Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45919
Titolo: Управління конкурентоспроможністю підприємства, на прикладі ТОВ «Тернопільхлібпром»
Titoli alternativi: Management of enterprise competitiveness (LLC «Ternopilkhlibprom» as a case study)
Autori: Задерейчук, Ангеліна Сергіївна
Zadereichuk, Anhelina
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Задерейчук А. Управління конкурентоспроможністю підприємства, на прикладі ТОВ «Тернопільхлібпром» : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 073 – менеджмент / наук. кер. Н. М. Шведа. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 64 с.
Bibliographic description (International): Zadereichuk A. Management of enterprise competitiveness (LLC «Ternopilkhlibprom» as a case study) : work for a bachelor’s degree : spec. 073 – management / scientific supervisor N. Shveda. Ternopil : Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2024. 64 p.
Data: 8-lug-2024
Submitted date: 27-giu-2024
Date of entry: 8-lug-2024
Editore: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Шведа, Наталія Михайлівна
Shveda, Nataliia
Committee members: Шерстюк, Роман Петрович
Sherstiuk, Roman
UDC: 339.1:664.6
Parole chiave: підприємство
конкурентоспроможність
хліб
хлібобулочні вироби
інновації
фінансово-економічні показники
enterprise
competitiveness
bread
bakery products
innovations
financial and economic indicators
Abstract: Об’єкт дослідження – конкурентоспроможність підприємства. Предмет дослідження – управління конкурентоспроможністю підприємства. Мета роботи – проаналізувати конкурентоспроможність ТОВ «Тернопільхлібпром» та обґрунтувати напрями її підвищення. Методи дослідження − фінансовий аналіз; метод прогнозування; метод порівняння; логіко-економічний аналіз; метод аналізу; метод синтезу; системний підхід та інші. Обґрунтовано пропозиції для підвищення конкурентоспроможності ТОВ «Тернопільхлібпром», зокрема розробку стратегії інновацій та впровадження моделі оцінки і прогнозування рівня конкурентоспроможності для досліджуваного товариства. Отримані при написанні роботи результати можуть бути рекомендовані до впровадження в діяльність досліджуваного товариства.
The subject of paper is management of enterprise competitiveness. The object of paper is enterprise competitiveness. The aim of paper is to analyze the competitiveness of LLC «Ternopilkhlibprom» and to substantiate the directions for its improvement. The results are obtained with the following research methods: financial analysis; forecasting method; comparison method; logical and economic analysis; analysis method; synthesis method; system approach and others. To develop the innovation strategy and to implement the model for assessing and forecasting competitiveness level for the enterprise as proposals for increasing the competitiveness of LLC «Ternopilkhlibprom» have been substantiated. The obtained results can be recommended for implementation in the activities of the researched enterprise.
Descrizione: В представленій роботі досліджено теоретичні основи конкурентоспроможності підприємства, оцінено конкурентоспроможність ТОВ «Тернопільхлібпром» та визначено напрями її підвищення. Управління конкурентоспроможністю – це потрібний і складний процес. Для того, щоб підприємство успішно працювало і підтримувало власну конкурентоспроможність, потрібно застосовувати сучасні управлінські інструменти, формувати конкурентні переваги, розробляти і реалізовувати конкурентні стратегії. Правильне використання всіх елементів забезпечує підприємству досягнення встановлених цілей, високу прибутковість та задоволення потреб і запитів споживачів.
Content: Вступ. РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА. 1.1 Конкурентні переваги як основа конкурентоспроможності підприємства. 1.2 Суть конкурентоспроможності підприємства і необхідність управління нею. РОЗДІЛ 2 ДОСЛІДЖЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТОВ «ТЕРНОПІЛЬХЛІБПРОМ». 2.1 Загальна характеристика досліджуваного товариства. 2.2 Аналіз конкурентоспроможності ТОВ «Тернопільхлібпром». РОЗДІЛ 3 ОБҐРУНТУВАННЯ НАПРЯМІВ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТОВ «ТЕРНОПІЛЬХЛІБПРОМ». 3.1 Розробка стратегії інновацій як запоруки підвищення конкурентоспроможності ТОВ «Тернопільхлібпром». 3.2 Впровадження моделі оцінки і прогнозування рівня конкурентоспроможності для ТОВ «Тернопільхлібпром». РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ. 4.1 Ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій на підприємстві. 4.2 Загальні вимоги безпеки до виробничого обладнання та технологічних процесів. Висновки. Бібліографія. Додатки.
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45919
Copyright owner: © Задерейчук Ангеліна Сергіївна, 2024
References (Ukraine): 1. Леськів Г. З., Франчук В. І., Левків Г. Я., Гобела В. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства: навчальний посібник. Львів: Львівський державний університет внутрішніх справ, 2022. 220 с. URL: https://dspace.lvduvs.edu.ua/bitstream/1234567890/5049/1/Upravl_Konkurent_22-11-22.pdf
2. Кирич Н., Юрик Н., Шведа Н. Конкурентні переваги як основа успішної стратегії розвитку організації. Соціально- економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 334-344. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21knbsro.pdf
3. Омельяненко Т. В., Барабась Д. О., Вакуленко А. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства: Навч.- метод. посіб. для самост. вивч. дисц. Київ: КНЕУ, 2006. 272 с. URL: https://core.ac.uk/download/pdf/197261326.pdf
4. Балдинюк В. М. Система управління конкурентоспроможністю підприємства. Економіка та суспільство. 2022. Випуск 42. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1647
5. Красняк О. П., Мицик В. О. Конкурентоспроможність і конкурентні переваги підприємства в сучасних ринкових умовах. Ефективні економіка. 2019. №11. DOI: 10.32702/2307-2105-2019.11.40
6. Пуцентейло П. Р. Конкурентоспроможність підприємства: методологія аналізу дефініції. Інноваційна економіка. 2015. №4 [59]. С. 80-86. URL: http://surl.li/tqhdo
7. Храпкіна В. В. Управління конкурентоспроможністю підприємств. Причорноморські економічні студії. 2020. Випуск 51. С. 245-248. URL: http://bses.in.ua/journals/2020/51_2020/41.pdf
8. Безус П. І., Терефенко В. І. Управління конкурентоспроможністю організації в умовах євроінтеграції. Ефективна економіка. 2017. № 5. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=5583
9. Бабаченко, Л. В., Ковшун, Х. О., Портна, Ю. О. Особливості управління конкурентоспроможністю підприємства. Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021. №3 (19). С. 45–52. URL: http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/195625
10. Євтушенко Н. О., Гурін Т. В. Упрaвління конкурентоспроможністю підприємствa: теоретичний аспект. Економіка. Менеджмент. Бізнес. 2022. №3-4(40). DOI:10.31673/2415-8089.2022.032328
11. Самойленко В. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства в сучасних умовах. Інтелект ХХІ. 2021. № 1. С. 59-63. DOI: https://doi.org/10.32782/2415-8801/2021-1.11
12. Сусліков С. В., Клименко М. А. Система управління конкурентоспроможністю підприємства в умовах невизначеності. Економіка: реалії часу. Науковий журнал. 2023. № 3 (67). С. 56-64. DOI: 10.15276/ETR.03.2023.7. DOI: 10.5281/zenodo.8231325
13. Березіна Л. М., Вараксіна О. В., Олійник А. С., Рак А. Г. Теоретико-методологічні основи управління конкурентоспроможністю підприємства. Агросвіт. 2021. № 21-22. С. 35–42. DOI: 10.32702/2306-6792.2021.21-22.35
14. Данько Т. І., Яворська Н. П., Тупісь М. М. Ключові аспекти управління конкурентоспроможністю торговельного підприємства. Держава та регіони. Серія: Економіка та підприємництво. 2021. № 6 (123). С. 30-33. DOI: https://doi.org/10.32840/1814-1161/2021-6-4
15. Пані Паляниця. URL: https://ternopilhlib.com.ua/
16. ТОВ «Надзбруччя хліб». URL: https://n-hlib.com.ua/
17. Пекарня «Моноліт». URL: https://monolit.te.ua/
18. Онлайн-магазин «Сільпо». URL: https://shop.silpo.ua/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwsuSzBhCLARIsAIcdLm6NXxQccLTHQZSMdY1hFleW68Hc56y7APL6Ln5yYdoSkOWAtNdhlfoaArYzEALw_wcB
19. Ковтуненко К.В., Пар’єва О.О. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: сутність, класифікація стратегій. Економічний журнал Одеського політехнічного університету. 2020. №2 (12). С. 128-139. URL: https://economics.net.ua/ejopu/2020/No2/128.pdf
20. Копитко М. І., Блага Н. В. Управління інноваціями та інвестиціями : навчальний посібник у схемах і таблицях. Вид. 2-ге, допов. і перероб. Львів : Львівський державний університет внутрішніх справ, 2022. 296 с. URL: https://dspace.lvduvs.edu.ua/bitstream/1234567890/4973/1/Kopytko-Blaha.pdf
21. Лучко М. Р., Жукевич С. М., Фаріон А. І. Фінансовий аналіз. Навчальний посібник. Тернопіль:, ТНЕУ. 2016. 304 с. URL: http://dspace.wunu.edu.ua/bitstream/316497/19240/1/Fin%20analiz%20Verstka.pdf
22. Луциків І. Інноваційна взаємодія як метод активізації інноваційної діяльності. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/21167/2/SEIED_2017_Lucykiv_I-Innovation_interactionas_50-53.pdf
23. Толок А.О. Крюковська О.А. Безпека життєдіяльності: Навч. посібник. Дніпродзержинськ, 2011. 215 с. URL: https://www.dstu.dp.ua/Portal/Data/5/10/2-10-mz33.pdf
24. Вимоги безпеки до технологічних процесів і обладнання. URL: https://vseosvita.ua/lesson/vymohy-bezpeky-do-tekhnolohichnykh-protsesiv-i-obladnannia-376598.html
Content type: Bachelor Thesis
È visualizzato nelle collezioni:073 — Менеджмент (бакалаври)

File in questo documento:
File Descrizione DimensioniFormato 
Авторська довідка_Задерейчук А.pdfАвторська довідка219,65 kBAdobe PDFVisualizza/apri
Задерейчук А КРБ.pdfКваліфікаційна робота бакалавра1,25 MBAdobe PDFVisualizza/apri


Tutti i documenti archiviati in DSpace sono protetti da copyright. Tutti i diritti riservati.

Strumenti di amministrazione