Моля, използвайте този идентификатор за цитиране или линк към този публикация: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45739
Заглавие: Розроблення автоматизованої системи керування технологічним процесом виготовлення хлібобулочних виробів
Други Заглавия: Development of an Automated Control System for the Technological Process of Bread Production
Автори: Котобей, Іван Васильович
Ткачук, Андрій Юрійович
Kotobey, Ivan
Tkachuk, Andrii
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, кафедра комп'ютерно-інтегрованих технологій
Bibliographic description (Ukraine): Котобей І.В., Ткачук А.Ю. – Розроблення автоматизованої системи керування технологічним процесом виготовлення хлібобулочних виробів.: кваліфікаційна робота бакалавра за спеціальністю „151 — автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології“ / І.В. Котобей, А.Ю.Ткачук — Тернопіль : ТНТУ, 2024. — 64 с.
Дата на Публикуване: 26-Юни-2024
Date of entry: 3-Юли-2024
Издател: ТНТУ, Тернопіль
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопіль, ТНТУ
Supervisor: Cтухляк, Данило Петрович
Stukhlyak, Danylo
Committee members: Козбур, Ігор Романович
Kozbur, Ihor
UDC: 637.2.45
Ключови Думи: хлібобулочні вироби
система керування
електропривід
алгоритм
давач
bakery products
algorithm
electric drive
control system
transmitter
Number of pages: 64
Резюме: Котобей І.В., Ткачук А.Ю. – Розроблення автоматизованої системи керування технологічним процесом виготовлення хлібобулочних виробів. 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» – Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. – Тернопіль, 2024. В кваліфікаційній роботі здійснено розробку автоматизованої системи керування технологічним процесом виготовлення хлібобулочних виробів. Kotobey I.V., Tkachuk A.Yu. - Development of an automated system for managing the technological process of manufacturing bakery products. 151 - "Automation and computer-integrated technologies" - Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University. - Ternopil, 2024. In the qualification work, the development of an automated control system for the manufacturing process of bakery products was carried out.
Описание: Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 26 червня 2024 р. о 09 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 21 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 406
Content: ВСТУП 7 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 9 1.1. Аналіз відомих технічних рішень з питань систем керування технологічним процесом 9 1.2. Характеристика виробничих потужностей 11 2. ПРОЕКТНА ЧАСТИНА 13 2.1. Обґрунтування і вибір технологічної схеми виробництва 13 2.2. Розрахунок продуктивності обладнання 17 2.3. Розробка конструкції маніпулятора –укладчика 19 2.4. Розрахунок потужності приводу 23 2.5. Розрахунок електроприводу 27 2.6. Розрахунок і вибір згладжуючих та зрівнюючих реакторів 29 2.7. Вибір засобів захисту від перенапруг та великих струмів 31 2.8. Вибір системи імпульсно-фазного керування тиристорного перетворювача 34 2.9. Вибір типів давачів регульованих координат, регуляторів, пристрою задання 37 2.10. Проектування системи керування технологічним процесом випічки батонів 40 2.11. Розробка функціональної схеми системи керування, склад та призначення функціональних вузлів 42 3. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 46 3.1. Розробка алгоритму роботи та програмного забезпечення мікропроцесорної системи контролю та регулювання 46 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ХОРОНИ ПРАЦІ 54 4.1. Характеристика реконструйованої лінії з точки зору охорони праці 54 4.2. Розрахунок захисного заземлюючого пристрою для автоматизованої лінії .56 4.3. Порядок виконання основних заходів з реагування на загрозу та виникнення надзвичайної ситуації 58 ВИСНОВКИ 62 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 63
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45739
Copyright owner: © Котобей І.В., Ткачук А.Ю., 2024
References (Ukraine): 1. Методичні рекомендації з виконання, оформлення та захисту кваліфікаційних робіт бакалаврів спеціальності 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / ТНТУ ім. І. Пулюя; уклад. А.Г. Микитишин, В.В. Левицький, Р.І. Королюк – Тернопіль: ТНТУ, 2023. – 81с.
2. Ладанюк А.П. Основи системного аналізу: навч. посіб.[Текст] / А.П. Ладанюк. - Вінниця: Нова книга, 2004. - 176 с.
3. Шаруда С.С. Автоматизована система багатоцільового управління технологічними процесами хлібопекарського виробництва на основі сценарного підходу: автореферат дис. канд. техн. Наук [Текст] / С.П. Шаруда. - К., 2009. - 23 с.
4. Кишенько В.Д. Автоматичне управління процесами приготування тіста в хлібопекарському виробництві : дис. канд. техн, наук: 05.13.07 [Текст] / В.Д. Кишенько. - К., 1995. - 294 с.
5. Ладанюк А.П. Інноваційні технології в управлінні складними біотехнологічними об’єктами агропромислового комплексу [Текст]: монографія / А.П. Ладанюк, В.М. Решетюк, В.Д. Кишенько, Я.В. Смітюх. - К.: «Центр учбової літератури», 2014. - 280 с.
6. Ладанюк А.П. Сучасні методи автоматизації технологічних об’єктів [Текст]: монографія / А.П. Ладанюк, О.А. Ладанюк, P.O.Бойко, В.В. Іващук, Д.О.Кроніковський, Д.А.Шумігай. - К.: «Інтер Логістик Україна», 2015. - 408 с.
7. Автоматизовані системи керування на програмованих логічних контролерах: Навчальний посібник / Куцик А., Місюренко В.. — Львів: Львівська політехніка, 2011. — 200 с.
8. Програмування промислових контролерів у середовищі Unity Pro: Навчальний посібник / Пупена О.М., Ельперін І.В.. — К.: Ліра-К, 2013. — 376 с..
9. Житецький В.Ц. Основи охорони праці.- Львів: Афіша, 2000.- 350 с.
10. Губський А. І., Цивільна оборона.- К.: Міністерство освіти, 1995. - 216 с.
11. Пістун І.П., “Безпека життєдіяльності” – Суми: Університетська книга, 2000, - 302с.
12. Депутат О.П., Коваленко І.В., Мужик І.С. Цивільна оборона. Навчальний посібник / За ред. Полковника В.С.Франчука. – Львів : Афіша, 2000. – 336с.
Content type: Bachelor Thesis
Показва се в Колекции:151 — Автоматизація та компʼютерно-інтегровані технології (бакалаври)

Файлове в Този Публикация:
Файл Описание РазмерФормат 
KRB_Kotobey_I_Tkachuk_A_2024.pdfКваліфікаційна робота бакалавра1,87 MBAdobe PDFИзглед/Отваряне
Avtorska_Kotobey_I_Tkachuk_A_2024.pdfАвторська довідка303,58 kBAdobe PDFИзглед/Отваряне


Публикацияте в DSpace са защитени с авторско право, с всички права запазени, освен ако не е указно друго.

Админ Инструменти