Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45919
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Шведа, Наталія Михайлівна | - |
dc.contributor.advisor | Shveda, Nataliia | - |
dc.contributor.author | Задерейчук, Ангеліна Сергіївна | - |
dc.contributor.author | Zadereichuk, Anhelina | - |
dc.date.accessioned | 2024-07-08T11:40:43Z | - |
dc.date.available | 2024-07-08T11:40:43Z | - |
dc.date.issued | 2024-07-08 | - |
dc.date.submitted | 2024-06-27 | - |
dc.identifier.citation | Задерейчук А. Управління конкурентоспроможністю підприємства, на прикладі ТОВ «Тернопільхлібпром» : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 073 – менеджмент / наук. кер. Н. М. Шведа. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 64 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45919 | - |
dc.description | В представленій роботі досліджено теоретичні основи конкурентоспроможності підприємства, оцінено конкурентоспроможність ТОВ «Тернопільхлібпром» та визначено напрями її підвищення. Управління конкурентоспроможністю – це потрібний і складний процес. Для того, щоб підприємство успішно працювало і підтримувало власну конкурентоспроможність, потрібно застосовувати сучасні управлінські інструменти, формувати конкурентні переваги, розробляти і реалізовувати конкурентні стратегії. Правильне використання всіх елементів забезпечує підприємству досягнення встановлених цілей, високу прибутковість та задоволення потреб і запитів споживачів. | uk_UA |
dc.description.abstract | Об’єкт дослідження – конкурентоспроможність підприємства. Предмет дослідження – управління конкурентоспроможністю підприємства. Мета роботи – проаналізувати конкурентоспроможність ТОВ «Тернопільхлібпром» та обґрунтувати напрями її підвищення. Методи дослідження − фінансовий аналіз; метод прогнозування; метод порівняння; логіко-економічний аналіз; метод аналізу; метод синтезу; системний підхід та інші. Обґрунтовано пропозиції для підвищення конкурентоспроможності ТОВ «Тернопільхлібпром», зокрема розробку стратегії інновацій та впровадження моделі оцінки і прогнозування рівня конкурентоспроможності для досліджуваного товариства. Отримані при написанні роботи результати можуть бути рекомендовані до впровадження в діяльність досліджуваного товариства. | uk_UA |
dc.description.abstract | The subject of paper is management of enterprise competitiveness. The object of paper is enterprise competitiveness. The aim of paper is to analyze the competitiveness of LLC «Ternopilkhlibprom» and to substantiate the directions for its improvement. The results are obtained with the following research methods: financial analysis; forecasting method; comparison method; logical and economic analysis; analysis method; synthesis method; system approach and others. To develop the innovation strategy and to implement the model for assessing and forecasting competitiveness level for the enterprise as proposals for increasing the competitiveness of LLC «Ternopilkhlibprom» have been substantiated. The obtained results can be recommended for implementation in the activities of the researched enterprise. | uk_UA |
dc.description.tableofcontents | Вступ. РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА. 1.1 Конкурентні переваги як основа конкурентоспроможності підприємства. 1.2 Суть конкурентоспроможності підприємства і необхідність управління нею. РОЗДІЛ 2 ДОСЛІДЖЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТОВ «ТЕРНОПІЛЬХЛІБПРОМ». 2.1 Загальна характеристика досліджуваного товариства. 2.2 Аналіз конкурентоспроможності ТОВ «Тернопільхлібпром». РОЗДІЛ 3 ОБҐРУНТУВАННЯ НАПРЯМІВ ПІДВИЩЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ТОВ «ТЕРНОПІЛЬХЛІБПРОМ». 3.1 Розробка стратегії інновацій як запоруки підвищення конкурентоспроможності ТОВ «Тернопільхлібпром». 3.2 Впровадження моделі оцінки і прогнозування рівня конкурентоспроможності для ТОВ «Тернопільхлібпром». РОЗДІЛ 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ. 4.1 Ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій на підприємстві. 4.2 Загальні вимоги безпеки до виробничого обладнання та технологічних процесів. Висновки. Бібліографія. Додатки. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя | uk_UA |
dc.subject | підприємство | uk_UA |
dc.subject | конкурентоспроможність | uk_UA |
dc.subject | хліб | uk_UA |
dc.subject | хлібобулочні вироби | uk_UA |
dc.subject | інновації | uk_UA |
dc.subject | фінансово-економічні показники | uk_UA |
dc.subject | enterprise | uk_UA |
dc.subject | competitiveness | uk_UA |
dc.subject | bread | uk_UA |
dc.subject | bakery products | uk_UA |
dc.subject | innovations | uk_UA |
dc.subject | financial and economic indicators | uk_UA |
dc.title | Управління конкурентоспроможністю підприємства, на прикладі ТОВ «Тернопільхлібпром» | uk_UA |
dc.title.alternative | Management of enterprise competitiveness (LLC «Ternopilkhlibprom» as a case study) | uk_UA |
dc.type | Bachelor Thesis | uk_UA |
dc.rights.holder | © Задерейчук Ангеліна Сергіївна, 2024 | uk_UA |
dc.contributor.committeeMember | Шерстюк, Роман Петрович | - |
dc.contributor.committeeMember | Sherstiuk, Roman | - |
dc.coverage.placename | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя | uk_UA |
dc.subject.udc | 339.1:664.6 | uk_UA |
dc.relation.references | 1. Леськів Г. З., Франчук В. І., Левків Г. Я., Гобела В. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства: навчальний посібник. Львів: Львівський державний університет внутрішніх справ, 2022. 220 с. URL: https://dspace.lvduvs.edu.ua/bitstream/1234567890/5049/1/Upravl_Konkurent_22-11-22.pdf | uk_UA |
dc.relation.references | 2. Кирич Н., Юрик Н., Шведа Н. Конкурентні переваги як основа успішної стратегії розвитку організації. Соціально- економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 334-344. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21knbsro.pdf | uk_UA |
dc.relation.references | 3. Омельяненко Т. В., Барабась Д. О., Вакуленко А. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства: Навч.- метод. посіб. для самост. вивч. дисц. Київ: КНЕУ, 2006. 272 с. URL: https://core.ac.uk/download/pdf/197261326.pdf | uk_UA |
dc.relation.references | 4. Балдинюк В. М. Система управління конкурентоспроможністю підприємства. Економіка та суспільство. 2022. Випуск 42. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1647 | uk_UA |
dc.relation.references | 5. Красняк О. П., Мицик В. О. Конкурентоспроможність і конкурентні переваги підприємства в сучасних ринкових умовах. Ефективні економіка. 2019. №11. DOI: 10.32702/2307-2105-2019.11.40 | uk_UA |
dc.relation.references | 6. Пуцентейло П. Р. Конкурентоспроможність підприємства: методологія аналізу дефініції. Інноваційна економіка. 2015. №4 [59]. С. 80-86. URL: http://surl.li/tqhdo | uk_UA |
dc.relation.references | 7. Храпкіна В. В. Управління конкурентоспроможністю підприємств. Причорноморські економічні студії. 2020. Випуск 51. С. 245-248. URL: http://bses.in.ua/journals/2020/51_2020/41.pdf | uk_UA |
dc.relation.references | 8. Безус П. І., Терефенко В. І. Управління конкурентоспроможністю організації в умовах євроінтеграції. Ефективна економіка. 2017. № 5. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=5583 | uk_UA |
dc.relation.references | 9. Бабаченко, Л. В., Ковшун, Х. О., Портна, Ю. О. Особливості управління конкурентоспроможністю підприємства. Проблеми і перспективи економіки та управління, 2021. №3 (19). С. 45–52. URL: http://ppeu.stu.cn.ua/article/view/195625 | uk_UA |
dc.relation.references | 10. Євтушенко Н. О., Гурін Т. В. Упрaвління конкурентоспроможністю підприємствa: теоретичний аспект. Економіка. Менеджмент. Бізнес. 2022. №3-4(40). DOI:10.31673/2415-8089.2022.032328 | uk_UA |
dc.relation.references | 11. Самойленко В. В. Управління конкурентоспроможністю підприємства в сучасних умовах. Інтелект ХХІ. 2021. № 1. С. 59-63. DOI: https://doi.org/10.32782/2415-8801/2021-1.11 | uk_UA |
dc.relation.references | 12. Сусліков С. В., Клименко М. А. Система управління конкурентоспроможністю підприємства в умовах невизначеності. Економіка: реалії часу. Науковий журнал. 2023. № 3 (67). С. 56-64. DOI: 10.15276/ETR.03.2023.7. DOI: 10.5281/zenodo.8231325 | uk_UA |
dc.relation.references | 13. Березіна Л. М., Вараксіна О. В., Олійник А. С., Рак А. Г. Теоретико-методологічні основи управління конкурентоспроможністю підприємства. Агросвіт. 2021. № 21-22. С. 35–42. DOI: 10.32702/2306-6792.2021.21-22.35 | uk_UA |
dc.relation.references | 14. Данько Т. І., Яворська Н. П., Тупісь М. М. Ключові аспекти управління конкурентоспроможністю торговельного підприємства. Держава та регіони. Серія: Економіка та підприємництво. 2021. № 6 (123). С. 30-33. DOI: https://doi.org/10.32840/1814-1161/2021-6-4 | uk_UA |
dc.relation.references | 15. Пані Паляниця. URL: https://ternopilhlib.com.ua/ | uk_UA |
dc.relation.references | 16. ТОВ «Надзбруччя хліб». URL: https://n-hlib.com.ua/ | uk_UA |
dc.relation.references | 17. Пекарня «Моноліт». URL: https://monolit.te.ua/ | uk_UA |
dc.relation.references | 18. Онлайн-магазин «Сільпо». URL: https://shop.silpo.ua/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwsuSzBhCLARIsAIcdLm6NXxQccLTHQZSMdY1hFleW68Hc56y7APL6Ln5yYdoSkOWAtNdhlfoaArYzEALw_wcB | uk_UA |
dc.relation.references | 19. Ковтуненко К.В., Пар’єва О.О. Стратегічне управління інноваційним розвитком підприємства: сутність, класифікація стратегій. Економічний журнал Одеського політехнічного університету. 2020. №2 (12). С. 128-139. URL: https://economics.net.ua/ejopu/2020/No2/128.pdf | uk_UA |
dc.relation.references | 20. Копитко М. І., Блага Н. В. Управління інноваціями та інвестиціями : навчальний посібник у схемах і таблицях. Вид. 2-ге, допов. і перероб. Львів : Львівський державний університет внутрішніх справ, 2022. 296 с. URL: https://dspace.lvduvs.edu.ua/bitstream/1234567890/4973/1/Kopytko-Blaha.pdf | uk_UA |
dc.relation.references | 21. Лучко М. Р., Жукевич С. М., Фаріон А. І. Фінансовий аналіз. Навчальний посібник. Тернопіль:, ТНЕУ. 2016. 304 с. URL: http://dspace.wunu.edu.ua/bitstream/316497/19240/1/Fin%20analiz%20Verstka.pdf | uk_UA |
dc.relation.references | 22. Луциків І. Інноваційна взаємодія як метод активізації інноваційної діяльності. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/bitstream/lib/21167/2/SEIED_2017_Lucykiv_I-Innovation_interactionas_50-53.pdf | uk_UA |
dc.relation.references | 23. Толок А.О. Крюковська О.А. Безпека життєдіяльності: Навч. посібник. Дніпродзержинськ, 2011. 215 с. URL: https://www.dstu.dp.ua/Portal/Data/5/10/2-10-mz33.pdf | uk_UA |
dc.relation.references | 24. Вимоги безпеки до технологічних процесів і обладнання. URL: https://vseosvita.ua/lesson/vymohy-bezpeky-do-tekhnolohichnykh-protsesiv-i-obladnannia-376598.html | uk_UA |
dc.identifier.citationen | Zadereichuk A. Management of enterprise competitiveness (LLC «Ternopilkhlibprom» as a case study) : work for a bachelor’s degree : spec. 073 – management / scientific supervisor N. Shveda. Ternopil : Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2024. 64 p. | uk_UA |
dc.contributor.affiliation | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, Україна | uk_UA |
dc.coverage.country | UA | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | 073 — Менеджмент (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Авторська довідка_Задерейчук А.pdf | Авторська довідка | 219,65 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Задерейчук А КРБ.pdf | Кваліфікаційна робота бакалавра | 1,25 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора