Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45867
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorПаляниця, Віктор Анатолійович-
dc.contributor.authorКовбаса, Іванна Миколаївна-
dc.contributor.authorKovbasa, Ivanna-
dc.date.accessioned2024-07-05T11:19:45Z-
dc.date.available2024-07-05T11:19:45Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.date.submitted2024-06-
dc.identifier.citationКовбаса І.М. Управління финансово-економічними процесами на підприємстві ресторанного бізнесу (на прикладі ресторану “Оскар”) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. В. А. Паляниця. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 80 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45867-
dc.description.abstractКовбаса І. М. “Управління фінансово-економічними процесами на підприємстві ресторанного бізнесу (на прикладі ресторану “Оскар”)”. Кваліфікаційна робота бакалавра (96 рис., 16 табл., 7 рис., 59 літ. джерело) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2024. Кваліфікаційна робота бакалавра стосується теоретичних положень, формування наукових, методичних і практичних рекомендацій із забезпечення ефективного управління фінансово-економічними процесами на підприємстві ресторанного бізнесу (на прикладі ресторану “Оскар”). У контексті і обраної теми було досліджено теоретико-практичні засади забезпечення управління фінансово-економічними процесами на підприємстві ресторанного бізнесу; досліджено управління фінансово-економічними процесами у ресторані “Оскар”; рекомендовано напрями забезпечення управління фінансово-економічними процесами у ресторані “Оскар”. Практична значимість роботи. У процесі дослідження запропоновано використовувати концептуальну модель розвитку у діяльності ресторану, а також розробити та запровадити мобільний додаток для ресторану “Оскар”, що приведе до покращення управління фінансово-інвестиційними процесами ресторанного закладу.uk_UA
dc.description.abstractI. M. Kovbasa “Management of financial-economic processes on the restaurant business facility (restaurant “Oscar” as a case study)”. Bachelor’s qualification thesis (96 figures, 16 tables, 7 figures, 59 literary sources) in specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyuy. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2024. The bachelor’s qualification work concerns theoretical provisions, the formation of scientific, methodical and practical recommendations for ensuring effective management of financial and economic processes at a restaurant business enterprise (using the example of the restaurant “Oscar” ). In the context of the chosen topic, the theoretical and practical principles of ensuring the management of financial and economic processes at the restaurant business enterprise were investigated; the management of financial and economic processes in the restaurant “Oscar” was investigated; directions for ensuring the management of financial and economic processes in the restaurant “Oscar” are recommended. Practical significance of the work. In the research process, it is proposed to use a conceptual model of development in the restaurant’s activities, as well as to develop and implement a mobile application for the restaurant “Oscar”, which will lead to the improvement of the management of the financial and investment processes of the restaurant..uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ…7 Розділ 1. Теоретико-практичні засади забезпечення управління фінансово-економічними процесами на підприємстві ресторанного бізнесу...11 1.1. Сутність фінансово-економічних процесів на сучасних підприємствах ресторанного господарства…11 1.2. Сучасні тенденції розвитку ринку ресторанного господарства…25 Розділ 2. Дослідження управління фінансово-економічними процесами у ресторані “Оскар”…29 2.1. Оцінка соціально–економічної ефективності обслуговування населення підприємством ресторанного господарства…29 2.2. Дослідження показників якості надаваних послуг рестораном “Оскар”…42 Розділ 3. Напрями забезпечення управління фінансово економічними процесами у ресторані “Оскар”…61 3.1. Пропозиції застосування концептуальної моделі розвитку малих та середніх підприємств громадського харчування у діяльності ресторану…61 3.2. Рекомендації використання інформаційних технологій як можливість активізації фінансово-економічних процесів ресторану “Оскар”...70 Розділ 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці…81 4.1. Безпека життєдіяльності…81 4.2. Основи охорони праці…83 Висновки…87 Бібліографія…91uk_UA
dc.format.extent1-80-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectуправлінська діяльністьuk_UA
dc.subjectефективність управлінняuk_UA
dc.subjectфінансово-економічний процесuk_UA
dc.subjectінструмент управлінняuk_UA
dc.subjectсфера сервісуuk_UA
dc.subjectсервісна діяльністьuk_UA
dc.subjectресторанuk_UA
dc.subjectзаклад ресторанного господарстваuk_UA
dc.subjectресторанна діяльністьuk_UA
dc.subjectресторанне господарствоuk_UA
dc.subjectресторанна справаuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectmanagement activityuk_UA
dc.subjectmanagement efficiencyuk_UA
dc.subjectfinancial and economic processuk_UA
dc.subjectmanagement tooluk_UA
dc.subjectservice areauk_UA
dc.subjectservice activityuk_UA
dc.subjectrestaurantuk_UA
dc.subjectrestaurant establishmentuk_UA
dc.subjectrestaurant activityuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.titleУправління финансово-економічними процесами на підприємстві ресторанного бізнесу (на прикладі ресторану “Оскар”)uk_UA
dc.title.alternativeManagement of financial-economic processes on the restaurant business facility (restaurant “Oscar” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Ковбаса І.М., 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberPalyanytsya, Viktor-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc35.078.7uk_UA
dc.relation.references1 Про захист економічної конкуренції: закон України від 11.01.2001 №2210-ІII із змінами та доповненнями від 14.01.2020. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2210-14#Text.uk_UA
dc.relation.references2. Про захист прав споживачів: закон України від 12.05.1991 №1023-XII із змінами та доповненнями від 17.06.2020. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12#Text.uk_UA
dc.relation.references3. Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів: закон України від 23.12.1997 № 771/97.). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80#Textuk_UA
dc.relation.references4. Про охорону прав на знаки для товарів і послуг: закон України від 15.12.1993 №3689-XII із змінами та доповненнями від 21.07.2020. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3689-12#Text.uk_UA
dc.relation.references5. Про рекламу: закон України від 03.07.1996 №270-96/ВР із змінами та доповненнями від 04.02.2021. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/270/96- %D0%B2%D1%80#Text.uk_UA
dc.relation.references6. Про ціни і ціноутворення: закон України від 21.06.2012 №5007-VI із змінами та доповненнями від 30.03.2020. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/5007-17#Text.uk_UA
dc.relation.references7. Аветисова А. О., Палій Н. С. Економіка ресторанного господарства: навч.-метод. посіб. Донецьк: ДонНУЕТ, 2010. 174 с.uk_UA
dc.relation.references8. Азарян Е. М. Споживчий ринок: становлення й розвиток: монограф. НАН України, Ін-т економіки пром-сти. Донецьк, 2012. 304 с.uk_UA
dc.relation.references9. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури; Фірма “Інкос”, 2007. 280 с.uk_UA
dc.relation.references10. Висоцька О. Є. Комунікація як основа соціальних перетворень (у контексті становлення постмодерного суспільства): монографія. Дніпропетровськ: “Інновація”, 2009. 316 с.uk_UA
dc.relation.references11. Войчак А. В. Маркетинговий менеджмент: навч.-метод. посіб. для самост. вивчення дисципліни. Київський національний економічний ун-т. К.: КНЕУ, 2000. 237 с. 40.uk_UA
dc.relation.references12. Гончаров Ю. В. Тенденції і проблеми аналізу продуктивності праці в цілому по економіці та за деякими видами промислової діяльності. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=2814 (звернення до ресурсу 4.12.2020 року)uk_UA
dc.relation.references13. Давидова О. Особливості застосування інновацій у розвиток туристичної галузі України. Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Економіка, 2015. № 7 (172). C. 65–69.uk_UA
dc.relation.references14. Денисенко Л. О., Шацька С. Є. Концептуальні засади класифікації бізнес-процесів, як основи формування бізнес-системи організації. Ефективна економіка. № 11, 2012. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1558uk_UA
dc.relation.references15. Іванова В. В. Людський капітал як чинник забезпечення конкурентоспроможності підприємств туристичного бізнесу. Актуальні проблеми економіки, 2014. № 5 (155). С. 321-327.uk_UA
dc.relation.references16. Косова Т.Д., Сухарев П.М., Ващенко Л.О. та ін. Організація і методика економічного аналізу: навч. посіб. К.: Центр учбової літератури, 2012. 528 с.uk_UA
dc.relation.references17. Кравченко М. О. Кадрова складова інноваційного потенціалу промислових підприємств // НТУУ “КПІ”. Маркетинг в Україні, 2011. №1 (7). С. 36-39.uk_UA
dc.relation.references18. Кочума І.Ю. Соціальний капітал як чинник підвищення ефективності використання економічного потенціалу. Проблеми і перспективи розвитку банківської системи України, 2014. Вип. 40. С. 146-254.uk_UA
dc.relation.references19. Кузь Т.І., Малюта Л.Я., Островська Г.Й., Нагорняк Г.С. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії // Галицький економічний вісник. 2021. № 4 (71). С. 85-91.uk_UA
dc.relation.references20. Мазаракі А. А., Пересічний М. І., Шаповал С. Л. Проектування закладів ресторанного господарства та ін: навч. посіб.: для вищ. навч. закл. За ред. А. А. Мазаракі. 2-ге вид., переробл. та допов. К.: Київ. нац. торг.-екон. ун т, 2010. 340 с.uk_UA
dc.relation.references21. Малюта Л., Островська Г., Кузь Т. Трансформування моделі управління розвитком інтелектуального потенціалу підприємства: компетентнісний підхід. Соціально-економічні проблеми і держава, 2019. Вип. 2 (21). С. 178–191. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2019fuk_UA
dc.relation.references22. Марущак Т. Управління підприємствами ресторанного господарства різних форм господарювання К., 2002. 320 с.uk_UA
dc.relation.references23. Обідіна Я. І. Заходи з підвищення конкурентоспроможності підприємства та економічна доцільність їх впровадження. Економіка АПК. 2009. №20.uk_UA
dc.relation.references24. Островська Г. Й. Особливості стратегічного управління персоналом підприємства. VI Міжнародна науково-практична конференція Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні, 2023. С. 319-322.uk_UA
dc.relation.references25. Островська Г. Аналізування інтелектуального потенціалу управлінців на основі компетентнісного підходу в умовах промислових підприємств Review of transport economics and management, 2021, 5(21). С. 101-115.uk_UA
dc.relation.references26. Островська Г. Розвиток особистісного творчого потенціалу: компетентнісний підхід. Збірник наукових праць ІV Всеукр. наук.-прак. конф. “Особистість студента та соціокультурне середовище університету в суспільному контексті” (18 травня 2020 р.). Київ, 2020. С. 78-81.uk_UA
dc.relation.references27. Ощипок І. М. Розвиток закладів ресторанного господарства на концептуальних засадах інновацій. Підприємництво і торгівля. 2017. Вип. 21. С. 101-105. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Torg_2017_21_20.uk_UA
dc.relation.references28. Подкуйко Н. Д., Кізнер Н. О. Маркетинг в соціально-культурній сфері: навч. посіб. Київ: ДАКККіМ, 2002. 96 с.uk_UA
dc.relation.references29. Підприємництво в епоху глобальних трансформацій: виклики та перспективи розвитку: монограф. / П. В. Пашко та ін. Ірпінь: Ун-т ДФС України, 2019. 475 с.uk_UA
dc.relation.references30. Підприємницька діяльність та економіка підприємства: навч. посіб. / С. Б. Довбня та ін. Дніпро: Ліра, 2016. 438 с.uk_UA
dc.relation.references31. Підприємницька діяльність та її оптимізація у виробничих структурах агробізнесу: монограф. / М. М. Ільчук та ін. Київ : НУБіП України, 2018. 258 c.uk_UA
dc.relation.references32. Поліщук І. І., Швед В. В. Управління персоналом : навч.-метод. посіб. Вінниця: Твори, 2019. 283 с.uk_UA
dc.relation.references33. П’ятницька Г. Т. Тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні. Вісник КНТЕУ. 2010. № 8. С. 24-32.uk_UA
dc.relation.references34. Розробка сайтів для ресторанів. Алгоритм. Ефективність. URL: https://brander.ua/what-we-offer/e-commerce/rozrobka-saytu-dlya-restoranuuk_UA
dc.relation.references35. Романенко О. О., Яворська О. Г. Клієнтський капітал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності Одеської області. Причорноморські економічні студії, 2018. Вип. 28 (2). С. 10-15.uk_UA
dc.relation.references36. Романенко О. О., Яворська О. Г. Соціальний капітал в умовах інтелектуалізації підприємств сфери туризму та індустрії гостинності. Економіка та держава, 2018. № 4. С. 26-31.uk_UA
dc.relation.references37. Романенко О. О., Яворська О. Г. Клієнтський капітал підприємств сфери туризму та індустрії гостинності Одеської області. Причорноморські економічні студії, 2018. Вип. 28 (2). С. 10-15.uk_UA
dc.relation.references38. Романчик Т.В. Економічна безпека підприємства: функціональні аспекти. Стратегічні імперативи розвитку туризму та економіки в умовах глобалізації. Запоріжжя: “Просвіта”, 2017. Т. 2. С. 372–374.uk_UA
dc.relation.references39. Робінс С.П. Основи менеджменту [Текст] / С.П. Робінс, Д.А. Де Ченцо; пер. з англ. А.Олійник. К.: Видавництво Соломії Павличко “Основи”, 2002. 671 с.uk_UA
dc.relation.references40. Рябінчук М. В. Соціальний капітал: структура та зміст. Вісник Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут”. Філософія. Психологія. Педагогіка, 2012. № 2. С. 59-64.uk_UA
dc.relation.references41. Савицька Г.В. Економічний аналіз діяльності підприємства: навч. посіб. 2-ге вид., виправлене і доповнене. Київ: “Знання”, 2015. 662 с.uk_UA
dc.relation.references42. Савченко О. І., Нестеренко Р. О., Побережний Р. О. Інноваційне підприємництво та бізнес-планування: навч.-метод. посіб. Харків: Щедра садиба плюс, 2015. 352 с.uk_UA
dc.relation.references43. Саух І. Оцінка наукових підходів до трактування сутності стратегії підприємства та її змістовні характеристики. Соціально-економічні проблеми і держава, 2016. Вип. 1 (14). С. 145-151.uk_UA
dc.relation.references44. Силивейстр В. Маркетинг у ресторанному бізнесі. URL: https://joinposter.com/post/restaurant-marketinguk_UA
dc.relation.references45. Силивейстр В. Помилки ресторанного бізнесу. Досвід відомих рестораторів. URL: https://joinposter.com/post/restaurant-business-failsuk_UA
dc.relation.references46. Силивейстр В. Цільова аудиторія ресторану. URL: https://joinposter.com/post/restaurant-target-audienceuk_UA
dc.relation.references47. Силивейстр В. Програми лояльності для ресторанів. URL: https://joinposter.com/post/restaurant-loyalty-programsuk_UA
dc.relation.references48. Силивейстр В. Вибір постачальника у ресторан. URL: https://joinposter.com/post/choose-the-restaurant-supplieruk_UA
dc.relation.references49. Силивейстр В. Як просувати ресторан в Інтернеті: креативні ідеї для розкручування Вашого закладу. URL: https://joinposter.com/post/how topromoterestaurant-in-internetuk_UA
dc.relation.references50. Силивейстр В. Як підвищити середній чек у ресторані. URL: https://joinposter.com/post/how-to-increase-the-average-check-in-restaurantuk_UA
dc.relation.references51. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії // Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66- 78. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdf.uk_UA
dc.relation.references52. Стратегія підприємства: зміна парадигми управління та інноваційні рішення для бізнесу: колект. монограф. / А. П. Наливайко та ін. Київ: КНЕУ, 2015. 398 с.uk_UA
dc.relation.references53. Стратегія управління персоналом підприємства: монограф. / В. М. Орлов та ін. Одеса: Бондаренко М. О., 2015. 163 с.uk_UA
dc.relation.references54. Федак В. І. Гостинність як технологічний елемент готельного та ресторанного обслуговування: тези допов. Міжн. наук.-практ. конф. “Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг”. 18 жовтня 2012 р., м. Харків. Ч. 1. С. 277–278.uk_UA
dc.relation.references55. Христофор Л. Застосування нематеріальної мотивації на підприємствах. Матеріали ХVІІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Переяслав-Хмельницький, 29-30 грудня 2015 р. URL: http://oldconf.neasmo.org.ua/node/1014uk_UA
dc.relation.references56. Цілеорієнтована мотивація персоналу та її моніторниг у контексті європейських стандартів якості : навч. посіб. / Г. А. Дмитренко та ін. Біла Церква: Білоцерківдрук, 2015. 175с.uk_UA
dc.relation.references57. Чхало О. Автоматизовані системи управління підприємствами ресторанного бізнесу. Електронний журнал “СНТЕК”. URL: https://tourlib.net/statti_ukr/chkhalo.htmuk_UA
dc.relation.references58. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення / Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції: колективна монографія. ФОП Шпак В.Б., 2021. 351 с. С. 307-318.uk_UA
dc.relation.references59. Шерстюк Р., Стойко І., Паляниця В. Організаційна культура управління: адхократія, компетентність і лідерство [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2022. Вип. 1 (26). С. 37-45. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2022/22srpkil.pdf.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_ Kovbasa I_M_2024.pdf1,14 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Ковбаса.docx20,3 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора