Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45726
Назва: | Проєкт технічного переоснащення хлібобулочного цеху ФОП Курагеу Я. Г. у с. Світязь, Шацького району, Волинської області з впровадженням у виробництво хліба із житнього борошна |
Інші назви: | Project for the technical modernization of the bakery owned by individual entrepreneur Ya. G. Kurageu in the village of Svitiaz, Shatsk district, Volyn region, with the introduction of rye flour bread into production |
Автори: | Турчик, Сергій Ярославович Turchyk, Serhiy Yaroslavovych |
Приналежність: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, вул. Руська 56, Тернопіль, Тернопільська область, 46001 |
Бібліографічний опис: | Турчик С. Я. Проєкт технічного переоснащення хлібобулочного цеху ФОП Курагеу Я. Г. у с. Світязь, Шацького району, Волинської області з впровадженням у виробництво хліба із житнього борошна : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 181 - харчові технології / наук. кер. Г. В. Карпик. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 63 с. |
Bibliographic description: | Turchyk Serhiy Project for the technical modernization of the bakery owned by individual entrepreneur Ya. G. Kurageu in the village of Svitiaz, Shatsk district, Volyn region, with the introduction of rye flour bread into production: work for obtaining a bachelor's degree: special. 181 - food technology / science. driver G. V. Karpyk. Ternopil: Ternopil National Technical University named after Ivan Pulyu, 2024. 63 p. |
Дата публікації: | 2024 |
Дата подання: | 2024 |
Дата внесення: | 2-лип-2024 |
Видавництво: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Країна (код): | UA |
Місце видання, проведення: | Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя |
Науковий керівник: | Карпик, Галина Вікторівна Karpyk, Galyna Viktorivna |
Члени комітету: | Зварич, Наталя Миколаївна Zvarych, Natalia Mykolaivna |
УДК: | 664.661 |
Теми: | хліб, bread батон, loaf рецептура, recipe сировина, raw materials технологічне обладнання, technological equipment |
Діапазон сторінок: | 63 |
Короткий огляд (реферат): | В кваліфікаційній роботі на тему «Проєкт технічного переоснащення хлібобулочного цеху ФОП Курагеу Я.Г. у с. Світязь, Шацького району, Волинської області з впровадженням у виробництво хліба із житнього борошна» оцінено структуру асортименту хлібобулочних виробів. Розглянуто фактори, що впливають на вибір асортименту. Обґрунтовано соціальну і економічну доцільність проведення реконструкції цеху для встановлення технологічної лінії виробництва житньо-пшеничного хліба на заквасці. Виконанні технологічні розрахунки з визначенням потреби підприємства в технологічному обладнанні, сировині, площах виробничих і складських приміщень.
Пояснювальна записка вміщує 3 розділи технологічного обґрунтування й розрахунків, 14 табл., 24 літературних джерела. Всього – 63 сторінки. In the qualification work on the topic "The project of technical re-equipment of the bakery shop of FOP Kurageu Y.G. in the village Svityaz, Shatsky district, Volyn region with the introduction of bread from rye flour into production" evaluated the structure of the range of bakery products. The factors influencing the choice of assortment are considered. The social and economic expediency of carrying out the reconstruction of the workshop to establish a technological line for the production of rye-wheat bread on sourdough is substantiated. Performed technological calculations with determination of the enterprise's need for technological equipment, raw materials, areas of production and warehouse premises. The explanatory note contains 3 sections of technological substantiation and calculations, 14 tables, 24 literary sources. Total - 63 pages. |
Зміст: | Вступ 6 1 Техніко-економічне обґрунтування проєктних рішень 7 1.1 Загальна характеристика підприємства. Обґрунтування вибору асортименту 7 1.2 Характеристика сировини 10 2 Технологічна частина 14 2.1 Обґрунтування вибору технологічної схеми виробництва хліба Луцький й батонів особливих 14 2.2 Опис технологічної схеми виробництва хліба Луцький й батонів особливих 15 2.3 Підбір та розрахунок печей 21 2.4 Розрахунок пофазних рецептур 23 2.5 Розрахунок виходу виробів 28 2.6 Розрахунок виробничих рецептур і вибір технологічних параметрів 32 2.7 Розрахунок витрат і запасів сировини, площ складських приміщень 35 2.8 Розрахунок і вибір технологічного обладнання 38 2.9 Нормативна характеристика запроєктованого асортименту 48 2.10 Технохімічний контроль виробництва 49 3 Безпека життєдіяльності, основи охорони праці 53 Висновки 58 Список використаних джерел 59 Додатки 62 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45726 |
Власник авторського права: | © Турчик С.Я., 2024 |
Перелік літератури: | 1. Методичні вказівки до виконання кваліфікаційної роботи для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» зі спеціальності 181 «Харчові технології» денної та заочної форм навчання / О.М. Крупа та ін. Тернопіль : ТНТУ, 2023. 34 с. 2. Шацька селищна територіальна громада URL: https://shsrada.gov.ua/structure/ 3. Не варто ігнорувати жито URL: https://ukurier.gov.ua/uk/articles/ne-varto-ignoruvati-zhito/ 4. Дробот В.І. Технологія хлібопекарського виробництва. Київ : «Логос», 2002. 365 с. 5. ДСТУ 46.004-99. Борошно пшеничне. Чинний від 2009-08-15. Вид. офіц. Київ : Київський інститут хлібопродуктів, 1999. 6. ДСТУ 4812:2007. Дріжджі хлібопекарські пресовані. Чинний від. 2009-03-26. Вид. офіц. Київ : Держспоживстандарт України, 2009. 7. ДСанПіН 2.2.4-171-10 8. ДСТУ 7525:2014 Вода питна. Вимоги та методи контролювання якості. Чинний від 2015-01-02. Вид. офіц. Київ : Інститут колоїдної хімії та хімії води ім. А. В. Думанського НАН України (ІКХХВ НАН України), 2014. 9. ДСТУ 3583:2015 Сіль кухонна. Загальні технічні умови. Чинний від 2017-07-01. Вид. офіц. Київ : ТК 58 «Вироби соляної промисловості», 2015. 10. Karpyk H., Kukhtyn M., Selskyi V., Nazarko I., Pokotylo O., Haidamaka M. Research of technological properties of bread made with the addition of beet kvass. Scientific Messenger of Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies. 2021, Vol. 23. № 96. P. 3-7. 11.Карпик Г.В., Вічко О. І., Копчак Н. Г., Швед О.В. Особливості виробництва булочних виробів з Rheum L. Хімія, технологія речовин та їх застосування. Харчові технології. Видавництво Львівської політехніки, Випуск 2. № 5. 2022. 12. Karpyk H., Sventa N. Stabilization of consumer characteristics of bread made from wheat flour with reduced baking properties. Scientific Messenger of LNU of Veterinary Medicine and Biotechnologies. Series: Food Technologies, 26(101), 2024, Р. 41-47. https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10107 13. Дробот В.І. Довідник з технології хлібопекарського виробництва. Київ : Руслана, 1998. 416 с. 14. Калинівський машинобудівний завод URL: https://www.kmbp.com.ua/produktsiya/rishennia-dlia-khlibopekarskoi-promyslovosti/pechi-khlibopekarski/pich-khlibopekarska-a2-khpk 15. Технологічні розрахунки у хлібопекарському виробництві / В.І.Дробот та ін. Київ : Кондор, 2010. 440 с. 16. Самойчук К.О. та ін. Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі: навчальний посібник. Київ : ПрофКнига, 2021. 372 с. 17. Технологічне устаткування хлібопекарського, макаронного і кондитерського виробництв : підручник / В.Ф. Петько та ін. К. : ЦНЛ, 2007. 432 c. 18. ДСТУ 4583:2006 Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна. Загальні технічні умови 19. ДСТУ 9188:2022 «Вироби хлібобулочні. Органолептичне оцінювання показників якості». 20. ДСТУ 7045:2009 Вироби хлібобулочні. Методи визначання фізико-хімічних показників. Київ : Держспоживстандарт України, 2009. 21.Технохімічний контроль сировини та хлібобулочних і макаронних виробів : навчальний посібник / за ред. чл.-кор. В.І. Дробот К. : Кондор-Видавництво, 2015. 958 с. 22. ДСТУ 7044:2009 «Правила приймання, методи відбирання проб, методи визначення органолептичних показників і маси виробів» 23. Стручок В.С. Безпека в надзвичайних ситуаціях : методичний посібник для всіх спеціальностей денної та заочної (дистанційної) форм навчання. Тернопіль : ФОП Паляниця В. А. 156 с. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/39196. 24. Гандзюк М.П , Степанець І Ф, Вендичанський В.Н., Литвиненко А.М., Іваненко. О. В. Основи охорони праці. Купчик М.П. та ін. К. : Основа, 2000. 416 с. 25. https://te.dsp.gov.ua/ohorona-pratsi-na-pidpryyemstvi-shho-potribno-znaty/ |
Тип вмісту: | Bachelor Thesis |
Розташовується у зібраннях: | 181 — Харчові технології (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Кваліфікаційна робота Турчик С..pdf | 1,58 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити | |
Авторська довідка Турчик С..pdf | 347,98 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.
Інструменти адміністратора