Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45839
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorКрупа, Ольга Миколаївна-
dc.contributor.advisorKrupa, Olha-
dc.contributor.authorЯкимчук, Світлана Святоcлавівна-
dc.contributor.authorYakymchuk, Svitlana-
dc.date.accessioned2024-07-04T20:52:45Z-
dc.date.available2024-07-04T20:52:45Z-
dc.date.issued2024-
dc.date.submitted2024-
dc.identifier.citationЯкимчук С.С. Проєкт цеху із виготовлення сиру кисломолочного : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. О. М. Крупа. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 62 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45839-
dc.description.abstractМетою кваліфікаційної роботи є створення проєкту цеху із виробництва сиру кисломолочного традиційним способом та продукції з нього, тривалість роботи у дві зміни. Проєкт складається з розрахунково-пояснювальної записки і графічної частини, яка складається з чотирьох креслярських листів. Відповідно до завдання асортимент запроєктованого виробництва наступний:  сир кисломолочний (м.ч.ж. 5%);  сир кисломолочний (м.ч.ж. 9%);  сирковий десерт з мандариновою крупкою та шоколадною глазур’ю;  сиркова маса. Розділ 1 «Техніко-економічне обґрунтування містить обґрунтування будівництва підприємства із запроєктованим асортиментом із вибором місця розташування та можливих шляхів реалізації готових молочних продуктів. Розділ 2 «Технологічна частина» включає в себе сировинно-технологічні розрахунки запроєктованого асортименту, вимоги до молочної і допоміжної сировини та готових продуктів у відповідності до діючої нормативної документації у харчовій промисловості, а також наведено схеми проведення технохімічного та мікробіологічного контролю для отримання якісного і безпечного продукту. Окрім того, даний розділ містить інформацію та розрахунки, які пов’язані із підбором технологічного устаткування й необхідних площ для реалізації виготовлення запроєктованого асортименту. Розділ 3 «Безпека життєдіяльності, основи охорони праці» містить питання з техніки безпеки. Наприкінці розрахунково-пояснювальної записки подано висновки про основні технологічні рішення, прийнятті при виконанні кваліфікаційної роботи, а також список використаних літературних джерел, оформлених згідно з ДСТУ 8302:2015.uk_UA
dc.description.abstractThe purpose of the qualification work is to create a project for a workshop for the production of traditional cottage cheese and its products, with two shifts. The project consists of a calculation and explanatory note and a graphic part consisting of four drawing sheets. In accordance with task, the range of the projected production is as follows:  fermented cheese (5%);  fermented cheese (9%);  curd dessert with mandarin oranges and chocolate glaze;  curd mass. Section 1 «Feasibility Study», contains a justification for the construction of the enterprise with the proposed assortment, including the choice of location and possible ways of selling finished dairy products. Section 2 «Technological part» includes raw material and technological calculations of the proposed assortment, requirements for dairy and auxiliary raw materials and finished products in accordance with the current regulatory documents in the food industry, as well as schemes for conducting technological and microbiological control to obtain a high-quality and safe product. In addition, this section contains information and calculations related to the selection of technological equipment and the necessary space to realize the production of the projected assortment. Section 3 «Life safety, basics of labor protection» contains safety issues. At the end of the calculation and explanatory note, conclusions on the main technological decisions made during the qualification work are presented, as well as a list of references drawn up in accordance with DSTU 8302:2015. At the end of the calculation and explanatory note, conclusions on the main technological decisions made in the course of the qualification work are presented, as well as a list of references drawn up in accordance with:  hardware and technological scheme;  schedule of organization of production processes;  plan of the production shop (1:100);  cross-section of the production shop (1:50).uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 7 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 11 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 11 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 11 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 12 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 13 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 18 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 19 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 23 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 28 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 29 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту 31 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 34 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення обладнання 40 2.5 Підбір технологічного обладнання 44 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень .49 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ .53 ВИСНОВКИ 57 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 58 ДОДАТКИ .60uk_UA
dc.format.extent62-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectсировина, raw materials до 10 слівuk_UA
dc.subjectмолоко незбиране, whole milkuk_UA
dc.subjectмолочна продукція, dairy productsuk_UA
dc.subjectсир кисломолочний, cottage cheeseuk_UA
dc.subjectсирне зерно, cheese grainuk_UA
dc.subjectсироватка, wheyuk_UA
dc.titleПроєкт цеху із виготовлення сиру кисломолочногоuk_UA
dc.title.alternativeThe project of the workshop for the production of cottage cheeseuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Якимчук С.С., 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberКравець, Олег Ігорович-
dc.contributor.committeeMemberKravets, Oleh-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.1uk_UA
dc.relation.references1. ДСТУ 4554:2006. Сир кисломолочний. Технічні умови. [чинний від 2007-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 9 с.uk_UA
dc.relation.references2. Юкало В.Г. Біологічна активність протеїнів і пептидів молока: монографія. Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. 372 с.uk_UA
dc.relation.references3. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.uk_UA
dc.relation.references4.Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навчальний посібник. Київ: НУХТ, 2013. 394 с.uk_UA
dc.relation.references5. Технологія молочних продуктів: підруч. / Г.Є. Поліщук та ін. Київ: НУХТ, 2013. 502 с.uk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 3662:2018. Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови. [На заміну ДСТУ 3662:2015; чинний від 2019-01-01]. Вид. офіц. Київ: Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості», 2018. 8 с.uk_UA
dc.relation.references7. Кухтин М., Горюк Ю. Мікробіологія молочних продуктів вироблених з молока коров’ячого сирого: монографія. Кам’янець-Подільський: ЗВО ПДУ, 2023. 150 с.uk_UA
dc.relation.references8. Юкало В.Г. Лабораторний практикум з хімії та фізики молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний університет імені Івана Пулюя, 2018. 176 с.uk_UA
dc.relation.references9. ДСТУ 7525:2014. Вода питна. Вимоги та методи контролювання якості.uk_UA
dc.relation.references10. ДСТУ 9027:2020 «Системи управління якістю. Настанови щодо вхідного контролю продукції».uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 1009:2005. Цукор ванільний. Технічні умови. [чинний від 2006-07-01]. Вид. офіц. Київ. Держспоживстандарт України, 2006. 10 с.uk_UA
dc.relation.references12. ДСТУ 4623:2006. Цукор білий. Технічні умови. [чинний від 2007-07-01]. Вид. офіц. Київ. Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.uk_UA
dc.relation.references13. ДСТУ 2213-93. Цукор-рафінад. Технічні умови. [чинний від 1996-01-01]. Вид. офіц. Київ. Держспоживстандарт України, 1996. 12 с.uk_UA
dc.relation.references14. ДСТУ 7126:2009. Сиропи. Загальні технічні умови. [чинний від 2012-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2012. 12 с.uk_UA
dc.relation.references15. ДСТУ 4900:2007. Джеми. Загальні технічні умови. [чинний від 2009-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2009. 10 с.uk_UA
dc.relation.references16. ДСТУ 4503:2005. Вироби сиркові. Загальні технічні умови. [чинний від 2006-10-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 14 с.uk_UA
dc.relation.references17. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості: навчальний посібник. Київ: НУХТ, 2003.168 с.uk_UA
dc.relation.references18. Кухтин М.Д., Кравченюк Х.Ю. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. 157 с.uk_UA
dc.relation.references19. Шульга Н. М., Млечко Л. А. Санітарія та гігієна: навчальний посібник. Київ: ІПДО НУХТ, 2011. 34 с.uk_UA
dc.relation.references20. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості: курс лекцій. Тернопіль: ВЦ «Вектор», 2019. 129 с.uk_UA
dc.relation.references21. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / Крупа О.М., Дацишин К.Є., Карпик Г.В., Сторож Л.А. Тернопіль: ТНТУ, 2023. 34 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КР (ЯКИМЧУК С.С.).pdf1,31 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
АВТОРСЬКА ДОВІДКА (ЯКИМЧУК).pdf295,98 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора