Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45826
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorАндрушків, Богдан Миколайович-
dc.contributor.authorГорін, Вікторія Олексіївна-
dc.contributor.authorHorin, Viktoriia-
dc.date.accessioned2024-07-04T16:20:13Z-
dc.date.available2024-07-04T16:20:13Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.date.submitted2024-06-
dc.identifier.citationГорін В.О. Розвиток діяльності підприємства сфери ресторанного бізнесу на основі впровадження додаткової послуги (на прикладі ресторану «Версаль» ) : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Б. М. Андрушків. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 77 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45826-
dc.description.abstractГорін В. О. Розвиток діяльності підприємства сфери ресторанного бізнесу на основі впровадження додаткової послуги (на прикладі ресторану «Версаль»). Кваліфікаційна робота бакалавра: 71 сторінка, 5 рисунків, 8 таблиць, 31 літературне джерело. Об’єкт дослідження − ресторан «Версаль», цілями діяльності якого є отримання прибутку від усіх видів діяльності та задоволення суспільних потреб у його продукції, роботах і послугах. Предмет дослідження − процес розвитку діяльності підприємства сфери ресторанного бізнесу. Метою роботи є розроблення рекомендацій щодо розвитку діяльності підприємства сфери ресторанного бізнесу. Методи дослідження − аналіз і синтез; комплексний аналіз; порівняльний і економічний аналіз, метод опису. Практичне значення одержаних результатів. У процесі підготовки роботи сформульовано рекомендації щодо розвитку діяльності, що можуть бути реалізованими у практичній діяльності ресторану «Версаль».uk_UA
dc.description.abstractHorin V. Development of the restaurant business enterprise activity due to extra service implementation (restaurant “Versal” as a case study). Bachelor degree thesis contains of 71 pages, 5 pictures, 8 tables, 31 references. The object of investigation is the restaurant “Versal”, the aims of which are to make a profit from all types of activities and to meet public needs for its products, works and services. The subject of investigation is the process of development of the restaurant business enterprise. The aim of the work is to develop recommendations for the development of the restaurant business enterprise. The methods of investigation are analysis and synthesis; comprehensive analysis; comparative and economic analysis, method of description. The practical significance of the results obtained. In the process of preparation of the work, there were formulated the recommendations for the development of activities that can be implemented in the practical activities of the restaurant “Versal”.uk_UA
dc.description.tableofcontentsЗміст Вступ... 5 1. Теоретичний розділ Теоретичні основи підприємницької діяльності у сфері ресторанного бізнесу … 8 1.1. Організаційно-економічна сутність підприємницької діяльності в ринкових умовах ...8 1.2. Сутність та роль малих і середніх підприємств у розвитку національної економіки …14 1.3. Значення і місце підприємств сфери ресторанного бізнесу для економіки …. 23 2. Аналітичний розділ Дослідження стану господарської діяльності ресторану «Версаль» ....28 2.1. Загальна економічна характеристика господарської діяльності ресторану «Версаль» … 28 2.2. Фактори впливу на діяльність ресторану, що функціонує у сільській місцевості …34 3. Рекомендаційно-розрахунковий розділ Напрями розвитку діяльності підприємства ресторанного бізнесу … 47 3.1. Напрями розвитку діяльності підприємств ресторанного бізнесу .… 47 3.2. Пропозиція впровадження додаткової послуги з метою розвитку діяльності ресторану «Версаль» … 50 3.3. Розрахунок економічних показників впровадження додаткової послуги для клієнтів у ресторані «Версаль» … 54 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці... 60 4.1. Організація та проведення рятувальних та інших невідкладних робіт на об’єктах економіки в осередках ураження …60 4.2. Обов’язки та повноваження роботодавця у питанні охорони праці …64 Висновки... 66 Бібліографія... 69uk_UA
dc.format.extent1-77-
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectрозвитокuk_UA
dc.subjectдіяльністьuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectпослугаuk_UA
dc.subjectресторанний бізнесuk_UA
dc.subjectфактори впливуuk_UA
dc.subjectdevelopmentuk_UA
dc.subjectactivityuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectserviceuk_UA
dc.subjectrestaurant businessuk_UA
dc.subjectfactors of influenceuk_UA
dc.titleРозвиток діяльності підприємства сфери ресторанного бізнесу на основі впровадження додаткової послуги (на прикладі ресторану «Версаль»)uk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of the restaurant business enterprise activity due to extra service implementation (restaurant “Versal” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Горін В.О., 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberAndrushkiv, Bohdan-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc658.8uk_UA
dc.relation.references1. Андрушків Б.М., Кирич Н.Б., Мельник Л.М., Погайдак О.Б. Семіотика визначення економічної стратегії підвищення господарсько-фінансової стабільності підприємства в умовах трансформаційного суспільства // Вісник економічної науки України. 2013. №1(23). С. 3-7.uk_UA
dc.relation.references2. Андрушків Б. М. Основи організації підприємницької діяльності або абетка підприємця: навчальний посібник / Б.М. Андрушків, Ю.Я. Вовк, В.В. Гецько та ін. Тернопіль: Вид. ТНТУ, 2010. 300 с.uk_UA
dc.relation.references3. Апопій В. В., Шутовська Н. О., Середа С. А. Основи підприємництва: навч. посіб. К.: Ліра-К, 2014. 324 с.uk_UA
dc.relation.references4. Бурик А. Ф. Планування діяльності підприємства: навч. посіб. К: Ліра К, 2013. 260 сuk_UA
dc.relation.references5. Варналій З.С. Мале підприємництво: основи теорії і практики. 4-те вид., стер. К.: Т-во Знання, КОО, 2008. 302 с.uk_UA
dc.relation.references6. Варналій З. С. Основи підприємництва: навч. посіб. К.: Знання-Прес, 2012. 293 с.uk_UA
dc.relation.references7. Воронкова В. Г. Основи підприємництва: теорія та практикум: навч. посіб. К.: Ліра-К, 2014. 455 с.uk_UA
dc.relation.references8. Гиль О. О. Економіка та організація діяльності об’єднань підприємств: навч. посіб. К.: Ліра-К, 2015. 248 с.uk_UA
dc.relation.references9. Гой І. В. Підприємництво: навч. посіб. К.: ЦУЛ, 2013. 368 с.uk_UA
dc.relation.references10. Горленко Г. О. Власна справа (Основи малого бізнесу). Част. І [Методичний посібник] [3-ге вид., перероб. та доп.] / Г. О. Горленко, Т. Г. Гільберг, Г. Д. Думанська та ін. К -Под-й: «Аксіома», 2013. 112 с.uk_UA
dc.relation.references11. Готельно-ресторанна справа. Навчально-методичне видання. Книга 1. / [Б. М. Андрушків, Л. Я. Малюта, Г. Й. Островська та ін.]. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2018. 268 с.uk_UA
dc.relation.references12. Дядін А. Дефініція категорії «підприємницька діяльність». Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг. 2017. Вип. 1. С. 62-72.uk_UA
dc.relation.references13. Живко З. Б. Підходи до тлумачення понять «підприємництво» та «підприємницька діяльність» через призму функцій економічної системи // Наукові записки Львівського університету бізнесу та права. 2012. Вип. 9. С. 31- 34.uk_UA
dc.relation.references14. Жигірь А. А. Сутність підприємництва та чинники його економічного розвитку // Інвестиції: практика та досвід. 2015. № 20. С. 28-33.uk_UA
dc.relation.references15. Закон України «Про підприємництво» від 7 лютого 1991 року № 698- XII [Електронний ресурс]. Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/698-12#Text.uk_UA
dc.relation.references16. Захарченко В. І. Економіка підприємства: навч. посіб. К.: Ліра-К, 2014. 300 с.uk_UA
dc.relation.references17. Збарський В. К., Остапчук А. Д. Організація підприємницької діяльності: монографія. За ред. проф. В. К. Збарського. К.: НУБіП України, 2012. 530 с.uk_UA
dc.relation.references18. Збарський В. К., Мацибора Т. В. Економіка підприємства: навч. посіб., вид. 2-ге, доп. і переробл. К.: Каравелла, 2012. 272 с.uk_UA
dc.relation.references19. Інноваційно-комплексні шляхи розвитку малого підприємництва / [Б.М. Андрушків, Ю.Я. Вовк, І.Ю. Крамар та ін.]. Тернопіль: ТНТУ ім. Івана Пулюя, 2011.uk_UA
dc.relation.references20. Кацьора О. Соціологічні підходи до визначення підприємництва // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Педагогіка. Соціальна робота. Ужгород, 2013. Вип. 29. С. 64-67.uk_UA
dc.relation.references21. Квасниця О. Еволюція підходів до трактування сутності підприємництва // Економічний аналіз. 2012. Т. 10(4). С. 156-160.uk_UA
dc.relation.references22. Кузь Т.І., Малюта Л.Я., Островська Г.Й., Нагорняк Г.С. Підходи стратегічного управління у контексті забезпечення розвитку туристичної індустрії // Галицький економічний вісник. 2021. № 4 (71). С. 85-91.uk_UA
dc.relation.references23. Моргулець О. Б. Менеджмент у сфері послуг: навч. посіб. Київ: Центр учб. літ., 2012. 384 с.uk_UA
dc.relation.references24. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л. Визначення найважливіших закономірностей стабільного розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства // Галицький економічний вісник. 2020. № 3 (64). С. 174-184.uk_UA
dc.relation.references25. Нагорняк Г., Малюта Л., Мельник Л., Шерстюк Р. Організаційно економічні засади розвитку інноваційного процесу вітчизняних закладів готельно-ресторанної сфери в туристичному контексті [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2017. Вип. 1(16). С. 148-158. Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2017/17nhsvtk.pdf.uk_UA
dc.relation.references26. Нікітенко К. С. Підприємницька діяльність: аспекти, тенденції і перспективи розвитку в умовах пандемії [Електронний ресурс] // Ефективна економіка. 2021. Режим доступу: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/12_2021/104.pdf.uk_UA
dc.relation.references27. Стойко І., Шерстюк Р. Сучасні тренди і перспективи у ресторанній індустрії [Електронний ресурс] // Соціально-економічні проблеми і держава. 2023. Вип. 1 (28). С. 66-78. Режим доступу: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2023/23siiuri.pdfєuk_UA
dc.relation.references28. Філліпов В. Ю. Еволюція понятійно-категорійного апарату підприємництва // Economics. 2019. №1(41). С. 72-80.uk_UA
dc.relation.references29. Чорна М.В., Глухова С.В. Оцінка ефективності інноваційної діяльності підприємств: монографія. Харків: ХДУХТ, 2012. 210 с.uk_UA
dc.relation.references30. Шерстюк Р., Мельник Л., Стойко І. Підприємства ресторанного господарства в індустрії туризму: проблеми і перспективні рішення / Маркетинг 4.0: стратегічні імперативи та сучасні тенденції: колективна монографія. ФО-П Шпак В.Б., 2021. 351 с. С. 307-318.uk_UA
dc.relation.references31. Ярошевич Н.Б. Підприємництво і менеджмент навч. посіб. / Н. Б. Ярошевич. К.: Ліра-К, 2014. 408 с.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dyplom_ Horin V_O_2024.pdf903,28 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Горін.doc69,5 kBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора