Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45739
Titolo: Розроблення автоматизованої системи керування технологічним процесом виготовлення хлібобулочних виробів
Titoli alternativi: Development of an Automated Control System for the Technological Process of Bread Production
Autori: Котобей, Іван Васильович
Ткачук, Андрій Юрійович
Kotobey, Ivan
Tkachuk, Andrii
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, кафедра комп'ютерно-інтегрованих технологій
Bibliographic description (Ukraine): Котобей І.В., Ткачук А.Ю. – Розроблення автоматизованої системи керування технологічним процесом виготовлення хлібобулочних виробів.: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / І.В. Котобей, А.Ю.Ткачук — Тернопіль : ТНТУ, 2024. — 64 с.
Data: 26-giu-2024
Date of entry: 3-lug-2024
Editore: ТНТУ, Тернопіль
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопіль, ТНТУ
Supervisor: Cтухляк, Данило Петрович
Stukhlyak, Danylo
Committee members: Козбур, Ігор Романович
Kozbur, Ihor
UDC: 637.2.45
Parole chiave: хлібобулочні вироби
система керування
електропривід
алгоритм
давач
bakery products
algorithm
electric drive
control system
transmitter
Number of pages: 64
Abstract: Котобей І.В., Ткачук А.Ю. – Розроблення автоматизованої системи керування технологічним процесом виготовлення хлібобулочних виробів. 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2024. В кваліфікаційній роботі здійснено розробку автоматизованої системи керування технологічним процесом виготовлення хлібобулочних виробів. Kotobey I.V., Tkachuk A.Yu. - Development of an automated system for managing the technological process of manufacturing bakery products. 151 - "Automation and computer-integrated technologies" - Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. - Ternopil, 2024. In the qualification work, the development of an automated control system for the manufacturing process of bakery products was carried out.
Descrizione: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 26 червня 2024 р. о 09 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 21 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 406
Content: ВСТУП 7 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 9 1.1. Аналіз відомих технічних рішень з питань систем керування технологічним процесом 9 1.2. Характеристика виробничих потужностей 11 2. ПРОЕКТНА ЧАСТИНА 13 2.1. Обґрунтування і вибір технологічної схеми виробництва 13 2.2. Розрахунок продуктивності обладнання 17 2.3. Розробка конструкції маніпулятора –укладчика 19 2.4. Розрахунок потужності приводу 23 2.5. Розрахунок електроприводу 27 2.6. Розрахунок і вибір згладжуючих та зрівнюючих реакторів 29 2.7. Вибір засобів захисту від перенапруг та великих струмів 31 2.8. Вибір системи імпульсно-фазного керування тиристорного перетворювача 34 2.9. Вибір типів давачів регульованих координат, регуляторів, пристрою задання 37 2.10. Проектування системи керування технологічним процесом випічки батонів 40 2.11. Розробка функціональної схеми системи керування, склад та призначення функціональних вузлів 42 3. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 46 3.1. Розробка алгоритму роботи та програмного забезпечення мікропроцесорної системи контролю та регулювання 46 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ХОРОНИ ПРАЦІ 54 4.1. Характеристика реконструйованої лінії з точки зору охорони праці 54 4.2. Розрахунок захисного заземлюючого пристрою для автоматизованої лінії .56 4.3. Порядок виконання основних заходів з реагування на загрозу та виникнення надзвичайної ситуації 58 ВИСНОВКИ 62 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 63
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45739
Copyright owner: © Котобей І.В., Ткачук А.Ю., 2024
References (Ukraine): 1. Методичні рекомендації з виконання, оформлення та захисту кваліфікаційних робіт бакалаврів спеціальності 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / ТНТУ ім. І. Пулюя; уклад. А.Г. Микитишин, В.В. Левицький, Р.І. Королюк – Тернопіль: ТНТУ, 2023. – 81с.
2. Ладанюк А.П. Основи системного аналізу: навч. посіб.[Текст] / А.П. Ладанюк. - Вінниця: Нова книга, 2004. - 176 с.
3. Шаруда С.С. Автоматизована система багатоцільового управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва на основі сценарного підходу: автореферат дис. канд. техн. Наук [Текст] / С.П. Шаруда. - К., 2009. - 23 с.
4. Кишенько В.Д. Автоматичне управління процесами приготування тіста в хлібопекарському виробництві : дис. канд. техн, наук: 05.13.07 [Текст] / В.Д. Кишенько. - К., 1995. - 294 с.
5. Ладанюк А.П. Інноваційні технології в управлінні складними біотехнологічними об’єктами агропромислового комплексу [Текст]: монографія / А.П. Ладанюк, В.М. Решетюк, В.Д. Кишенько, Я.В. Смітюх. - К.: «Центр учбової літератури», 2014. - 280 с.
6. Ладанюк А.П. Сучасні методи автоматизації технологічних об’єктів [Текст]: монографія / А.П. Ладанюк, О.А. Ладанюк, P.O.Бойко, В.В. Іващук, Д.О.Кроніковський, Д.А.Шумігай. - К.: «Інтер Логістик Україна», 2015. - 408 с.
7. Автоматизовані системи керування на програмованих логічних контролерах: Навчальний посібник / Куцик А., Місюренко В.. — Львів: Львівська політехніка, 2011. — 200 с.
8. Програмування промислових контролерів у середовищі Unity Pro: Навчальний посібник / Пупена О.М., Ельперін І.В.. — К.: Ліра-К, 2013. — 376 с..
9. Житецький В.Ц. Основи охорони праці.- Львів: Афіша, 2000.- 350 с.
10. Губський А. І., Цивільна оборона.- К.: Міністерство освіти, 1995. - 216 с.
11. Пістун І.П., “Безпека життєдіяльності” – Суми: Університетська книга, 2000, - 302с.
12. Депутат О.П., Коваленко І.В., Мужик І.С. Цивільна оборона. Навчальний посібник / За ред. Полковника В.С.Франчука. – Львів : Афіша, 2000. – 336с.
Content type: Bachelor Thesis
È visualizzato nelle collezioni:151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології (бакалаври)

File in questo documento:
File Descrizione DimensioniFormato 
KRB_Kotobey_I_Tkachuk_A_2024.pdfКваліфікаційна робота бакалавра1,87 MBAdobe PDFVisualizza/apri
Avtorska_Kotobey_I_Tkachuk_A_2024.pdfАвторська довідка303,58 kBAdobe PDFVisualizza/apri


Tutti i documenti archiviati in DSpace sono protetti da copyright. Tutti i diritti riservati.

Strumenti di amministrazione