Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45728
Назва: Проєкт модернізації технологічних ліній у цеху з виробництва масових сортів хліба на приватному підприємстві в м. Тернопіль
Інші назви: Project for the modernization of technological lines in the workshop for the production of mass varieties of bread at a private enterprise in Ternopil city
Автори: Солодков, Ілля Ігорович
Solodkov, Illya Ihorovych
Приналежність: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001
Бібліографічний опис: Солодков І.І. Проєкт модернізації технологічних ліній у цеху з виробництва масових сортів хліба на приватному підприємстві в м. Тернопіль : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Г. В. Карпик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 64 с.
Bibliographic description: Solodkov Illya Project for the modernization of technological lines in the workshop for the production of mass varieties of bread at a private enterprise in Ternopil city : work for obtaining a bachelor's degree: special. 181 - food technology / science. driver G. V. Karpyk. Ternopil: Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyu, 2024. 64 p.
Дата публікації: 2024
Дата подання: 2024
Дата внесення: 2-лип-2024
Видавництво: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Країна (код): UA
Місце видання, проведення: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Науковий керівник: Карпик, Галина Вікторівна
Karpyk, Galyna Viktorivna
Члени комітету: Зварич, Наталія Миколаївна
Zvarych, Natalia Mykolaivna
УДК: 664.661
Теми: хліб, bread
тістомісильні машини, dough kneading machines
печі, ovens
модернізація, modernization
Діапазон сторінок: 64
Короткий огляд (реферат): В кваліфікаційній роботі проведено аналіз існуючого обладнання на підприємстві та запропоновано встановлення більш продуктивного. Замінено тупикові печі новими тунельного типу. Встановлено нові, потужніші тістомісильні машини. Здійснено розрахунок пофазної та виробничої рецептури, розраховано та підібрано технологічне обладнання. Наведено схему технохімічного контролю виробництва.
In the qualification work, an analysis of the existing equipment at the enterprise was carried out and installation of a more productive one was proposed. Dead-end furnaces were replaced with new tunnel-type furnaces. New, more powerful dough mixers have been installed. The calculation of the phase-by-phase and production recipe was carried out, the technological equipment was calculated and selected. The scheme of technochemical control of production is presented.
Зміст: Вступ 6 1 ОБҐРУНТУВАННЯ ПРОЄКТНИХ РІШЕНЬ 7 1.1 Загальна характеристика підприємства. Обґрунтування заходів з модернізації 7 1.2 Характеристика сировини, що використовуються для виробництва хліба «Громадянський» і хліба ситного з крупчатки 9 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 12 2.1 Обґрунтування вибору технологічних схем 12 2.2 Опис технологічних схем виробництва хліба 13 2.3 Технологічні розрахунки 19 2.3.1 Підбір та розрахунок печей 19 2.3.2 Розрахунок пофазних рецептур 21 2.3.3 Розрахунок виходу виробів 26 2.3.4 Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 29 2.3.5 Розрахунок витрат і запасів сировини 33 2.3.6 Розрахунок площ складських приміщень 35 2.3.7 Розрахунок і вибір технологічного обладнання 36 2.3.8 Технохімічний контроль виробництва 49 3 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 52 Висновки 59 Список використаних джерел 60 Додатки 63
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45728
Власник авторського права: © Солодков І.І., 2024
Перелік літератури: 1. URL:https://monolit.te.ua/bread/
2. Adhesion effect on environment process injection / Igor Stadnyk, Volodymyr Piddubnuy, Halyna Karpyk, Mykhail Kravchenko, Volodymyr, Hidzhelitskyi // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences vol. 13, 2019, no. 1, p. 429-437.
3. Karpyk et al. Research of technological properties of bread made with the addition of beet kvass. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 2021, Vol. 23, № 96. P. 3-7.
4. Г.В. Карпик та ін. Особливості виробництва булочних виробів з Rheum L. / Хімія, технологія речовин та їх застосування. Харчові технології Видавництво Львівської політехніки, Випуск 2, № 5, 2022.
5. Ihor Stadnyk et al. Effect of сoncentration of coconut oil with demineralised whey powder on the properties of bean pastes. Animal Science and Food Technology Vol. 13, No. 3, 2022, P. 43-52.
6. Karpyk H., Sventa N. Stabilization of consumer characteristics of bread made from wheat flour with reduced baking properties. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 26(101), 2024, Р. 41-47. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10107
7. URL:https://www.kumkaya.ua/obladnannya-dlya-vipichki/tunelni-pechi
8. Фізичні властивості борошна. Головне управління держпродспоживслужби. URL: https://dpsscn.gov.ua/fitosanitariia-kontrol-u-sferi-nasinnytstva-ta-rozsadnytstva/aktualna-informatsiia/2761/fizychni-vlastyvosti-boroshna-ta-krupy.html
9. URL: https://centur.com.ua/torgove-i-restoranne-prof-oblad/mehanichne-obladnannia/tistomisy/t-stom-silna-mashina-mixer-avant-force-550-tal-ya
10. Дробот В.І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. Київ : Руслана, 1998. 416 с.
11. ДСТУ 46.004-99. Борошно пшеничне. Технічні умови. Держспоживстандарт. України. Київ, 1999.12 с.
12. ДСТУ 2209-93 Борошно, побічні продукти і відходи. Терміни та визначення понять, Дата початку дії: 01.07.1994, ДСТУ (Державний Стандарт України), Київський інститут хлібопродуктів.
13. ДСТУ 4812:2007. Дріжджі хлібопекарські пресовані. Технічні умови. Київ: Держспоживстандарт України, 2007. 13 с.
14. ДСТУ 4623:2006. Цукор білий. Технічні умови. Київ: Національний стандарт України, 2006. 11 с.
15. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови. Київ: Держстандарт України, 1998. 16 с.
16. ДСТУ 4465:2005. Маргарин. Загальні технічні умови. Київ. Держспоживстандарт України, 2006. 20 с.
17. ДСТУ 4498:2005 Патока крохмальна. Технічні умови. 01.07.2006. Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості (УкрНДІЦП).
18. Дробот В.І. Технологія хлібопекарського виробництва. Київ : «Логос», 2002. 365 с.
19. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві / В.І.Дробот та ін. Київ : Кондор, 2010. 440 с.
20. URL: https://www.kumkaya.ua/obladnannya-dlya-vipichki/tunelni-pechi
21. Самойчук К.О. та ін. Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі: навчальний посібник. Київ : ПрофКнига, 2021. 372 с.
22. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / О.М. Крупа та ін. Тернопіль : ТНТУ, 2023. 34 с.
23. Законодавство України про охорону праці, т.1. Київ, 1995 р.
24. Джигирей В.С., Житецький В.Ц. Безпека життєдіяльності. - Львів, 2000.
25. Піскун І.П. Безпека життєдіяльності: Навч. посібник. Суми: вид. “Університетська книга”, 1999 р.
26. Миченко І.М. Забезпечення життєдіяльності людини в навколишньому середовищі. Кіровоград, 2002.
27. Хижняк М.І., Нагорна А.М. Здоров’я людини та екологія. - К., 2000.
28. В. Ц. Жидецький, В. С. Джигирей, О. В. Мельников. Основи охорони праці. Вид. 2-е, стериотипне. Львів: Афіша, 2000. 348 с.
Тип вмісту: Bachelor Thesis
Розташовується у зібраннях:181 — Харчові технології (бакалаври)



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора