Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43618
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.advisorДацишин, Катерина Євгенівна-
dc.contributor.advisorDatsyshyn, Kateryna-
dc.contributor.authorЖурбик, Роман Іванович-
dc.contributor.authorZhurbyk, Roman-
dc.date.accessioned2024-01-17T12:13:44Z-
dc.date.available2024-01-17T12:13:44Z-
dc.date.issued2023-12-
dc.identifier.citationЖурбик Р. І. Розроблення технології молоковмісного тонізуючого ферментованого напою із проєктуванням цеху незбираномолочних продуктів резервуарним способом : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістр за спеціальністю „181 — харчові технології“ / Р. І. Журбик. — Тернопіль: ТНТУ, 2023. — 102 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/43618-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проведені досліди з розробки технології напою тонізуючого ферментованого на основі молочно-рослинної сировини. В процесі здійснення наукових експериментів було підібрано рецептурний склад, проаналізовано вплив кількості внесеного вина на органолептику, фізичні та хімічні показники отриманих зразків й визначено оптимальну кількість виноматеріалів для забезпечення хороших характеристик якості отриманого продукту. У вступі зазначено необхідність вживання кисломолочних напоїв, обгрунтована актуальність теми, сформульовані мета і завдання досліджень, подано наукову новизну, практичну цінність, зазначено структуру та обсяг кваліфікаційної роботи. У розділі «Техніко-економічне обґрунтування» наведена інформація доцільності розташування підприємства у місті Луцьк. У другому розділі представлено технологічну частину роботи: розрахунок незбираномолочних продуктів запроєктованого асортименту, характеристику основних операцій отриманняпродуктів асортиментного ряду,технохімічний й мікробіологічний контроль виготовлення кисломолочних напоїв. Також у даному розділі подано підбір технологічного обладнання для забезпечення роботи підприємства, а також розрахунок площ, що є необхідними для його функціонування. У третьому розділі роботи наведено аналіз останніх літературних даних, а також завдання й ціль роботи. У даній частині зазначено об’єкт та предмети, основні експериментальні методики, описано отримані результати виконаних досліджень. В останній частиніприділена увага питанням безпеки роботи на підприємстві та охорони праці. У списку літератури вказані інформаційні джерела, нормативна документація, які були використані при написанні даної роботи.uk_UA
dc.description.abstractIn the qualifying work, experiments were carried out on the development of the technology of a tonic fermented drink based on dairy and vegetable raw materials. In the process of carrying out scientific experiments, the recipe composition was selected, the effect of the amount of added wine on the organoleptic properties, physical and chemical parameters of the obtained samples was analyzed, and the optimal amount of wine materials was determined to ensure good quality characteristics of the obtained product. In the introduction, the necessity of using fermented milk drinks is indicated, the relevance of the topic is substantiated, the purpose and tasks of the research are formulated, the scientific novelty and practical value are presented, the structure and volume of the qualification work are indicated. The section "Technical and economic justification" the information on the feasibility of the enterprise locating in the city of Lutsk is given. The second chapter presents the technological part of the work: calculation of whole milk products of the designed assortment, characteristics of the main operations of obtaining products of the assortment series, technochemical and microbiological control of the production of fermented milk drinks. Also, this section presents the selection of technological equipment to ensure the operation of the enterprise, as well as the calculation of the areas necessary for its operation. The third section of the work provides an analysis of the latest literary data, as well as the task and purpose of the work. In this part, the object and subjects, the main experimental methods, and the obtained results of the performed studies are described. In the last part, attention is paid to issues of work safety at the enterprise and occupational health and safety. In the list of references, information sources and regulatory documentation that were used in this work writing, are indicated.uk_UA
dc.description.tableofcontentsВступ 5 1 Техніко-економічне обґрунтування роботи 7 2 Технологічна частина роботи 13 2.1 Технологічні розрахунки виробництва запроєктованого асортименту 13 2.2 Вибір та обґрунтування технологічних процесів і режимів виробництва 22 2.3 Забезпечення технологічного процесу виробництва запроєктованого асортименту 47 3 Науково-дослідна частина роботи 56 3.1 Аналітичний огляд літературних джерел 56 3.2 Мета, об’єкт, предмет та методи дослідження 64 3.3 Результати дослідження 70 4 Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях 79 4.1 Охорона праці 79 4.2 Безпека в надзвичайних ситуаціях 85 Висновки 90 Список використаних літературних джерел 91 Додатки 95uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherТНТУ імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subjectнапій молоковміснийuk_UA
dc.subjectтонізуючий ефектuk_UA
dc.subjectферментаціяuk_UA
dc.subjectвино малиновеuk_UA
dc.subjectрезервуарний спосібuk_UA
dc.subjectmilk-containing drinkuk_UA
dc.subjecttonic effectuk_UA
dc.subjectfermentationuk_UA
dc.subjectraspberry wineuk_UA
dc.subjecttank methoduk_UA
dc.titleРозроблення технології молоковмісного тонізуючого ферментованого напою із проєктуванням цеху незбираномолочних продуктів резервуарним способомuk_UA
dc.title.alternativeDevelopment of a technology for a milk-containing tonic fermented beverage, with the design of a whole milk products facility using tank fermentationuk_UA
dc.typeMaster Thesisuk_UA
dc.rights.holder© Журбик Р. І., 2023uk_UA
dc.contributor.committeeMemberДавида, Василина Олегівна-
dc.contributor.committeeMemberDavyda, Vasylyna-
dc.coverage.placenameТНТУ імені Івана Пулюяuk_UA
dc.subject.udc637.138uk_UA
dc.relation.references1. Місюк М. В., Місько А. М. Аналіз сучасного стану ринку молокопереробної продукції. Науковий вісник. 2021. № 9–10 (286–287). С. 78– 85.uk_UA
dc.relation.references2. Технологія молочних продуктів : підручник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін.; М-во освіти і науки України, Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 502 сuk_UA
dc.relation.references3. Технологічні розрахунки у молочній промисловості: навч. посібник / Г. Є. Поліщук, О. В. Грек, Т. А. Скорченко та ін. ; Нац. ун-т харч. технол. – Київ : НУХТ, 2013. – 343 с.uk_UA
dc.relation.references4. ДСТУ 3662:2018 Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови [ чинний від 27.06.2018] Вид. оф. Київ: Держспоживстандарт України, 2018.uk_UA
dc.relation.references5. ДСТУ 4623:2006 Цукор білий. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references6. ДСТУ 4273:2015. Молоко та вершки сухі. Загальні технічні умови.uk_UA
dc.relation.references7. ДСТУ 7525:2014. Вода питна. Вимоги та методи контролювання якості.uk_UA
dc.relation.references8. ДСТУ 7126:2009. Сиропи. Загальні технічні умови.uk_UA
dc.relation.references9. Перцевий Ф.В. «Технологія переробки молока» / Перцевий Ф.В, Гурський П.В, Машкін М.І. - Харків: ХДУХТ, 2006. - 378 с.uk_UA
dc.relation.references10. ДСТУ 4343:2004. Йогурти. Загальні технічні умови.uk_UA
dc.relation.references11. ДСТУ 4417:2005. Кефір. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references12. ДСТУ 4539:2006. Простокваша. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references13. ДСТУ 8131:2015 Вершки-сировина. Технічні умови.uk_UA
dc.relation.references14. Ромоданова В.О., Костенко Т.П. Лабораторний практикум з технохімічного контролю підприємств молочної промисловості : Навч. посіб. – К.: НУХТ, 2003. – 168 с.uk_UA
dc.relation.references15. Єресько Г.О. «Технологічне обладнання молочних виробництв» / Єресько Г.О., Шинкарик М.М., Ворощук В.Я. - Киев: Фірма «ІНКОС», Центр навчальної літератури, 2007. – 344 с.uk_UA
dc.relation.references16. Ніконенко В.М. Обладнання та технологія молочного виробництва / Ніконенко В.М. - К. «Урожай», 1995. – 292 с.uk_UA
dc.relation.references17. Крупа О.М. Проектування підприємств молочної промисловості. Курс лекцій для студентів спеціальності 181 "Харчові технології". - Тернопіль, 2019. – 130 с.uk_UA
dc.relation.references18. Кошова В. М. Нові аспекти використання нетрадиційної сировини / В. М. Кошова, Т. В. Дубицька // Харчова промисловість. – 2008. – № 6. – С. 57–59.uk_UA
dc.relation.references19. Прибильський В. Л. Розробка ефективних технологій біологічно активних ферментованих напоїв: дис. доктора техн. наук: 05.18.07 / Прибильський В. Л. – Київ, 2003. – 350 с.uk_UA
dc.relation.references20. Чагаровський, О. П. Хімія молочної сировини: навч. пос. для студ. вищих навч. закладів/ О. П. Чагаровський, Н. А. Ткаченко, Т. А. Лисогор; – Одеса: «Сімекс–прінт», 2013. – 268 с.uk_UA
dc.relation.references21. Властивість соєвого молока. Редакція Healthday. Режим доступу: https://healthday.in.ua/harchuvannya/zdorove-kharchuvannya/soieve-moloko-koryst i-shkoda. Корисні властивості соєвого молока, застосування і протипоказанняuk_UA
dc.relation.references22. Грек О.В., Скорченко Т.А. Технологія комбінованих продуктів на молочній основі: підруч. — К.: НУХТ, 2012. — 362 с.uk_UA
dc.relation.references23. Грек О.В., Красуля О.О. Молокопереробка. Інновації. підруч. – К.: НУХТ, 2017. – 390 с.uk_UA
dc.relation.references24. Спосіб виробництва кисломолочного йогурту «Луганський» : пат. 64087 Україна : А23С9/12 ; опубл. 16.02.2004 р.uk_UA
dc.relation.references25. Йогурт з гарбузом та морквою : пат. 37030 Україна : А23С9/13 ; опубл. 16.04.2001 р.uk_UA
dc.relation.references26. Сімахіна Г.О. Інноваційні технології та продукти. Оздоровче харчування: Навчальний посібник для студентів за напрямом 7.051701 «Харчові технології та інженерія» денної та та заочної форми навчання / Сімахіна Г.О., Українець А.І. – К.: НУХТ, 2010. – 294 с. 24.uk_UA
dc.relation.references27. Чорна А.І., Калмазан В.Б. Спосіб виробництва йогурту з японським чаєм матча та насінням чіа // Вчені записки ТНУ імені В.І. Вернадського. Серія: технічні науки, 2019. – Том 30 (69), Ч. 2, № 1. – 91-96.uk_UA
dc.relation.references28. Властивості насіння чіа. Блог молочний альянс. Режим доступу: https://milkalliance.com.ua/blog/ua/stattya/nasinnia-chia-i-ikh-koryst-sekrety vykorystannia-ta-pryhotuvannia . Насіння чіа і їх користь – секрети використання та приготування.uk_UA
dc.relation.references29. Насіння чія. Моє здоров’я. Режим доступу: https://moyezdorovya.com.ua/nejmovirna-koryst-nasinnya-chia-dlya-zdorovya/. Неймовірна користь насіння чіа для організму.uk_UA
dc.relation.references30. Молочний напій з чіа: пат. 142418 Україна : A23C 9/00, A23C 9/133; № u 2019 10091, заявл. 30.09.2019; опубл. 10.06.2020; Бюл. №11, 5с.uk_UA
dc.relation.references32. Алкогольний йогурт для дорослих : пат. 46228 Україна : А23С9/123; заявл. 27.02.2001р.; опубл. 15.05.2002р.; Бюл. №5, 4с.uk_UA
dc.relation.references33. Винокурова Л.Е., Васильчук М.В., Гаман М.В. Основи охорони праці: Підручник. – К., 2001. – 190 с.uk_UA
dc.relation.references34. Геврик Є О. Охорона праці. – К.: Ельга; Ніка-Центр, 2003. – 280 с.uk_UA
dc.relation.references35. Атаманчук П.С., Мендерецький В.В., Панчук О.П., Чорна О.Г. Безпека життєдіяльності та охорона праці (Практичний курс): Навчальний посібник. - Кам'янець-Подільський: "Думка", 2010. – 152 с.uk_UA
dc.relation.references36. Гандзюк М.П., Желібо Є.П., Халімовський М.О. Основи охорони праці. – К.: Каравела, 2004. – 408 с.uk_UA
dc.relation.references37. Жидецький В.Ц. Основи охорони праці. Підручник –– Львів: УАД, 2006 – 336 с.uk_UA
dc.relation.references38. Бандурка О. М. Охорона праці в діяльності ОВС України: Підруч. для навч. закл. МВС України / [О. М. Бандурка, І. К. Шаша, І. В. Власенко, П. М. Бортнічук.] — Х. : Вид-во Нац. ун-ту внутр. справ, 2003. — 287 с.uk_UA
dc.relation.references39. Геврик Є. О. Охорона праці: Навч. посіб. для студентів вищих навчальних закладів. / Є. О. Геврик. – 3-тє вид., виправлене і доповнене – К. : Ніка-Центр, 2007. – 376 с.uk_UA
dc.relation.references40. Бандурка О. М. Охорона праці в діяльності ОВС України: Підруч. для навч. закл. МВС України / [О. М. Бандурка, І. К. Шаша, І. В. Власенко, П. М. Бортнічук.] — Х. : Вид-во Нац. ун-ту внутр. справ, 2003. — 287 с.uk_UA
dc.relation.references41. Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій. Т. 1. Техногенна та природна небезпека. / За загальною редакцією В.В. Могильниченка.– К.: КІМ, 2007.– 636 с.uk_UA
dc.relation.references42. Желібо Є П., Заверуха Н. М., Зацарний В, В. Безпека життедіяльності / За ред. Є П. Желібо. - К.: Каравела, 2010. - 328 с.uk_UA
dc.relation.references43. Яким Р.С. Безпека життєдіяльності: Навч. посібник. - Львів: Бескид Біт, 2005. - 304 с.uk_UA
dc.relation.references44. Атаманчук П.С., Мендерецький В.В., Панчук О.П., Чорна О.Г. Інтегрований курс безпеки життєдіяльності (теоретичні основи): Навч. посіб. - Кам'янець-Подільський: Буйницький О.А., 2009. - 200 с.uk_UA
dc.relation.references45. Желібо Є.П., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності: Підручник. - К.: Каравела, 2007. - 288 с.uk_UA
dc.coverage.countryUAuk_UA
Розташовується у зібраннях:181 — харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора