Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45702
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorМашлій, Галина Богданівна-
dc.contributor.authorТурчин, Лілія Ярославівна-
dc.date.accessioned2024-07-01T12:55:59Z-
dc.date.available2024-07-01T12:55:59Z-
dc.date.issued2024-06-27-
dc.date.submitted2024-06-11-
dc.identifier.citationТурчин Л. Я. Шляхи покращення використання виробничого потенціалу підприємства, на прикладі ТОВ «Тернопільхлібпром»: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавр: спец. 073 - менеджмент/ наук. кер. Г.Б. Машлій. Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 60 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45702-
dc.descriptionОсновою забезпечення успішної діяльності підприємства у складних умовах сьогодення виступає формування ефективного управління використанням виробничого потенціалу, завдяки чому досягається забезпечення формування стабільного конкурентного становища підприємства на ринку. Наявність постійних змін, що відбуваються у зовнішньому та внутрішньому середовищі підприємств, вимагають розроблення та реалізації якісної політики розвитку компанії, що передбачає забезпечення нарощування та покращення використання виробничого потенціалу. Це можливе за умов, коли підприємство здатне ефективно забезпечувати формування необхідних ресурсів, раціонально організовувати виробництво, здійснювати пошук напрямів зростання своїх можливостей та активного розвитку.uk_UA
dc.description.abstractПредмет дослідження - використання виробничого потенціалу підприємства. Об'єктом дослідження є виробнича діяльність ТОВ «Тернопільхлібпром». Мета роботи – вироблення практичних рекомендацій, які стосуються покращення використання виробничого потенціалу ТОВ «Тернопільхлібпром». Методи дослідження: порівняльного аналізу, синтезу, узагальнення, системного підходу, деталізації тощо. У роботі розроблено заходи, націлені на покращення використання виробничого потенціалу ТОВ «Тернопільхлібпром». Внесено пропозиції щодо впровадження випуску хлібобулочних виробів із удосконаленою рецептурою на основі додавання борошна амаранта, а також покращення використання виробничого потенціалу підприємства шляхом введення виробництва сухариків.uk_UA
dc.description.abstractSubject of investigation is the use of the production potential of the enterprise. The object of investigation is the production activity of LLC «Ternopilkhlibprom». The aim of the work is to develop practical recommendations related to improving the use of the production potential of LLC «Ternopilkhlibprom». Research methods: comparative analysis, synthesis, generalization, system approach, detailing, etc. The work has developed measures aimed at improving the use of the production potential of LLC «Ternopilkhlibprom». Proposals were made to introduce the production of bakery products with an improved recipe based on the addition of amaranth flour, as well as to improve the use of the production potential of the enterprise by introducing the production of croutons.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ. Розділ 1 Теоретичні основи використання виробничого потенціалу підприємств. 1.1 Наукові погляди на сутність виробничого потенціалу у системі ринкової діяльності підприємства. 1.2 Теоретичні засади управління виробничим потенціалом Розділ 2 Аналіз виробничого потенціалу ТОВ «Тернопільхлібпром» 2.1 Загальна характеристика товариства 2.2 Особливості формування та використання виробничого потенціалу ТОВ «Тернопільхлібпром» Розділ 3 Напрями покращення використання виробничого потенціалу ТОВ «Тернопільхлібпром» 3.1 Впровадження випуску хлібобулочних виробів із удосконаленою рецептурою на основі додавання борошна амаранта 3.2 Заходи з покращення використання виробничого потенціалу ТОВ «Тернопільхлібпром» шляхом введення виробництва сухариків Розділ 4 Безпека життєдіяльності, охорона праці 4.1 Долікарська допомога при ранах 4.2 Вимоги до режимів праці і відпочинку при роботі з ВДТ. Висновки Бібліографія Додаткиuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectвиробничий потенціал підприємстваuk_UA
dc.subjectскладові виробничого потенціалуuk_UA
dc.subjectуправління виробничим потенціаломuk_UA
dc.subjectвикористання виробничого потенціалуuk_UA
dc.subjectproduction potential of the enterpriseuk_UA
dc.subjectcomponents of production potentialuk_UA
dc.subjectmanagement of production potentialuk_UA
dc.subjectuse of production potentialuk_UA
dc.titleШляхи покращення використання виробничого потенціалу підприємства, на прикладі ТОВ «Тернопільхлібпром»uk_UA
dc.title.alternativeWays to improve the utilization of the enterprise's production potential (LLC..«Ternopilkhlibprom» as a case stady)uk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Турчин Лілія Ярославівна, 2024uk_UA
dc.contributor.committeeMemberМалюта, Людмила Ярославівна-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc338.24uk_UA
dc.relation.references1. Олійник Т. І., Косенко А. О. Управління виробничим потенціалом підприємства. Ефективна економіка. 2020. № 11. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8352uk_UA
dc.relation.references2. Михайленко О. В., Скопенко Н. С. Теоретичні аспекти формування виробничого потенціалу АПК. Актуальні проблеми економіки: науково-економічний журнал. 2011. № 3. С. 74-79.uk_UA
dc.relation.references3. Пріб К. А., Патика Н. І. Діагностика в системі управління: навч. посібник. Київ: Центр учбової літератури, 2016. 432 с.uk_UA
dc.relation.references4. Левченко Ю. Г., Ратушняк Ю. Ю. Теоретичні основи формування та використання виробничого потенціалу підприємства. Молодий вчений. 2018. №12. С. 623-626.uk_UA
dc.relation.references5. Круш П. В., Бойко Т. О. Система управління виробничим потенціалом підприємства в сучасних умовах. Підприємництво та інновації. 2015. №1. С. 75-83.uk_UA
dc.relation.references6. Кобрин Л. Й. Застосування інструментів управління виробничим потенціалом з метою підвищення результативності діяльності підприємства. Наукові записки. 2019. №1 (58). С. 132-138.uk_UA
dc.relation.references7. Захаренко М. М. Теоретичні засади управління виробничим потенціалом підприємства. Агросвіт. 2018. № 23. С. 59-65.uk_UA
dc.relation.references8. Причепа І. В., Майборода Т. В. Виробничий потенціал: сутність і значення для економічного розвитку промислових підприємств. URL: https://conferences.vntu.edu.ua/index.php/mn/mn2021/paper/viewFile/11192/9284uk_UA
dc.relation.references9. Кузьменко Л. В. Формування виробничого потенціалу сільськогосподарського підприємства. Економіка та управління підприємствами. 2015. №2. С. 205-211.uk_UA
dc.relation.references10. Тарасюк Г. М., Ярмолюк М. Ю. Деякі напрями удосконалення управління формуванням та використанням виробничого потенціалу підприємства. Тези Всеукраїнської науково-практичної on-line конференції аспірантів, молодих учених та студентів, присвяченої Дню науки. Т.2. С. 109-110.uk_UA
dc.relation.references11. Кирич Н. Б., Мосій О. Б., Машлій Г. Б., Горбатюк В. В. Зміни управлінських процесів в організаціях, викликані війною в Україні. Економічний простір. Збірник наукових праць. 2024. № 190. С.311-315. URL: http://prostir.pdaba.dp.ua/index.php/journal/article/view/1505uk_UA
dc.relation.references12. Xpинюк О. С., Бойко Т. О. Виробничий потенціал підприємства: підходи та методи його оцінки. Глобальні та національні проблеми економіки. 2015. Випуск 7. С. 521-526.uk_UA
dc.relation.references13. Машлій Г., Грицишин В., Мосій О. Теоретичні засади формування інвестиційного потенціалу підприємств та напрями його розвитку. Соціально-економічні проблеми і держава. Випуск 2. 2021. С. 421-432. URL: https://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2021/21mhbnjr.pdfuk_UA
dc.relation.references14. Галущак М., Галущак О., Машлій Г. Електронна Україна в цифровому світі. Галицький економічний вісник. Тернопіль. ТНТУ. 2023. Том 85. № 6. С. 174–182. URL: https://doi.org/10.33108/galicianvisnyk_tntu2023.06.174uk_UA
dc.relation.references15. Кривончак О. В., Фурман Н. В. Шляхи покращення використання виробничого потенціалу підприємства. Наука й економіка. 2015. № 2 (38). С.49-52.uk_UA
dc.relation.references16. Машлій Г. Б., Лаба І. З. Інноваційні рішення щодо вирішення проблем покращання роботи підприємства / Перспективні напрями розвитку науки та техніки: Збірник наукових матеріалів ХVІІІ Міжнародної науково-практичної інтернет – конференції. м. Вінниця, 23 березня 2018 року. Ч.1. С. 12-16.uk_UA
dc.relation.references17. Антипчук А. Ю. Складові виробничого потенціалу. URL: https://conf.ztu.edu.ua/wp-content/uploads/2018/12/11.pdfuk_UA
dc.relation.references18. Машлій Г., Баляс І. Елементи системи управління виробничим потенціалом підприємства та напрями покращення його використання / Матеріали науково-практичної конференції «Формування механізму зміцненння конкурентнизх позицій національних економічних систем у глобальному та локальному вимірах»: зб. тез доповідей, 03 листопада 2023 р./за заг. ред. О.В. Панухник. Тернопіль: ФОП Паляниця В.А., 2023. с. 20-21.uk_UA
dc.relation.references19. Олійник Т. І., Косенко А. О. Управління виробничим потенціалом підприємства. Ефективна економіка. 2020. № 11. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/?op=1&z=8352uk_UA
dc.relation.references20. Машлій Галина. Інвестування економіки України як джерело інноваційного розвитку підприємств. "Світ наукових досліджень. Випуск 9": матеріали міжнародної наукової інтернет-конференції з економіки, інформаційних систем і технологій, психології та педагогіки. Тернопіль. 2022. с. 31-32. URL: https://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/38407uk_UA
dc.relation.references21. Ареф’єва О. В., Вовк О. М., Соборайчук Т. Ю. Управління ефективністю використання виробничого потенціалу транспортного підприємства. Інфрастурктура ринку. 2018. Вип. 24. с. 85-90.uk_UA
dc.relation.references22. Круш П. В., Бойко Т. О. Система управління виробничим потенціалом підприємства в сучасних умовах. Підприємництво та інновації. 2015. №1. С.75-83uk_UA
dc.relation.references23. Кузнєцова Т. В., Красовська Ю. В., Подлевська О. М. Управління потенціалом підприємства: Навчальний посібник: Рівне. НУВГП. 2017. 196 с.uk_UA
dc.identifier.citationenTurchyn L. Ways to improve the utilization of the enterprise's production potential (LLC «Ternopilkhlibprom» as a case stady): work for bachelor's degree: spec. 073- management/ scientific supervizor H. Mashlii. Ternopil: Ternopil Ivan Puluj National Technical University, 2024. 60 p.uk_UA
dc.contributor.affiliationТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:073 — Менеджмент (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Авторська довідка_Турчин.pdf266,74 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Робота Турчин Лілії.pdf814 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора