このアイテムの引用には次の識別子を使用してください: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45741
タイトル: Напрями вдосконалення готельного господарства у воєнний період за європейськими стандартами на прикладі готелю “Hudson House River Inn
その他のタイトル: Some directions of hotel business improvement under war time conditions according to European standards (hotel “Hudson House River Inn” as a case study)
著者: Волошин, Мар’яна Ігорівна
Voloshyn, Maryana
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет вул. Руська, 56, м. Тернопіль, 46001, Україна
Bibliographic description (Ukraine): Волошин М.І. Напрями вдосконалення готельного господарства у воєнний період за европейськими стандартами на прикладі готелю “Hudson House River Inn") : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 241 — готельно-ресторанна справа / наук. кер. Б. М. Андрушків. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 87 с.
発行日: 6月-2024
Submitted date: 6月-2024
Date of entry: 3-7月-2024
出版者: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Андрушків, Богдан Миколайович
Andrushkiv, Bohdan
UDC: 640.4-028.42
キーワード: сфера сервісу
гостинність
сфера гостинності
клієнт
гість
гостюючий
житель
готель
готельний бізнес
готельне господарство
засіб тимчасового перебування
ресторан
ресторанний заклад
ресторанна діяльність
ресторанна справа
заклад громадського харчування
готельно-ресторанне господарство
service
service area
hospitality
hospitality area
client
guest
guest
resident
hotel
hotel business
hotel management
means of temporary stay
restaurant
restaurant establishment
restaurant activity
restaurant business
catering establishment
hotel- restaurant business
Page range: 1-87
抄録: Волошин М. І. “Напрями вдосконалення готельного господарства у воєнний період за еропейськими стандартами на прикладі готелю “Hudson House River Inn”. Кваліфікаційна робота бакалавра (87 стор., 7 табл., 11 рис., 38 літ. джерел) за спеціальністю 241 “Готельно-ресторанна справа”. – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. Факультет економіки та менеджменту. – Тернопіль, 2024. Дана кваліфікаційна робота бакалавра пов’язана з вдосконаленням готельного господарства у воєнний період за європейськими стандартами. У розрізі обраної теми було розглянуто теоретичні аспекти вивчення готельного господарства у воєнний період за європейськими стандартами; зроблено аналіз готельного господарства у воєнний період за європейськими стандартами на прикладі готелю “Hudson House River Inn”; рекомендовано Напрями вдосконалення готельного господарства готелю “Hudson House River Inn” за європейськими стандартами. Практичне значення отриманих результатів. У процесі дослідження представлено пропозиції застосовувати сучасну комунікаційну політику у діяльності готельного закладу та втілювати у практику методику формування системи додаткового туристського обслуговування для готелю “Hudson House River Inn”.
Voloshyn M. I. “Some directions of hotel business improvement under war time conditions according to European standards (hotel “Hudson House River Inn” as a case study)”. Bachelor’s qualification work (87 pages, 7 tables, 11 figures, 38 literary sources) in specialty 241 “Hotel and restaurant business”. – Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyuy. Faculty of Economics and Management. – Ternopil, 2024. This bachelor’s qualification work is related to the improvement of the hotel industry during the war period according to European standards. In terms of the selected topic, the theoretical aspects of the study of hotel management during the war period according to European standards were considered; an analysis of the hotel industry during the war period according to European standards was made using the example of the Hudson House River Inn hotel; recommended Directions for improving the hotel economy of the “Hudson House River Inn” according to European standards. The practical significance of the obtained results. In the process of the research, proposals are presented to apply a modern communication policy in the operation of the hotel and to put into practice the methodology of forming a system of additional tourist services for the hotel “Hudson House River Inn”.
Content: ЗМІСТ Вступ…5 1. Теоретичні аспекти вивчення готельного господарства у воєнний період за європейськими стандартами…9 1.1. Сучасний стан формування та розвитку світової індустрії гостинності...9 1.2. Міжнародні готельні заклади в умовах сучасних викликів…18 2. Аналіз готельного господарства у воєнний період за європейськими стандартами на прикладі готелю “Hudson House River Inn”…28 2.1. Дослідження вітчизняного ринку готельних послуг…28 2.2. Характеристика готельного господарства готелю “Hudson House River Inn”…37 3. Напрями вдосконалення готельного господарства готелю “Hudson House River Inn” за європейськими стандартами…49 3.1. Використання сучасної комунікаційної політики у діяльності готельного закладу…49 3.2. Методика формування системи додаткового туристського обслуговування для готелю “Hudson House River Inn”...54 4. Безпека життєдіяльності, основи охорони праці…67 4.1. Вплив електричного обладнання готельного господарства на безпеку життєдіяльності працівників…67 4.2. Організація охорони праці у готелі “Hudson House River Inn”…70 Висновки…76 Бібліографія…80
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45741
Copyright owner: © Волошин М.І., 2024
References (Ukraine): 1. Балашова Р. І. Розвиток туристичного підприємства: теорія та практика: монографія; Дон. ін-т туристичного бізнесу Донецьк: Вебер, 2013. 343 с.
2. Бойко М. Г., Гопкало Л. M. Організація готельного господарства: підручн. К.: Київ, нац. торг.-екон. ун-т, 2006. 448 с.
3. Борисова Т.М. Комплексний Інтернет-маркетинг: навч. посібник. Тернопіль: ЗУНУ, 2022. 360 с.
4. Внесок індустрії гостинності в Європейське економічне суспільство: веб-сайт. URL: https://www.hotrec.eu/facts-figures-2/ (дата звернення: 11.03.2024).
5. Галасюк К.А. Готельні ланцюги в сучасній індустрії гостинності. Науковий вісник ОНЕУ, 2012. №21 (173). С.127-135.
6. Головко О. Організація готельного господарства: навч. посіб.; М-во освіти і науки України, Мукачівський державний університет. К.: Кондор, 2011. 408 с.
7. Готельний робот: веб-сайт. URL: https://hr portal.ua/article/sobesednikbez-emociy-kak-podgotovitsya-k-intervyu-s-hr-robotom (дата звернення: 10.06.2023)
8. Готельно-ресторанний бізнес, Reikartz Hotel Group: веб-сайт. URL: https://www.work.ua/jobs/by-company/114235/ (дата звернення: 11.04.2024)
9. Давидова О. Особливості застосування інновацій у розвиток туристичної галузі України. Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Економіка, 2015. № 7 (172). C. 65–69.
10. Жарко В. Є., Панченко К. Г., Іваник Н. М., Островська Г. Й. Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності // VIII Всеукраїнська науково практична конференція пам’яті почесного професора ТНТУ, академіка НАН України М. Г.Чумаченка: “Інновації: аспекти управління, виробництва, сфери обслуговування”. 28 березня 2019 р. Тернопіль: ТНТУ. С. 30-31. URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/28209?locale=ja.
11. Журавльова С. М. Стратегія інноваційної діяльності на підприємствах готельного господарства : веб-сайт. URL: https://infotour.in.ua/zhuravljova.htm
12. Заячковська Г. А. Маркетинг міжнародних туристичних послуг: монографія. Тернопіль: ВПЦ “Економічна думка ТНЕУ”, 2011. 394 с.
13. Зозульов О. В., Домашева О. А. Алгоритмізація процесу розробки стратегії виведення на ринок нового для підприємства товару. Маркетинг і реклама. 2017. №5-6. С. 42-48.
14. Зозульов О. В. Життєвий цикл товару після його купівлі. Маркетинг і реклама. 2018. № 7-8. С. 52-56. 30. Єлець О. П., . Гармаш І. О. Трудові ресурси підприємства та підходи до їх оцінки. Економіка і суспільство. 2017. Вип. 9. С. 418-422.
15. Іванова Л.О., Семак Б.Б., Вовчанська О.М. Маркетинг послуг: навч. посіб. Львів: Видавництво Львівського торговельно-економічного університету, 2018. 508 с.
16. Карта готелів мережі Reikartz: веб-сайт. URL: https://reikartz.com/uk/hotels/zhitomir/
17. Колядюк Р.І., Сосновський Д. О. Інвестиційний проєкт у loft технології стратегічного маркетингу як інструмент входження в зарубіжні ринки. Маркетинг і реклама. 2018. №4. С. 50-55.
18. Косій Т. М. Сучасний стан розвитку готельного господарства України // Матеріали ІІІ міжнародної науково-практичної конференції “Індустрія гостинності в країнах Європи”. 4-6 грудня 2018 р. Сімферополь: ВіТроПринт, 2018. С.152-154.
19. Круль Г. Я. Основи готельної справи: навч. посіб. М-во освіти і науки України, Чернівецький нац. ун-т ім. Юрія Федьковича. К.: Центр учбової літератури, 2011. 367 с.
20. Мальська М. П., Пандяк І. Р. Готельний бізнес: теорія та практика: підруч. М-во освіти і науки України, Львівський нац. ун-т ім. І. Франка. К.: Центр учбової літератури, 2012. 470 с.
21. Маначинська Ю.А. Готельне господарство України: проблеми та перспективи функціонування в сучасних умовах кризової економічної ситуації. Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. 2009. Вип. 2. С. 217–222.
22. Міні-готелі. Modulex: веб-сайт. URL: https://ukr.modulex.ua/bazoviprojekti/mini-goteli/ (дата звернення: 15.02.2024)
23. Мунін Г. Б., Роглєв Х. Й. Управління сучасним готельним комплексом: навч. посіб. К.: Ліра. К, 2005. 520 с.
24. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес. Менеджмент: навч. посіб. К.: Центр навч. л-ри, 2003. 348 с.
25. Осіпчук А. С., Сахненко А. М. Розвиток індустрії гостинності в сучасних умовах: матеріали II Всеукр. наук.-практ. інтернет-конференції, 15–16 червня 2023 р. м. Житомир: Поліський національний університет, 2023. С. 134- 136.
26. Рябоконь В. П. Адаптація системи мотивації праці до умов ринку. 2018 №5. С. 49.
27. Роглєв Х. Менеджмент готелю: економіко-організаційні аспекти: навч. посіб.; під ред. Георгій Мунін; Мукачівський державний університет. К.: Кондор, 2011. 442 с.
28. Семенов В. Ф., Бортник Л. В. Франчайзинг як метод організації і розвитку готельного бізнесу. Вісник соціально-економічних досліджень. 2016. Вип. 2 (1). С. 68-75.
29. УкрІнформ. Мультимедійна платформа іномовлення України. Кількість міжнародних туристичних подорожей – UNWTO, 2023: веб-сайт. URL: https://www.ukrinform.ua/rubric-tourism/2859960-torik-zafiksovano-15- milardaturisticnih-podorozejunwto.html#:~:text=Кількість%20міжнародних%20туристичних%20пр ибуттів%2 0у,поспіль%20роком%20з%20позитивною%20динамікою.
30. Федак В.І. Гостинність як технологічний елемент готельного та ресторанного обслуговування: тези допов. Міжн. наук.-практ. конф. “Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг”. 18 жовтня 2012 р., м. Харків. Ч. 1. С. 277–278.
31. Чернишова Т. М., Сахненко А. М. Як війна вплинула на готельні підприємства: матеріали збірника Міжнародного науково-практичного форуму “Індустрія гостинності: стан, тенденції розвитку та перспективи галузі в умовах війни” (м. Львів, 19-21 квітня 2023 р.) на базі кафедри туризму Національного університету “Львівська політехніка”, 2023. С. 323-326
32. Школа І. М. Менеджмент туристичної індустрії: навч. посібник / за ред. проф. І. М. Школи. Чернівці: Книги–ХХІ, 2005. 596 с.
33. Шостак Л. В., Болодан Є. О. Зарубіжний досвід управління персоналом. Приазовський економічний вісник. 2018. Вип. 3 (08). С. 95.
34. Лук’янова Л. Г., Мінич І. М., Дорошенко Т. Т. Уніфіковані технології готельних послуг: навч. посібник/ за ред. В. К. Федорченка. К.: Вища школа, 2001. 258 с.
35. Мунін Г. Б., Зимійов А. О., Самарцев Є. В., Гаца О. О., Максимець К. П., Роглєв Х. І. Управління сучасним готельним комплексом: навч. посіб. / За редакцією члена-кор. HAH України, д.е.н., професора С. І. Дорогунцова. К.: Ліра-К, 2005. 520 с.
36. Мунін Г. Б., Карягін Ю. О., Роглєв Х. Й., Руденко С. І. Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу: навч. посіб. / під заг. ред. М.М. Поплавського і О.О. Гаца. К.Кондор, 2008. 460 с.
37. Особливості розвитку готельного та ресторанного господарства в Україні [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://econf.at.ua/publ/konferencija_2016_10_20_21/sekcija_ 5_ekonomichni_nauki/osoblivosti_rozvitku_gotelnogo_ta_restorannogo_gospodarstva_v_ukrajini/54-1-0-1247
38. Домінська О. Я., Батьковець Н. О. Сучасний стан та інноваційні процеси розвитку готельно-ресторанного бізнесу в Україні // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Економічні науки. 2017. Вип. 52. С. 39- 41.
39. Особливості формування та реалізації туристичної політики держави: міжнародний, національний, регіональний досвід: монографія / кол. авт.; за ред. А. Ю. Парфіненка. Х.: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2013. 280 с.
40. Пандяк І. Сучасний стан та проблеми розвитку бізнес-готелів в Україні // Вісник Львівського національного університету ім. Івана Франка. Сер.: Економічна. Львів: Вид. центр ЛНУ ім. Івана Франка. 2008. Вип. 24. C. 224-229.
41. Ремеслова О. Л. Готельне господарство як об’єкт дослідження в умовах ринкової економіки. URL: http://www.nbuv.gov.ua/portal/ soc_gum/Vdnuet/econ/2009/pdf.
42. Свида І. В. Регіональні механізми розвитку готельного бізнесу в умовах ринкової економіки: автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук: спец. 08.00.05 “Розвиток продуктивних сил і регіональна економіка”. Ужгород. 2008. 22 с.
43. Соколенко С. Проблеми і перспективи посилення конкурентоспроможності економіки України на основі кластерів // Економіст. 2008. № 10. С. 31-35.
44. Терещук О. С., Лисюк Т. В. Інновації у забезпеченні сталого розвитку готельних підприємств в Україні. Східна Європа: економіка, бізнес та управлінні. 2016. №2. URL:: http://easterneurope-ebm.in.ua/index.php/2-2016-ukr
45. Терещук О. С., Лисюк Т. В., Клітюк Х. І. Ефективність інноваційних проектів готельно-ресторанних підприємств. Вісник ОНУ імені І. І.Мечнікова. Серія Економіка. 2017. Т. 22, Вип. 7 (60). 240 с.
46. Яворська О., Кравченко В., Сільченко О. Регіональний ринок туристичної сфери України в сучасних умовах соціалізації економіки. Сучасні особливості формування і управління інноваційним потенціалом регіонального розвитку туризму та рекреації: зб. тез доповідей міжнар. наук.-практ. конф. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А. 2015. С. 244-247.
47. Яворська О. Г. Специфіка функціонування інноваційної туристичної індустрії на регіональному рівні. Регіональна політика: історія, політико правові засади, архітектура, урбаністика: Мат. міжнар. наук.-практ. конф. Київ, 2017. Ч. ІІ. С. 291-296.
48. Язіна В.А. Теоретичні та методичні засади управління готельно ресторанним господарством України в умовах глобалізації економіки. Управління соціально-економічним розвитком держави, регіону, підприємства: матеріали ІІ Міжнародної наук.-практ. інтернет-конференції (01 листопада – 01 грудня 2014 року). Полтава: видавець ФОП Мирон І. А., 2014. С. 60–62.
Content type: Bachelor Thesis
出現コレクション:241 — Готельно-ресторанна справа (бакалаври)

このアイテムのファイル:
ファイル 記述 サイズフォーマット 
dyplom_ Voloshyn M_I_2024.pdf937,03 kBAdobe PDF見る/開く
Авторська довідка_Волошин.docx18,94 kBMicrosoft Word XML見る/開く


このリポジトリに保管されているアイテムはすべて著作権により保護されています。

管理ツール