このアイテムの引用には次の識別子を使用してください: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45829
タイトル: Обґрунтування доцільності впровадження у виробництво нової продукції та надання послуг, на прикладі ПП ”Файний пекар”
その他のタイトル: Justification of the feasibility of introducing new products into production and providing services (PE “Fainyi Pekar” as a case study)
著者: Провальний, Володимир Андрійович
Provalnyi, Volodymyr
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Провальний В.А. Обґрунтування доцільності впровадження у виробництво нової продукції та надання послуг, на прикладі ПП ”Файний пекар”: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра: спец. 073 - менеджмент / наук. кер. О.О.Гарматюк. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024, 69 с.
Bibliographic description (International): Provalnyi V.А. Justification of the feasibility of introducing new products into production and providing services (PE “Fainyi Pekar” as a case study): work to obtain a bachelor's degree:specialty 073 management / supervisor O.O.Garmatiuk. Ternopil : Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2024, 69 р.
発行日: 4-7月-2024
Submitted date: 27-6月-2024
Date of entry: 4-7月-2024
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Гарматюк, Оксана Олегівна
Committee members: Стойко, Ігор Іванович
UDC: 338.4
キーワード: конкурентоспроможність
competitiveness
конкурентоздатність
competitiveness
фактори
factors
виробництво
production
попит
demand
рентабельність
profitability
抄録: Провальний В. А. Обґрунтування доцільності впровадження у виробництво нової продукції та надання послуг, на прикладі ПП ”Файний пекар”. Кваліфікаційна робота бакалавра: 69 сторінок, 7 рисунків, 9 таблиць, 21 літературне джерело. Предмет дослідження – політика формування та управління асортиментом на ПП «Файний Пекар». Об’єктом дослідження є асортимент товарів та послуг, а також пов’язана з ним діяльність ПП «Файний пекар». Мета роботи – надання практичних рекомендацій, стосовно покращення асортименту продуктів та послуг на ПП «Файний Пекар». Методи дослідження: аналітичні, порівняльні, спостереження, синтезу, узагальнення тощо. У роботі розроблено та обґрунтовано заходи, що мають на меті покращити загальне становище підприємства ПП «Файний Пекар». Запропоновано впровадження широкого асортименту продуктів та послуг на базі створення кондитерського цеху, а також впровадження у виробництво еклерів з заварним кремом та шоколадною глазур’ю за рахунок вдосконалення існуючого цеху та його виробничих ліній.
Provalnyi V. A. Justification of the feasibility of introducing new products into production and providing services (PE “Fainyi Pekar” as a case study) Bachelor’s thesis: 69 pages, 7 figures, 9 tables, 21 references. Subject of investigation is the forming policy and the assortment managing at PE " Fainyi Pekar ". The object of investigation is the range of goods and services and all the related activities of the PE " Fainyi Pekar ". The aim of the work is providing practical recommendations on how to improve the range of products and services at the PE " Fainyi Pekar ". Research methods: analytical, comparative, observation, synthesis, generalisation, etc. The article develops and substantiates measures aimed at improving the general position of the PE " Fainyi Pekar ". It is proposed to introduce a wide range of products and services on the basis of creation of a confectionery shop, as well as to introduce eclairs with custard and chocolate glaze into production by improving the existing shop and its production lines.
記述: Результатом проведеного дослідження стало обґрунтування доцільності здійснення нововведень щодо оптимізації асортиментного ряду задля покращення становища ПП «Файний Пекар». Було запропоновано заходи для досягнення потрібного результату, а також обґрунтовано доцільність їх здійснення. Згідно розрахунків, пропоновані заходи будуть успішними та складуть додаткову вагу конкурентоспроможності підприємства. Як було викладено в розділі 1, підприємствам потрібно адаптуватися до актуальних запитів споживачів, щоб залишаться конкурентоспроможним. Здатність обмеженої кількості продуктів повністю задовольнити потреби споживачів зменшується, а вимоги зростають. Саме тому для збереження конкурентних позицій, компанії вдаються до різних прийомів. Згідно з теоретичним матеріалом, викладеним в першому розділі, внесення змін в асортимент, його оптимізація є одним з найефективніших інструментів досягнення цього. Що стосується другого розділу, то аналізуючи такі фінансові показники як оборотний капітал, коефіцієнт фінансової стійкості, коефіцієнти ліквідності тощо, ми зробили позитивні висновки стосовно його фінансового стану. Переглянувши асортимент підприємства та результати нещодавно впроваджених позицій, ми визначили його особливості та величину сприйняття ринком новаторських експериментів. Враховуючи все згадане вище, у розділі 3 ми послідовно перейшли до розгляду ряду проектів, суть яких полягала в розширені асортименту підприємства. Отож, у результаті здійсненого дослідження було рекомендовано перелік заходів та аргументовано доцільність їх впровадження. Звідси розуміємо, що втілення підприємством подібних заходів, однозначно, приведе його до бажаних результатів.
Content: ВСТУП 7 РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА НА ОСНОВІ ВПРОВАДЖЕННЯ У ВИРОБНИЦТВО НОВОЇ ПРОДУКЦІЇ 9 1.1 Суть та роль інновацій в процесі розвитку підприємства 9 1.2 Впровадження у виробництво нової продукції (послуг) як один із шляхів підвищення конкурентоспроможності підприємства 14 РОЗДІЛ 2 ХАРАКТЕРИСТИКА ОСНОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА АНАЛІЗ АСОРТИМЕНТУ ПРОДУКЦІЇ ТА ПОСЛУГ ПП «ФАЙНИЙ ПЕКАР» 23 2.1 Характеристика виробничо-господарської діяльності ПП «Файний пекар» 23 2.2. Аналіз асортименту та виробництва продукції підприємства 32 РОЗДІЛ 3 ОБГРУНТУВАННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ РІШЕНЬ В АСОРТИМЕНТІ ПРОДУКЦІЇ ТА ПОСЛУГ НА ПП «ФАЙНИЙ ПЕКАР» 40 3.1 Обґрунтування заходів щодо покращення асортименту продукції та послуг досліджуваного підприємства. 40 3.2 Обґрунтування доцільності впровадження еклерів з кремом та шоколадною глазур’ю на ПП «Файний Пекар». 53 РОЗДІЛ 4 БЕЗПЕКА У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ, ОХОРОНА ПРАЦІ 58 4.1 Долікарська допомога при кровотечах 58 4.2 Психофізіологічне розвантаження для працівників. 61 ВИСНОВКИ 66 БІБЛІОГРАФІЯ 67 ДОДАТКИ 70
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45829
Copyright owner: © Провальний Володимир Андрійович, 2024
References (Ukraine): 1.Досьє компанії ПО Файний пекар. You сontrol: веб-сайт. URL: https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/40538903/ (дата звернення: 20.02.2024).
2. Гарматюк О.О., Головчук Н.Є., Сорока С.Р Окреслення ролі виробничих ресурсів в економічному розвитку вітчизняних підприємств. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції „Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування“, 28 березня 2019 року. Т. : ПП Паляниця В.А., 2019. С. 25–26.
3. Горбаченко С.А., Карпов В.А. Аналіз підприємницьких проектів : навч. посіб. Одеса, 2013. 241 с.
4. Васьківська К. В., Сич О. А. Фінансовий менеджмент : навч. посіб. Львів, 2017. 234 с.
5. Гарматюк О. О., Кріль Ю. А. Вплив новітніх технологій на економіку / Збірник тез доповідей ІX Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“, 25-26 листопада 2020 року. Т. : ТНТУ, 2020. Том 2. С. 170–171. (Економічні та соціальні аспекти нових технологій).
6. Галина Володимирівна Ціх, Віталій Тимощук Проблеми малого та середнього бізнесу в Україні у воєнний час. ICBuTS-2022, 23-24 листопада 2022 р. Т. : ФОП Паляниця В.А., 2022. С. 183–184.
7. Прибуток як результат фінансово-господарської діяльності підприємства. Формування прибутку підприємства. Фінанси підприємства : веб-сайт. URL: https://elearning.sumdu.edu.ua/free_content/lectured:d5813c9f9255c551fe3b3d9975d3ea3e8c1c7701/latest/337967/index.html (дата звернення 18.03.2024).
8. Дмитрів С. П., Колесник Г. Ю., Юрик Н. Є. Покращення використання виробничих фондів як джерело забезпечення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції „Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування“, 28 березня 2019 року. Т. : ПП Паляниця В.А., 2019. С. 27–28.
9. Тетяна Кужда, Наталія Шведа, Наталія Юрик Застосування інформаційних технологій при бізнес-аналізі діяльності організації в кризових умовах / Галицький економічний вісник. Т. : ТНТУ, 2023. Том 81. № 2. С. 96–105. (Менеджмент).
10.ПДФО. Податок на доходи фізичних осіб. Головбух : веб-сайт. URL: https://www.golovbukh.ua/rubric/15-pdfo (дата звернення 18.04.2024).
11. Податок на додану вартість. ДЕБЕТ-КРЕДИТ : веб-сайт. URL: https://services.dtkt.ua/catalogues/tax_rates/33-podatok-na-dodanu-vartist (дата звернення 18.04.2024).
12. Державна Служба Статистики України. URL: https://www.ukrstat.gov.ua/ (дата звернення: 19.04.2024)
13. Військовий збір. Мінфін : веб-сайт. URL: https://index.minfin.com.ua/ua/finance/treasury/military/ (дата звернення: 20.04.24).
14. Васьківська К. В., Сич О. А. Фінансовий менеджмент : навч. посіб. Львів, 2017. 234 с.
15. Жарков С. О. Особливості управління прибутком підприємства. Світ економічної науки. 2018. веб-сайт. URL:: http://www.economy-confer.com.ua/full-article/2796/ (дата звернення: 20.03.24).
16. Ольга Галущак, Вадим Кондирєв Основні завдання технічного розвитку підприємства / Матеріали міжнародної науково-практичної конференції студентів і молодих учених „Соціально-економічні аспекти розвитку економіки“, 27-28 квітня 2017 року. Т. : ТНТУ, 2017. С. 21–22. (Секція 1. Актуальні проблеми сучасного управління: вітчизняний та зарубіжний досвід).
17. Людмила Малюта, Наталія Макар Актуальність проблеми зниження собівартості продукції. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції „Розвиток навчально-науково-виробничих комплексів в умовах трансформаційної економіки“, 21 березня 2012 року, Т. : ТНТУ, 2012. С. 65. (Наука і підприємництво).
18. М. І. Ребрик, Н. Б. Кирич Шляхи підвищення рівня рентабельності діяльності підприємства. Збірник тез доповідей Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“, 28-29 листопада 2018 року. Т. : ФОП Паляниця В. А., 2018. Том 3. С. 223–224. (Економічні та соціальні аспекти нових технологій).
19. Атаманчук П.С., Мендерецький В.В., Панчук О.П., Чорна О.Г. Інтегрований курс безпеки життєдіяльності (теоретичні основи): Навч. посіб. Кам’янець-Подільський: Буйницький О .А.,2009 . 200 с.
20.Атаманчук П.С., Мендерецький В.В., Панчук О.П., Чорна О.Г. Безпека життєдіяльності та охорона праці (Практичний курс): Навчальний посібник . Кам’янець-Подільський: “Думка”, 2010. 152 с.
21. Охорона праці (практикум): Навч. посіб. / За заг. ред.. к.т.н., доц. І.П. Пістуна. Львів: «Тріада плюс», 2011. 436 с.
Content type: Bachelor Thesis
出現コレクション:073 — Менеджмент (бакалаври)

このアイテムのファイル:
ファイル 記述 サイズフォーマット 
Дипломна_Робота_Провальний В.А..pdfКваліфікаційна робота бакалавра Провальний В.А.1,38 MBAdobe PDF見る/開く
Авторська_довідка_Провальний В. А..pdfАвторська довідка Провальний В.А.204,77 kBAdobe PDF見る/開く


このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。

管理ツール