Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45829
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorГарматюк, Оксана Олегівна-
dc.contributor.authorПровальний, Володимир Андрійович-
dc.contributor.authorProvalnyi, Volodymyr-
dc.date.accessioned2024-07-04T17:54:33Z-
dc.date.available2024-07-04T17:54:33Z-
dc.date.issued2024-07-04-
dc.date.submitted2024-06-27-
dc.identifier.citationПровальний В.А. Обґрунтування доцільності впровадження у виробництво нової продукції та надання послуг, на прикладі ПП ”Файний пекар”: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра: спец. 073 - менеджмент / наук. кер. О.О.Гарматюк. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024, 69 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45829-
dc.descriptionРезультатом проведеного дослідження стало обґрунтування доцільності здійснення нововведень щодо оптимізації асортиментного ряду задля покращення становища ПП «Файний Пекар». Було запропоновано заходи для досягнення потрібного результату, а також обґрунтовано доцільність їх здійснення. Згідно розрахунків, пропоновані заходи будуть успішними та складуть додаткову вагу конкурентоспроможності підприємства. Як було викладено в розділі 1, підприємствам потрібно адаптуватися до актуальних запитів споживачів, щоб залишаться конкурентоспроможним. Здатність обмеженої кількості продуктів повністю задовольнити потреби споживачів зменшується, а вимоги зростають. Саме тому для збереження конкурентних позицій, компанії вдаються до різних прийомів. Згідно з теоретичним матеріалом, викладеним в першому розділі, внесення змін в асортимент, його оптимізація є одним з найефективніших інструментів досягнення цього. Що стосується другого розділу, то аналізуючи такі фінансові показники як оборотний капітал, коефіцієнт фінансової стійкості, коефіцієнти ліквідності тощо, ми зробили позитивні висновки стосовно його фінансового стану. Переглянувши асортимент підприємства та результати нещодавно впроваджених позицій, ми визначили його особливості та величину сприйняття ринком новаторських експериментів. Враховуючи все згадане вище, у розділі 3 ми послідовно перейшли до розгляду ряду проектів, суть яких полягала в розширені асортименту підприємства. Отож, у результаті здійсненого дослідження було рекомендовано перелік заходів та аргументовано доцільність їх впровадження. Звідси розуміємо, що втілення підприємством подібних заходів, однозначно, приведе його до бажаних результатів.uk_UA
dc.description.abstractПровальний В. А. Обґрунтування доцільності впровадження у виробництво нової продукції та надання послуг, на прикладі ПП ”Файний пекар”. Кваліфікаційна робота бакалавра: 69 сторінок, 7 рисунків, 9 таблиць, 21 літературне джерело. Предмет дослідження – політика формування та управління асортиментом на ПП «Файний Пекар». Об’єктом дослідження є асортимент товарів та послуг, а також пов’язана з ним діяльність ПП «Файний пекар». Мета роботи – надання практичних рекомендацій, стосовно покращення асортименту продуктів та послуг на ПП «Файний Пекар». Методи дослідження: аналітичні, порівняльні, спостереження, синтезу, узагальнення тощо. У роботі розроблено та обґрунтовано заходи, що мають на меті покращити загальне становище підприємства ПП «Файний Пекар». Запропоновано впровадження широкого асортименту продуктів та послуг на базі створення кондитерського цеху, а також впровадження у виробництво еклерів з заварним кремом та шоколадною глазур’ю за рахунок вдосконалення існуючого цеху та його виробничих ліній.uk_UA
dc.description.abstractProvalnyi V. A. Justification of the feasibility of introducing new products into production and providing services (PE “Fainyi Pekar” as a case study) Bachelor’s thesis: 69 pages, 7 figures, 9 tables, 21 references. Subject of investigation is the forming policy and the assortment managing at PE " Fainyi Pekar ". The object of investigation is the range of goods and services and all the related activities of the PE " Fainyi Pekar ". The aim of the work is providing practical recommendations on how to improve the range of products and services at the PE " Fainyi Pekar ". Research methods: analytical, comparative, observation, synthesis, generalisation, etc. The article develops and substantiates measures aimed at improving the general position of the PE " Fainyi Pekar ". It is proposed to introduce a wide range of products and services on the basis of creation of a confectionery shop, as well as to introduce eclairs with custard and chocolate glaze into production by improving the existing shop and its production lines.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 7 РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА НА ОСНОВІ ВПРОВАДЖЕННЯ У ВИРОБНИЦТВО НОВОЇ ПРОДУКЦІЇ 9 1.1 Суть та роль інновацій в процесі розвитку підприємства 9 1.2 Впровадження у виробництво нової продукції (послуг) як один із шляхів підвищення конкурентоспроможності підприємства 14 РОЗДІЛ 2 ХАРАКТЕРИСТИКА ОСНОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА АНАЛІЗ АСОРТИМЕНТУ ПРОДУКЦІЇ ТА ПОСЛУГ ПП «ФАЙНИЙ ПЕКАР» 23 2.1 Характеристика виробничо-господарської діяльності ПП «Файний пекар» 23 2.2. Аналіз асортименту та виробництва продукції підприємства 32 РОЗДІЛ 3 ОБГРУНТУВАННЯ ДОЦІЛЬНОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ РІШЕНЬ В АСОРТИМЕНТІ ПРОДУКЦІЇ ТА ПОСЛУГ НА ПП «ФАЙНИЙ ПЕКАР» 40 3.1 Обґрунтування заходів щодо покращення асортименту продукції та послуг досліджуваного підприємства. 40 3.2 Обґрунтування доцільності впровадження еклерів з кремом та шоколадною глазур’ю на ПП «Файний Пекар». 53 РОЗДІЛ 4 БЕЗПЕКА У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ, ОХОРОНА ПРАЦІ 58 4.1 Долікарська допомога при кровотечах 58 4.2 Психофізіологічне розвантаження для працівників. 61 ВИСНОВКИ 66 БІБЛІОГРАФІЯ 67 ДОДАТКИ 70uk_UA
dc.subjectконкурентоспроможністьuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectконкурентоздатністьuk_UA
dc.subjectcompetitivenessuk_UA
dc.subjectфакториuk_UA
dc.subjectfactorsuk_UA
dc.subjectвиробництвоuk_UA
dc.subjectproductionuk_UA
dc.subjectпопитuk_UA
dc.subjectdemanduk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.titleОбґрунтування доцільності впровадження у виробництво нової продукції та надання послуг, на прикладі ПП ”Файний пекар”uk_UA
dc.title.alternativeJustification of the feasibility of introducing new products into production and providing services (PE “Fainyi Pekar” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Провальний Володимир Андрійович, 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberСтойко, Ігор Іванович-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc338.4uk_UA
dc.relation.references1.Досьє компанії ПО Файний пекар. You сontrol: веб-сайт. URL: https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/40538903/ (дата звернення: 20.02.2024).uk_UA
dc.relation.references2. Гарматюк О.О., Головчук Н.Є., Сорока С.Р Окреслення ролі виробничих ресурсів в економічному розвитку вітчизняних підприємств. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції „Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування“, 28 березня 2019 року. Т. : ПП Паляниця В.А., 2019. С. 25–26.uk_UA
dc.relation.references3. Горбаченко С.А., Карпов В.А. Аналіз підприємницьких проектів : навч. посіб. Одеса, 2013. 241 с.uk_UA
dc.relation.references4. Васьківська К. В., Сич О. А. Фінансовий менеджмент : навч. посіб. Львів, 2017. 234 с.uk_UA
dc.relation.references5. Гарматюк О. О., Кріль Ю. А. Вплив новітніх технологій на економіку / Збірник тез доповідей ІX Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“, 25-26 листопада 2020 року. Т. : ТНТУ, 2020. Том 2. С. 170–171. (Економічні та соціальні аспекти нових технологій).uk_UA
dc.relation.references6. Галина Володимирівна Ціх, Віталій Тимощук Проблеми малого та середнього бізнесу в Україні у воєнний час. ICBuTS-2022, 23-24 листопада 2022 р. Т. : ФОП Паляниця В.А., 2022. С. 183–184.uk_UA
dc.relation.references7. Прибуток як результат фінансово-господарської діяльності підприємства. Формування прибутку підприємства. Фінанси підприємства : веб-сайт. URL: https://elearning.sumdu.edu.ua/free_content/lectured:d5813c9f9255c551fe3b3d9975d3ea3e8c1c7701/latest/337967/index.html (дата звернення 18.03.2024).uk_UA
dc.relation.references8. Дмитрів С. П., Колесник Г. Ю., Юрик Н. Є. Покращення використання виробничих фондів як джерело забезпечення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції „Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування“, 28 березня 2019 року. Т. : ПП Паляниця В.А., 2019. С. 27–28.uk_UA
dc.relation.references9. Тетяна Кужда, Наталія Шведа, Наталія Юрик Застосування інформаційних технологій при бізнес-аналізі діяльності організації в кризових умовах / Галицький економічний вісник. Т. : ТНТУ, 2023. Том 81. № 2. С. 96–105. (Менеджмент).uk_UA
dc.relation.references10.ПДФО. Податок на доходи фізичних осіб. Головбух : веб-сайт. URL: https://www.golovbukh.ua/rubric/15-pdfo (дата звернення 18.04.2024).uk_UA
dc.relation.references11. Податок на додану вартість. ДЕБЕТ-КРЕДИТ : веб-сайт. URL: https://services.dtkt.ua/catalogues/tax_rates/33-podatok-na-dodanu-vartist (дата звернення 18.04.2024).uk_UA
dc.relation.references12. Державна Служба Статистики України. URL: https://www.ukrstat.gov.ua/ (дата звернення: 19.04.2024)uk_UA
dc.relation.references13. Військовий збір. Мінфін : веб-сайт. URL: https://index.minfin.com.ua/ua/finance/treasury/military/ (дата звернення: 20.04.24).uk_UA
dc.relation.references14. Васьківська К. В., Сич О. А. Фінансовий менеджмент : навч. посіб. Львів, 2017. 234 с.uk_UA
dc.relation.references15. Жарков С. О. Особливості управління прибутком підприємства. Світ економічної науки. 2018. веб-сайт. URL:: http://www.economy-confer.com.ua/full-article/2796/ (дата звернення: 20.03.24).uk_UA
dc.relation.references16. Ольга Галущак, Вадим Кондирєв Основні завдання технічного розвитку підприємства / Матеріали міжнародної науково-практичної конференції студентів і молодих учених „Соціально-економічні аспекти розвитку економіки“, 27-28 квітня 2017 року. Т. : ТНТУ, 2017. С. 21–22. (Секція 1. Актуальні проблеми сучасного управління: вітчизняний та зарубіжний досвід).uk_UA
dc.relation.references17. Людмила Малюта, Наталія Макар Актуальність проблеми зниження собівартості продукції. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції „Розвиток навчально-науково-виробничих комплексів в умовах трансформаційної економіки“, 21 березня 2012 року, Т. : ТНТУ, 2012. С. 65. (Наука і підприємництво).uk_UA
dc.relation.references18. М. І. Ребрик, Н. Б. Кирич Шляхи підвищення рівня рентабельності діяльності підприємства. Збірник тез доповідей Міжнародної науково-технічної конференції молодих учених та студентів „Актуальні задачі сучасних технологій“, 28-29 листопада 2018 року. Т. : ФОП Паляниця В. А., 2018. Том 3. С. 223–224. (Економічні та соціальні аспекти нових технологій).uk_UA
dc.relation.references19. Атаманчук П.С., Мендерецький В.В., Панчук О.П., Чорна О.Г. Інтегрований курс безпеки життєдіяльності (теоретичні основи): Навч. посіб. Кам’янець-Подільський: Буйницький О .А.,2009 . 200 с.uk_UA
dc.relation.references20.Атаманчук П.С., Мендерецький В.В., Панчук О.П., Чорна О.Г. Безпека життєдіяльності та охорона праці (Практичний курс): Навчальний посібник . Кам’янець-Подільський: “Думка”, 2010. 152 с.uk_UA
dc.relation.references21. Охорона праці (практикум): Навч. посіб. / За заг. ред.. к.т.н., доц. І.П. Пістуна. Львів: «Тріада плюс», 2011. 436 с.uk_UA
dc.identifier.citationenProvalnyi V.А. Justification of the feasibility of introducing new products into production and providing services (PE “Fainyi Pekar” as a case study): work to obtain a bachelor's degree:specialty 073 management / supervisor O.O.Garmatiuk. Ternopil : Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2024, 69 р.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:073 — Менеджмент (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дипломна_Робота_Провальний В.А..pdfКваліфікаційна робота бакалавра Провальний В.А.1,38 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська_довідка_Провальний В. А..pdfАвторська довідка Провальний В.А.204,77 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора