Link lub cytat. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45827
Tytuł: Упровадження сучасних мотиваційних механізмів управління готельно-ресторанним господарством (на прикладі бару «Мамонт»)
Inne tytuły: Implementation of modern motivation mechanisms of hotel and restaurant business management (bar“Mamont” as a case study)
Authors: Дарчич, Ольга Сергіївна
Darchych, Olha
Akcesoria: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Cytat: Дарчич О.С. Упровадження сучасних мотиваційних механізмів управління готельно-ресторанним господарством (на прикладі бару «Мамонт» ) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Г. Й. Островська. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 103 с.
Data wydania: cze-2024
Data archiwizacji: cze-2024
Date of entry: 4-lip-2024
Wydawca: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Kraj (kod): UA
Place edycja: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Promotor: Островська, Галина Йосипівна
Ostrovska, Halyna
UDC: 331.1:640.4
Słowa kluczowe: індустрія гостинності
ресторанний бізнес
людські ресурси
інноваційні моделі
мотиваційний потенціал
зовнішня мотивація
внутрішня мотивація
потреби
мотив
стимули до праці
стимулювання
hospitality industry
restaurant business
human resources
innovative models
motivational potential
extrinsic motivation
intrinsic motivation
needs
motive
incentives to work
incentives
Zakres stron: 1-103
Abstract: Дарчич О. С. Упровадження сучасних мотиваційних механізмів управління готельно-ресторанним господарством (на прикладі бару «Мамонт»). Дослідження на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Тернопіль, 2024. Досліджено теоретико-методичні засади формування мотиваційної системи на підприємстві. Розкрито сутність, соціально-економічний зміст та чинники мотивації праці персоналу підприємства. Узагальнено принципи побудови системи мотивації праці на підприємстві. Охарактеризовано інноваційні моделі мотивації персоналу й можливості їх застосування у вітчизняній практиці. Систематизовано методичні підходи до аналізу та оцінки ефективності системи мотивації персоналу підприємства. Досліджено вплив чинників на управління людськими ресурсами підприємства ресторанного господарства. Проаналізовано фінансово господарську діяльність бару «Мамонт». Досліджено особливості системи управління людськими ресурсами аналізованого підприємства. Здійснено оцінювання мотиваційного потенціалу персоналу підприємства. Удосконалено систему управління людськими ресурсами бару «Мамонт». Запропоновано основні напрями розвитку системи стимулювання та мотивації людських ресурсів. Розроблено заходи щодо стимулювання персоналу за методом соціоніки та оцінено їх ефективність.
Olha Darchych. Implementation of modern motivation mechanisms of hotel and restaurant business management (bar “Mamont” as a case study) Research on the receipt of bachelor degree educational level on speciality 241 “Hotel and restaurant business”. Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. Ternopil, 2024. The theoretical and methodological bases of motivational system formation at an enterprise are investigated. The essence, socio-economic content and factors of enterprise’s personnel labor motivation are revealed. The principles of building a labor motivation system at an enterprise are generalized. The innovative models of staff motivation and the possibilities of their application in domestic practice are characterized. Methodical approaches to analyzing and evaluating the effectiveness of the enterprise’s staff motivation system are systematized. The influence of factors on the management of the restaurant business enterprise's human resources is researched. The financial and economic activities of the “Mamont” bar are analyzed. The peculiarities of the human resource management system of the analyzed enterprise are studied. The motivational potential of the company's personnel is assessed. The human resources management system of the “Mamont” bar is improved. The main directions of human resources incentive and motivation system development are proposed. Measures to stimulate staff using the method of sociology were developed and their effectiveness is evaluated.
Content: Зміст Вступ...6 Розділ 1. Теоретико-методичні засади формування мотиваційної системи на підприємстві…10 1.1. Система мотивації праці в організації та принципи її побудови…10 1.2. Інноваційні моделі мотивації персоналу й можливості їх застосування у вітчизняній практиці…19 1.3. Методичні підходи до аналізу та оцінки ефективності системи мотивації персоналу підприємства…29 Висновки до розділу 1…39 Розділ 2. Аналіз діючої системи управління персоналом бару «Мамонт»…41 2.1. Загальна організаційно-економічна характеристика підприємства…41 2.2. Аналіз існуючої системи управління персоналом…51 2.3. Оцінка мотиваційного потенціалу персоналу підприємства…55 Висновки до розділу 2…61 Розділ 3. Удосконалення системи управління людськими ресурсами бару «Мамонт»...65 3.1. Основні напрями розвитку системи управління людськими ресурсами бару «Мамонт»…65 3.2. Розробка механізмів стимулювання персоналу: впровадження заходів за методом соціоніки та оцінка їх ефективності…70 Висновки до розділу 3…77 Розділ 4. Основи охорони праці та безпека життєдіяльносі...І79 4.1. Основи фізіології, гігієни праці та виробничої санітарії…79 4.2. Загальні вимоги безпеки щодо технологічних процесів і обладнання...84 Висновки до розділу 4…90 Висновки...93 Бібліографія…102 Додатки…111
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45827
Właściciel praw autorskich: © Дарчич О.С., 2024
Wykaz piśmiennictwa: 1. Nurkevych K. Bilousova A., Borodavka V. The theoretical basis of the system of personnel motivation at the enterprises of social and cultural service and tourism. Економіка і регіон. 2021. № 2(82). С. 71-82. DOI: 10.26906/EiR.2021.2(81).2290.
2. Черниш І. В., Козик М. Сучасні форми і методи мотивації персоналу підприємств сфери послуг. Економіка і регіон. Полтава: ПНТУ, 2021. Т. (1(80). С. 87-91. DOI: https://doi.org/10.26906/EiR.2021.1(80).2242.
3. Попик М.М. Формування механізму мотивації персоналу готельно ресторанного бізнесу на основі концепції маржинального прибутку. Східна Європа: економіка, бізнес та управління. 2019. № 21. С. 311-318. URL: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/bitstream/123456789/2401/1/Popyk.pdf
4. Крайнюк Л.М. Полчанінова І.Л., Шишлакова О.В. Особливості мотивації праці на ресторанних підприємствах м. Харкова. Інтернаука. Серія: Економічні науки. 2018. № 2. С. 68-73. URL: https://www.inter nauka.com/uploads/public/15178206601434.pdf
5. Островська Г. Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навч. посіб. Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. 256 с.
6. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Малюта Л. Я., Паляниця В. А. Імперативи інтелектуального лідерства підприємства в умовах економіки, заснованої на знаннях. Економічний вісник Донбасу, (2 (72), С. 93–102. DOI: https://doi.org/10.12958/1817-3772-2023-2(72)-62-72
7. Островська Г. Й. Шерстюк Р. П., Кузь Т. І. Туризм на теренах Тернопільщини: сучасний стан та перспективи розвитку. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Кропивницький: ЦНТУ, 2022. Вип. 8 (41). С. 139-147. DOI: https://doi.org/10.32515/2663- 1636.2022.8(41).139-147.
8. Островська Г. Й. Інтелект як субстанційна основа інтелектуального потенціалу. Економічний вісник Донбасу. № 2(64), 2021. С. 183–192. DOI: https://doi.org/10.12958/1817-3772-2021-2(64)-183-192.
9. Островська Г., Малюта Л., Кузь Т. Трансформування моделі управління розвитком інтелектуального потенціалу підприємства: компетентнісний підхід. Соціально-економічні проблеми і держава. 2019. Вип. 2 (21). С. 178–191. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2019/19mlypkp.pdf\
10. Островська Г. Й., Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Вип. 6 (39). Кропивницький: ЦНТУ, 2021. С. 220-230. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2021.6(39).220-230.
11. Шерстюк Р. П., Островська Г. Й. Підвищення рівня інтелектуалізації праці персоналу індустрії гостинності в умовах новітньої управлінської парадигми // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. ІV Міжнар. наук.-практ. конф. (12 жовтня 2023 року, м. Львів). Львів: ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023. С. 322-326.
12. Шерстюк Р., Островська Г. Професійна підготовка майбутніх фахівців індустрії гостинності: сучасні підходи до освіти. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика: зб. тез доп. ІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. з міжнародною участю (18 травня 2023 року, м. Львів). Львів: ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023. 538 с. С. 112-116.
13. Шерстюк Р. П., Островська Г. Й. Підготовка персоналу підприємств індустрії гостинності в умовах нового освітнього та професійного контенту: проблеми та перспективи. Матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції (17 травня 2023 року). Тернопіль. ДВНЗ «Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі». 2023. С. 10-11.
14. Малюта Л.Я, Островська Г.Й., Тетяна Кузь Т.І. Трансформування моделі управління розвитком інтелектуального потенціалу промислового підприємства: компетентнісний підхід. Соціально-економічні проблеми і держава. 2019. Вип 2(21). С. 178-191. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2019/19mlypkp.pdf
15. Малюта Л., Островська Г.Й. Кузь Т. Особливості національно культурних традицій гостинності. Матеріали І Всеукр. наук. -прак. конф. (3 травня 2020 р.). Збірник тез доповідей. Тернопіль, 2020. С. 43-45.
16. Кузь Т., Малюта Л., Островська Г., Нагорняк Г. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Том 71. № 4. С. 85-91. DOI: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2021.04.085
17. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С. 174-184. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/32489
18. Друкер П. Виклики для менеджменту XXI століття / пер. с англ.: КМ «Букс», 2020. 240 с.
19. Жибак М.М. Стан та шляхи удосконалення мотивації праці в аграрних підприємствах. Агросвіт. 2017. № 5. С. 10-14.
20. Робінс С.П. Основи менеджменту / С.П. Робінс, Д.А. Де Ченцо; пер. з англ. А. Олійник. К.: Вид-во Соломії Павличко «Основи», 2002. 671 с.
21. Виноградова О.В.. Пілігрім К.І. Мотиваційна складова розвитку туристичної галузі в Україні. Економіка. Менеджмент. Бізнес. 2016. № 4. С. 55-60.
22. Колот А. М. Мотивація персоналу: підруч. К.: КНЕУ, 2017. 337 с.
23. Климчук А.О., Михайлов А.М. Мотивація та стимулювання персоналу в ефективному управлінні підприємством та підвищенні інноваційної діяльності. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2018. № 1. С. 218-234.
24. Замула І.В., Шиманська К.В. Поняття мотивації працівників, її види та зв'язок із системою бухгалтерського обліку. Міжнародний збірник наукових праць. 2017. Вип. 2. С. 201-211.
25. Заставнюк Л.І., Липовецька Т.Р. Проблематика системи мотивації персоналу в сучасному менеджменті підприємства. Приазовський економічний вісник. 2019. №3, 166-172. URL: http://pev.kpu.zp.ua/journals/2019/3_14_uk/30.pdf
26. Гаврилова О.В., Осійчук В.В. Мотивація персоналу як один із методів управління у готельних підприємствах. Modern Economics. 2023. № 38. С. 22-27. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V38(2023)-03.
27. Полюк М. І. Теоретичні підходи до мотивації персоналу у підприємництві. Ефективна економіка. 2020. № 4. DOI: 10.32702/2307-2105- 2020.4.100. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=7836.
28. Подольська О.В., Оберемок В.В. Мотивація та стимулювання персоналу на підприємствах. Український журнал прикладної економіки. 2018. Том 3. № 3. С. 62-67.
29. Крисько Ж., Бордун І. Оцінювання мотиваторів та демотиваторів діяльності працівників підприємства. Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України. 2024. № 23. С. 99-103. DOI: https://doi.org/10.35774/rarrpsu2018.23.099.
30. Островська Г. Креативний менеджмент як домінанта інноваційних підприємств. Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 625-640. DOI: https://doi.org/10.33108/sepd2022.02.625. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21hyodip.pdf
31. Невмержицька С., Козир Т. Мотивація персоналу в сучасній компанії. Збірник наукових праць ΛΌГOΣ. 2021. URL: https://doi.org/10.36074/logos-11.06.2021.v1.11
32. Нуркевич К.В. Особливості мотивації персоналу туристичного підприємства: довідник. Полтава, 2021. С. 200-201.
33. Завідна Л. Д. Готельний бізнес: стратегії розвитку : монографія. Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2017. 600 с.
34. Морозова М. Особливості управління персоналом. Економічний аналіз. 2022. № 3 (Т 32). С. 47–53.
35. Островська Г.Й. Управління креативністю персоналу в закладах індустрії гостинності. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. Вип. 9(42). С. 83-90. DOI: https://doi.org/10.32515/2663- 1636.2023.9(42).
36. Островська Г.Й., Гузар У.Є. Управління креативністю персоналу в закладах індустрії гостинності. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. Вип. 9(42). С. 83-90. DOI: https://doi.org/10.32515/2663- 1636.2023.9(42).
37. Рибалко О., Етибарян А. Застосування різних систем оплати праці в зарубіжних країнах та можливості їх використання в Україні. Науковий вісник МНУ імені в. О. Сухомлинського. Економічні науки.№ 1 (12), 2019. С.44-48.
38. Островська Г.Й. Мотивування персоналу щодо підвищення рівня інтелектуалізації праці в умовах новітньої управлінської парадигми. Review of transport economics and management. 2022. №7 (23). 2022. С. 156-167. DOI: https://doi.org/10.15802/rtem2022/268780.
39. Єлець О.П. Трудові ресурси підприємства та підходи до їх оцінки. Економіка і суспільство. 2021. Вип. 9. С. 418-422.
40. Биба В.В., Теницька Н.Б. Світовий досвід мотивації працівників та можливості його адаптації до умов підприємств України. Економіка і суспільство. Випуск № 10, 2017. С. 166-171.
41. Богиня Д.П. Методологічні засади формування мотиваційного механізму конкурентоспроможності робочої сили. Мотиваційні механізми формування конкурентоспроможності робочої сили: Зб. Наук. Праць. Київ: Ін-т економіки НАН України, 2018. С. 10-27.
42. Кравченко В.О. Кошелупов І.Ф. Соціально – економічна модель механізму мотивації праці управлінців підприємств. Одеса: ОДЕУ, 2018. 455 с.
43. Ostrovska H.Y., Strutynska I.V., Sherstiuk R.Р. Pietukhova О.M., Yasinetska I.А. Development of collective intelligence in the enterprises’ digital transformation. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu, 2023, № 3. С. 157-163. DOI: https://doi.org/10.33271/nvngu/2023-3/157.
44. Островська Г.Й. Знання як джерело інтелектуалізації підприємства. «Review of transport economics and management». 2023. Вип. 9(25). С. 105–118. Doi: https://doi.org/10.15802/rtem2023/288932
45. Лазоренко Т.В., Місяйло О.В. Міжнародний досвід мотивації праці та можливості його застосування в Україні. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Випуск 22, частина 2, 2018. С. 67-71.
46. Дрогомирецька М.І. Мотивація праці як інструмент ефективного управління персоналом сучасної організації. Вісник Одеського національного університету. Економіка. 2019. Т. 18, Вип. 1(1). С. 97-101
47. Островська Г.Й., Малюта Л.Я., Шерстюк Р.П. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Вип. 6 (39). Кропивницький: ЦНТУ, 2021. С. 220–230. Doi: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2021.6(39).220-230.
48. Eurostat. URL: https://ec.europa.eu/eurostat
49. Ostrovska H. Training of key personnel competences in the digital economy. Digital macro trends and technologies of the XXI century: monograph. Part ІІ. Edited by Irina Tatomyr, Liubov Kvasnii. Praha: OKTAN PRINT, 2023, 268 р. С. 257–267.
50. Глущенко Л.Д., Пілявоз Т.М., Коваль Н.О. Управління персоналом у сучасній структурі управління підприємством. Економіка та суспільство. 2022. № 35. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-35-41.
51. Конституція України: Закон України від 28 червня 1996 р. № 254к/96- ВР / Верховна Рада України. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/ 254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80/print
52. Закон України “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану”: закон України від 15.03.2022 № 2136-ІХ. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2136-20#Text 6. Трудові відносини в умовах воєнного стану: дайджест змін. ligazakon. 2022. URL: https://biz.ligazakon.net/ news/212674_trudov-vdnosini-v-umovakh-vonnogo-stanu-daydzhest-zmn
53. Кодекс законів про працю України від 19.12.71 року №322-VIII / Верховна рада України. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/322-08
54. Про відпустки: Закон України від 11 листопада 1996 року № 2073-ІII / Верховна рада України. URL : https://zakon.rada.gov.ua/ laws/main/504/96- %D0%B2%D1%80
55. Про індексацію грошових доходів населення: Закон України від 03 липня 1991 року № 1283-ХII / Верховна рада України. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1282-12/paran66
56. Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва: Постанова Кабінету Міністрів України від 28 червня 1997 року № 695 / Кабінет міністрів України. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/695-97-%D0%BF
57. Про колективні договори і угоди: Закон України від 01 липня 1993 року № 3357-XII / Верховна рада України. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3356-12 (дата звернення : 11.04.2021). 7. Про туризм: Закон України станом на 15 січня 2015 р. / Верховна Рада України. Офіц. вид. Київ : Парлам. вид-во, 2015. 96 с.
58. Балановська Т.І., Михайліченко М.В., Троян А.В. Сучасні технології управління персоналом: навч. посіб. Київ: ФОП Ямчинський О.В., 2020. 466 с.
59. Голубка О.Я., Дідович Ю.О., Копустяк Я.Ф. Аналіз методів управління персоналом. Економічний вісник Запорізької державної інженерної академії. 2016. Вип. 5(1). С. 113-117.
60. Єпіфанова, І., Панкова, В. Удосконалення системи мотивації персоналу промислових підприємств України. Економіка та суспільство. 2021. (23). DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2021-23-6.
61. Капустянський П.З. Мотивація праці персоналу сучасних організацій (організаційно-управлінський аспект): моногр. Київ : ІПК ДСЗУ, 2017. 155 с.
62. Василик А.В. Вплив нематеріального мотивування працівників на управління брендом роботодавця: світовий досвід і українські реалії. Соціально-трудові відносини: теорія та практика. 2017. № 2. С. 226-235.
63. Цивільний Кодекс України. Ч. 4. Стаття 140. Товариство з обмеженою відповідальністю. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/435-15#Text
64. Дружня ресторація «Мамонт». Оф. сторінка. URL: https://www.facebook.com-/RestaurantMamont
65. Фінансова звітність бару «Мамонт».
66. Якість трудового життя: оцінювання та підвищення: монографія / Ястремська О.М, Стаматін О.В, Ястремська О.О. Х.: ВД «Інжек».2015. 224 с.
67. Кабінет Міністрів України Постанова від 13 червня 1995 р. N 420. Київ. Про затвердження Положення про гігієнічну регламентацію та державну реєстрацію небезпечних факторів і Порядку оплати робіт із проведення гігієнічної регламентації та державної реєстрації небезпечних факторів. URL: https://ips.ligazakon.net/document/view/KP950420?ed=1998_05_07
68. Гігієна праці в деталях: вимоги виробничої санітарії до робочого місця. URL: https://pd.dsp.gov.ua/news/hihiiena-pratsi-v-detaliakh-vymohy vyrobnychoi-sanitarii-do-robochoho-mistsia
69. ГОСТ 12.0.003-74 «Небезпечні та шкідливі виробничі фактори». URL: http://vn.dsp.gov.ua/novini-upravlinnya/klasifikatsiya-nebezpechnih/
70. ДНАОП 0.5-8.04-92 «Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці» (постанова Кабінету Міністрів України №442 від 1.08.92). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/442-92-%D0%BF#Text
71. Цопа В.А. Модель, структура та заходи Рамкової стратегії ЄС з ОЗіБП. Охорона праці, 2022. № 7(321), С. 10-13. URL: https://ohoronapraci.- kiev.ua-/cabinet/jornal/view?id=1518
72. ГОСТ 12.3.002-75 «Процеси виробничі. Загальні вимоги безпеки». URL: http://vn.dsp.gov.ua/novini-upravlinnya/klasifikatsiya-nebezpechnih/
73. ГОСТ 122 049 80 «Обладнання виробниче. Загальні ергономічні вимоги». URL: http://vn.dsp.gov.ua/novini-upravlinnya/klasifikatsiya-nebezpechnih/
74. ГОСТ 122003-91 «Обладнання виробниче. Загальні вимоги безпеки». URL: http://vn.dsp.gov.ua/novini-upravlinnya/klasifikatsiya-nebezpechnih
75. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» / В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с.
76. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»» / автор-укладач В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 2022. 156 с. Отримано з http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424.
77. Запорожець О., Михайлюк В., Халмурадов Б. та ін. Цивільний захист: підруч. К.: Центр учбової літератури. 2021. 264 с.
78. ГОСТ 12.1.009-76 ССБТ. «Електробезпека. Терміни та визначення»: http://vn.dsp.gov.ua/novini-upravlinnya/klasifikatsiya-nebezpechnih/
79. ГОСТ 12.1.0.19-79 «Електробезпека. Загальні вимоги». «Електробезпека. Терміни та визначення»: http://vn.dsp.gov.ua/novini upravlinnya/klasifikatsiya-nebezpechni
Typ zawartości: Bachelor Thesis
Występuje w kolekcjach:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Pliki tej pozycji:
Plik Opis WielkośćFormat 
dyplom_ Darchych O_S_2024.pdf2,17 MBAdobe PDFPrzeglądanie/Otwarcie
Авторська довідка_Дарчич.doc44,5 kBMicrosoft WordPrzeglądanie/Otwarcie


Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi

Narzędzia administratora