このアイテムの引用には次の識別子を使用してください: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45834
タイトル: Проєкт цеху виробництва питних видів молока та вершків потужністю перероблення 42 т незбираного молока за зміну
その他のタイトル: Project of a dairy production workshop for drinking types of milk and creams with a processing capacity of 42 tons of whole milk per shift
著者: Болтик, Христина Ігорівна
Boltyk, Khrystyna
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Bibliographic description (Ukraine): Болтик Х.І. Проєкт цеху виробництва питних видів молока та вершків потужністю перероблення 42 т незбираного молока за зміну : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Л. А. Сторож. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 59 с.
発行日: 2024
Submitted date: 2024
Date of entry: 4-7月-2024
出版者: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Сторож, Людмила Анатоліївна
Storozh, Liudmyla
Committee members: Кравець, Олег Ігорович
Kravets, Oleh
UDC: 637.1
キーワード: питне молоко, consumers milk,
пастеризовані вершки, pasteurized cream
сепарування, milk separation
пастеризація, pasteurization
Page range: 59
抄録: Тема даної кваліфікаційної роботи: «Проєкт цеху з виробництва питних видів молока та вершків потужністю перероблення 42 т незбираного молока за зміну». Відповідно до поставленого завдання передбачено виготовити продукцію наступного асортименту: молоко питне пастеризоване, молоко питне пряжене, молоко з какао та вершки питні. У вступі наведена інформація щодо важливості молока і продуктів з нього для підтримання здоров’я людини, оскільки воно виступає джерелом корисних речовин. У розділі 1 проведено обґрунтування можливого місця розташування цеху з огляду на запити потенційних споживачів. У розділі 2 «Технологічна частина» виконано розрахунки щодо визначення кількості продуктів, які отримую, переробляючи 42 т молока. За їх результатами зроблено вибір необхідного для ведення технологічного процесу обладнання. Також здійснено розрахунок площ як виробничих так і допоміжних приміщень. Наведено опис технологічно процесу із обґрунтуванням обраних режимів його ведення з метою виробництва молока питного різних виді та вершків питних. Описано організацію контролю під час виробництва пастеризованого молока наведено порядок здійснення санітарно-гігієнічного оброблення обладнання. У розділі 3 описано потенційні шляхи забруднення природного середовища і вимоги безпеки до робочих місць.
The topic of this qualification work is: «Project of a dairy production workshop for drinking types of milk and creams with a processing capacity of 42 tons of whole milk per shift». In accordance with the assigned task, it is planned to produce the following product range: pasteurized consumers milk, baked drinking milk, milk with cocoa, and drinking cream. The introduction provides information on the importance of milk and dairy products for maintaining human health, as they are a source of beneficial nutrients. Section 1 justifies the possible location of the workshop, taking into account the demands of potential consumers. In Section 2 «Technological Part» calculations are performed to determine the quantity of products obtained by processing 42 tons of milk. Based on these results, the necessary equipment for the technological process is selected. The calculations of both production and auxiliary premises areas are also carried out. Described the technological process with a rationale for the chosen production modes to manufacture different types of consumers milk and drinking cream. Described the organization of control during the production of pasteurized milk, including the procedure for sanitary and hygienic processing of the equipment. Section 3 describes the potential ways of environmental pollution and the safety requirements for workplaces.
Content: ВСТУП 5 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ 6 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 11 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 11 2.1.1 Таблиця вихідних даних для розрахунку запроєктованого асортименту 11 2.1.2 Схема напрямків технологічної переробки сировини 12 2.1.3 Сировинно-продуктовий розрахунок 13 2.1.4 Зведена таблиця розрахунку продуктів 18 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів та режимів виробництва молочних продуктів 19 2.2.1 Вимоги до сировини, використовуваної для виробництва молочних продуктів 19 2.2.2 Опис загальних технологічних операцій виробництва продуктів запроєктованого асортименту 26 2.2.3 Опис технології продуктів запроєктованого асортименту 27 2.2.4 Нормативні показники продуктів запроєктованого асортименту. 29 2.3 Технохімічний і мікробіологічний контроль виробництва продуктів запроєктованого асортименту 32 2.4 Організація санітарно-гігієнічного оброблення технологічного обладнання 37 2.5 Підбір технологічного обладнання 39 2.6 Розрахунок площ виробничих та допоміжних приміщень 45 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 48 ВИСНОВКИ 57 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ 58
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45834
Copyright owner: © Болтик Х.І., 2024
References (Ukraine): 1. Рудавська Г.Б. Питне молоко: Конспект лекції. К.: КДТЕУ, 1995.
2. Технологічні розрахунки у молочній промисловості :навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. Київ : НУХТ, 2013. 343 с.
3. Метод. вказівки до виконання практичних робіт із дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів. Частина 1» для здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології» / Уклад.: Дацишин К.Є., Крупа О.М, Сторож Л.А. Т.: ТНТУ, 2022. 86 с.
4. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови [чинний від 27.06.2018] Вид. оф. Київ: Держспоживстандарт України, 2018.
5. ДСТУ 4623:2006 Цукор. Технічні умови.
6. ДСТУ 4391:2005 Какао-порошок. Загальні технічні умови.
7. Кухтин М.Д., Кравченюк Х.Ю. Лабораторний практикум з мікробіології молока і молочних продуктів: навчальний посібник. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2023. 157 с.
8. Домарецький В.А., Остапчук М.В., Українець А.І. Технологія харчових продуктів. К.: НУХТ, 2003. 568с.
9. Технологія молочних продуктів: Підруч. / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скороченко та ін. К.: НУХТ, 2013. 502 с.
10. ДСТУ2661:2010 Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови.
11. ДСТУ 7519:2014 Вершки питні. Технічні умови.
12. Скарбовійчук О. М., Кочубей-Литвиненко О. В., Чернюшок О. А., Федоров В. Г. Хімічний склад і фізичні характеристики молочних продуктів: довідник. К. : НУХТ, 2012. 311 с.
13. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. К.: НУХТ, 2003. 168 с.
14. Засєкін Д. А., Яремчук О.С. Гігієна та санітарія переробних підприємств: [навч. посібник]; Вінницький національний аграрний університет. Вінниця: ВНАУ, 2018. 348с.
15. Єресько Г.О. «Технологічне обладнання молочних виробництв» / Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. - Киев: Фірма «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. 344 с.
16. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 «Харчові технології». Тернопіль : Вектор, 2019. 130 с.
17. Атаманчук П.С., Мендерецький В.В., Панчук О.П., Чорна О.Г. Безпека життєдіяльності та охорона праці (Практичний курс): Навчальний посібник . Кам’янець-Подільський: «Думка», 2010. 152 с.
18. Желібо Є.П., Заверуха Н.М., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності: навч. посіб. / За ред . Є . П . Желібо . 4-е вид . К. : Каравела, 2005. 344 с .
19. Жидецький В.Ц., Джигерей В.С., Мельников О.В. Основи охорони праці. 20. Підручник. Вид. 5-е, доп. Львів: Афіша, 2000. 350 с.
20. Основи охорони праці / Купчик М.П., Гадзюк М.П., Степанець У.Ф. та ін. К.: Основа, 2000. 416 с.
Content type: Bachelor Thesis
出現コレクション:181 — Харчові технології (бакалаври)

このアイテムのファイル:
ファイル 記述 サイズフォーマット 
КР_Болтик Х.І..pdf2,78 MBAdobe PDF見る/開く
Болтик Х.І._авторська_довідка.pdf329,1 kBAdobe PDF見る/開く


このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。

管理ツール