Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest ítem: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45457
Títol: Підвищення ефективності енергоспоживання виробництва хлібо-булочних виробів
Altres títols: Increasing the efficiency of energy consumption in the production of bakery products
Autor: Іващук, Роман-Іван Ігорович
Ivashchuk, Roman-Ivan
Bibliographic description (Ukraine): Іващук Р.-І. І. Підвищення ефективності енергоспоживання виробництва хлібо-булочних виробів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 141 – електроенергетика, електротехніка та електромеханіка / наук. кер. І. В. Белякова. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 55 с.
Data de publicació: de -2024
Date of entry: 25-de -2024
Editorial: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Country (code): UA
Place of the edition/event: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя
Supervisor: Белякова, Ірина Володимирівна
Beliakova, Iryna
UDC: 338.45 : 664.6
Paraules clau: електрична мережа
розрахунок
конвеєрна лінія
енергоефективність
power supply systems
calculation
conveyor line
energy efficiency
Number of pages: 55
Resum: In the qualification work of the bachelor the assessment of the main categories of production load was carried out and the general characteristics of their power sources were given. The analysis of the problem of energy supply of the bakery enterprise and improvement of the energy efficiency of bread production was carried out. The calculated mechanical characteristics of the electric drive of the conveyor line and the improved control scheme. Calculations for planning the company's electricity supply have been made.
У кваліфікаційній роботі бакалавра проведено оцінку основних категорій виробничого навантаження та наведено загальні характеристики джерел їх живлення. Проведено аналіз проблеми енергозабезпечення хлібопекарського підприємства та підвищення енергоефективності виробництва хліба. Розрахована механічна характеристика електроприводу конвеєрної лінії та удосконалена схема керування. Виконані розрахунки для планування електропостачання підприємства.
Descripció: Проаналізовано інвестиційну привабливість хлібобулочної галузі харчової промисловості з високою оборотністю капіталу та стабільним попитом на продукцію. Також переглянута причина занепаду великих хлібзаводів, які обмежують інвестиції та не конкурентноспроможні на ринку. Було проаналізовано можливості сприяння покращення хлібопекарської галузі як на рівні компанії, так і галузі. Перерахував та охарактеризував виробничі потужності хлібозаводу та заходи з охорони праці. Проведено оцінку основних категорій виробничого навантаження та наведено загальні характеристики джерел їх живлення. Проведено аналіз проблеми енергозабезпечення хлібопекарського підприємства та підвищення енергоефективності виробництва хліба за рахунок вилучення та утилізації вторинних енергетичних ресурсів.
Content: ВСТУП 6 1 АНАЛІТИЧНИЙ РОЗДІЛ 8 1.1 Аналіз хлібопекарської галузі 8 1.2 Електропостачання заводу 10 1.3 Система Опалення та Вентиляції 12 1.4 Система водопостачання та заходи охорони праці 13 1.5 Аналіз технологій хлібопекарського виробництва 14 1.6Аналіз технологій енергоефективності 16 2 ПРОЕКТНО-КОНСТРУКТОРСЬКИЙ РОЗДІЛ 18 2.1 Загальна характеристика конвеєрних ліній 18 2.2 Пропозиції до удосконалення схеми керування конвеєра 19 2.3 Розрахунок механічної характеристики приводу конвеєра 20 2.4 Вибір поперечного перерізу кабелів 24 2.5 Опис спроектованої схеми керування 26 2.6 Дослідження факторів підвищення ефективності 29 3 РОЗРАХУНКОВИЙ РОЗДІЛ 31 3.1 Вихідні дані системи електропостачання 31 3.2 Розрахунок електронавантажень виробництва 32 3.3 Розрахунок центра електричних навантажень 37 3.4 Розрахунок освітлення та силового трансформатора 40 3.5 Розрахунок установок КРП 45 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 47 4.1 Метеорологічні чинники середовища хлібопекарського виробництва та їх вплив на організм людини 47 4.2 Долікарська допомога при харчових отруєннях 49 ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ 53 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 54
URI: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45457
Copyright owner: © Іващук Р.-І.І., 2024
References (Ukraine): 1. Владіміров Ю. В. Вплив промислових споживачів на втрати в електричних мережах / Ю. В. Владіміров, В. С. Доля // Світлотехніка та електроенергетика. – 2008. – №2. – С. 53–56.
2. Електробезпека на промислових підприємствах : довідник / Р. Б. Сабарно, А. Г. Степанов, А. В. Слонченко. – К. : Техніка, 1985. – 288 с.
3. Жамойда А. А. Ринковий потенціал хлібопекарської промисловості // Економічний вісник Донбасу. – 2009. - №1 (15). – С. 123–128.
4. Основи охорони праці Я. Сериков, Батыр Халмурадов, Вадим Сингаевский, К. Серикова – 2024. С. 12–16.
5. Карнаушенко Л. І. Шляхи розвитку хлібопекарської промисловості України // Зернові продукти і комбікорми. – 2011. – №1. – С. 17–19.
6. Коваленко Л. О. Проблеми та перспективи розвитку хлібопекарської промисловості / Л. О. Коваленко, Т. В. Міхеєнко // Науковий вісник ЧДІЕУ. - 2020. - №2 (22). - С. 19–24.
7. Кодекс цивільного захисту України (від 02.10.2012 р.) [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/5403-17.
8. Корнійчук А. А. Аналіз стану та перспектив розвитку підприємств хлібопекарської галузі Житомирської області // Соціально-економічні проблеми і держава. - 2013. - Вип. 2 (9). - С. 67–74.
9. Лупенко А. М. Аналіз ефективності виробництва хлібобулочних виробів / А. М. Лупенко, О. О. Вакуленко, В. І. Вузенький // Матеріали ХІ МНПК молодих учених та студентів ТНТУ «Актуальні задачі сучасних технологій» (7– 8 грудня 2022 р., Тернопіль) : Зб. тез доп. – Тернопіль, 2022. – С. 90–91.
10. Майстренко Н. Ю. Резерви використання вторинних теплових енергетичних ресурсів у харчовій промисловості України // Проблеми загальної енергетики. - 2013. - Вип. 2 (33). - С. 43–48.
11. Методичні вказівки до виконання практичних занять з курсу «Проектування промислового освітлення» / Укл. Костик Л. М. - Тернопіль : ТНТУ, 2015 - 28 с.
12. Мілих В. І. Електропостачання промислових підприємств : підручн. для студ. електромех. спец. / В. І. Мілих, Т. П. Павленко. - К. : Каравела, 2018 - 272 с.
13. Ниник Л. Р. Стійкість роботи промислових об’єктів у надзвичайних ситуаціях. – Рівне : Вид-во УДАВГ, 1998. – 162 с.
14.Безпека в галузі харчування. Навчальний посібник для студентів спеціальності «181 Харчові технології» Войналович О., Марчишина Є. І., Мотрич М. М. - 12 с.
15. Основи безпечної експлуатації електроустановок : підручн. / С. В. Панченко, О. І. Акімов, М. М. Бабаєв та ін. – Харків : УкрДУЗТ, 2021. – 149 с.
16. Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів : ДНАОП 0.00-1.21-1998 / Вид. офіційне. Мінпраці України. – К. : Офіц. вісн. України, 12.03.1998. - №8. – С. 394.
17. Правила будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок : ДНАОП 0.00-1.32-01. – К. : Київпромелектропроект, 2001.– 80 с.
18. Правила улаштування електроустановок / 3–є вид., перероб. і доп. - Х. : Форт, 2010. - 732 с.
19. Салтиков В. О. Проектування, монтаж і експлуатація освітлювальних установок : консп. лекцій для студ. електромех. спец. - Х. : Харків нац. ун-т міськ. госп., 2020. - 95 с.
20. Сисак І. М. Вибір трансформаторів підстанцій за навантажувальною здатністю / І. М. Сисак, Н. В. Бабанін, А. В. Гапонюк // Матеріали VІ МНТК молодих учених та студентів ТНТУ «Актуальні задачі сучасних технологій» (16– 17 листопада 2017 р., Тернопіль) : Зб. тез доп. Т. 2. – Тернопіль : ТНТУ, 2017. – С. 89–90.
21. Сичевський М. П. Стан та пріоритетні напрямки розвитку харчової промисловості в Україні // Економіка АПК. - 2012. - №1. - С. 38–40.
22. Безпека в галузі харчування. Навчальний посібник для студентів спеціальності «181 Харчові технології» Войналович О., Марчишина Є. І., Мотрич М. М. - 12 с.
23. Безпека життєдіяльності./ Атаманчук П.С. О. В. Шестеренко. - К. : Нова книга, 2023. - 424 с.
24.Охорона праці в медичній галузі: підручник / О.П. Яворовський, I.В. Сергета, Ю.О. Паустовський, В.I. Зенкіна та ін; C, 2019. - 74 с.
25.Схема-терапія у лікуванні розладів харчової поведінки. Теорія та практика в індивідуальному та групо. Сьюзан С ,2022 Р - 124 с.
26. Видобуток граніту та натурального каменю в Україні [Електроний ресурс]. – Режим доступу https://ukr.granite.ua/informatsiya/vydobutok-granitu
27. Способи видобутку каменю [Електроний ресурс]. – Режим доступу https://uk.nationalgreenhighway.org/1085-how-are-the-stones-mined-production
28. Шпур [Електроний ресурс]. – Режим доступу https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%BF%D1%83%D1%80
29. Заряджання та підривання шпурів [Електроний ресурс]. – Режим доступу https://infopedia.su/18x9730.html
Content type: Bachelor Thesis
Apareix a les col·leccions:141 — Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка (бакалаври)

Arxius per aquest ítem:
Arxiu Descripció MidaFormat 
Кваліфікаційна робота_Іващук Р.-І.І..pdfКваліфікаційна робота бакалавра_Іващук Р.-І.І.726,77 kBAdobe PDFVeure/Obrir
Авторська довідка_Іващук Р.-І.І..docxАвторська довідка_Іващук Р.-І.І.21,65 kBMicrosoft Word XMLVeure/Obrir


Els ítems de DSpace es troben protegits per copyright, amb tots els drets reservats, sempre i quan no s’indiqui el contrari.

Eines d'Administrador