Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45857
Tüm üstveri kaydı
Dublin Core AlanıDeğerDil
dc.contributor.advisorКрупа, Ольга Миколаївна-
dc.contributor.advisorKrupa, Olha-
dc.contributor.authorДілай, Христина Ярославівна-
dc.contributor.authorDilai, Khrystyna-
dc.date.accessioned2024-07-05T09:58:19Z-
dc.date.available2024-07-05T09:58:19Z-
dc.date.issued2024-
dc.date.submitted2024-
dc.identifier.citationДілай Х. Я. Проєкт цеху з виробництва масла способом ПВЖВ : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. О. М. Крупа. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 57 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45857-
dc.description.abstractВ цій кваліфікаційній роботі висвітлено технологічні аспекти виробництва продукту. Також відображено спосіб переробки вторинної сировини, яка залишилась після виготовлення масла. Пояснювальна записка цієї роботи вміщує 3 розділи, а також вступ, висновки, список літературних джерел і додатки. У першому розділі подане техніко-економічне обґрунтування, що аргументує вибір продуктів асортименту, передбачає можливе місто для будівництва підприємства, забезпечення його сировинними зонами, а також характеризує канали збуту. Другий розділ містить сировинно-продуктовий розрахунок, вибір обладнання та розрахунок площ. Тут описано нормативні вимоги до сировини і асортименту, технологію проведення виробничих операцій, технохімічний і мікробіологічний контроль, проведення санітарногігієнічного оброблення обладнання, технологію асортименту із посиланням на апаратурнотехнологічну схему. У третьому розділі висвітлено питання, що стосуються безпеки життєдіяльності та охорони праці.uk_UA
dc.description.abstractThis qualification work highlights the technological aspects of the product's production. It also describes the method of processing secondary raw materials left over from the butter production. The explanatory note of this work contains 3 chapters, as well as introduction, conclusions, list of references and appendices. The first section presents a feasibility study that justifies the choice of products in the range, suggestsa possible city for the construction of the enterprise, provides it with raw material zones, and characterizes sales channels. The second section contains raw material and product calculations, equipment selection, and area calculation. It describes the regulatory requirements for raw materials and assortment, the technology of production operations, technochemical and microbiological control, sanitation of equipment, assortment technology with reference to the equipment and process flow chart. The third section covers issues related to occupational health and safety.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 7 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 11 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 11 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 11 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 12 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 13 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 17 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 17 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 17 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортимент 20 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 24 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 27 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 28 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 31 2.5 Підбір технологічного обладнання 33 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 41 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 44 ВИСНОВКИ 48 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 49 ДОДАТКИ 51uk_UA
dc.format.extent57-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectВиробництво масла, Butter productionuk_UA
dc.subjectасортимент продукції, product rangeuk_UA
dc.subjectпереробка молока , processing of milkuk_UA
dc.titleПроєкт цеху з виробництва масла способом ПВЖВuk_UA
dc.title.alternativeThe project of a workshop for butter production of butter by converting high-fat cream methoduk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Ділай Х.Я., 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberКравець, Олег Ігорович-
dc.contributor.committeeMemberKravets, Oleh-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.1uk_UA
dc.relation.references1. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук та ін. Київ : НУХТ, 2013. 502 с.uk_UA
dc.relation.references2. Рашевська Т. О. Технологія молока і молочних продуктів. Розділ Технологія вершкового масла. Київ : НУХТ, 2013. 50 c.uk_UA
dc.relation.references3. Машкін М.І., Париш Н.М. Технологія виробництва молока і молочних продуктів: навчальне видання. Київ: Вища освіта, 2006. 351 с.uk_UA
dc.relation.references4. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.relation.references5. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посіб. / Г.Є. Поліщук та ін. Київ: НУХТ, 2013. 394 с.uk_UA
dc.relation.references6. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.uk_UA
dc.relation.references7. Про затвердження Вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів [Електронний ресурс]/ Режим доступу до ресурсу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0593-19#Textuk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 3662-2018. Молоко-сировина коров`яче. Технічні умови. [Чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 12с.uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 8131-2015. Вершки-сировина. Технічні умови. [Чинний від 2017-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2017. 14 с.uk_UA
dc.relation.references10. Грек О. В., Поліщук Г. Є., Онопрійчук О. О. Технологія продуктів зі знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки : навч. посіб. Київ: НУХТ, 2011. 210 с.uk_UA
dc.relation.references11. Практикум з технології молока та молочних продуктів : навч. посіб. / О. В. Грек та ін. Київ : НУХТ, 2015. 431 с.uk_UA
dc.relation.references12. Скорченко Т.А. Технологія молочних консервів: підручник. Київ: НУХТ, 2007. 232с.uk_UA
dc.relation.references13. ДСТУ 4399:2005. Масло вершкове. Технічні умови. [Чинний від 2005-04-28]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 15 с.uk_UA
dc.relation.references14. ДСТУ 4273:2015 Молоко та вершки сухі. Загальні технічні умови. [Чинний від 2016-01-21]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2016.uk_UA
dc.relation.references15. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості: навчальний посібник. Київ: НУХТ, 2003.168 сuk_UA
dc.relation.references16. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна: навчальний посібник. Київ: ІПДО НУХТ, 2011. 34 с.uk_UA
dc.relation.references17. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості: курс лекцій. Тернопіль: ВЦ «Вектор», 2019. 129с.uk_UA
dc.relation.references18. Безпека життєдіяльності / Я. І. Бедрій, В. С. Джигирей, А. І. Кидисюк. Львів: Афіша, 1997. 275 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Koleksiyonlarda Görünür:181 — Харчові технології (бакалаври)

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
Ділай диплом.pdf1,82 MBAdobe PDFGöster/Aç
Ділай_ авторська довідка.pdf201,06 kBAdobe PDFGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları