Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45457
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorБелякова, Ірина Володимирівна-
dc.contributor.advisorBeliakova, Iryna-
dc.contributor.authorІващук, Роман-Іван Ігорович-
dc.contributor.authorIvashchuk, Roman-Ivan-
dc.date.accessioned2024-06-25T20:31:15Z-
dc.date.available2024-06-25T20:31:15Z-
dc.date.issued2024-06-
dc.identifier.citationІващук Р.-І. І. Підвищення ефективності енергоспоживання виробництва хлібо-булочних виробів : робота на здобуття кваліфікаційного ступеня бакалавра : спец. 141 – електроенергетика, електротехніка та електромеханіка / наук. кер. І. В. Белякова. Тернопіль : Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2024. 55 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/45457-
dc.descriptionПроаналізовано інвестиційну привабливість хлібобулочної галузі харчової промисловості з високою оборотністю капіталу та стабільним попитом на продукцію. Також переглянута причина занепаду великих хлібзаводів, які обмежують інвестиції та не конкурентноспроможні на ринку. Було проаналізовано можливості сприяння покращення хлібопекарської галузі як на рівні компанії, так і галузі. Перерахував та охарактеризував виробничі потужності хлібозаводу та заходи з охорони праці. Проведено оцінку основних категорій виробничого навантаження та наведено загальні характеристики джерел їх живлення. Проведено аналіз проблеми енергозабезпечення хлібопекарського підприємства та підвищення енергоефективності виробництва хліба за рахунок вилучення та утилізації вторинних енергетичних ресурсів.uk_UA
dc.description.abstractIn the qualification work of the bachelor the assessment of the main categories of production load was carried out and the general characteristics of their power sources were given. The analysis of the problem of energy supply of the bakery enterprise and improvement of the energy efficiency of bread production was carried out. The calculated mechanical characteristics of the electric drive of the conveyor line and the improved control scheme. Calculations for planning the company's electricity supply have been made.uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі бакалавра проведено оцінку основних категорій виробничого навантаження та наведено загальні характеристики джерел їх живлення. Проведено аналіз проблеми енергозабезпечення хлібопекарського підприємства та підвищення енергоефективності виробництва хліба. Розрахована механічна характеристика електроприводу конвеєрної лінії та удосконалена схема керування. Виконані розрахунки для планування електропостачання підприємства.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВСТУП 6 1 АНАЛІТИЧНИЙ РОЗДІЛ 8 1.1 Аналіз хлібопекарської галузі 8 1.2 Електропостачання заводу 10 1.3 Система Опалення та Вентиляції 12 1.4 Система водопостачання та заходи охорони праці 13 1.5 Аналіз технологій хлібопекарського виробництва 14 1.6Аналіз технологій енергоефективності 16 2 ПРОЕКТНО-КОНСТРУКТОРСЬКИЙ РОЗДІЛ 18 2.1 Загальна характеристика конвеєрних ліній 18 2.2 Пропозиції до удосконалення схеми керування конвеєра 19 2.3 Розрахунок механічної характеристики приводу конвеєра 20 2.4 Вибір поперечного перерізу кабелів 24 2.5 Опис спроектованої схеми керування 26 2.6 Дослідження факторів підвищення ефективності 29 3 РОЗРАХУНКОВИЙ РОЗДІЛ 31 3.1 Вихідні дані системи електропостачання 31 3.2 Розрахунок електронавантажень виробництва 32 3.3 Розрахунок центра електричних навантажень 37 3.4 Розрахунок освітлення та силового трансформатора 40 3.5 Розрахунок установок КРП 45 4 БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ТА ОСНОВИ ОХОРОНИ ПРАЦІ 47 4.1 Метеорологічні чинники середовища хлібопекарського виробництва та їх вплив на організм людини 47 4.2 Долікарська допомога при харчових отруєннях 49 ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ 53 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ 54uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectелектрична мережаuk_UA
dc.subjectрозрахунокuk_UA
dc.subjectконвеєрна лініяuk_UA
dc.subjectенергоефективністьuk_UA
dc.subjectpower supply systemsuk_UA
dc.subjectcalculationuk_UA
dc.subjectconveyor lineuk_UA
dc.subjectenergy efficiencyuk_UA
dc.titleПідвищення ефективності енергоспоживання виробництва хлібо-булочних виробівuk_UA
dc.title.alternativeIncreasing the efficiency of energy consumption in the production of bakery productsuk_UA
dc.typeBachelor Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Іващук Р.-І.І., 2024uk_UA
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.format.pages55-
dc.subject.udc338.45 : 664.6uk_UA
dc.relation.references1. Владіміров Ю. В. Вплив промислових споживачів на втрати в електричних мережах / Ю. В. Владіміров, В. С. Доля // Світлотехніка та електроенергетика. – 2008. – №2. – С. 53–56.uk_UA
dc.relation.references2. Електробезпека на промислових підприємствах : довідник / Р. Б. Сабарно, А. Г. Степанов, А. В. Слонченко. – К. : Техніка, 1985. – 288 с.uk_UA
dc.relation.references3. Жамойда А. А. Ринковий потенціал хлібопекарської промисловості // Економічний вісник Донбасу. – 2009. - №1 (15). – С. 123–128.uk_UA
dc.relation.references4. Основи охорони праці Я. Сериков, Батыр Халмурадов, Вадим Сингаевский, К. Серикова – 2024. С. 12–16.uk_UA
dc.relation.references5. Карнаушенко Л. І. Шляхи розвитку хлібопекарської промисловості України // Зернові продукти і комбікорми. – 2011. – №1. – С. 17–19.uk_UA
dc.relation.references6. Коваленко Л. О. Проблеми та перспективи розвитку хлібопекарської промисловості / Л. О. Коваленко, Т. В. Міхеєнко // Науковий вісник ЧДІЕУ. - 2020. - №2 (22). - С. 19–24.uk_UA
dc.relation.references7. Кодекс цивільного захисту України (від 02.10.2012 р.) [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/5403-17.uk_UA
dc.relation.references8. Корнійчук А. А. Аналіз стану та перспектив розвитку підприємств хлібопекарської галузі Житомирської області // Соціально-економічні проблеми і держава. - 2013. - Вип. 2 (9). - С. 67–74.uk_UA
dc.relation.references9. Лупенко А. М. Аналіз ефективності виробництва хлібобулочних виробів / А. М. Лупенко, О. О. Вакуленко, В. І. Вузенький // Матеріали ХІ МНПК молодих учених та студентів ТНТУ «Актуальні задачі сучасних технологій» (7– 8 грудня 2022 р., Тернопіль) : Зб. тез доп. – Тернопіль, 2022. – С. 90–91.uk_UA
dc.relation.references10. Майстренко Н. Ю. Резерви використання вторинних теплових енергетичних ресурсів у харчовій промисловості України // Проблеми загальної енергетики. - 2013. - Вип. 2 (33). - С. 43–48.uk_UA
dc.relation.references11. Методичні вказівки до виконання практичних занять з курсу «Проектування промислового освітлення» / Укл. Костик Л. М. - Тернопіль : ТНТУ, 2015 - 28 с.uk_UA
dc.relation.references12. Мілих В. І. Електропостачання промислових підприємств : підручн. для студ. електромех. спец. / В. І. Мілих, Т. П. Павленко. - К. : Каравела, 2018 - 272 с.uk_UA
dc.relation.references13. Ниник Л. Р. Стійкість роботи промислових об’єктів у надзвичайних ситуаціях. – Рівне : Вид-во УДАВГ, 1998. – 162 с.uk_UA
dc.relation.references14.Безпека в галузі харчування. Навчальний посібник для студентів спеціальності «181 Харчові технології» Войналович О., Марчишина Є. І., Мотрич М. М. - 12 с.uk_UA
dc.relation.references15. Основи безпечної експлуатації електроустановок : підручн. / С. В. Панченко, О. І. Акімов, М. М. Бабаєв та ін. – Харків : УкрДУЗТ, 2021. – 149 с.uk_UA
dc.relation.references16. Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів : ДНАОП 0.00-1.21-1998 / Вид. офіційне. Мінпраці України. – К. : Офіц. вісн. України, 12.03.1998. - №8. – С. 394.uk_UA
dc.relation.references17. Правила будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок : ДНАОП 0.00-1.32-01. – К. : Київпромелектропроект, 2001.– 80 с.uk_UA
dc.relation.references18. Правила улаштування електроустановок / 3–є вид., перероб. і доп. - Х. : Форт, 2010. - 732 с.uk_UA
dc.relation.references19. Салтиков В. О. Проектування, монтаж і експлуатація освітлювальних установок : консп. лекцій для студ. електромех. спец. - Х. : Харків нац. ун-т міськ. госп., 2020. - 95 с.uk_UA
dc.relation.references20. Сисак І. М. Вибір трансформаторів підстанцій за навантажувальною здатністю / І. М. Сисак, Н. В. Бабанін, А. В. Гапонюк // Матеріали VІ МНТК молодих учених та студентів ТНТУ «Актуальні задачі сучасних технологій» (16– 17 листопада 2017 р., Тернопіль) : Зб. тез доп. Т. 2. – Тернопіль : ТНТУ, 2017. – С. 89–90.uk_UA
dc.relation.references21. Сичевський М. П. Стан та пріоритетні напрямки розвитку харчової промисловості в Україні // Економіка АПК. - 2012. - №1. - С. 38–40.uk_UA
dc.relation.references22. Безпека в галузі харчування. Навчальний посібник для студентів спеціальності «181 Харчові технології» Войналович О., Марчишина Є. І., Мотрич М. М. - 12 с.uk_UA
dc.relation.references23. Безпека життєдіяльності./ Атаманчук П.С. О. В. Шестеренко. - К. : Нова книга, 2023. - 424 с.uk_UA
dc.relation.references24.Охорона праці в медичній галузі: підручник / О.П. Яворовський, I.В. Сергета, Ю.О. Паустовський, В.I. Зенкіна та ін; C, 2019. - 74 с.uk_UA
dc.relation.references25.Схема-терапія у лікуванні розладів харчової поведінки. Теорія та практика в індивідуальному та групо. Сьюзан С ,2022 Р - 124 с.uk_UA
dc.relation.references26. Видобуток граніту та натурального каменю в Україні [Електроний ресурс]. – Режим доступу https://ukr.granite.ua/informatsiya/vydobutok-granituuk_UA
dc.relation.references27. Способи видобутку каменю [Електроний ресурс]. – Режим доступу https://uk.nationalgreenhighway.org/1085-how-are-the-stones-mined-productionuk_UA
dc.relation.references28. Шпур [Електроний ресурс]. – Режим доступу https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%BF%D1%83%D1%80uk_UA
dc.relation.references29. Заряджання та підривання шпурів [Електроний ресурс]. – Режим доступу https://infopedia.su/18x9730.htmluk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:141 — Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кваліфікаційна робота_Іващук Р.-І.І..pdfКваліфікаційна робота бакалавра_Іващук Р.-І.І.726,77 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити
Авторська довідка_Іващук Р.-І.І..docxАвторська довідка_Іващук Р.-І.І.21,65 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора