Донбасу. 2023. № 2(72). С. 62-72.uk_UA
dc.relation.references25. Петрова І. Л. Стратегічне управління людськими ресурсами: навч. посіб. К.: КНЕУ, 2013. 466 с.uk_UA
dc.relation.references26. Погорєлова Т. О., Ігнатьєва Ю. І. Система управління персоналом як основний елемент системи управління підприємством // Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Сер.: Технічний прогрес та ефективність виробництва. 2013. № 21. С. 127-134.uk_UA
dc.relation.references27. Позднякова Л. О., Білецька Д. О. Методологічні засади системи управління персоналом організації // Збірник наукових праць Українського державного університету залізничного транспорту. 2015. Вип. 158(1). С. 51-56.uk_UA
dc.relation.references28. Потьомкіна О.В. Методика оцінки результативності мотиваційних механізмів на підприємстві // Економічний форум. 2017. №4. 299 с. С. 167-172 .uk_UA
dc.relation.references29. Розвиток лідерського потенціалу національної гуманітарно-технічної та управлінської еліти: монографія / за ред. О. Г. Романовського. Харків, 2017. 292 с.uk_UA
dc.relation.references30. Рульєв В. А., Гуткевич С. О., Мостенська Т. Л. Управління персоналом: Навч. посіб. К.: КОНДОР, 2012. 324 с.uk_UA
dc.relation.references31. Сільченко І. А. Особливості сучасних систем управління персоналом та їх ефективність // Вісник Бердянського університету менеджменту і бізнесу. 2016. № 1. С. 91-95.uk_UA
dc.relation.references32. Стеценко Н. А. Формування системи управління персоналом підприємств машинобудування: автореф. дис... канд. екон. наук: 08.00.04; Хмельниц. нац. ун-т. Хмельницький, 2008. 21 с.uk_UA
dc.relation.references33. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66-78. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdf.uk_UA
dc.relation.references34. Стрельбіцький П.А., Рарок О.В., Рарок Л.А. Управління персоналом. Конспект лекцій: навчальний посібник. Кам’янець-Подільський: КПНУ ім. І. Огієнка, 2015. 160 с.uk_UA
dc.relation.references35. Управління персоналом: підручник / О. М. Шубалий, Н. Т. Рудь, А. І. Гордійчук, І. В. Шубала, М. І. Дзямулич, О. В. Потьомкіна, О. В. Середа; за заг. ред. О. М. Шубалого. Луцьк: ІВВ Луцького НТУ, 2018. 404 с.uk_UA
dc.relation.references36. Управління персоналом: підручник / [В. М. Данюк, А. М. Колот, Г. С. Суков та ін.; за заг. та наук. ред. к.е.н., проф. В. М. Данюка. К.: КНЕУ; Краматорськ: НКМЗ, 2013. 666 с.uk_UA
dc.relation.references37. Управління персоналом: навч. посіб. / А. О. Азарова, О. О. Мороз, О.Й. Лесько, І. В. Романець; ВНТУ. Вінниця: ВНТУ, 2014. 283 с.uk_UA
dc.relation.references38. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення / Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції: колективна монографія. ФО-П Шпак В.Б., 2021. 351 с. С. 307-318.uk_UA
dc.relation.references39. Ходаківський Є. І., Богоявленська Ю. В., Грабар Т. П. Психологія управління. 5-те вид. перероб. та доп. Х-69 [текст]: Підручник. К.: Центр учбової літератури, 2016. 492 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_ Nohotkov N_Yu_2024.pdf1,02 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Ноготков.doc70 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора