Bu öğeden alıntı yapmak, öğeye bağlanmak için bu tanımlayıcıyı kullanınız: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45826
Başlık: Розвиток діяльності підприємства сфери ресторанного бізнесу на основі впровадження додаткової послуги (на прикладі ресторану «Версаль»)
Diğer Başlıklar: Development of the restaurant business enterprise activity due to extra service implementation (restaurant “Versal” as a case study)
Yazarlar: Горін, Вікторія Олексіївна
Horin, Viktoriia
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Горін В.О. Розвиток діяльності підприємства сфери ресторанного бізнесу на основі впровадження додаткової послуги (на прикладі ресторану «Версаль» ) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Б. М. Андрушків. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 77 с.
Yayın Tarihi: Haz-2024
Submitted date: Haz-2024
Date of entry: 4-Tem-2024
Yayıncı: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Андрушків, Богдан Миколайович
Committee members: Andrushkiv, Bohdan
UDC: 658.8
Anahtar kelimeler: розвиток
діяльність
управління
послуга
ресторанний бізнес
фактори впливу
development
activity
management
service
restaurant business
factors of influence
Page range: 1-77
Özet: Горін В. О. Розвиток діяльності підприємства сфери ресторанного бізнесу на основі впровадження додаткової послуги (на прикладі ресторану «Версаль»). Кваліфікаційна робота бакалавра: 71 сторінка, 5 рисунків, 8 таблиць, 31 літературне джерело. Об’єкт дослідження − ресторан «Версаль», цілями діяльності якого є отримання прибутку від усіх видів діяльності та задоволення суспільних потреб у його продукції, роботах і послугах. Предмет дослідження − процес розвитку діяльності підприємства сфери ресторанного бізнесу. Метою роботи є розроблення рекомендацій щодо розвитку діяльності підприємства сфери ресторанного бізнесу. Методи дослідження − аналіз і синтез; комплексний аналіз; порівняльний і економічний аналіз, метод опису. Практичне значення одержаних результатів. У процесі підготовки роботи сформульовано рекомендації щодо розвитку діяльності, що можуть бути реалізованими у практичній діяльності ресторану «Версаль».
Horin V. Development of the restaurant business enterprise activity due to extra service implementation (restaurant “Versal” as a case study). Bachelor degree thesis contains of 71 pages, 5 pictures, 8 tables, 31 references. The object of investigation is the restaurant “Versal”, the aims of which are to make a profit from all types of activities and to meet public needs for its products, works and services. The subject of investigation is the process of development of the restaurant business enterprise. The aim of the work is to develop recommendations for the development of the restaurant business enterprise. The methods of investigation are analysis and synthesis; comprehensive analysis; comparative and economic analysis, method of description. The practical significance of the results obtained. In the process of preparation of the work, there were formulated the recommendations for the development of activities that can be implemented in the practical activities of the restaurant “Versal”.
Content: Зміст Вступ... 5 1. Теоретичний розділ Теоретичні основи підприємницької діяльності у сфері ресторанного бізнесу … 8 1.1. Організаційно-економічна сутність підприємницької діяльності в ринкових умовах ...8 1.2. Сутність та роль малих і середніх підприємств у розвитку національної економіки …14 1.3. Значення і місце підприємств сфери ресторанного бізнесу для економіки …. 23 2. Аналітичний розділ Дослідження стану господарської діяльності ресторану «Версаль» ....28 2.1. Загальна економічна характеристика господарської діяльності ресторану «Версаль» … 28 2.2. Фактори впливу на діяльність ресторану, що функціонує у сільській місцевості …34 3. Рекомендаційно-розрахунковий розділ Напрями розвитку діяльності підприємства ресторанного бізнесу … 47 3.1. Напрями розвитку діяльності підприємств ресторанного бізнесу .… 47 3.2. Пропозиція впровадження додаткової послуги з метою розвитку діяльності ресторану «Версаль» … 50 3.3. Розрахунок економічних показників впровадження додаткової послуги для клієнтів у ресторані «Версаль» … 54 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці... 60 4.1. Організація та проведення рятувальних та інших невідкладних робіт на об’єктах економіки в осередках ураження …60 4.2. Обов’язки та повноваження роботодавця у питанні охорони праці …64 Висновки... 66 Бібліографія... 69
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45826
Copyright owner: © Горін В.О., 2024
References (Ukraine): 1. Андрушків Б.М., Кирич Н.Б., Мельник Л.М., Погайдак О.Б. Семіотика визначення економічної стратегії підвищення господарсько-фінансової стабільності підприємства в умовах трансформаційного суспільства // Вісник економічної науки України. 2013. №1(23). С. 3-7.
2. Андрушків Б. М. Основи організації підприємницької діяльності або абетка підприємця: навчальний посібник / Б.М. Андрушків, Ю.Я. Вовк, В.В. Гецько та ін. Тернопіль: Вид. ТНТУ, 2010. 300 с.
3. Апопій В. В., Шутовська Н. О., Середа С. А. Основи підприємництва: навч. посіб. К.: Ліра-К, 2014. 324 с.
4. Бурик А. Ф. Планування діяльності підприємства: навч. посіб. К: Ліра К, 2013. 260 с
5. Варналій З.С. Мале підприємництво: основи теорії і практики. 4-те вид., стер. К.: Т-во Знання, КОО, 2008. 302 с.
6. Варналій З. С. Основи підприємництва: навч. посіб. К.: Знання-Прес, 2012. 293 с.
7. Воронкова В. Г. Основи підприємництва: теорія та практикум: навч. посіб. К.: Ліра-К, 2014. 455 с.
8. Гиль О. О. Економіка та організація діяльності об’єднань підприємств: навч. посіб. К.: Ліра-К, 2015. 248 с.
9. Гой І. В. Підприємництво: навч. посіб. К.: ЦУЛ, 2013. 368 с.
10. Горленко Г. О. Власна справа (Основи малого бізнесу). Част. І [Методичний посібник] [3-ге вид., перероб. та доп.] / Г. О. Горленко, Т. Г. Гільберг, Г. Д. Думанська та ін. К -Под-й: «Аксіома», 2013. 112 с.
11. Готельно-ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1. / [Б. М. Андрушків, Л. Я. Малюта, Г. Й. Островська та ін.]. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с.
12. Дядін А. Дефініція категорії «підприємницька діяльність». Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2017. Вип. 1. С. 62-72.
13. Живко З. Б. Підходи до тлумачення понять «підприємництво» та «підприємницька діяльність» через призму функцій економічної системи // Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. 2012. Вип. 9. С. 31- 34.
14. Жигірь А. А. Сутність підприємництва та чинники його економічного розвитку // Інвестиції: практика та досвід. 2015. № 20. С. 28-33.
15. Закон України «Про підприємництво» від 7 лютого 1991 року № 698- XII [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/698-12#Text.
16. Захарченко В. І. Економіка підприємства: навч. посіб. К.: Ліра-К, 2014. 300 с.
17. Збарський В. К., Остапчук А. Д. Організація підприємницької діяльності: монографія. За ред. проф. В. К. Збарського. К.: НУБіП України, 2012. 530 с.
18. Збарський В. К., Мацибора Т. В. Економіка підприємства: навч. посіб., вид. 2-ге, доп. і переробл. К.: Каравелла, 2012. 272 с.
19. Інноваційно-комплексні шляхи розвитку малого підприємництва / [Б.М. Андрушків, Ю.Я. Вовк, І.Ю. Крамар та ін.]. Тернопіль: ТНТУ ім. Івана Пулюя, 2011.
20. Кацьора О. Соціологічні підходи до визначення підприємництва // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Педагогіка. Соціальна робота. Ужгород, 2013. Вип. 29. С. 64-67.
21. Квасниця О. Еволюція підходів до трактування сутності підприємництва // Економічний аналіз. 2012. Т. 10(4). С. 156-160.
22. Кузь Т.І., Малюта Л.Я., Островська Г.Й., Нагорняк Г.С. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії // Галицький економічний вісник. 2021. № 4 (71). С. 85-91.
23. Моргулець О. Б. Менеджмент у сфері послуг: навч. посіб. Київ: Центр учб. літ., 2012. 384 с.
24. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства // Галицький економічний вісник. 2020. № 3 (64). С. 174-184.
25. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л., Шерстюк Р. Організаційно економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С. 148-158. Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.
26. Нікітенко К. С. Підприємницька діяльність: аспекти, тенденції і перспективи розвитку в умовах пандемії [Електронний ресурс] // Ефективна економіка. 2021. Режим доступу: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/12_2021/104.pdf.
27. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66-78. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdfє
28. Філліпов В. Ю. Еволюція понятійно-категорійного апарату підприємництва // Economics. 2019. №1(41). С. 72-80.
29. Чорна М.В., Глухова С.В. Оцінка ефективності інноваційної діяльності підприємств: монографія. Харків: ХДУХТ, 2012. 210 с.
30. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення / Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції: колективна монографія. ФО-П Шпак В.Б., 2021. 351 с. С. 307-318.
31. Ярошевич Н.Б. Підприємництво і менеджмент навч. посіб. / Н. Б. Ярошевич. К.: Ліра-К, 2014. 408 с.
Content type: Bachelor Thesis
Koleksiyonlarda Görünür:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Bu öğenin dosyaları:
Dosya Açıklama BoyutBiçim 
dyplom_ Horin V_O_2024.pdf903,28 kBAdobe PDFGöster/Aç
Авторська довідка_Горін.doc69,5 kBMicrosoft WordGöster/Aç


DSpace'deki bütün öğeler, aksi belirtilmedikçe, tüm hakları saklı tutulmak şartıyla telif hakkı ile korunmaktadır.

Yönetim Araçları