Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45871
Назва: Забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом закладу гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Братіслава”)
Інші назви: Ensuring the effective management of resource potential of a hospitality company (hotel and restaurant complex “Bratislava” as a case study)
Автори: Стасіна, Христина Василівна
Stasina, Khrystyna
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Бібліографічний опис: Стасіна Х.В. Забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом закладу гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Братіслава”) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. В. А. Паляниця. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 80 с.
Дата публікації: чер-2024
Дата подання: чер-2024
Дата внесення: 5-лип-2024
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Паляниця, Віктор Анатолійович
Palyanytsya, Viktor
УДК: 640.4-028.42
Теми: сервісна діяльність
сфера сервісу
гостинність
гість
сфера гостинності
готель
готельне підприємство
готельне господарство
ресторан
заклад ресторанного господарства
ресторанна діяльність
ресторанна справа
управління
управлінська діяльність
ефективність управління
service activity
service area
hospitality
guest
hospitality area
hotel
hotel enterprise
hotel management
restaurant
restaurant business
restaurant activity
restaurant business
management
management activity
management efficiency
Діапазон сторінок: 1-80
Короткий огляд (реферат): Стасіна Х. В. “Забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом закладу гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Братіслава”)”. Кваліфікаційна робота бакалавра (80 рис., 22 табл., 10 рис., 51 літ. джерело) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2024. Кваліфікаційна робота бакалавра стосується теоретичних положень, формування наукових, методичних і практичних рекомендацій із забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом закладу гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Братіслава”). У контексті і обраної теми було досліджено теоретико-практичні засади забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом закладу гостинності; досліджено ефективне управління ресурсним потенциалом готельно-ресторанного комплексу “Братіслава”; рекомендовано напрями забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом готельно ресторанного комплексу “Братіслава”. Практична значимість роботи. У процесі виконаного дослідження запропоновано розроблення заходів щодо підвищення якості надання послуг у ресторанному закладі готельно–ресторанного комплексу, а також запропоновано впровадження Sра–сервісу як важливого організаційно економічного елементу управління ресурсним потенціалом готельно ресторанного закладу, що приведе до удосконалення управлінських процесів, а також матиме позитивний ефект на рівень зростання даного підприємства рест готельно-ресторанного бізнесу.
Stasina H. V. “Ensuring the effective management of resource potential of a hospitality company (hotel and restaurant complex “Bratislava” as a case study)”. Bachelor’s qualification work (80 pages, 22 tables, 10 figures, 51 literary sources) in specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyuy. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2024. The bachelor’s qualification work concerns theoretical provisions, the formation of scientific, methodical and practical recommendations to ensure effective management of the resource potential of a hospitality establishment (using the example of the Bratislava hotel-restaurant complex). In the context and the chosen topic, the theoretical and practical principles of ensuring effective management of the resource potential of the hospitality establishment were investigated; the effective management of the resource potential of the Bratislava hotel-restaurant complex was investigated; directions for ensuring effective management of the resource potential of the hotel and restaurant complex “Bratislava” are recommended. Practical significance of the work. In the course of the research, it was proposed to develop measures to improve the quality of service provision in the restaurant of the hotel-restaurant complex, and it was also proposed to introduce Sra service as an important organizational and economic element of managing the resource potential of the hotel-restaurant, which will lead to the improvement of management processes, as well as will have a positive effect on the level of growth of this enterprise rest hotel and restaurant business.
Зміст: Зміст Вступ Розділ 1. Теоретико-методичний. Теоретико-практичні засади забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом закладу гостинності 1.1. Модель формування та реалізації ресурсного потенціалу на підприємства готельно–ресторанного бізнесу 1.2. Характеристика управлінської діяльності та ресурсного забезпечення на вітчизняному ринку гостинності Розділ 2. Аналітично-розрахунковий. Дослідження ефективного управління ресурсним потенциалом готельно ресторанного комплексу “Братіслава” 2.1. Аналіз якісних характеристик надаваних послуг готельно-ресторанним закладом 2.2. Дослідження принципів сталого розвитку готельно-ресторанного комплексу “Братіслава” Розділ 3. Проєктно-рекомендаційний напрями забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом готельно ресторанного комплексу “Братіслава” 3.1. Розроблення заходів щодо підвищення якості надання послуг у ресторанному закладі готельно–ресторанного комплексу 3.2. Пропозиції впровадження Sра–сервісу як важливого організаційно– економічного елементу управління ресурсним потенціалом готельно– ресторанного закладу Розділ 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці 4.1. Вплив електричного обладнання готельно-ресторанного господарства на безпеку життєдіяльності працівників 4.2. Організація охорони праці у готельно-ресторанному комплексі “Братіслава” Висновки Бібліографія
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45871
Власник авторського права: © Стасіна Х.В., 2024
Перелік літератури: 1. Ажаман І. А. Сутність та структура економічного потенціалу підприємства. Економіка та держава. 2018. № 4. С. 22–25.
2. Александрова В., Скрипниченко М., Федулова Л. Прогнозування впливу інноваційних факторів на розвиток економіки України // Економіка та прогнозування. 2012. № 2. С. 9-26.
3. Бачевський Б. Є., Заблодська І. В., Решетняк О. О. Потенціал і розвиток підприємства. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с.
4. Біловодська О. А, Кириченко Т. В. Характеристика основних підходів до оцінювання ефективності використання ресурсів на промисловому підприємстві. Економіка та управління підприємствами. 2016. Вип. 51 (05). С. 115-120.
5. Ванієва А. Р. Методичні засади економічної оцінки виробничо ресурсного потенціалу господарської діяльності // Агросвіт. 2013. № 9. С. 50-53
6. Василик Н. М. Оцінка ефективності управління ресурсним потенціалом підприємства. Економічний аналіз. 2018. Т. 28. № 3. С. 154–161.
7. Гaввa В. Н. Пoтeнціaл підпpиємствa: фopмувaння і oцінкa: нaвч. посіб. К.: Цeнтp нaвчaльнoї літepaтуpи, 2006. 224 с.
8. Гладій М. В. Використання виробничо-ресурсного потенціалу аграрного сектора економіки України: монографія. Львів: ІРД НАН України, 1998. 294 с. 7.
9. Головко О. Організація готельного господарства: навч. посіб; М-во освіти і науки України, Мукачівський державний університет. К.: Кондор, 2011. 408 с.
10. Городянська Л. В. Відтворювальні економічні ресурси: теорія та методологія обліку і аналізу: монографія. Київ: КНЕУ, 2013. 259 с.
11. Гошко А. Ю., Солтис М. В., Паляниця В. А. Сучасне становище підприємств готельно-ресторанної сфери // Матеріали ІІ Міжнародної науково практичної конференції “Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства” (10 листопада 2023 р.). Запоріжжя: НУ “Запорізька політехніка”, 2023. 1268 с. С. 844-848.
12. Гриньова В. М. Оптимізація вартості складових ресурсного потенціалу підприємства: монографія. Х.: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2015. 236 с.
13. Давидова О. Особливості застосування інновацій у розвиток туристичної галузі України. Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Економіка. 2015. № 7 (172). C. 65–69.
14. Дзюбіна А. В. Розкриття змісту поняття “інноваційний потенціал” та визначення його складових // Вісник НУ “Львівська політехніка”. 2012. № 628: Проблеми економіки та управління. С. 72-77.
15. Должанський І. З. Управління потенціалом підприємства. навч. посіб. К.: Ценр навчальної літератури, 2011. 362 с.
16. Дунда С. П. Підвищення ефективності використання ресурсного потенціалу як напрям розвитку підприємства. Збірник наукових праць Таврійського державного агротехнологічного університету (економічні науки). 2013. № 2(2). С. 83-89.
17. Іваннікова Н. А. Дослідження ресурсного потенціалу підприємства житлово-комунального господарства. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. 2015. Вип. 3. С. 154-158.
18. Йохна М. А., Стадник В. В. Економіка і організація інноваційної діяльності: навч. посіб. К: Видавничий центр “Академія”, 2011. 400 с.
19. Касьяненко В. О. Зарубіжний досвід управління інноваційним потенціалом економіки та можливості його використання в Україні // Маркетинг і менеджмент інновацій. 2011. №4. Т. ІІ. С. 200-204.
20. Квасницька Р., Тарасюк М. Структуризація потенціалу підприємства. Вісник КНТЕУ. 2017. №1. С. 73–82.
21. Кизим М. О. Оцінка і діагностика фінансової стійкості підприємства: Монографія / Кизим М. О., Забродський В. А., Зінченко В. А., Копчак Ю. С. Х.: Вид. дім “ІНЖЕК”, 2013. 144 с.
22. Коваль Л. В. Економічний потенціал підприємства: сутність та структура. Вісник Національного університету “Львівська політехніка”. 2010. № 690. С. 59-65.
23. Кравченко М. О. Кадрова складова інноваційного потенціалу промислових підприємств // НТУУ “КПІ”. Маркетинг в Україні, 2011. №1 (7). – С. 36-39.
24. Краснокутська Н. С. Потенціал підприємства: формування та оцінка: навчальний посібник. Київ: Вид-во ЦНЛ, 2005. 352 с.
25. Лапін Є. В. Економічний потенціал підприємств промисловості: формування, оцінка, управління. Вісник СумДУ. 2007. № 1. С. 63–71.
26. Латишева В. О. Ресурсний потенціал підприємства: сутність, складові та особливості управління елементами забезпечення сталого розвитку. Економічний вісник Донбасу. 2018. № 3 (53). С. 126-130.
27. Марущак Т. Управління підприємствами ресторанного господарства різних форм господарювання К., 2002. 320с.
28. Міценко Н. Г., Кумечко О. І. Ресурсний потенціал підприємства: сутність, структура, стратегія використання. Науковий вісник НЛТУ України: зб. наук.-техн. праць. 2010. Вип. 20.9. С. 193-198.
29. Мягких І.М. Аналіз та оцінка використання ресурсного потенціалу в системі споживчої кооперації. Актуальні проблеми економіки. 2009. №1(91). С. 136-142.
30. Навроцький Н. О. Оцінка ефективності використання ресурсного потенціалу підприємства. Інтернаука. 2017. № 1(23). С. 97–101.
31. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент. URL: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm.
32. Огляд українських готелів і ресторанів. URL: http://ukraine-for business.com/ua/info-fortourists-in-ukraine/70-review-of-hotels-and-restaurants.
33. Островська Г. Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу: навч. посіб. Тернопіль: Підручники і посібники, 2018. 268 с.
34. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля. 2017. Вип. 21. С. 101-105. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Torg_2017_21_20
35. Попа А., Колишко Р., Попова Н., Панзіка Ф. Дослідження та аналіз вакансій і потреб у кваліфікованих кадрах у країнах ЄС, Республіці Молдова та в Україні / Міжнародна організація праці. Група технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи. Будапешт: ЄС-МОП, 2013. 137 с.
36. Плаксієнко В. Я., Куклішина О. С. Особливості облікового відображення розрахунків з постачальниками на підприємстві. URL: http://www.rusnauka.com/11_NPE_2014/Economics/7_166187.doc.htm (дата звернення: 09.03.2024).
37. Поплавська А. В. Національно-культурні традиції харчування в сучасних ресторанах: URL https://journal knukim.com.ua/index.php/culturology/article/download/60/226
38. Пуцентайло П. Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва: навч. посіб. К.: Центр навч л-ри, 2007. 344 с.
39. Романенко О. О., Яворська О. Г. Клієнтський капітал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності Одеської області. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 28 (2). С. 10-15.
40. Романенко О. О., Яворська О. Г. Соціальний капітал в умовах інтелектуалізації підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Економіка та держава. 2018. № 4. С. 26-31.
41. Русіна Ю. О., Полозук Ю. В. Економічна сутність фінансової стійкості підприємства та фактори, що на неї впливають. Міжнародний науковий журнал “International scientific journal”. 2015. № 2. С. 91–94
42. Рябінчук М. В. Соціальний капітал: структура та зміст. Вісник Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”. Філософія. Психологія. Педагогіка. 2012. № 2. С. 59-64.
43. Самодай В. П., Кравченко А. І. Організація ресторанної справи: навч. посіб. Суми: Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2015. 424 с.
44. Семенова Т.В. Оцінка ефективності використання ресурсного потенціалу підприємства. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 29(1). С. 123- 126.
45. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Інноваційний потенціал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 31. С. 100-105.
46. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Метасоціальна складова капіталів підприємств сфери туризму: людський, соціальний та клієнтський капітали. Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. 2018. Вип. 2 (109). Ч. 1. С. 112- 118.
47. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії // Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66- 78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdf.
48. Шаманська О.І. Сучасні підходи до оцінювання ефективності управління ресурсним потенціалом підприємства. Ефективна економіка. 2013. №3
49. Шендрик А. М., Самодай В. П. Шляхи популяризації кейтерингових послуг в Україні // Сучасні проблеми фізичного виховання і спорту школярів і студентів України: матеріали XI Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених з міжнар. участю, (Суми, 28-29 квіт. 2011 р.): у 2-х т. М-во освіти і науки, молоді та спорту України. Суми: СумДПУ ім. А. С. Макаренка, 2011. С. 238-241.
50. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення / Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції: колективна монографія. ФОП Шпак В.Б., 2021. 351 с. С. 307-318.
51. Шерстюк Р., Стойко І., Паляниця В. Організаційна культура управління: адхократія, компетентність і лідерство [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 1 (26). С. 37-45. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22srpkil.pdf.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_ Stasina K_V_2024.pdf2 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Стасіна.docx19,75 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора