Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45788
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorГалущак, Ольга Ярополківна-
dc.contributor.authorОжелівська, Марина Сергіївна-
dc.contributor.authorOzhelivska, Maruna-
dc.date.accessioned2024-07-03T19:48:20Z-
dc.date.available2024-07-03T19:48:20Z-
dc.date.issued2024-07-03-
dc.date.submitted2024-06-27-
dc.identifier.citationОжелівська М.С. Удосконалення системи операційного менеджменту підприємства, на прикладі ТОВ «Тернопільхлібпром» : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 073 - менеджмент / наук. кер. О. Я. Галущак. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 62 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45788-
dc.descriptionВ умовах сучасного ринку ТОВ «Тернопільхлібпром» не може забезпечити виробництво якісної, конкурентоспроможної, рентабельної продукції без використання у своїй діяльності передових технологій, активного впровадження інноваційних рішень, що спрямовані на забезпечення людей корисними для них продуктами харчування. Тому пропонуємо ТОВ «Тернопільхлібпром» здійснювати внесення у рецептуру хлібобулочних виробів фізіологічно функціональних інгредієнтів, зокрема, таких як: бджолиний пилок та плоди кизилу. У результаті впровадження проєкту, який базується на релізації інноваційних технологій хлібопекарського виробництва планується досягнути показника чистої теперішньої вартості 531,6тис. грн., що суттєво перевищує нульове значення. Простий термін окупності цього проєкту - 2 роки 6 місяців, а дисконтований становить 3 роки 9 місяців, що менше за період реалізації проєкту. Значення індексу прибутковості проєкту впровадження у діяльності ТОВ «Тернопільхлібпром» інноваційних рецептур у хлібопекарському виробництві буде рівний 1,36, що перевищує одиницю. Отже, на основі аналізування попередньо розрахованих показників економічної ефективності доцільно прийняти рішення щодо того, що цей проєкт доцільно реалізувати на досліджуваному хлібопекарському підприємстві. Також пропонуємо здійснити заміну старого обладнання ТОВ «Тернопільхлібпром», яке використовується для випічки хліба, на нову 59 автоматизовану лінію фірми Kumkaya. Показник чистої теперішньої вартості цього проєкту дорівнює складає 1601,9 тис. грн., що є суттєво більше за нульове значення. Простий термін окупності цього проєкту рівний 1 рік 7 місяців, а дисконтований становить 2 роки 3 місяці, що задовільнятиме товариство. Індекс прибутковості проєкту складає 1,86, що перевищує одиницю. За результатами попередньо обчислених показників, які характеризують економічну ефективність проєкту заміни старого обладнання на випічку хліба на нову автоматизовану лінію, приходимо до рішення щодо його прийнятності для ТОВ «Тернопільхлібпром».uk_UA
dc.description.abstractПредмет дослідження - система операційного менеджменту ТОВ «Тернопільхлібпром». Об'єкт дослідження – операційний менеджмент. Метою роботи є розроблення рекомендацій, спрямованих на удосконалення системи операційного менеджменту ТОВ «Тернопільхлібпром». Методи дослідження: аналізу, синтезу, економіко-статистичний, графічний, порівняння, узагальнення та ін. Робота присвячена пошуку напрямів удосконалення операційної діяльності ТОВ «Тернопільхлібпром». У ній викладено заходи щодо впровадження інноваційних рецептур у хлібопекарському виробництві досліджуваного підприємства, а також пропозиції щодо заміни старого обладнання по випічці хліба на нову автоматизовану лінію. Результати роботи можуть бути впроваджені у діяльності ТОВ «Тернопільхлібпром».uk_UA
dc.description.abstractSubject of investigation: operational management system of LLC «Ternopilkhlibprom». The object of investigation is operational management. The aim of the work is to develop recommendations aimed at improving the operational management system of LLC «Ternopilkhlibprom». Research methods: analysis, synthesis, economic-statistical, graphic, comparison, generalization, etc. The work is devoted to finding ways to improve the operational activities of Ternopilkhlibprom LLC. It outlines measures for the introduction of innovative recipes in the bakery production of the enterprise under study, as well as proposals for replacing the old bread baking equipment with a new automated line. The results of the work can be implemented in the activities of LLC «Ternopilkhlibprom».uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ. Розділ 1 Теоретичні засади системи операційного менеджменту підприємства. 1.1 Наукові основи сутності та системи операційного менеджменту підприємства 1.2 Підходи щодо побудови структури та оцінювання ефективності системи операційного менеджменту Розділ 2 Аналіз системи операційного менеджменту ТОВ «Тернопільхлібпром» 2.1 Загальний аналіз господарської діяльності підприємств 2.2 Аналіз особливостей та ефективності функціонування системи операційного менеджменту ТОВ «Тернопільхлібпром» Розділ 3 Напрями удосконалення операційної діяльності ТОВ «Тернопіль-хлібпром» 3.1 Заходи щодо впровадження інноваційних рецептур у хлібопекарському виробництві досліджуваного підприємства 3.2 Пропозиції щодо заміни старого обладнання ТОВ «Тернопільхлібпром» по випічці хліба на нову автоматизовану лінію Розділ 4 Безпека життєдіяльності, охорона праці 4.1 Надзвичайні ситуації екологічного характеру 4.2 Долікарська допомога при опіках Висновки. Бібліографіяuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectопераційний менеджментuk_UA
dc.subjectсистема операційного менеджменту підприємстваuk_UA
dc.subjectструктура операційного менеджментуuk_UA
dc.subjectоцінка ефективності системи операційного менеджментуuk_UA
dc.subjectoperational managementuk_UA
dc.subjectoperational management system of the enterpriseuk_UA
dc.subjectstructure of operational managementuk_UA
dc.subjectevaluation of the effectiveness of the operational management systemuk_UA
dc.titleУдосконалення системи операційного менеджменту підприємства, на прикладі ТОВ «Тернопільхлібпром»uk_UA
dc.title.alternativeImprovement of the operational management system of the enterprise (LLC «Ternopilkhlibprom» as a case study)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Ожелівська Марина Сергіївна, 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberАндрушків, Богдан Миколайович-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc330.350uk_UA
dc.relation.references1. Галущак М., Галущак О., Кужда Т. Нововведення у сфері публічних закупівель в Україні. Галицький економічний вісник. 2020. Том 67. № 6. С. 202- 211.uk_UA
dc.relation.references2. Галущак М., Галущак О., Кужда Т. Реформування публічних закупівель в Україні: система чи випадковість? Галицький економічний вісник. 2022. Том 74. № 1. С. 177-186.uk_UA
dc.relation.references3. О.Галущак, М. Галущак, Г.Машлій Цифровізація в Україні: еволюційні перетворення. Галицький економічний вісник. 2023. № 2 (81). С.155-163.uk_UA
dc.relation.references4. О.Галущак, М. Галущак, Г.Машлій Електронна Україна в цифровому світі. Галицький економічний вісник. Т.: ТНТУ, 2023. Том 85. № 6. С. 174–182.uk_UA
dc.relation.references5. Крамарчук С.П., Лубкей Н.П. Сутність операційного менеджменту та основні етапи його розвитку. Інфраструктура ринку. Випуск 44. 2020. С. 83-85.uk_UA
dc.relation.references6. Коробка С. Теоретичні аспекти операційного менеджменту малих підприємств. Економічний простір. 2020. №153. с. 71-74uk_UA
dc.relation.references7. Лопатенко Л. О. Операційний менеджмент: Конспект лекцій для студ. напряму підготов. “Менеджмент”. К.: МАУП. 2007. 128 с. URL: https://maup.com.ua/assets/files/lib/book/p08_23.pdfuk_UA
dc.relation.references8. Капінос Г.І. Операційний менеджмент: навчальний посібник. К. : Центр учбової літератури, 2013. 352 с.uk_UA
dc.relation.references9. Кушнірук В.С. Операційний менеджмент: опорний конспект лекцій для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр» спеціальності 073 «Менеджмент» денної та заочної форми навчання. Миколаїв. МНАУ. 2017. 124 с.uk_UA
dc.relation.references10. Сумець О. Ключові аспекти сучасної парадигми операційного менеджменту. Agricultural and Resource Economics: International Scientific E-Journal. Vol. 4, No. 3. 2018. P. 129-146uk_UA
dc.relation.references11. Гриньова В. М., Явдак М. Ю. Операційна діяльність сучасних підприємств машинобудування. Монографія. Харків. ХНЕУ ім. С. Кузнеця. 2016. 220 с.uk_UA
dc.relation.references12. Ратушняк О.Г. Операційний менеджмент: електронний навчальний посібник. Вінниця. ВНТУ. 2016. 243 с.uk_UA
dc.relation.references13. В Україні зростає ціна на хліб: із чим це пов'язано. URL: https://thepage.ua/ua/news/u-serpni-2023-cina-hlibu-v-ukrayini-zrosla-na-10- 20percentuk_UA
dc.relation.references14. Берник І. М., Новгородська Н. В., Соломон А. М., Овсієнко С. М., Бондар М.М. Інноваційні технології харчових виробництв: монографія. Вінниця: Видавець ФОП Кушнір Ю. В., 2022. 300 с.uk_UA
dc.relation.references15. Осокіна А. В., Чичкан-Хліповка Ю. М., Теоретико-прикладні аспекти управління операційною ефективністю підприємства. Чернігівський науковий часопис. Серія 1. Економіка і управління. 2015. № 1(6). С. 46-56.uk_UA
dc.relation.references16. Копчикова І.В. Сутність та основні напрямки розвитку операційної діяльності торговельних мереж. Вісник Чернігівського державного технологічного університету. № 3 (75). 2014. С. 141-148.uk_UA
dc.relation.references17. Плотніченко С.Р., Безверхня Ю.В. Операційний менеджмент в системі управління підприємством. Збірник наукових праць Таврійського державного агротехнологічного університету (економічні науки). № 1(30). 2016. С. 59-61.uk_UA
dc.relation.references18. Рябчикова Д.А., Коваленко Н.В. Операційний менеджмент сучасного підприємства. Дні науки-2017: Збірник матеріалів ІХ регіональної науковопрактичної конференції, 16-17 травня 2017 р. Покровськ: Індустріальний інститут ДВНЗ ДонНТУ. 2017. С. 151-153.uk_UA
dc.relation.references19. Білявський В.М. Характеристика сутності управління операційною системою підприємства. Вісник Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. Серія «Економічні науки». 2013. Вип. 36. С. 43–51.uk_UA
dc.relation.references20. Капінос Г. І., Бабій І. В. Операційний менеджмент. К.: Центр учбової літератури. 2013. 352 с. URL: https://pidru4niki.com/1554042253489/operatsiyniy_menedzhmentuk_UA
dc.relation.references21. Швець Ю.О. Теоретико-прикладні засади оцінки ефективності операційної діяльності підприємств машинобудування та способи її 62 покращення. URL: http://www.econ.vernadskyjournals.in.ua/journals/2019 /30_69_6/30_69_6_1/1uk_UA
dc.relation.references22. Некрасов Я.С. Історія економіки операційного менеджменту. Ефективна економіка. 2020. URL: http://economy.nayka.com.ua/index.php?operation=1&iid=393uk_UA
dc.relation.references23. Пєнська І. О. Організація планування операційної діяльності на підприємствах. URL : http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8910uk_UA
dc.relation.references24. Лопатенко Л. О. Операційний менеджмент: Конспект лекцій. URL: https://maup.com.ua/assets/files/lib/book/p08_23.pdfuk_UA
dc.relation.references25. Сумець О.В. Ключові аспекти сучасної парадигми операційного менеджменту. Agricultural and Resource Economics: International Scientific EJournal. 2018. Vol. 4. No. 3. P. 129–147.uk_UA
dc.relation.references26. Лобов С., Нусінов В. Оцінювання ефективності операційної діяльності підприємств для різних суб’єктів оцінювання. Збірник наукових праць ЧДТУ. 2014. № 38. С. 12-17. URL: http://ven.chdtu.edu.ua/article/ download/84586/80135uk_UA
dc.identifier.citationenOzhelivska M. Improvement of the operational management system of the enterprise (LLC «Ternopilkhlibprom» as a case study): work for a bachelor’s degree: spec. 073 – management / scientific supervisor O. Halushchak. Ternopil: Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2024. 62 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, м. Тернопіль, Українаuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:073 — Менеджмент (бакалаври)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора