Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43624
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДацишин, Катерина Євгенівна-
dc.contributor.advisorDatsyshyn, Kateryna-
dc.contributor.authorЖурбик, Андрій Іванович-
dc.contributor.authorZhurbyk, Andrii-
dc.date.accessioned2024-01-17T20:19:01Z-
dc.date.available2024-01-17T20:19:01Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationЖурбик А. І. Дослідження процесу отримання молочно-рослинного сиру із розробленням проєкту цеху з виробництва сиру к/м традиційним способом та продуктів на його основі : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „181 — харчові технології“ / А. І. Журбик. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 102 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43624-
dc.description.abstractУ представленій кваліфікаційній роботі здійснено дослідження процесу отримання сиру молочно-рослинного із використанням термокислотної коагуляції білків суміші. У процесі виконання експериментів було підібрано оптимальний коагулянт для отримання такого продукту, враховуючи вихід, показники органолептики та зміну фізико-хімічних значень протягом рекомендованого терміну зберігання. У вступі зазначено користь сиру кисломолочного для споживачів, обгрунтована актуальність теми, сформульовані мета і завдання досліджень, подано наукову новизну, практичну цінність, зазначено структуру та обсяг кваліфікаційної роботи. У розділі «Техніко-економічне обгрунтування» проаналізовано доцільність будівництва цеху, що виготовлятиме продукти асортиментного ряду у місті Чернівці Чернівецької області. В другій частині роботи проведено сировинно-продуктові розрахунки, наведено опис технологічних процесів виготовлення незбираномолочних продуктів, здійснені підбір технологічного обладнання та розрахунок необхідних для забезпечення виробництва площ.Також розділ 2 містить інформацію про мікробіологічний та технохімічний контроль виготовлення кисломолочного сиру. У науково-дослідній частині роботи представлено огляд літературних та патентних джерел, зазначено мету й основні завдання дослідної частини, об’єкт, предмети та експериментальні методики, використані при проведенні досліджень. Також у цьому розділі представлено основні результати за темою роботи. У четвертому розділі розглянуті питання, що стосуються охорони працюючих на підприємстві та безпеки життєдіяльності. У кінці роботи наведено літературні посилання, що використовувались при її написанні.uk_UA
dc.description.abstractIn the presented qualification work, the research of the dairy-plant curd obtaining process using thermo-acid coagulation of the mixture proteins was carried out. In the course of the experiments, the optimal coagulant for obtaining such a product was selected, taking into account the yield, organoleptic indicators and changes of physicochemical values during the recommended storage period. In the introduction, the benefit of curd for consumers is indicated, the relevance of the topic is substantiated, the purpose and objectives of the research are formulated, scientific novelty and practical value are presented, the structure and volume of the qualification work are indicated. In the section "Technical and economic justification" the expediency of building a workshop that will manufacture products of an assortment in the city of Chernivtsi, Chernivtsi region, was analyzed. In the second part of the work, raw material and product calculations were carried out, a description of the technological processes of manufacturing whole milk products was given, the selection of technological equipment and the calculation of the areas necessary to ensure production was carried out. Also, section 2 contains information on the microbiological and technochemical control of the production of curd. The research part of the work presents an overview of literary and patent sources, the purpose and main tasks of the research part, the object, subjects and experimental methods used in the research are indicated. This section also presents the main results on the topic of the work. The fourth chapter deals with issues related to the protection of workers at the enterprise and the life safety. At the end of the work, the literary references used in its writing are given.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 5 1 Техніко-економічне обґрунтування роботи 8 2 Технологічна частина роботи 13 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 13 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва 21 2.3 Забезпечення технологічного процесу виробництва запроєктованого асортименту 40 3 Науково-дослідна частина роботи 50 3.1 Аналітичний огляд літературних джерел 50 3.2 Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження 58 3.3 Результати дослідження 63 4 Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 72 4.1 Охорона праці 72 4.2 Безпека в надзвичайних ситуаціях 81 Висновки 87 Список використаних літературних джерел 88 Додатки 92uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТНТУ імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectсир молочно-рослиннийuk_UA
dc.subjectотриманняuk_UA
dc.subjectтермокислотний спосібuk_UA
dc.subjectкоагуляціяuk_UA
dc.subjectdairy-plant curduk_UA
dc.subjectobtaininguk_UA
dc.subjectthermo-acidic methoduk_UA
dc.subjectcoagulationuk_UA
dc.titleДослідження процесу отримання молочно-рослинного сиру із розробленням проєкту цеху з виробництва сиру к/м традиційним способом та продуктів на його основіuk_UA
dc.title.alternativeResearch of the obtaining process of dairy-plant curd with the development of a facility project for the production of curd using traditional methods and products based on ituk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Журбик А. І., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberДавида, Василина Олегівна-
dc.contributor.committeeMemberDavyda, Vasylyna-
dc.coverage.placenameТНТУ імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.1:635.655uk_UA
dc.relation.references1. Довідник товарознавця і споживача продовольчих товарів: навч. посібник / С. В. Князь, А. Г. Загородній, М. В. Римар, Р. М. Скриньковський та ін.; за ред. д-ра екон. наук, проф. С. В. Князя. Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2021. – 796 с.uk_UA
dc.relation.references2. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.uk_UA
dc.relation.references3. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 4623:2006 Цукор білий. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references5. Грек О. В., Скорченко Т. А. Технологія сиру кисломолочного та сиркових виробів: Навч. посіб.– К.: НУХТ, 2009. – 235с.uk_UA
dc.relation.references6. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 с.uk_UA
dc.relation.references7. Грек О. В., Поліщук Г. Є., Онопрійчук О. О. Технологія продуктів із знежиреного молока, молочної сироватки і маслянки: Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2011. – 210с.uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 4554:2006 Сир кисломолочний. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references9. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.uk_UA
dc.relation.references10. Єресько Г.О. «Технологічне обладнання молочних виробництв» / Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. - Киев: Фірма «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с.uk_UA
dc.relation.references11. Ніконенко В.М. «Обладнання та технологія молочного виробництва» / Ніконенко В.М. - К. «Урожай», 1995. – 292 с.uk_UA
dc.relation.references12. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". – Тернопіль, 2019. – 130 с.uk_UA
dc.relation.references13. Відомчі норми технологічного проектування підприємств по переробці молока. Мінсільгосппрод України ВНТП-АПК-24.06. К. – 2006. – 105 с.uk_UA
dc.relation.references14. Власенко В. В., Головко М. П., Семко Т. В. Технологія молока та молочних продуктів: навчальний посібник. – Харків : ХДУХТ, 2018. – 202 с.uk_UA
dc.relation.references15. Висоцький В.Г., Зілова І.С. Роль соєвих білків у харчуванні людини / / Зап. харчування. 1995. № 5. – С. 20.uk_UA
dc.relation.references16. Назаренко Ю. В., Шмідт Б. В., Болгова Н. В., Синенко Т. П. Розробка сирного продукту з рослинним білком // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. – 2023. – № 33. – С. 47-54.uk_UA
dc.relation.references17 Серкл С.Д., Сміт А.К. Соєві боби: переробка і продукти (джерела харчового білка). М.: Колос, 1979. – С. 67 - 87.uk_UA
dc.relation.references18. Influence of the addition of Geotrichum candidum on the microbial, chemical, textural, and sensory features of soft soy cheese / Y. Li, X. Zhang, J. J. Yang, X. Y. Ma, X. D. Jia, P. Du, A. L. Li. Journal of Food Processing and Preservation. 2020. № 44(11). Article e14823. https://doi.org/10.1111/jfpp.1482.uk_UA
dc.relation.references19. Characteristics of cheese analogue from corn extract added by papain and pineapple extract / N. Aini, B. Sustriawan, V. Prihananto, T. Heryanti. Earth and Environmental Science. 2019. № 255(1). Article 012016. https://doi.org/10.1088/1755-1315/255/1/012 016.uk_UA
dc.relation.references20. Incorporation of soy proteins in cheese: patents US6455081B1 United States: A23C19/055. Application: 02.10.2000; publication: 24.09.2002.uk_UA
dc.relation.references21. Рекичанська Л. В. Біотехнологія молочно-соєвого кисломолочного сиру / Л. В.Рекичанська, Л. В. Капрельянц // Наукові праці, ОНАХТ. - Одеса: ОНАХТ, 2004. – Вип. 27. – С.73 - 77.uk_UA
dc.relation.references22. Рекичанська Л. В. Дослідження процесу сквашування молочно-соєвих сумішей / Л. В.Рекичанська, Л. В. Капрельянц // Матеріали VII Міжнародної 90 науково-практичної конфернеції «Наука і освіта 2004». - Дніпропетровськ: Наука і освіта, 2004. – Том 69. – С. 24 - 26.uk_UA
dc.relation.references23. Грек О.В., Красуля О.О. Молокопереробка. Інновації: підруч. – К.: НУХТ, 2017. – 390 с.uk_UA
dc.relation.references24. Сучасні технології молочних продуктів: підручник/ О.А. Савченко, О.В. Грек, О.О. Красуля. – К.; ЦП «Компринт», 2017.– 218 с.uk_UA
dc.relation.references25. Перцевий Ф.В. «Технологія переробки молока» / Перцевий Ф.В, Гурський П.В, Машкін М.І. – Харків: ХДУХТ, 2006. – 378 с.uk_UA
dc.relation.references26. Технологія цільномолочних продуктів та молочно-білкових концентратів Є.А. Богданова [та ін]. - М.: Агропроміздат, 1989. – 311 с.uk_UA
dc.relation.references27. Пшенична Т.В.. Розроблення технології комплексного перероблення білка на концентрати білково-ягідні: Автореф. дис. … канд. техн. наук: 05.18.04. – К.: НУХТ, 2019.uk_UA
dc.relation.references28. Назаренко І.В., Малиновська М.Д. Переваги термокислотного способу коагуляції білків молока // Вісник Сумського аграрного університету. Серія «Тваринництво», 2017. – № 2/2 (32) . – C. 85-88.uk_UA
dc.relation.references29. Грек О.В., Скорченко Т.А. Технологія комбінованих продуктів на молочній основі: підруч. – К.: НУХТ, 2012. — 362 с.uk_UA
dc.relation.references30. Дяченко П.Ф. Дослідження білків молока. – М.: Харч. промисловість. – С. 73.uk_UA
dc.relation.references31. Труфкаті Л.В. Розробка біотехнології комбінованих молочно-рослинних продуктів: Автореф. дис. канд. техн. наук: 03.00.20. – О: ОНАХТ, 2006.uk_UA
dc.relation.references32. Орлюк Ю.Т., Калмикова Г.Ф. Вплив різних реагентів на вихід сирної маси при термокислотній коагуляції білків молока // Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С.З. Ґжицького. – 2009. – Том 11, № 3(42) Частина 3. — С. 264-268.uk_UA
dc.relation.references33. Гонський, О. Г., Бабак, Є. М., Бережна, М. М., Попов, В. О. (2006). Патент України на корисну модель 106866. Київ: Український інститут інтелектуальної власності.uk_UA
dc.relation.references34. Охорона праці: навч. посіб. / З.М. Яремко, С.В. Тимошук, О.І. Третяк, Р.М. Ковтун; за ред. проф. З.М. Яремка. – Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2010. – 374 с.uk_UA
dc.relation.references35. Батлук В. А. Охорона праці: навч. посіб. / В. А. Батлук, М. П. Кулик, Р. А. Яцюк ; Нац. ун-т "Львів. політехніка". – 3-тє вид. – Л.: Вид-во Львів. політехніки, 2011. – 192 с.uk_UA
dc.relation.references36. Основи охорони праці: Підручник. 2-ге видання. / К.Н. Ткачук, М.О. Халімовський, В.В. Зацарний та ін. – К.: Основа, 2006 – 448 с.uk_UA
dc.relation.references37. Запорожець О.І., Протоєрейський О.С., Франчук Г.М., Боровик І. М. Основи охорони праці. Підручник. – К.: Центр навчальної літератури, 2009. – 264 с.uk_UA
dc.relation.references38. Катренко Л.А., Кіт Ю.В., Пістун І.П. Охорона праці. Курс лекцій. Практикум: Навч. посіб. – Суми: Університетська книга, 2009. – 540 с.uk_UA
dc.relation.references39. Сакевич, В.Ф., Поліщук, О.В. Цивільна оборона. Теоретичні основи. Навчальний посібник. Вінниця : ВНТУ, 2009.uk_UA
dc.relation.references40. Депутат О.П., Коваленко І.В., Мужик І.С. Цивільна оборона Навчальний посібник / За ред. полковника B.C. Франчука - 2 ге вид., доп - Львів, Афіша. – 2001. – 336 с.uk_UA
dc.relation.references41. Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій. Т. 2. Організація управління в надзвичайних ситуаціях / За загальною редакцією В.М. Антонця.– К.: Купріянова, 2007. – 303 с.uk_UA
dc.relation.references42. Желібо Є.П., Заверуха Н.М., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності: навч. посіб. / За ред. Є.П. Желібо. 4-е вид. - К.: Каравела, 2005. – 344 с.uk_UA
dc.relation.references43. Яким Р.С. Безпека життєдіяльності: Навч. посібник. - Львів: Бескид Біт, 2005. – 304 с.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора