Ezzel az azonosítóval hivatkozhat erre a dokumentumra forrásmegjelölésben vagy hiperhivatkozás esetén: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43620
Összes dokumentumadat
DC mezőÉrtékNyelv
dc.contributor.advisorЮкало, Володимир Глібович-
dc.contributor.advisorYukalo, Volodymyr-
dc.contributor.authorКость, Назарій Михайлович-
dc.contributor.authorKost, Nazarii-
dc.date.accessioned2024-01-17T12:57:16Z-
dc.date.available2024-01-17T12:57:16Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationКость Н. М. Виділення біоактивних пептидів з білків сироватки з проектуванням цеху з виробництва незбираномолочних продуктів : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Н. М. Кость. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 89 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43620-
dc.description.abstractМетою даної кваліфікаційної роботи є виділення біоактивних пептидів з білків сироватки з проектуванням цеху з виробництва незбираномолочних продуктів. Робота формується з розрахунково-пояснювальної записки та графічної частини. У вступі описано загальний стан та актуальність проблеми обраної для проведення дослідження в галузі здорового харчування в Україні. У розділі техніко-економічного обгрунтування описано доцільність розташування та будівництва даного підприємства, а також переваги вибраного асортименту молочної продукції. У розділі технологічна частина описано необхідні технологічні розрахунки запроектованого асортиментного ряду продуктів. Наведено обґрунтування технології та способу виробництва, описано підбір обладнання та розрахунок виробничих площ, які необхідні для забезпечення виробництва запроектованого асортиментного ряду продуктів. У розділі науково дослідна частина описано аналітичний огляд літератури, мету, об'єкт, предмет та методи досліджень, та описані та графічно зображені результати досліджень білкового складу сироватки молока. У розділі охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях проведено розгдяд та опис питань щодо вимог до відповідальності працівників при порушенні правил трудового розпорядку, а також причини та фактор забруднення повітря робочої зони. Практично висвітлено питання щодо забезпечення стійкості роботи цеху незбираномолочної продукції до дії проникаючої радіації та радіоактивного забруднення місцевості внаслідок аварії на атомній електростанції (ядерного вибуху). У списку використаної літератури наведено наукові і технічні джерела. нормативно-технічні джерела. Графічна частина кваліфікаційної роботи представлена графіком організації виробничих процесів, апаратурно-технологічною схемою, планом виробничого цеху.uk_UA
dc.description.abstractThe method of this qualification work is the isolation of bioactive peptides from whey proteins with the design of a workshop for the production of whole milk products. The work is formed from a calculation and explanatory note and a graphic part. The introduction describes the general state and relevance of the problem chosen for conducting research in the field of healthy nutrition in Ukraine. The feasibility of the location and construction of this enterprise, as well as the advantages of the selected range of dairy products, are described in the feasibility study section. The technological part section describes the necessary technological calculations of the designed range of products. The justification of the technology and the method of production is given, the selection of equipment and the calculation of production areas, which are necessary to ensure the production of the designed range of products, are described. In the scientific research section, an analytical review of the literature, the purpose, object, subject and methods of research is described, and the results of research into the protein composition of milk serum are described and graphically depicted. In the section on labor protection and safety in emergency situations, an analysis and description of issues regarding the requirements for the responsibility of employees in case of violation of the rules of the work schedule, as well as the causes and factors of air pollution in the working area, were discussed. In practice, the issue of ensuring the stability of the work of the whole milk products workshop to the action of penetrating radiation and radioactive contamination of the area as a result of the accident at the nuclear power plant (nuclear explosion) is covered. Scientific and technical sources are given in the list of used literature. regulatory and technical sources. The graphic part of the qualification work is represented by a schedule of the organization of production processes, an equipment and technological scheme, a plan of the production workshop.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 7 1. Техніко-економічне обґрунтування проекту 9 2. Технологічна частина проекту. 14 2.1. Технологічні розрахунки виробництва запроектованого асортименту. 14 2.2. Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва. 23 2.3. Забезпечення технологічного процесу виробництва запроектованого асортименту. 36 3. Науково-дослідна частина проекту. 42 3.1. Аналітичний огляд літературних джерел. 42 3.2. Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження. 52 3.3. Результати дослідження. 56 4. Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. 63 4.1. Охорона праці. 63 4.2. Безпека в надзвичайних ситуаціях. 68 Висновки. 74 Список використаних літературних джерел. 76 Додатки 81uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectнезбираномолочна продукціяuk_UA
dc.subjectйогуртuk_UA
dc.subjectкефірuk_UA
dc.subjectпротеїни сироватки молокаuk_UA
dc.subjectпептиди молочної сироваткиuk_UA
dc.subjectелектрофорез сироватки молокаuk_UA
dc.subjectwhole milk productsuk_UA
dc.subjectyogurtuk_UA
dc.subjectkefiruk_UA
dc.subjectproteins of milk wheyuk_UA
dc.subjectpeptides of milk serumuk_UA
dc.subjectelectrophoresis of milk serumuk_UA
dc.titleВиділення біоактивних пептидів з білків сироватки з проектуванням цеху з виробництва незбираномолочних продуктівuk_UA
dc.title.alternativeIsolation of bioactive peptides from serum proteins design of the production shop whole milk productsuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Кость Н.М., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberТкачук, Роман Андрійович-
dc.contributor.committeeMemberTkachuk, Roman-
dc.coverage.placenameТернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc367.344uk_UA
dc.relation.references1. Бегун В.В., Бегун С.В., Широков С.В., Казачков И.В., Литвинов В.В., Письменний Е.Н. Культура безпечності на ядерних об’ктах Украини. Навчальний посібник. – К. НТУУ КПІ, 2009. – 363 с.uk_UA
dc.relation.references2. Бородай С. В., Бондарчук З. В. Дія ензимних молокозсідальних препаратів на протеїновий комплекс молока. Biotechnologia Acta. 2010. Т. 3, № 4. С. 29–36.uk_UA
dc.relation.references3. Демиденко Г.П., Кузьменко Е.П., Орлов П.П., Захист обєктів народного господарства від зброї масовогь . Довідник. – К.: Головне видання. «Вища школа», 1987. – 256 с.uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 2661:2010 "Молоко коров’яче питне. Загальні технічні умови".uk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 3662:2018 "Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови".uk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 4343:2004 Йогурти. Загальні технічні умовиuk_UA
dc.relation.references7. ДСТУ 4417:2005 Кефір. Технічні умовиuk_UA
dc.relation.references8. Єресько Г. О., Шинкарик М. М., Ворощук В. Я. Технологічне обладнання молочних виробництв. Київ : Фірма «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. 344 с.uk_UA
dc.relation.references9. Методичні рекомендації для виконання кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеня “магістр” зі спеціальності 181 “харчові технології” опп “харчові технології” / Кухтин М.Д.., Крупа О.М.. – Тернопіль: ТНТУ, 2021. – 36с.uk_UA
dc.relation.references10. Навчальний посібник до написання розділу дипломного проекту та дипломної роботи «Безпека в надзвичайних ситуаціях» для студентів всіх спеціальностей денної, заочної (дистанційної) та екстернатної форм навчання [Текст] / Укл.: В.С.Стручок, О.С.Стручок, Д.В.Мудра, Тернопіль, ТНТУ, 2016, - 112с.uk_UA
dc.relation.references11. Нельсон Д. Л., Кокс М. М. Основи біохімії за Ленінджером: Навч. посібник / Переклад з англ. Наук. ред. перекладу С. Комісаренко. Львів : БаК, 2015. 1280 с.uk_UA
dc.relation.references12. Про охорону праці: Закон України від 14 жовтня 1992 р. – К., 1998.uk_UA
dc.relation.references13. Ромоданова В. О., Костенко Т. П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості.: Навч. посіб. – К. : НУХТ, 2003. 168 с.uk_UA
dc.relation.references14. Столяр О. Б. Біологічна хімія : навч. посібн. Тернопіль : Посібники і підручники, 2014. 368 с.uk_UA
dc.relation.references15. Технологічні розрахунки у молочній промисловості / Поліщук Г.Є., Грек О.В., Скорченко Т.А. та ін. : Навч. посіб. – К. : НУХТ, 2013. – 343 с.uk_UA
dc.relation.references16. Технологія молочних продуктів: Підручник / Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, Т.А. Скорченко та ін. – К. : НУХТ, 2013. – 502 с.uk_UA
dc.relation.references17. Технологія незбираномолочних продуктів: навч. посіб. / Т.А. Скорченко, Г.Є. Поліщук, О.В. Грек, О.В. Кочубей; за ред. Т.А. Скорченко. –Вінниця: Нова Книга, 2005. – 264 с.uk_UA
dc.relation.references18. Фільченков О. О., Стойка Р. С. Апоптоз і рак: від теорії до практики. Тернопіль : ТДМУ, 2006. 524 с.uk_UA
dc.relation.references19. Цісарик О. Й., Білик, О. Я., Мусій Л. Я., Сливка І. М. Хімія і фізика молока: навч. посіб. [для студ. вищ. навч. закл.]. Львів, 2019. – 200 с.uk_UA
dc.relation.references20. Чагаровський О. П., Ткаченко Н. А., Лисогор Т. А. Хімія молочної сировини: навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів. Одеса : «Сімекс-прінт», 2013. – 268 с.uk_UA
dc.relation.references21. Шаркова Н. О., Жукотський Е. К., Декуша Г. В., Авдєєва Л. Ю., Турчина Т. Я. Технологія вітчизняного продукту спеціального дієтичного призначення «білок гідролізований сухий». Наукові праці ОНАХТ. 2015. Вип. 47, Т.2. С. 216-218.uk_UA
dc.relation.references22. Юкало А. В., Дацишин К. Є., Юкало В. Г. Біоактивні пептиди протеїнів сироватки молока корів (Bos Taurus). Biotechnologia Acta. 2013. Т. 6, № 5. С. 49–61.uk_UA
dc.relation.references23. Юкало В. Г. Біологічна активність протеїнів і пептидів молока : монографія /Юкало В. Г. – Тернопіль : Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2021. – 372с.uk_UA
dc.relation.references24. Юкало В. Г. Вплив продуктів протеолізу S1-казеїну на активність ангіотензин-перетворюючого ферменту. Український біохімічний. журнал. 2001. Т. 73, № 5. С. 28–32.uk_UA
dc.relation.references25. Юкало В. Г. Електрофорез загального казеїну в анодній системі поліакриламідного гелю. Ветеринарна біотехнологія. 2007. №11. С. 246–251.uk_UA
dc.relation.references26. Юкало В. Г., Дацишин К. Є., Семенишин Г. М. Характеристика молекулярних мас продуктів протеолізу концентрату сироваткових білків отриманих за дії панкреатину. Наукові праці НУХТ. 2019. Т. 25, № 5. С. 233–239.uk_UA
dc.relation.references27. Юкало В. Г., Сторож Л. А. Виділення електрофоретично гомогенної фракції β-CN-5P казеїну коров’ячого молока. Медична хімія. 2007. №2. С. 91–95.uk_UA
dc.relation.references28. Fox P. F., Uniacke-Lowe T., McSweeney P. L. H., O’Mahony J. A. Dairy Chemistry and Biochemistry (Second Editon). New York : Springer, 2015. 585 p.uk_UA
dc.relation.references29. Fox P. F., Kelly A. L. Developments in the chemistry and technology of milk proteins 2. Minor milk proteins. Food Australia. 2003. Vol. 55. P. 231–234.uk_UA
dc.relation.references30. Giacometti J., Buretić-Tomljanović A. Peptidomics as a tool for characterizing bioactive milk peptides. Food Chemistry. 2017. Vol. 230. P. 91–98.uk_UA
dc.relation.references31. Imafidon G. F., Farkye N. Y., Spanier A. M. Isolation, purification, and alteration of some functional groups of major milk proteins: A review. Critical Reviews in Food Science Nutrition. 1997. Vol. 37, № 7. P. 663– 689.uk_UA
dc.relation.references32. Kamau S.M., Cheison S.Ch., Chen W., Liu X.-M., Lu R.-R. AlphaLactalbumin: its production technologies and bioactive peptides. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety. 2010. Vol. 9. P. 197–212.uk_UA
dc.relation.references33. Konrad G., Klenschmidt T. A new method for isolation of native α-lactalbumin from sweet whey. International Dairy Journal. 2008. Vol. 18, № 1. P. 47–54.uk_UA
dc.relation.references34. Korhonen H., Pihlanto A. Bioactive peptides: Novel applications for milk proteins. Applied Biotechnology. Food Science and Policy. 2003. Vol. 1. P. 133–144.uk_UA
dc.relation.references35. Lönnerdal B. Nutritional and physiologic significance of human milk proteins. American Journal of Clinical Nutrition. 2003. Vol. 77. P. 1537–1543.uk_UA
dc.relation.references36. Madureira A. R., Pereira C. I., Gomes A. M. P. Bovine whey proteins. Overview on the main biological properties. Food Research International. 2007. Vol. 40, № 10. P. 1197–1211.uk_UA
dc.relation.references37. Yukalo V. G., Storozh L. A., Datsyshyn K. Ye., Krupa O. M. Electrophoretic systems for the preparative fractionation of proteinsprecursors of bioactive peptides from cow milk. Food science and technology. 2018. Vol. 12, № 2. Р. 26–32.uk_UA
dc.relation.references38. Yukalo V., Datsyshyn K., Storozh L. Electrophoretic system for express analysis of whey protein fractions. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019. 2/11 (98). Р. 37–44.uk_UA
dc.relation.references39. Yukalo V., Datsyshyn K., Storozh L. Comparison of products of whey proteins concentrate proteolysis, obtained by different proteolytic preparations. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019. 5/11(101). Р. 40–47.uk_UA
dc.relation.references40. Yukalo V., Datsyshyn K., Storozh L. Obtaining of β-lactoglobulin by gel filtration of cow milk whey. EUREKA: Life Sciences. 2019. № 2. P. 33–39.uk_UA
dc.relation.references41. Yukalo V., Datsyshyn K., Storozh L. Improvement of the method of comparative study of milk whey proteins enzymatic hydrolysis. EUREKA: Life Sciences. 2019. № 5. P. 52–57.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Ebben a gyűjteményben:181 — харчові технології



Minden dokumentum, ami a DSpace rendszerben szerepel, szerzői jogokkal védett. Minden jog fenntartva!

Admin Tools