Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45857
Назва: Проєкт цеху з виробництва масла способом ПВЖВ
Інші назви: The project of a workshop for butter production of butter by converting high-fat cream method
Автори: Ділай, Христина Ярославівна
Dilai, Khrystyna
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Ділай Х. Я. Проєкт цеху з виробництва масла способом ПВЖВ : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. О. М. Крупа. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 57 с.
Дата публікації: 2024
Дата подання: 2024
Дата внесення: 5-лип-2024
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Крупа, Ольга Миколаївна
Krupa, Olha
Члени комітету: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
УДК: 637.1
Теми: Виробництво масла, Butter production
асортимент продукції, product range
переробка молока , processing of milk
Діапазон сторінок: 57
Короткий огляд (реферат): В цій кваліфікаційній роботі висвітлено технологічні аспекти виробництва продукту. Також відображено спосіб переробки вторинної сировини, яка залишилась після виготовлення масла. Пояснювальна записка цієї роботи вміщує 3 розділи, а також вступ, висновки, список літературних джерел і додатки. У першому розділі подане техніко-економічне обґрунтування, що аргументує вибір продуктів асортименту, передбачає можливе місто для будівництва підприємства, забезпечення його сировинними зонами, а також характеризує канали збуту. Другий розділ містить сировинно-продуктовий розрахунок, вибір обладнання та розрахунок площ. Тут описано нормативні вимоги до сировини і асортименту, технологію проведення виробничих операцій, технохімічний і мікробіологічний контроль, проведення санітарногігієнічного оброблення обладнання, технологію асортименту із посиланням на апаратурнотехнологічну схему. У третьому розділі висвітлено питання, що стосуються безпеки життєдіяльності та охорони праці.
This qualification work highlights the technological aspects of the product's production. It also describes the method of processing secondary raw materials left over from the butter production. The explanatory note of this work contains 3 chapters, as well as introduction, conclusions, list of references and appendices. The first section presents a feasibility study that justifies the choice of products in the range, suggestsa possible city for the construction of the enterprise, provides it with raw material zones, and characterizes sales channels. The second section contains raw material and product calculations, equipment selection, and area calculation. It describes the regulatory requirements for raw materials and assortment, the technology of production operations, technochemical and microbiological control, sanitation of equipment, assortment technology with reference to the equipment and process flow chart. The third section covers issues related to occupational health and safety.
Зміст: ВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 7 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 11 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 11 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 11 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 12 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 13 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 17 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 17 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 17 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортимент 20 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 24 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 27 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 28 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 31 2.5 Підбір технологічного обладнання 33 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 41 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 44 ВИСНОВКИ 48 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 49 ДОДАТКИ 51
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45857
Власник авторського права: © Ділай Х.Я., 2024
Перелік літератури: 1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук та ін. Київ : НУХТ, 2013. 502 с.
2. Рашевська Т. О. Технологія молока і молочних продуктів. Розділ Технологія вершкового масла. Київ : НУХТ, 2013. 50 c.
3. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів: навчальне видання. Київ: Вища освіта, 2006. 351 с.
4. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.
5. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. / Г.Є. Поліщук та ін. Київ: НУХТ, 2013. 394 с.
6. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.
7. Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0593-19#Text
8. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [Чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 12с.
9. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. [Чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2017. 14 с.
10. Грек О. В., Поліщук Г. Є., Онопрійчук О. О. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посіб. Київ: НУХТ, 2011. 210 с.
11. Практикум з технології молока та молочних продуктів : навч. посіб. / О. В. Грек та ін. Київ : НУХТ, 2015. 431 с.
12. Скорченко Т.А. Технологія молочних консервів: підручник. Київ: НУХТ, 2007. 232с.
13. ДСТУ 4399:2005. Масло вершкове. Технічні умови. [Чинний від 2005-04-28]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 15 с.
14. ДСТУ 4273:2015 Молоко та вершки сухі. Загальні технічні умови. [Чинний від 2016-01-21]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2016.
15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості: навчальний посібник. Київ: НУХТ, 2003.168 с
16. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна: навчальний посібник. Київ: ІПДО НУХТ, 2011. 34 с.
17. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості: курс лекцій. Тернопіль: ВЦ «Вектор», 2019. 129с.
18. Безпека життєдіяльності / Я. І. Бедрій, В. С. Джигирей, А. І. Кидисюк. Львів: Афіша, 1997. 275 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ділай диплом.pdf1,82 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Ділай_ авторська довідка.pdf201,06 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора