Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45871
Record completo di tutti i metadati
Campo DCValoreLingua
dc.contributor.advisorПаляниця, Віктор Анатолійович-
dc.contributor.advisorPalyanytsya, Viktor-
dc.contributor.authorСтасіна, Христина Василівна-
dc.contributor.authorStasina, Khrystyna-
dc.date.accessioned2024-07-05T11:58:14Z-
dc.date.available2024-07-05T11:58:14Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.date.submitted2024-06-
dc.identifier.citationСтасіна Х.В. Забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом закладу гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Братіслава”) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. В. А. Паляниця. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 80 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45871-
dc.description.abstractСтасіна Х. В. “Забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом закладу гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Братіслава”)”. Кваліфікаційна робота бакалавра (80 рис., 22 табл., 10 рис., 51 літ. джерело) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2024. Кваліфікаційна робота бакалавра стосується теоретичних положень, формування наукових, методичних і практичних рекомендацій із забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом закладу гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Братіслава”). У контексті і обраної теми було досліджено теоретико-практичні засади забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом закладу гостинності; досліджено ефективне управління ресурсним потенциалом готельно-ресторанного комплексу “Братіслава”; рекомендовано напрями забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом готельно ресторанного комплексу “Братіслава”. Практична значимість роботи. У процесі виконаного дослідження запропоновано розроблення заходів щодо підвищення якості надання послуг у ресторанному закладі готельно–ресторанного комплексу, а також запропоновано впровадження Sра–сервісу як важливого організаційно економічного елементу управління ресурсним потенціалом готельно ресторанного закладу, що приведе до удосконалення управлінських процесів, а також матиме позитивний ефект на рівень зростання даного підприємства рест готельно-ресторанного бізнесу.uk_UA
dc.description.abstractStasina H. V. “Ensuring the effective management of resource potential of a hospitality company (hotel and restaurant complex “Bratislava” as a case study)”. Bachelor’s qualification work (80 pages, 22 tables, 10 figures, 51 literary sources) in specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyuy. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2024. The bachelor’s qualification work concerns theoretical provisions, the formation of scientific, methodical and practical recommendations to ensure effective management of the resource potential of a hospitality establishment (using the example of the Bratislava hotel-restaurant complex). In the context and the chosen topic, the theoretical and practical principles of ensuring effective management of the resource potential of the hospitality establishment were investigated; the effective management of the resource potential of the Bratislava hotel-restaurant complex was investigated; directions for ensuring effective management of the resource potential of the hotel and restaurant complex “Bratislava” are recommended. Practical significance of the work. In the course of the research, it was proposed to develop measures to improve the quality of service provision in the restaurant of the hotel-restaurant complex, and it was also proposed to introduce Sra service as an important organizational and economic element of managing the resource potential of the hotel-restaurant, which will lead to the improvement of management processes, as well as will have a positive effect on the level of growth of this enterprise rest hotel and restaurant business.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗміст Вступ Розділ 1. Теоретико-методичний. Теоретико-практичні засади забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом закладу гостинності 1.1. Модель формування та реалізації ресурсного потенціалу на підприємства готельно–ресторанного бізнесу 1.2. Характеристика управлінської діяльності та ресурсного забезпечення на вітчизняному ринку гостинності Розділ 2. Аналітично-розрахунковий. Дослідження ефективного управління ресурсним потенциалом готельно ресторанного комплексу “Братіслава” 2.1. Аналіз якісних характеристик надаваних послуг готельно-ресторанним закладом 2.2. Дослідження принципів сталого розвитку готельно-ресторанного комплексу “Братіслава” Розділ 3. Проєктно-рекомендаційний напрями забезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом готельно ресторанного комплексу “Братіслава” 3.1. Розроблення заходів щодо підвищення якості надання послуг у ресторанному закладі готельно–ресторанного комплексу 3.2. Пропозиції впровадження Sра–сервісу як важливого організаційно– економічного елементу управління ресурсним потенціалом готельно– ресторанного закладу Розділ 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці 4.1. Вплив електричного обладнання готельно-ресторанного господарства на безпеку життєдіяльності працівників 4.2. Організація охорони праці у готельно-ресторанному комплексі “Братіслава” Висновки Бібліографіяuk_UA
dc.format.extent1-80-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectсервісна діяльністьuk_UA
dc.subjectсфера сервісуuk_UA
dc.subjectгостинністьuk_UA
dc.subjectгістьuk_UA
dc.subjectсфера гостинностіuk_UA
dc.subjectготельuk_UA
dc.subjectготельне підприємствоuk_UA
dc.subjectготельне господарствоuk_UA
dc.subjectресторанuk_UA
dc.subjectзаклад ресторанного господарстваuk_UA
dc.subjectресторанна діяльністьuk_UA
dc.subjectресторанна справаuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectуправлінська діяльністьuk_UA
dc.subjectефективність управлінняuk_UA
dc.subjectservice activityuk_UA
dc.subjectservice areauk_UA
dc.subjecthospitalityuk_UA
dc.subjectguestuk_UA
dc.subjecthospitality areauk_UA
dc.subjecthoteluk_UA
dc.subjecthotel enterpriseuk_UA
dc.subjecthotel managementuk_UA
dc.subjectrestaurantuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectrestaurant activityuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectmanagement activityuk_UA
dc.subjectmanagement efficiencyuk_UA
dc.titleЗабезпечення ефективного управління ресурсним потенціалом закладу гостинності (на прикладі готельно-ресторанного комплексу “Братіслава”)uk_UA
dc.title.alternativeEnsuring the effective management of resource potential of a hospitality company (hotel and restaurant complex “Bratislava” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Стасіна Х.В., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc640.4-028.42uk_UA
dc.relation.references1. Ажаман І. А. Сутність та структура економічного потенціалу підприємства. Економіка та держава. 2018. № 4. С. 22–25.uk_UA
dc.relation.references2. Александрова В., Скрипниченко М., Федулова Л. Прогнозування впливу інноваційних факторів на розвиток економіки України // Економіка та прогнозування. 2012. № 2. С. 9-26.uk_UA
dc.relation.references3. Бачевський Б. Є., Заблодська І. В., Решетняк О. О. Потенціал і розвиток підприємства. К.: Центр учбової літератури, 2009. 400 с.uk_UA
dc.relation.references4. Біловодська О. А, Кириченко Т. В. Характеристика основних підходів до оцінювання ефективності використання ресурсів на промисловому підприємстві. Економіка та управління підприємствами. 2016. Вип. 51 (05). С. 115-120.uk_UA
dc.relation.references5. Ванієва А. Р. Методичні засади економічної оцінки виробничо ресурсного потенціалу господарської діяльності // Агросвіт. 2013. № 9. С. 50-53uk_UA
dc.relation.references6. Василик Н. М. Оцінка ефективності управління ресурсним потенціалом підприємства. Економічний аналіз. 2018. Т. 28. № 3. С. 154–161.uk_UA
dc.relation.references7. Гaввa В. Н. Пoтeнціaл підпpиємствa: фopмувaння і oцінкa: нaвч. посіб. К.: Цeнтp нaвчaльнoї літepaтуpи, 2006. 224 с.uk_UA
dc.relation.references8. Гладій М. В. Використання виробничо-ресурсного потенціалу аграрного сектора економіки України: монографія. Львів: ІРД НАН України, 1998. 294 с. 7.uk_UA
dc.relation.references9. Головко О. Організація готельного господарства: навч. посіб; М-во освіти і науки України, Мукачівський державний університет. К.: Кондор, 2011. 408 с.uk_UA
dc.relation.references10. Городянська Л. В. Відтворювальні економічні ресурси: теорія та методологія обліку і аналізу: монографія. Київ: КНЕУ, 2013. 259 с.uk_UA
dc.relation.references11. Гошко А. Ю., Солтис М. В., Паляниця В. А. Сучасне становище підприємств готельно-ресторанної сфери // Матеріали ІІ Міжнародної науково практичної конференції “Світові досягнення і сучасні тенденції розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства” (10 листопада 2023 р.). Запоріжжя: НУ “Запорізька політехніка”, 2023. 1268 с. С. 844-848.uk_UA
dc.relation.references12. Гриньова В. М. Оптимізація вартості складових ресурсного потенціалу підприємства: монографія. Х.: ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2015. 236 с.uk_UA
dc.relation.references13. Давидова О. Особливості застосування інновацій у розвиток туристичної галузі України. Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Економіка. 2015. № 7 (172). C. 65–69.uk_UA
dc.relation.references14. Дзюбіна А. В. Розкриття змісту поняття “інноваційний потенціал” та визначення його складових // Вісник НУ “Львівська політехніка”. 2012. № 628: Проблеми економіки та управління. С. 72-77.uk_UA
dc.relation.references15. Должанський І. З. Управління потенціалом підприємства. навч. посіб. К.: Ценр навчальної літератури, 2011. 362 с.uk_UA
dc.relation.references16. Дунда С. П. Підвищення ефективності використання ресурсного потенціалу як напрям розвитку підприємства. Збірник наукових праць Таврійського державного агротехнологічного університету (економічні науки). 2013. № 2(2). С. 83-89.uk_UA
dc.relation.references17. Іваннікова Н. А. Дослідження ресурсного потенціалу підприємства житлово-комунального господарства. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. 2015. Вип. 3. С. 154-158.uk_UA
dc.relation.references18. Йохна М. А., Стадник В. В. Економіка і організація інноваційної діяльності: навч. посіб. К: Видавничий центр “Академія”, 2011. 400 с.uk_UA
dc.relation.references19. Касьяненко В. О. Зарубіжний досвід управління інноваційним потенціалом економіки та можливості його використання в Україні // Маркетинг і менеджмент інновацій. 2011. №4. Т. ІІ. С. 200-204.uk_UA
dc.relation.references20. Квасницька Р., Тарасюк М. Структуризація потенціалу підприємства. Вісник КНТЕУ. 2017. №1. С. 73–82.uk_UA
dc.relation.references21. Кизим М. О. Оцінка і діагностика фінансової стійкості підприємства: Монографія / Кизим М. О., Забродський В. А., Зінченко В. А., Копчак Ю. С. Х.: Вид. дім “ІНЖЕК”, 2013. 144 с.uk_UA
dc.relation.references22. Коваль Л. В. Економічний потенціал підприємства: сутність та структура. Вісник Національного університету “Львівська політехніка”. 2010. № 690. С. 59-65.uk_UA
dc.relation.references23. Кравченко М. О. Кадрова складова інноваційного потенціалу промислових підприємств // НТУУ “КПІ”. Маркетинг в Україні, 2011. №1 (7). – С. 36-39.uk_UA
dc.relation.references24. Краснокутська Н. С. Потенціал підприємства: формування та оцінка: навчальний посібник. Київ: Вид-во ЦНЛ, 2005. 352 с.uk_UA
dc.relation.references25. Лапін Є. В. Економічний потенціал підприємств промисловості: формування, оцінка, управління. Вісник СумДУ. 2007. № 1. С. 63–71.uk_UA
dc.relation.references26. Латишева В. О. Ресурсний потенціал підприємства: сутність, складові та особливості управління елементами забезпечення сталого розвитку. Економічний вісник Донбасу. 2018. № 3 (53). С. 126-130.uk_UA
dc.relation.references27. Марущак Т. Управління підприємствами ресторанного господарства різних форм господарювання К., 2002. 320с.uk_UA
dc.relation.references28. Міценко Н. Г., Кумечко О. І. Ресурсний потенціал підприємства: сутність, структура, стратегія використання. Науковий вісник НЛТУ України: зб. наук.-техн. праць. 2010. Вип. 20.9. С. 193-198.uk_UA
dc.relation.references29. Мягких І.М. Аналіз та оцінка використання ресурсного потенціалу в системі споживчої кооперації. Актуальні проблеми економіки. 2009. №1(91). С. 136-142.uk_UA
dc.relation.references30. Навроцький Н. О. Оцінка ефективності використання ресурсного потенціалу підприємства. Інтернаука. 2017. № 1(23). С. 97–101.uk_UA
dc.relation.references31. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент. URL: http://tourlib.net/books_ukr/nechauk22.htm.uk_UA
dc.relation.references32. Огляд українських готелів і ресторанів. URL: http://ukraine-for business.com/ua/info-fortourists-in-ukraine/70-review-of-hotels-and-restaurants.uk_UA
dc.relation.references33. Островська Г. Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу: навч. посіб. Тернопіль: Підручники і посібники, 2018. 268 с.uk_UA
dc.relation.references34. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля. 2017. Вип. 21. С. 101-105. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Torg_2017_21_20uk_UA
dc.relation.references35. Попа А., Колишко Р., Попова Н., Панзіка Ф. Дослідження та аналіз вакансій і потреб у кваліфікованих кадрах у країнах ЄС, Республіці Молдова та в Україні / Міжнародна організація праці. Група технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи. Будапешт: ЄС-МОП, 2013. 137 с.uk_UA
dc.relation.references36. Плаксієнко В. Я., Куклішина О. С. Особливості облікового відображення розрахунків з постачальниками на підприємстві. URL: http://www.rusnauka.com/11_NPE_2014/Economics/7_166187.doc.htm (дата звернення: 09.03.2024).uk_UA
dc.relation.references37. Поплавська А. В. Національно-культурні традиції харчування в сучасних ресторанах: URL https://journal knukim.com.ua/index.php/culturology/article/download/60/226uk_UA
dc.relation.references38. Пуцентайло П. Р. Економіка і організація туристично-готельного підприємництва: навч. посіб. К.: Центр навч л-ри, 2007. 344 с.uk_UA
dc.relation.references39. Романенко О. О., Яворська О. Г. Клієнтський капітал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності Одеської області. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 28 (2). С. 10-15.uk_UA
dc.relation.references40. Романенко О. О., Яворська О. Г. Соціальний капітал в умовах інтелектуалізації підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Економіка та держава. 2018. № 4. С. 26-31.uk_UA
dc.relation.references41. Русіна Ю. О., Полозук Ю. В. Економічна сутність фінансової стійкості підприємства та фактори, що на неї впливають. Міжнародний науковий журнал “International scientific journal”. 2015. № 2. С. 91–94uk_UA
dc.relation.references42. Рябінчук М. В. Соціальний капітал: структура та зміст. Вісник Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”. Філософія. Психологія. Педагогіка. 2012. № 2. С. 59-64.uk_UA
dc.relation.references43. Самодай В. П., Кравченко А. І. Організація ресторанної справи: навч. посіб. Суми: Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2015. 424 с.uk_UA
dc.relation.references44. Семенова Т.В. Оцінка ефективності використання ресурсного потенціалу підприємства. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 29(1). С. 123- 126.uk_UA
dc.relation.references45. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Інноваційний потенціал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Причорноморські економічні студії. 2018. Вип. 31. С. 100-105.uk_UA
dc.relation.references46. Смагін В. Л., Яворська О. Г. Метасоціальна складова капіталів підприємств сфери туризму: людський, соціальний та клієнтський капітали. Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. 2018. Вип. 2 (109). Ч. 1. С. 112- 118.uk_UA
dc.relation.references47. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії // Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66- 78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdf.uk_UA
dc.relation.references48. Шаманська О.І. Сучасні підходи до оцінювання ефективності управління ресурсним потенціалом підприємства. Ефективна економіка. 2013. №3uk_UA
dc.relation.references49. Шендрик А. М., Самодай В. П. Шляхи популяризації кейтерингових послуг в Україні // Сучасні проблеми фізичного виховання і спорту школярів і студентів України: матеріали XI Всеукр. наук.-практ. конф. молодих учених з міжнар. участю, (Суми, 28-29 квіт. 2011 р.): у 2-х т. М-во освіти і науки, молоді та спорту України. Суми: СумДПУ ім. А. С. Макаренка, 2011. С. 238-241.uk_UA
dc.relation.references50. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення / Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції: колективна монографія. ФОП Шпак В.Б., 2021. 351 с. С. 307-318.uk_UA
dc.relation.references51. Шерстюк Р., Стойко І., Паляниця В. Організаційна культура управління: адхократія, компетентність і лідерство [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 1 (26). С. 37-45. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22srpkil.pdf.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
È visualizzato nelle collezioni:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

File in questo documento:
File Descrizione DimensioniFormato 
dyplom_ Stasina K_V_2024.pdf2 MBAdobe PDFVisualizza/apri
Авторська довідка_Стасіна.docx19,75 kBMicrosoft Word XMLVisualizza/apri


Tutti i documenti archiviati in DSpace sono protetti da copyright. Tutti i diritti riservati.

Strumenti di amministrazione