Veuillez utiliser cette adresse pour citer ce document : http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45702
Titre: Шляхи покращення використання виробничого потенціалу підприємства, на прикладі ТОВ «Тернопільхлібпром»
Autre(s) titre(s): Ways to improve the utilization of the enterprise's production potential (LLC..«Ternopilkhlibprom» as a case stady)
Auteur(s): Турчин, Лілія Ярославівна
Affiliation: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Bibliographic description (Ukraine): Турчин Л. Я. Шляхи покращення використання виробничого потенціалу підприємства, на прикладі ТОВ «Тернопільхлібпром»: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавр: спец. 073 - менеджмент/ наук. кер. Г.Б. Машлій. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 60 с.
Bibliographic description (International): Turchyn L. Ways to improve the utilization of the enterprise's production potential (LLC «Ternopilkhlibprom» as a case stady): work for bachelor's degree: spec. 073- management/ scientific supervizor H. Mashlii. Ternopil: Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2024. 60 p.
Date de publication: 27-jui-2024
Submitted date: 11-jui-2024
Date of entry: 1-jui-2024
Editeur: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Машлій, Галина Богданівна
Committee members: Малюта, Людмила Ярославівна
UDC: 338.24
Mots-clés: виробничий потенціал підприємства
складові виробничого потенціалу
управління виробничим потенціалом
використання виробничого потенціалу
production potential of the enterprise
components of production potential
management of production potential
use of production potential
Résumé: Предмет дослідження - використання виробничого потенціалу підприємства. Об'єктом дослідження є виробнича діяльність ТОВ «Тернопільхлібпром». Мета роботи – вироблення практичних рекомендацій, які стосуються покращення використання виробничого потенціалу ТОВ «Тернопільхлібпром». Методи дослідження: порівняльного аналізу, синтезу, узагальнення, системного підходу, деталізації тощо. У роботі розроблено заходи, націлені на покращення використання виробничого потенціалу ТОВ «Тернопільхлібпром». Внесено пропозиції щодо впровадження випуску хлібобулочних виробів із удосконаленою рецептурою на основі додавання борошна амаранта, а також покращення використання виробничого потенціалу підприємства шляхом введення виробництва сухариків.
Subject of investigation is the use of the production potential of the enterprise. The object of investigation is the production activity of LLC «Ternopilkhlibprom». The aim of the work is to develop practical recommendations related to improving the use of the production potential of LLC «Ternopilkhlibprom». Research methods: comparative analysis, synthesis, generalization, system approach, detailing, etc. The work has developed measures aimed at improving the use of the production potential of LLC «Ternopilkhlibprom». Proposals were made to introduce the production of bakery products with an improved recipe based on the addition of amaranth flour, as well as to improve the use of the production potential of the enterprise by introducing the production of croutons.
Description: Основою забезпечення успішної діяльності підприємства у складних умовах сьогодення виступає формування ефективного управління використанням виробничого потенціалу, завдяки чому досягається забезпечення формування стабільного конкурентного становища підприємства на ринку. Наявність постійних змін, що відбуваються у зовнішньому та внутрішньому середовищі підприємств, вимагають розроблення та реалізації якісної політики розвитку компанії, що передбачає забезпечення нарощування та покращення використання виробничого потенціалу. Це можливе за умов, коли підприємство здатне ефективно забезпечувати формування необхідних ресурсів, раціонально організовувати виробництво, здійснювати пошук напрямів зростання своїх можливостей та активного розвитку.
Content: Вступ. Розділ 1 Теоретичні основи використання виробничого потенціалу підприємств. 1.1 Наукові погляди на сутність виробничого потенціалу у системі ринкової діяльності підприємства. 1.2 Теоретичні засади управління виробничим потенціалом Розділ 2 Аналіз виробничого потенціалу ТОВ «Тернопільхлібпром» 2.1 Загальна характеристика товариства 2.2 Особливості формування та використання виробничого потенціалу ТОВ «Тернопільхлібпром» Розділ 3 Напрями покращення використання виробничого потенціалу ТОВ «Тернопільхлібпром» 3.1 Впровадження випуску хлібобулочних виробів із удосконаленою рецептурою на основі додавання борошна амаранта 3.2 Заходи з покращення використання виробничого потенціалу ТОВ «Тернопільхлібпром» шляхом введення виробництва сухариків Розділ 4 Безпека життєдіяльності, охорона праці 4.1 Долікарська допомога при ранах 4.2 Вимоги до режимів праці і відпочинку при роботі з ВДТ. Висновки Бібліографія Додатки
URI/URL: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45702
Copyright owner: © Турчин Лілія Ярославівна, 2024
References (Ukraine): 1. Олійник Т. І., Косенко А. О. Управління виробничим потенціалом підприємства. Ефективна економіка. 2020. № 11. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8352
2. Михайленко О. В., Скопенко Н. С. Теоретичні аспекти формування виробничого потенціалу АПК. Актуальні проблеми економіки: науково-економічний журнал. 2011. № 3. С. 74-79.
3. Пріб К. А., Патика Н. І. Діагностика в системі управління: навч. посібник. Київ: Центр учбової літератури, 2016. 432 с.
4. Левченко Ю. Г., Ратушняк Ю. Ю. Теоретичні основи формування та використання виробничого потенціалу підприємства. Молодий вчений. 2018. №12. С. 623-626.
5. Круш П. В., Бойко Т. О. Система управління виробничим потенціалом підприємства в сучасних умовах. Підприємництво та інновації. 2015. №1. С. 75-83.
6. Кобрин Л. Й. Застосування інструментів управління виробничим потенціалом з метою підвищення результативності діяльності підприємства. Наукові записки. 2019. №1 (58). С. 132-138.
7. Захаренко М. М. Теоретичні засади управління виробничим потенціалом підприємства. Агросвіт. 2018. № 23. С. 59-65.
8. Причепа І. В., Майборода Т. В. Виробничий потенціал: сутність і значення для економічного розвитку промислових підприємств. URL: https://conferences.vntu.edu.ua/index.php/mn/mn2021/paper/viewFile/11192/9284
9. Кузьменко Л. В. Формування виробничого потенціалу сільськогосподарського підприємства. Економіка та управління підприємствами. 2015. №2. С. 205-211.
10. Тарасюк Г. М., Ярмолюк М. Ю. Деякі напрями удосконалення управління формуванням та використанням виробничого потенціалу підприємства. Тези Всеукраїнської науково-практичної on-line конференції аспірантів, молодих учених та студентів, присвяченої Дню науки. Т.2. С. 109-110.
11. Кирич Н. Б., Мосій О. Б., Машлій Г. Б., Горбатюк В. В. Зміни управлінських процесів в організаціях, викликані війною в Україні. Економічний простір. Збірник наукових праць. 2024. № 190. С.311-315. URL: http://prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/article/view/1505
12. Xpинюк О. С., Бойко Т. О. Виробничий потенціал підприємства: підходи та методи його оцінки. Глобальні та національні проблеми економіки. 2015. Випуск 7. С. 521-526.
13. Машлій Г., Грицишин В., Мосій О. Теоретичні засади формування інвестиційного потенціалу підприємств та напрями його розвитку. Соціально-економічні проблеми і держава. Випуск 2. 2021. С. 421-432. URL: https://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21mhbnjr.pdf
14. Галущак М., Галущак О., Машлій Г. Електронна Україна в цифровому світі. Галицький економічний вісник. Тернопіль. ТНТУ. 2023. Том 85. № 6. С. 174–182. URL: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2023.06.174
15. Кривончак О. В., Фурман Н. В. Шляхи покращення використання виробничого потенціалу підприємства. Наука й економіка. 2015. № 2 (38). С.49-52.
16. Машлій Г. Б., Лаба І. З. Інноваційні рішення щодо вирішення проблем покращання роботи підприємства / Перспективні напрями розвитку науки та техніки: Збірник наукових матеріалів ХVІІІ Міжнародної науково-практичної інтернет – конференції. м. Вінниця, 23 березня 2018 року. Ч.1. С. 12-16.
17. Антипчук А. Ю. Складові виробничого потенціалу. URL: https://conf.ztu.edu.ua/wp-content/uploads/2018/12/11.pdf
18. Машлій Г., Баляс І. Елементи системи управління виробничим потенціалом підприємства та напрями покращення його використання / Матеріали науково-практичної конференції «Формування механізму зміцненння конкурентнизх позицій національних економічних систем у глобальному та локальному вимірах»: зб. тез доповідей, 03 листопада 2023 р./за заг. ред. О.В. Панухник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2023. с. 20-21.
19. Олійник Т. І., Косенко А. О. Управління виробничим потенціалом підприємства. Ефективна економіка. 2020. № 11. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8352
20. Машлій Галина. Інвестування економіки України як джерело інноваційного розвитку підприємств. "Світ наукових досліджень. Випуск 9": матеріали міжнародної наукової інтернет-конференції з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки. Тернопіль. 2022. с. 31-32. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38407
21. Ареф’єва О. В., Вовк О. М., Соборайчук Т. Ю. Управління ефективністю використання виробничого потенціалу транспортного підприємства. Інфрастурктура ринку. 2018. Вип. 24. с. 85-90.
22. Круш П. В., Бойко Т. О. Система управління виробничим потенціалом підприємства в сучасних умовах. Підприємництво та інновації. 2015. №1. С.75-83
23. Кузнєцова Т. В., Красовська Ю. В., Подлевська О. М. Управління потенціалом підприємства: Навчальний посібник: Рівне. НУВГП. 2017. 196 с.
Content type: Bachelor Thesis
Collection(s) :073 — Менеджмент (бакалаври)

Fichier(s) constituant ce document :
Fichier Description TailleFormat 
Авторська довідка_Турчин.pdf266,74 kBAdobe PDFVoir/Ouvrir
Робота Турчин Лілії.pdf814 kBAdobe PDFVoir/Ouvrir


Tous les documents dans DSpace sont protégés par copyright, avec tous droits réservés.

Outils d'administration