Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45816
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorСороківська, Олена Анатоліївна-
dc.contributor.authorГаранджук, Юлія Віталіївна-
dc.contributor.authorHarandzhuk, Yuliia-
dc.date.accessioned2024-07-04T11:45:54Z-
dc.date.available2024-07-04T11:45:54Z-
dc.date.issued2024-07-04-
dc.date.submitted2024-06-26-
dc.identifier.citationГаранджук Ю. Виявлення шляхів зниження собівартості продукції на підприємстві, на прикладі ТОВ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч» : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 073 – менеджмент / наук. кер. О. А. Сороківська. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 74 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45816-
dc.descriptionКлючовим показником, що відображає обсяг витрат на виробництво продукції є собівартість, яка стосується всіх сфер діяльності підприємства. Аналіз даного показника обумовлений тим, що головним завданням роботи бізнесу є створення необхідних для споживачів товарів та послуг. Ефективність будь-якої виробничої діяльності в умовах ринку виявляється лише тоді, коли вартість кінцевого продукту перевищує витрати на вихідні ресурси або фактори, які були здійснені на виробництво та збут. І головна мета підприємства полягає у максимізації цієї різниці. Актуальність обраної теми виявляється в тому, що оптимізація виробничих витрат є однією з основних передумов для збільшення прибутку компанії, підвищення її рентабельності, ефективності та конкурентоспроможності на ринку. Також важливо врахувати, що нині в Україні, в умовах повномасштабного вторгнення, спостерігається значне зростання цін і можливі обмеження деяких ресурсів.uk_UA
dc.description.abstractОб'єкт дослідження - управління процесами формування собівартості продукції підприємства. Предмет дослідження - теоретичні, методичні та практичні основи зниження собівартості продукції підприємства. Метою роботи є дослідження собівартості продукції підприємства в сучасних економічних умовах України та розробка методологічних підходів до її зниження. Методи дослідження – аналізу та синтезу, вимірювання, калькулювання, графічний, порівняння, стратегічного планування. Розроблено проєктні пропозиції щодо зниження собівартості продукції шляхом впровадження нового фасувально-пакувального обладнання та використання вторинної сировини у виробництві.uk_UA
dc.description.abstractThe object of research - management of the company’s product cost price. The subject of research is the theoretical, systematic, and practical basis for reducing the company's product cost. The purpose of the work is to research the enterprise's production cost in the modern economic conditions of Ukraine and to develop methodological approaches to its reduction. Research methods – analysis and synthesis, measurement, calculation, graphic, comparison, strategic planning. Project proposals have been developed to reduce the cost of production through the introduction of new packaging equipment and the use of secondary raw materials in production.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ. Розділ 1. Теоретично-методичні аспекти утворення витрат і собівартості продукції на підприємстві. 1.1 Групування витрат підприємства як ключовий елемент у формуванні собівартості продукції. 1.2 Еволюція та економічна сутність собівартості продукції, її види та основні шляхи зниження даного показника. Розділ 2. Системний аналіз виробничо-господарської діяльності ТОВ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч». 2.1 Політика діяльності підприємства та його організаційно-економічна характеристика. 2.2 Дослідження фінансово-економічного стану ТОВ «ЛКФ «Світоч». 2.3 Аналіз витрат та собівартості продукції ТОВ «ЛКФ «Світоч». Розділ 3. Шляхи зниження собівартості продукції ТОВ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч». 3.1 Економічне обґрунтування шляхів та резервів зниження собівартості продукції ТОВ «ЛКФ «Світоч». 3.2 Розрахунок та оцінка показників ефективності запропонованого проєкту. Розділ 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці. 4.1 Вплив діяльності людини на довкілля. 4.2 Вимоги безпеки до робочих місць для виконання робіт. Висновки та пропозиції. Бібліографія. Додатки.uk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectсобівартістьuk_UA
dc.subjectвитратиuk_UA
dc.subjectкалькуляціяuk_UA
dc.subjectпідприємствоuk_UA
dc.subjectрентабельністьuk_UA
dc.subjectаналізuk_UA
dc.subjectоптимізаціяuk_UA
dc.subjectліквідністьuk_UA
dc.subjectcostsuk_UA
dc.subjectcalculationuk_UA
dc.subjectenterpriseuk_UA
dc.subjectprofitabilityuk_UA
dc.subjectanalysisuk_UA
dc.subjectoptimizationuk_UA
dc.subjectliquidityuk_UA
dc.titleВиявлення шляхів зниження собівартості продукції на підприємстві, на прикладі ТОВ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч»uk_UA
dc.title.alternativeIdentification of ways to reduce the cost of production at the enterprise (LLC “Lviv Confectionery Factory “Svitoch” as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder"© Гаранджук Юлія Віталіївна, 2024"uk_UA
dc.contributor.committeeMemberШерстюк, Роман Петрович-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc338.5uk_UA
dc.relation.references1. Поняття витрат та собівартості продукції. Букліб. URL: https://buklib.net/books/37321/uk_UA
dc.relation.references2. Економіка підприємства : підручник / за заг. ред. Л.Г. Ліпич. Луцьк : Вежа-Друк, 2021. 767 с.uk_UA
dc.relation.references3. Калькулювання як процес визначення собівартості продукції. Освіта.UA. URL: https://osvita.ua/vnz/reports/econom_pidpr/21914/uk_UA
dc.relation.references4. Маркіна І.А., Вороніна В.Л., Рудич А.І. Теоретичні основи управління витратами підприємства. Держава та регіони. 2020. №4. С. 140–147. URL: https://doi.org/10.32840/1814-1161/2020-4-24uk_UA
dc.relation.references5. Про внесення змін до Методичних рекомендацій з формування складу витрат та порядок їх планування у торговельній діяльності : Наказ Міністерства економіки України від 02.03.2010р. №226. URL: https://ips.ligazakon.net/document/ME100188uk_UA
dc.relation.references6. Поняття та класифікація витрат підприємства. Освіта.UA. URL: https://osvita.ua/vnz/reports/econom_pidpr/18184/uk_UA
dc.relation.references7. Релевантні витрати для прийняття рішення по питаннях ціноутворення. Student-Works. URL: http://www.student-works.com.ua/kursovi/BJD/1366.htmluk_UA
dc.relation.references8. Берестецька О.М. Застосування концепції центрів відповідальності для управління витратами підприємства. Формування ринкової економіки. 2015. Вип. 35. С. 17-19.uk_UA
dc.relation.references9. Мельник О.С. Тенденції розвитку витрат через призму історії. Наукове мислення. URL: http://naukam.triada.in.ua/index.php/konferentsiji/48-visimnadtsyata-vseukrajinska-praktichno-piznavalna-internet-konferentsiya/394-tendentsiji-rozvitku-vitrat-cherez-prizmu-istorijiuk_UA
dc.relation.references10. Аналіз, калькуляція і планування собівартості продукції. Pidru4niki. URL: https://pidru4niki.com/73352/investuvannya/analiz_kalkulyatsiya_planuvannya_sobivartosti_produktsiyiuk_UA
dc.relation.references11. Що таке собівартість продукції та як її розрахувати? Школа бізнесу Нова пошта. URL: https://online.novaposhta.education/blog/shho-take-sobivartist-produkcii-ta-yak-ii-rozrahuvati#4401uk_UA
dc.relation.references12. Уклад. І. В. Причепа, Л. П. Руда. Економіка та організація виробництва : навч. посіб. Вінниця : ВНТУ, 2017. 186 с.uk_UA
dc.relation.references13. Явтушенко О.С., Андрусь О.І. Шляхи зниження собівартості продукції на підприємстві. Ефективна економіка : електронне наукове фахове видання. 2013. №4. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=1959uk_UA
dc.relation.references14. Севастьянов Р.В., Рябко Д.В. Шляхи та фактори зниження собівартості продукції промислового підприємства. Сер. Ефективна економіка. 2015. № 5. URL: https://old-zdia.znu.edu.ua/gazeta/evzdia_7_092.pdfuk_UA
dc.relation.references15. ТОВ «ЛКФ «Світоч» фінансова звітність за 2022 рік зі звітом незалежного аудитора. Nestlé. URL: http://surl.li/rnycuuk_UA
dc.relation.references16. Самчинська С.С. Електронний навчальний посібник з дисципліни «Організація виробництва», 2018. URL: https://is.gd/zmkMxcuk_UA
dc.relation.references17. Тарифи на електроенергію для підприємств. Мінфін. URL: https://index.minfin.com.ua/ua/tariff/electric/prom/uk_UA
dc.relation.references18. Зміна клімату в Україні та світі: причини, наслідки та рішення для протидії. Екодія. URL: https://ecoaction.org.ua/zmina-klimatu-ua-ta-svit.htmluk_UA
dc.relation.references19. Вплив людини на природу. Моя освіта. URL: https://moyaosvita.com.ua/ekologiya/%E2%9C%85vpliv-lyudini-na-prirodu/#i-3uk_UA
dc.relation.references20. Вимоги безпеки щодо організації робочих місць. Букліб. URL: https://buklib.net/books/31185/uk_UA
dc.relation.references21. Інструкція з охорони праці для пекаря-кондитера. BudInfo. URL: https://budinfo.org.ua/doc/1302392.jspuk_UA
dc.relation.references22. Рибін Т. С., Малюта Людмила Ярославівна, Цьопик В. М. Системний підхід в управлінні витратами підприємства. Матеріали ⅩI Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка: „Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку“, 26 травня 2023 року. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2023. С. 104–106.uk_UA
dc.relation.references23. Шведа Т. Р., Малюта Л.Я. Аналіз беззбитковості виробництва на підприємстві. Матеріали ⅩI Всеукраїнської науково-практичної конференції пам’яті почесного професора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, академіка НАН України Миколи Григоровича Чумаченка: „Наука, інновації, бізнес: проблеми, перспективи і сьогочасні тренди розвитку“, 26 травня 2023 року. Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2023. С. 132–133.uk_UA
dc.identifier.citationenHarandzhuk Y. Identification of ways to reduce the cost of production at the enterprise (LLC “Lviv Confectionery Factory “Svitoch” as a case study) : work for a bachelor’s degree : spec. 073 – management / scientific supervisor О. Sorokivska. Ternopil : Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2024. 74 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:073 — Менеджмент (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Гаранджук.pdfАвторська довідка238,71 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
КРБ_Гаранджук.pdfКваліфікаційна робота бакалавра1,93 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора