Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45827
Összes dokumentumadat
DC mezőÉrtékNyelv
dc.contributor.advisorОстровська, Галина Йосипівна-
dc.contributor.advisorOstrovska, Halyna-
dc.contributor.authorДарчич, Ольга Сергіївна-
dc.contributor.authorDarchych, Olha-
dc.date.accessioned2024-07-04T16:38:54Z-
dc.date.available2024-07-04T16:38:54Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.date.submitted2024-06-
dc.identifier.citationДарчич О.С. Упровадження сучасних мотиваційних механізмів управління готельно-ресторанним господарством (на прикладі бару «Мамонт» ) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Г. Й. Островська. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 103 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45827-
dc.description.abstractДарчич О. С. Упровадження сучасних мотиваційних механізмів управління готельно-ресторанним господарством (на прикладі бару «Мамонт»). Дослідження на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Тернопіль, 2024. Досліджено теоретико-методичні засади формування мотиваційної системи на підприємстві. Розкрито сутність, соціально-економічний зміст та чинники мотивації праці персоналу підприємства. Узагальнено принципи побудови системи мотивації праці на підприємстві. Охарактеризовано інноваційні моделі мотивації персоналу й можливості їх застосування у вітчизняній практиці. Систематизовано методичні підходи до аналізу та оцінки ефективності системи мотивації персоналу підприємства. Досліджено вплив чинників на управління людськими ресурсами підприємства ресторанного господарства. Проаналізовано фінансово господарську діяльність бару «Мамонт». Досліджено особливості системи управління людськими ресурсами аналізованого підприємства. Здійснено оцінювання мотиваційного потенціалу персоналу підприємства. Удосконалено систему управління людськими ресурсами бару «Мамонт». Запропоновано основні напрями розвитку системи стимулювання та мотивації людських ресурсів. Розроблено заходи щодо стимулювання персоналу за методом соціоніки та оцінено їх ефективність.uk_UA
dc.description.abstractOlha Darchych. Implementation of modern motivation mechanisms of hotel and restaurant business management (bar “Mamont” as a case study) Research on the receipt of bachelor degree educational level on speciality 241 “Hotel and restaurant business”. Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. Ternopil, 2024. The theoretical and methodological bases of motivational system formation at an enterprise are investigated. The essence, socio-economic content and factors of enterprise’s personnel labor motivation are revealed. The principles of building a labor motivation system at an enterprise are generalized. The innovative models of staff motivation and the possibilities of their application in domestic practice are characterized. Methodical approaches to analyzing and evaluating the effectiveness of the enterprise’s staff motivation system are systematized. The influence of factors on the management of the restaurant business enterprise's human resources is researched. The financial and economic activities of the “Mamont” bar are analyzed. The peculiarities of the human resource management system of the analyzed enterprise are studied. The motivational potential of the company's personnel is assessed. The human resources management system of the “Mamont” bar is improved. The main directions of human resources incentive and motivation system development are proposed. Measures to stimulate staff using the method of sociology were developed and their effectiveness is evaluated.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗміст Вступ...6 Розділ 1. Теоретико-методичні засади формування мотиваційної системи на підприємстві…10 1.1. Система мотивації праці в організації та принципи її побудови…10 1.2. Інноваційні моделі мотивації персоналу й можливості їх застосування у вітчизняній практиці…19 1.3. Методичні підходи до аналізу та оцінки ефективності системи мотивації персоналу підприємства…29 Висновки до розділу 1…39 Розділ 2. Аналіз діючої системи управління персоналом бару «Мамонт»…41 2.1. Загальна організаційно-економічна характеристика підприємства…41 2.2. Аналіз існуючої системи управління персоналом…51 2.3. Оцінка мотиваційного потенціалу персоналу підприємства…55 Висновки до розділу 2…61 Розділ 3. Удосконалення системи управління людськими ресурсами бару «Мамонт»...65 3.1. Основні напрями розвитку системи управління людськими ресурсами бару «Мамонт»…65 3.2. Розробка механізмів стимулювання персоналу: впровадження заходів за методом соціоніки та оцінка їх ефективності…70 Висновки до розділу 3…77 Розділ 4. Основи охорони праці та безпека життєдіяльносі...І79 4.1. Основи фізіології, гігієни праці та виробничої санітарії…79 4.2. Загальні вимоги безпеки щодо технологічних процесів і обладнання...84 Висновки до розділу 4…90 Висновки...93 Бібліографія…102 Додатки…111uk_UA
dc.format.extent1-103-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectіндустрія гостинностіuk_UA
dc.subjectресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectлюдські ресурсиuk_UA
dc.subjectінноваційні моделіuk_UA
dc.subjectмотиваційний потенціалuk_UA
dc.subjectзовнішня мотиваціяuk_UA
dc.subjectвнутрішня мотиваціяuk_UA
dc.subjectпотребиuk_UA
dc.subjectмотивuk_UA
dc.subjectстимули до праціuk_UA
dc.subjectстимулюванняuk_UA
dc.subjecthospitality industryuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjecthuman resourcesuk_UA
dc.subjectinnovative modelsuk_UA
dc.subjectmotivational potentialuk_UA
dc.subjectextrinsic motivationuk_UA
dc.subjectintrinsic motivationuk_UA
dc.subjectneedsuk_UA
dc.subjectmotiveuk_UA
dc.subjectincentives to workuk_UA
dc.subjectincentivesuk_UA
dc.titleУпровадження сучасних мотиваційних механізмів управління готельно-ресторанним господарством (на прикладі бару «Мамонт»)uk_UA
dc.title.alternativeImplementation of modern motivation mechanisms of hotel and restaurant business management (bar“Mamont” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Дарчич О.С., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc331.1:640.4uk_UA
dc.relation.references1. Nurkevych K. Bilousova A., Borodavka V. The theoretical basis of the system of personnel motivation at the enterprises of social and cultural service and tourism. Економіка і регіон. 2021. № 2(82). С. 71-82. DOI: 10.26906/EiR.2021.2(81).2290.uk_UA
dc.relation.references2. Черниш І. В., Козик М. Сучасні форми і методи мотивації персоналу підприємств сфери послуг. Економіка і регіон. Полтава: ПНТУ, 2021. Т. (1(80). С. 87-91. DOI: https://doi.org/10.26906/EiR.2021.1(80).2242.uk_UA
dc.relation.references3. Попик М.М. Формування механізму мотивації персоналу готельно ресторанного бізнесу на основі концепції маржинального прибутку. Східна Європа: економіка, бізнес та управління. 2019. № 21. С. 311-318. URL: http://srd.pgasa.dp.ua:8080/bitstream/123456789/2401/1/Popyk.pdfuk_UA
dc.relation.references4. Крайнюк Л.М. Полчанінова І.Л., Шишлакова О.В. Особливості мотивації праці на ресторанних підприємствах м. Харкова. Інтернаука. Серія: Економічні науки. 2018. № 2. С. 68-73. URL: https://www.inter nauka.com/uploads/public/15178206601434.pdfuk_UA
dc.relation.references5. Островська Г. Й. Особливості розвитку готельно-ресторанної справи: кухні народів світу. Навч. посіб. Тернопіль : Підручники і посібники, 2018. 256 с.uk_UA
dc.relation.references6. Островська Г. Й., Шерстюк Р. П., Малюта Л. Я., Паляниця В. А. Імперативи інтелектуального лідерства підприємства в умовах економіки, заснованої на знаннях. Економічний вісник Донбасу, (2 (72), С. 93–102. DOI: https://doi.org/10.12958/1817-3772-2023-2(72)-62-72uk_UA
dc.relation.references7. Островська Г. Й. Шерстюк Р. П., Кузь Т. І. Туризм на теренах Тернопільщини: сучасний стан та перспективи розвитку. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Кропивницький: ЦНТУ, 2022. Вип. 8 (41). С. 139-147. DOI: https://doi.org/10.32515/2663- 1636.2022.8(41).139-147.uk_UA
dc.relation.references8. Островська Г. Й. Інтелект як субстанційна основа інтелектуального потенціалу. Економічний вісник Донбасу. № 2(64), 2021. С. 183–192. DOI: https://doi.org/10.12958/1817-3772-2021-2(64)-183-192.uk_UA
dc.relation.references9. Островська Г., Малюта Л., Кузь Т. Трансформування моделі управління розвитком інтелектуального потенціалу підприємства: компетентнісний підхід. Соціально-економічні проблеми і держава. 2019. Вип. 2 (21). С. 178–191. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2019/19mlypkp.pdf\uk_UA
dc.relation.references10. Островська Г. Й., Малюта Л. Я., Шерстюк Р. П. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Вип. 6 (39). Кропивницький: ЦНТУ, 2021. С. 220-230. DOI: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2021.6(39).220-230.uk_UA
dc.relation.references11. Шерстюк Р. П., Островська Г. Й. Підвищення рівня інтелектуалізації праці персоналу індустрії гостинності в умовах новітньої управлінської парадигми // Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності : зб. тез доп. ІV Міжнар. наук.-практ. конф. (12 жовтня 2023 року, м. Львів). Львів: ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023. С. 322-326.uk_UA
dc.relation.references12. Шерстюк Р., Островська Г. Професійна підготовка майбутніх фахівців індустрії гостинності: сучасні підходи до освіти. Інновації, гостинність, туризм: наука, освіта, практика: зб. тез доп. ІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених, асп. і студ. з міжнародною участю (18 травня 2023 року, м. Львів). Львів: ЛДУФК ім. Івана Боберського, 2023. 538 с. С. 112-116.uk_UA
dc.relation.references13. Шерстюк Р. П., Островська Г. Й. Підготовка персоналу підприємств індустрії гостинності в умовах нового освітнього та професійного контенту: проблеми та перспективи. Матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції (17 травня 2023 року). Тернопіль. ДВНЗ «Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі». 2023. С. 10-11.uk_UA
dc.relation.references14. Малюта Л.Я, Островська Г.Й., Тетяна Кузь Т.І. Трансформування моделі управління розвитком інтелектуального потенціалу промислового підприємства: компетентнісний підхід. Соціально-економічні проблеми і держава. 2019. Вип 2(21). С. 178-191. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2019/19mlypkp.pdfuk_UA
dc.relation.references15. Малюта Л., Островська Г.Й. Кузь Т. Особливості національно культурних традицій гостинності. Матеріали І Всеукр. наук. -прак. конф. (3 травня 2020 р.). Збірник тез доповідей. Тернопіль, 2020. С. 43-45.uk_UA
dc.relation.references16. Кузь Т., Малюта Л., Островська Г., Нагорняк Г. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії. Галицький економічний вісник. 2021. Том 71. № 4. С. 85-91. DOI: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2021.04.085uk_UA
dc.relation.references17. Малюта Л.Я., Мельник Л.М., Нагорняк Г.С., Островська Г.Й. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства. Галицький економічний вісник. 2020. Вип. 3 (64). С. 174-184. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/32489uk_UA
dc.relation.references18. Друкер П. Виклики для менеджменту XXI століття / пер. с англ.: КМ «Букс», 2020. 240 с.uk_UA
dc.relation.references19. Жибак М.М. Стан та шляхи удосконалення мотивації праці в аграрних підприємствах. Агросвіт. 2017. № 5. С. 10-14.uk_UA
dc.relation.references20. Робінс С.П. Основи менеджменту / С.П. Робінс, Д.А. Де Ченцо; пер. з англ. А. Олійник. К.: Вид-во Соломії Павличко «Основи», 2002. 671 с.uk_UA
dc.relation.references21. Виноградова О.В.. Пілігрім К.І. Мотиваційна складова розвитку туристичної галузі в Україні. Економіка. Менеджмент. Бізнес. 2016. № 4. С. 55-60.uk_UA
dc.relation.references22. Колот А. М. Мотивація персоналу: підруч. К.: КНЕУ, 2017. 337 с.uk_UA
dc.relation.references23. Климчук А.О., Михайлов А.М. Мотивація та стимулювання персоналу в ефективному управлінні підприємством та підвищенні інноваційної діяльності. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2018. № 1. С. 218-234.uk_UA
dc.relation.references24. Замула І.В., Шиманська К.В. Поняття мотивації працівників, її види та зв'язок із системою бухгалтерського обліку. Міжнародний збірник наукових праць. 2017. Вип. 2. С. 201-211.uk_UA
dc.relation.references25. Заставнюк Л.І., Липовецька Т.Р. Проблематика системи мотивації персоналу в сучасному менеджменті підприємства. Приазовський економічний вісник. 2019. №3, 166-172. URL: http://pev.kpu.zp.ua/journals/2019/3_14_uk/30.pdfuk_UA
dc.relation.references26. Гаврилова О.В., Осійчук В.В. Мотивація персоналу як один із методів управління у готельних підприємствах. Modern Economics. 2023. № 38. С. 22-27. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V38(2023)-03.uk_UA
dc.relation.references27. Полюк М. І. Теоретичні підходи до мотивації персоналу у підприємництві. Ефективна економіка. 2020. № 4. DOI: 10.32702/2307-2105- 2020.4.100. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=7836.uk_UA
dc.relation.references28. Подольська О.В., Оберемок В.В. Мотивація та стимулювання персоналу на підприємствах. Український журнал прикладної економіки. 2018. Том 3. № 3. С. 62-67.uk_UA
dc.relation.references29. Крисько Ж., Бордун І. Оцінювання мотиваторів та демотиваторів діяльності працівників підприємства. Регіональні аспекти розвитку продуктивних сил України. 2024. № 23. С. 99-103. DOI: https://doi.org/10.35774/rarrpsu2018.23.099.uk_UA
dc.relation.references30. Островська Г. Креативний менеджмент як домінанта інноваційних підприємств. Соціально-економічні проблеми і держава. 2021. Вип. 2 (25). С. 625-640. DOI: https://doi.org/10.33108/sepd2022.02.625. URL: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21hyodip.pdfuk_UA
dc.relation.references31. Невмержицька С., Козир Т. Мотивація персоналу в сучасній компанії. Збірник наукових праць ΛΌГOΣ. 2021. URL: https://doi.org/10.36074/logos-11.06.2021.v1.11uk_UA
dc.relation.references32. Нуркевич К.В. Особливості мотивації персоналу туристичного підприємства: довідник. Полтава, 2021. С. 200-201.uk_UA
dc.relation.references33. Завідна Л. Д. Готельний бізнес: стратегії розвитку : монографія. Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2017. 600 с.uk_UA
dc.relation.references34. Морозова М. Особливості управління персоналом. Економічний аналіз. 2022. № 3 (Т 32). С. 47–53.uk_UA
dc.relation.references35. Островська Г.Й. Управління креативністю персоналу в закладах індустрії гостинності. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. Вип. 9(42). С. 83-90. DOI: https://doi.org/10.32515/2663- 1636.2023.9(42).uk_UA
dc.relation.references36. Островська Г.Й., Гузар У.Є. Управління креативністю персоналу в закладах індустрії гостинності. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. 2023. Вип. 9(42). С. 83-90. DOI: https://doi.org/10.32515/2663- 1636.2023.9(42).uk_UA
dc.relation.references37. Рибалко О., Етибарян А. Застосування різних систем оплати праці в зарубіжних країнах та можливості їх використання в Україні. Науковий вісник МНУ імені в. О. Сухомлинського. Економічні науки.№ 1 (12), 2019. С.44-48.uk_UA
dc.relation.references38. Островська Г.Й. Мотивування персоналу щодо підвищення рівня інтелектуалізації праці в умовах новітньої управлінської парадигми. Review of transport economics and management. 2022. №7 (23). 2022. С. 156-167. DOI: https://doi.org/10.15802/rtem2022/268780.uk_UA
dc.relation.references39. Єлець О.П. Трудові ресурси підприємства та підходи до їх оцінки. Економіка і суспільство. 2021. Вип. 9. С. 418-422.uk_UA
dc.relation.references40. Биба В.В., Теницька Н.Б. Світовий досвід мотивації працівників та можливості його адаптації до умов підприємств України. Економіка і суспільство. Випуск № 10, 2017. С. 166-171.uk_UA
dc.relation.references41. Богиня Д.П. Методологічні засади формування мотиваційного механізму конкурентоспроможності робочої сили. Мотиваційні механізми формування конкурентоспроможності робочої сили: Зб. Наук. Праць. Київ: Ін-т економіки НАН України, 2018. С. 10-27.uk_UA
dc.relation.references42. Кравченко В.О. Кошелупов І.Ф. Соціально – економічна модель механізму мотивації праці управлінців підприємств. Одеса: ОДЕУ, 2018. 455 с.uk_UA
dc.relation.references43. Ostrovska H.Y., Strutynska I.V., Sherstiuk R.Р. Pietukhova О.M., Yasinetska I.А. Development of collective intelligence in the enterprises’ digital transformation. Naukovyi Visnyk Natsionalnoho Hirnychoho Universytetu, 2023, № 3. С. 157-163. DOI: https://doi.org/10.33271/nvngu/2023-3/157.uk_UA
dc.relation.references44. Островська Г.Й. Знання як джерело інтелектуалізації підприємства. «Review of transport economics and management». 2023. Вип. 9(25). С. 105–118. Doi: https://doi.org/10.15802/rtem2023/288932uk_UA
dc.relation.references45. Лазоренко Т.В., Місяйло О.В. Міжнародний досвід мотивації праці та можливості його застосування в Україні. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Випуск 22, частина 2, 2018. С. 67-71.uk_UA
dc.relation.references46. Дрогомирецька М.І. Мотивація праці як інструмент ефективного управління персоналом сучасної організації. Вісник Одеського національного університету. Економіка. 2019. Т. 18, Вип. 1(1). С. 97-101uk_UA
dc.relation.references47. Островська Г.Й., Малюта Л.Я., Шерстюк Р.П. Event-менеджмент в індустрії туризму. Центральноукраїнський науковий вісник. Економічні науки. Вип. 6 (39). Кропивницький: ЦНТУ, 2021. С. 220–230. Doi: https://doi.org/10.32515/2663-1636.2021.6(39).220-230.uk_UA
dc.relation.references48. Eurostat. URL: https://ec.europa.eu/eurostatuk_UA
dc.relation.references49. Ostrovska H. Training of key personnel competences in the digital economy. Digital macro trends and technologies of the XXI century: monograph. Part ІІ. Edited by Irina Tatomyr, Liubov Kvasnii. Praha: OKTAN PRINT, 2023, 268 р. С. 257–267.uk_UA
dc.relation.references50. Глущенко Л.Д., Пілявоз Т.М., Коваль Н.О. Управління персоналом у сучасній структурі управління підприємством. Економіка та суспільство. 2022. № 35. DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2022-35-41.uk_UA
dc.relation.references51. Конституція України: Закон України від 28 червня 1996 р. № 254к/96- ВР / Верховна Рада України. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/ 254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80/printuk_UA
dc.relation.references52. Закон України “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану”: закон України від 15.03.2022 № 2136-ІХ. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2136-20#Text 6. Трудові відносини в умовах воєнного стану: дайджест змін. ligazakon. 2022. URL: https://biz.ligazakon.net/ news/212674_trudov-vdnosini-v-umovakh-vonnogo-stanu-daydzhest-zmnuk_UA
dc.relation.references53. Кодекс законів про працю України від 19.12.71 року №322-VIII / Верховна рада України. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/322-08uk_UA
dc.relation.references54. Про відпустки: Закон України від 11 листопада 1996 року № 2073-ІII / Верховна рада України. URL : https://zakon.rada.gov.ua/ laws/main/504/96- %D0%B2%D1%80uk_UA
dc.relation.references55. Про індексацію грошових доходів населення: Закон України від 03 липня 1991 року № 1283-ХII / Верховна рада України. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1282-12/paran66uk_UA
dc.relation.references56. Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва: Постанова Кабінету Міністрів України від 28 червня 1997 року № 695 / Кабінет міністрів України. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/695-97-%D0%BFuk_UA
dc.relation.references57. Про колективні договори і угоди: Закон України від 01 липня 1993 року № 3357-XII / Верховна рада України. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3356-12 (дата звернення : 11.04.2021). 7. Про туризм: Закон України станом на 15 січня 2015 р. / Верховна Рада України. Офіц. вид. Київ : Парлам. вид-во, 2015. 96 с.uk_UA
dc.relation.references58. Балановська Т.І., Михайліченко М.В., Троян А.В. Сучасні технології управління персоналом: навч. посіб. Київ: ФОП Ямчинський О.В., 2020. 466 с.uk_UA
dc.relation.references59. Голубка О.Я., Дідович Ю.О., Копустяк Я.Ф. Аналіз методів управління персоналом. Економічний вісник Запорізької державної інженерної академії. 2016. Вип. 5(1). С. 113-117.uk_UA
dc.relation.references60. Єпіфанова, І., Панкова, В. Удосконалення системи мотивації персоналу промислових підприємств України. Економіка та суспільство. 2021. (23). DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2021-23-6.uk_UA
dc.relation.references61. Капустянський П.З. Мотивація праці персоналу сучасних організацій (організаційно-управлінський аспект): моногр. Київ : ІПК ДСЗУ, 2017. 155 с.uk_UA
dc.relation.references62. Василик А.В. Вплив нематеріального мотивування працівників на управління брендом роботодавця: світовий досвід і українські реалії. Соціально-трудові відносини: теорія та практика. 2017. № 2. С. 226-235.uk_UA
dc.relation.references63. Цивільний Кодекс України. Ч. 4. Стаття 140. Товариство з обмеженою відповідальністю. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/435-15#Textuk_UA
dc.relation.references64. Дружня ресторація «Мамонт». Оф. сторінка. URL: https://www.facebook.com-/RestaurantMamontuk_UA
dc.relation.references65. Фінансова звітність бару «Мамонт».uk_UA
dc.relation.references66. Якість трудового життя: оцінювання та підвищення: монографія / Ястремська О.М, Стаматін О.В, Ястремська О.О. Х.: ВД «Інжек».2015. 224 с.uk_UA
dc.relation.references67. Кабінет Міністрів України Постанова від 13 червня 1995 р. N 420. Київ. Про затвердження Положення про гігієнічну регламентацію та державну реєстрацію небезпечних факторів і Порядку оплати робіт із проведення гігієнічної регламентації та державної реєстрації небезпечних факторів. URL: https://ips.ligazakon.net/document/view/KP950420?ed=1998_05_07uk_UA
dc.relation.references68. Гігієна праці в деталях: вимоги виробничої санітарії до робочого місця. URL: https://pd.dsp.gov.ua/news/hihiiena-pratsi-v-detaliakh-vymohy vyrobnychoi-sanitarii-do-robochoho-mistsiauk_UA
dc.relation.references69. ГОСТ 12.0.003-74 «Небезпечні та шкідливі виробничі фактори». URL: http://vn.dsp.gov.ua/novini-upravlinnya/klasifikatsiya-nebezpechnih/uk_UA
dc.relation.references70. ДНАОП 0.5-8.04-92 «Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці» (постанова Кабінету Міністрів України №442 від 1.08.92). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/442-92-%D0%BF#Textuk_UA
dc.relation.references71. Цопа В.А. Модель, структура та заходи Рамкової стратегії ЄС з ОЗіБП. Охорона праці, 2022. № 7(321), С. 10-13. URL: https://ohoronapraci.- kiev.ua-/cabinet/jornal/view?id=1518uk_UA
dc.relation.references72. ГОСТ 12.3.002-75 «Процеси виробничі. Загальні вимоги безпеки». URL: http://vn.dsp.gov.ua/novini-upravlinnya/klasifikatsiya-nebezpechnih/uk_UA
dc.relation.references73. ГОСТ 122 049 80 «Обладнання виробниче. Загальні ергономічні вимоги». URL: http://vn.dsp.gov.ua/novini-upravlinnya/klasifikatsiya-nebezpechnih/uk_UA
dc.relation.references74. ГОСТ 122003-91 «Обладнання виробниче. Загальні вимоги безпеки». URL: http://vn.dsp.gov.ua/novini-upravlinnya/klasifikatsiya-nebezpechnihuk_UA
dc.relation.references75. Методичний посібник для здобувачів освітнього ступеня «магістр» всіх спеціальностей денної та заочної форм навчання «Безпека в надзвичайних ситуаціях» / В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 156 с.uk_UA
dc.relation.references76. Навчальний посібник «Техноекологія та цивільна безпека. Частина «цивільна безпека»» / автор-укладач В.С. Стручок. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А. 2022. 156 с. Отримано з http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39424.uk_UA
dc.relation.references77. Запорожець О., Михайлюк В., Халмурадов Б. та ін. Цивільний захист: підруч. К.: Центр учбової літератури. 2021. 264 с.uk_UA
dc.relation.references78. ГОСТ 12.1.009-76 ССБТ. «Електробезпека. Терміни та визначення»: http://vn.dsp.gov.ua/novini-upravlinnya/klasifikatsiya-nebezpechnih/uk_UA
dc.relation.references79. ГОСТ 12.1.0.19-79 «Електробезпека. Загальні вимоги». «Електробезпека. Терміни та визначення»: http://vn.dsp.gov.ua/novini upravlinnya/klasifikatsiya-nebezpechniuk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Ebben a gyűjteményben:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Fájlok a dokumentumban:
Fájl Leírás MéretFormátum 
dyplom_ Darchych O_S_2024.pdf2,17 MBAdobe PDFMegtekintés/Megnyitás
Авторська довідка_Дарчич.doc44,5 kBMicrosoft WordMegtekintés/Megnyitás


Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!

Admin Tools