Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45919
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorШведа, Наталія Михайлівна-
dc.contributor.advisorShveda, Nataliia-
dc.contributor.authorЗадерейчук, Ангеліна Сергіївна-
dc.contributor.authorZadereichuk, Anhelina-
dc.date.accessioned2024-07-08T11:40:43Z-
dc.date.available2024-07-08T11:40:43Z-
dc.date.issued2024-07-08-
dc.date.submitted2024-06-27-
dc.identifier.citationЗадерейчук А. Управління конкурентоспроможністю підприємства, на прикладі ТОВ «Тернопільхлібпром» : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 073 – менеджмент / наук. кер. Н. М. Шведа. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 64 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45919-
dc.descriptionВ представленій роботі досліджено теоретичні основи конкурентоспроможності підприємства, оцінено конкурентоспроможність ТОВ «Тернопільхлібпром» та визначено напрями її підвищення. Управління конкурентоспроможністю – це потрібний і складний процес. Для того, щоб підприємство успішно працювало і підтримувало власну конкурентоспроможність, потрібно застосовувати сучасні управлінські інструменти, формувати конкурентні переваги, розробляти і реалізовувати конкурентні стратегії. Правильне використання всіх елементів забезпечує підприємству досягнення встановлених цілей, високу прибутковість та задоволення потреб і запитів споживачів.uk_UA
dc.description.abstractОб’єкт дослідження – конкурентоспроможність підприємства. Предмет дослідження – управління конкурентоспроможністю підприємства. Мета роботи – проаналізувати конкурентоспроможність ТОВ «Тернопільхлібпром» та обґрунтувати напрями її підвищення. Методи дослідження − фінансовий аналіз; метод прогнозування; метод порівняння; логіко-економічний аналіз; метод аналізу; метод синтезу; системний підхід та інші. Обґрунтовано пропозиції для підвищення конкурентоспроможності ТОВ «Тернопільхлібпром», зокрема розробку стратегії інновацій та впровадження моделі оцінки і прогнозування рівня конкурентоспроможності для досліджуваного товариства. Отримані при написанні роботи результати можуть бути рекомендовані до впровадження в діяльність досліджуваного товариства.uk_UA
dc.description.abstractThe subject of paper is management of enterprise competitiveness. The object of paper is enterprise competitiveness. The aim of paper is to analyze the competitiveness of LLC «Ternopilkhlibprom» and to substantiate the directions for its improvement. The results are obtained with the following research methods: financial analysis; forecasting method; comparison method; logical and economic analysis; analysis method; synthesis method; system approach and others. To develop the innovation strategy and to implement the model for assessing and forecasting competitiveness level for the enterprise as proposals for increasing the competitiveness of LLC «Ternopilkhlibprom» have been substantiated. The obtained results can be recommended for implementation in the activities of the researched enterprise.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ. РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА. 1.1 Конкурентні переваги як основа конкурентоспроможності підприємства. 1.2 Суть конкурентоспроможності підприємства і необхідність управління нею. РОЗДІЛ 2 ДОСЛІДЖЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТОВ «ТЕРНОПІЛЬХЛІБПРОМ». 2.1 Загальна характеристика досліджуваного товариства. 2.2 Аналіз конкурентоспроможності ТОВ «Тернопільхлібпром». РОЗДІЛ 3 ОБҐРУНТУВАННЯ НАПРЯМІВ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТОВ «ТЕРНОПІЛЬХЛІБПРОМ». 3.1 Розробка стратегії інновацій як запоруки підвищення конкурентоспроможності ТОВ «Тернопільхлібпром». 3.2 Впровадження моделі оцінки і прогнозування рівня конкурентоспроможності для ТОВ «Тернопільхлібпром». РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ. 4.1 Ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій на підприємстві. 4.2 Загальні вимоги безпеки до виробничого обладнання та технологічних процесів. Висновки. Бібліографія. Додатки.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectпідприємствоuk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectхлібuk_UA
dc.subjectхлібобулочні виробиuk_UA
dc.subjectінноваціїuk_UA
dc.subjectфінансово-економічні показникиuk_UA
dc.subjectenterpriseuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectbreaduk_UA
dc.subjectbakery productsuk_UA
dc.subjectinnovationsuk_UA
dc.subjectfinancial and economic indicatorsuk_UA
dc.titleУправління конкурентоспроможністю підприємства, на прикладі ТОВ «Тернопільхлібпром»uk_UA
dc.title.alternativeManagement of enterprise competitiveness (LLC «Ternopilkhlibprom» as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Задерейчук Ангеліна Сергіївна, 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberШерстюк, Роман Петрович-
dc.contributor.committeeMemberSherstiuk, Roman-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc339.1:664.6uk_UA
dc.relation.references1. Леськів Г. З., Франчук В. І., Левків Г. Я., Гобела В. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства: навчальний посібник. Львів: Львівський державний університет внутрішніх справ, 2022. 220 с. URL: https://dspace.lvduvs.edu.ua/bitstream/1234567890/5049/1/Upravl_Konkurent_22-11-22.pdfuk_UA
dc.relation.references2. Кирич Н., Юрик Н., Шведа Н. Конкурентні переваги як основа успішної стратегії розвитку організації. Соціально- економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 334-344. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21knbsro.pdfuk_UA
dc.relation.references3. Омельяненко Т. В., Барабась Д. О., Вакуленко А. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства: Навч.- метод. посіб. для самост. вивч. дисц. Київ: КНЕУ, 2006. 272 с. URL: https://core.ac.uk/download/pdf/197261326.pdfuk_UA
dc.relation.references4. Балдинюк В. М. Система управління конкурентоспроможністю підприємства. Економіка та суспільство. 2022. Випуск 42. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1647uk_UA
dc.relation.references5. Красняк О. П., Мицик В. О. Конкурентоспроможність і конкурентні переваги підприємства в сучасних ринкових умовах. Ефективні економіка. 2019. №11. DOI: 10.32702/2307-2105-2019.11.40uk_UA
dc.relation.references6. Пуцентейло П. Р. Конкурентоспроможність підприємства: методологія аналізу дефініції. Інноваційна економіка. 2015. №4 [59]. С. 80-86. URL: http://surl.li/tqhdouk_UA
dc.relation.references7. Храпкіна В. В. Управління конкурентоспроможністю підприємств. Причорноморські економічні студії. 2020. Випуск 51. С. 245-248. URL: http://bses.in.ua/journals/2020/51_2020/41.pdfuk_UA
dc.relation.references8. Безус П. І., Терефенко В. І. Управління конкурентоспроможністю організації в умовах євроінтеграції. Ефективна економіка. 2017. № 5. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=5583uk_UA
dc.relation.references9. Бабаченко, Л. В., Ковшун, Х. О., Портна, Ю. О. Особливості управління конкурентоспроможністю підприємства. Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021. №3 (19). С. 45–52. URL: http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/195625uk_UA
dc.relation.references10. Євтушенко Н. О., Гурін Т. В. Упрaвління конкурентоспроможністю підприємствa: теоретичний аспект. Економіка. Менеджмент. Бізнес. 2022. №3-4(40). DOI:10.31673/2415-8089.2022.032328uk_UA
dc.relation.references11. Самойленко В. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства в сучасних умовах. Інтелект ХХІ. 2021. № 1. С. 59-63. DOI: https://doi.org/10.32782/2415-8801/2021-1.11uk_UA
dc.relation.references12. Сусліков С. В., Клименко М. А. Система управління конкурентоспроможністю підприємства в умовах невизначеності. Економіка: реалії часу. Науковий журнал. 2023. № 3 (67). С. 56-64. DOI: 10.15276/ETR.03.2023.7. DOI: 10.5281/zenodo.8231325uk_UA
dc.relation.references13. Березіна Л. М., Вараксіна О. В., Олійник А. С., Рак А. Г. Теоретико-методологічні основи управління конкурентоспроможністю підприємства. Агросвіт. 2021. № 21-22. С. 35–42. DOI: 10.32702/2306-6792.2021.21-22.35uk_UA
dc.relation.references14. Данько Т. І., Яворська Н. П., Тупісь М. М. Ключові аспекти управління конкурентоспроможністю торговельного підприємства. Держава та регіони. Серія: Економіка та підприємництво. 2021. № 6 (123). С. 30-33. DOI: https://doi.org/10.32840/1814-1161/2021-6-4uk_UA
dc.relation.references15. Пані Паляниця. URL: https://ternopilhlib.com.ua/uk_UA
dc.relation.references16. ТОВ «Надзбруччя хліб». URL: https://n-hlib.com.ua/uk_UA
dc.relation.references17. Пекарня «Моноліт». URL: https://monolit.te.ua/uk_UA
dc.relation.references18. Онлайн-магазин «Сільпо». URL: https://shop.silpo.ua/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwsuSzBhCLARIsAIcdLm6NXxQccLTHQZSMdY1hFleW68Hc56y7APL6Ln5yYdoSkOWAtNdhlfoaArYzEALw_wcBuk_UA
dc.relation.references19. Ковтуненко К.В., Пар’єва О.О. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: сутність, класифікація стратегій. Економічний журнал Одеського політехнічного університету. 2020. №2 (12). С. 128-139. URL: https://economics.net.ua/ejopu/2020/No2/128.pdfuk_UA
dc.relation.references20. Копитко М. І., Блага Н. В. Управління інноваціями та інвестиціями : навчальний посібник у схемах і таблицях. Вид. 2-ге, допов. і перероб. Львів : Львівський державний університет внутрішніх справ, 2022. 296 с. URL: https://dspace.lvduvs.edu.ua/bitstream/1234567890/4973/1/Kopytko-Blaha.pdfuk_UA
dc.relation.references21. Лучко М. Р., Жукевич С. М., Фаріон А. І. Фінансовий аналіз. Навчальний посібник. Тернопіль:, ТНЕУ. 2016. 304 с. URL: http://dspace.wunu.edu.ua/bitstream/316497/19240/1/Fin%20analiz%20Verstka.pdfuk_UA
dc.relation.references22. Луциків І. Інноваційна взаємодія як метод активізації інноваційної діяльності. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/21167/2/SEIED_2017_Lucykiv_I-Innovation_interactionas_50-53.pdfuk_UA
dc.relation.references23. Толок А.О. Крюковська О.А. Безпека життєдіяльності: Навч. посібник. Дніпродзержинськ, 2011. 215 с. URL: https://www.dstu.dp.ua/Portal/Data/5/10/2-10-mz33.pdfuk_UA
dc.relation.references24. Вимоги безпеки до технологічних процесів і обладнання. URL: https://vseosvita.ua/lesson/vymohy-bezpeky-do-tekhnolohichnykh-protsesiv-i-obladnannia-376598.htmluk_UA
dc.identifier.citationenZadereichuk A. Management of enterprise competitiveness (LLC «Ternopilkhlibprom» as a case study) : work for a bachelor’s degree : spec. 073 – management / scientific supervisor N. Shveda. Ternopil : Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2024. 64 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:073 — Менеджмент (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Задерейчук А.pdfАвторська довідка219,65 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Задерейчук А КРБ.pdfКваліфікаційна робота бакалавра1,25 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора